Publiceringsvägran och speedshopping.

Musiktipset vägrar att bli publicerat, jag är ledsen. Det kommer imorgon istället. Måste komma i säng nu. Taxin väntar utanför 05.00 imorgon bitti och ska ta mig ned till stationen där tåget till Göteborg står. Gjorde tentan ännu en gång i eftermiddag, no comments. Gick inget vidare i alla fall, men men. Cyklade ned till stan och shoppade istället. Desto roligare. Speed shopping skulle man nog kalla det, men visa kortet användes flitigt, tro ingenting annat! Skjorta, stickad liknande väst, toffsar, två skivor m.m...

Kort inlägg idag, så synd på musiktipset, men inte mycket att göra. Dagens tips blir istället att kolla in Pers blogg
http://ineedshorts.blogg.se/ Mycket glad över att han börjat skriva några rader också. Ska bli ett nöje att läsa!

Sov Gott. Take Care.

Tankar..

Jag ska testa på att vara vegetarian och börja med nunne-verksamhet. Veggo grejen ska jag om planerna går som tänkt inleda på måndag. Jag är så sjukt less på allt just nu. Ny start och inga idioter i min närhet, tack. Nunna ska jag också försöka mig på. Kan ju inte bli sämre än vad det redan är, kanske får börja bli troende, men det kan väl inte vara så svårt? Celibat är kanske det ultimata för mig. I vår ska jag till Holland och till Norge och hälsa på mina beresta vänner som jobbar och upptäcker världen. Vad upptäcker vi här i Kalmar, olika ölsorter? Inte mycket mer i alla fall. Det vi får här är en bred vänskapskrets och kunskaper. Ska dock verkligen inte underskattas. Januari är snart slut och med det har starten på 88:ornas födelsedagar börjat. Stackars den gröna affären, det kommer i slutet av maj att krylla av små knuttar där inne. Ser fram emot våren, drömde mig igår bort till den ett tag med Sanna darlingen. Solglasögon, cyklar, tunna jackor, uteserveringar, skor i massor och alla leenden. Det är inte konstigt att folk blir lyckliga av det första solskenet, det är ju becksvart vid fyra tiden på dagarna just nu. Noll motivation. Det blir en sen kväll även denna afton, webb-omtenta imorgon. Spydde koder imorse och somnade i teckenavstånd i eftermiddags. Läser på det jag redan kunde i hopp om att enbart det kommer på provet. STOR SANNOLIKHET!

Jag funderade på en intressant tanke tidigare ikväll, som kom tillbaka nyss. Antingen har man ett förhållande eller så är man singel, okej? Det förstår alla, om man inte kör på någon av trenderna såsom "öppet förhållande" eller "knull-kompis", men vi bortser ifrån det. Om man då som denne singel tar med sig en av det andre könet hem, för att slippa ensamheten. Då är den första tanken direkt att har hänt mer än bara sovit tillsammans och med den tanken kommer "one night stand". Om man då skulle vilja ha sällskap natten därpå, att man helt enkelt inte vill sova själv och pratar med en annan som inte heller vill vara själv. Är denne person konstig och rent utsagt äcklig då? Ni som har förhållande, det är inte många utav er som inte skulle vilja tillbringa varje kväll med er älskade. Är det då så konstigt att resten av befolkningen också vill ha sällskap? Någon att hålla om. Sanna visade upp ett annat exempel nu ikväll. Hon och en kille som hon fått kontakt med pratade om att se en film nu ikväll. Hon hade inga andra planer än att titta på film med honom och ha det små mysigt, lära känna varandra. Han däremot ville annat och gjorde det klart. Vilket ioförsig var bra. Han ville inte "bara titta på film", det slutade med att det inte blev någon film. Att läsa av situationer och känslor är det svåraste som finns och kanske finns det viss charm i det. Men snälla någon, gör klart för varandra vad som gäller, någon blir bara sårad i slutändan annars.


Oh Darling , Who needs joy?
Who needs a perfect girl or boy?
Who needs to draw that person near? , Not I
Because they always disappear , Not I

I'm tired of love , Yeah, sick of love
Yeah, you give me more than enough
I'm gone!

Oh darling , Who needs love?
Who needs a heaven up above?
Who needs all the arguments?
Who needs to be right?
Not I , But I just can't give up without a fight


/ Razorlight - Who needs love.


Take Care.

Fia 20 år!

Grattis Fia på 20 årsdagen!



-



" But all the little promise that don't mean much
When there's memories to be made
And I hope you're holding hands by new year's eve
They made it far too easy to believe
That true romance can't be achieved these days "



Härliga vår!



Vårinspiration ifrån modeveckan i Stockholm och Danmark.





1-7 : Mads Norgaard
8-9 : Backman
10-12 : Velourimage683
13-18 : Whyred
19-22 : Dagmar



Har även funnit snyggaste vårskorna. Urläckra rosa pumps som passar till det mesta. Dessa kan bli dina, tro det eller ej! Maria Vuitton har en tävling om dessa skor på hennes blogg. Jag hoppas att jag har en chans på vinsten...vilken vinst!











Senaste festivalnytt.

Var inne på melodifestivalens hemsida, egentligen av en helt anledning men hittade då en sjukt kul sak! Björn Gustafsson / hemsida , som jag hoppas ni känner igen från senaste säsongen av Parlamentet ska vara Luuks hjälpreda under festivalen. Han ska fungera som ett humorinslag och det kommer bli grymt. Ni som inte vet vem Björn är så kommer han ifrån Göteborgstrakten och gick på Mimers Hus Gymnasium (där även jag gick). Han har alltid varit en teaterapa, tydligaste gymnasieminnet jag har av honom är när han var gris i en juluppsättning på skolan.

 
Festivalen som jag redan förra året skrev blir mer och mer till en stor besvikelse. På den "gamla" tiden med en final bara var grymt mycket bättre. Men som alltid i sådana sammanhang är det pengarna som styr. Självklart är det gynnsamt att ha flera delfinaler, som sedan leder till "extra chanser" och slutligen en final. Frågan är bara hur många tittare de förlorar på vägen? Tror att många känner sig mätta redan efter delfinalerna, men antagligen är det inte så. För succé är det ju fortfarande! Har på förhand tre favoriter till vinsten av melodifestivalen:
- Lasse Lindh ( Västerås, 16 feb )
- Eskobar ( Linköping, 23 feb )
- Rongedal ( Linköping, 23 feb )


Hemmafru, ögongodiset Andrev och a `la sextiotal!

Godkväll.
Har jag pluggat än? Nej. Men snart, efter tillräckligt många koppar kaffe ska det nog gå vägen. Kanske. Jag har dock inte tillbringat hela eftermiddagen framför datorn eller tvn. När jag kom hem fick jag ett sug (hur nu man får det?) att baka frukostbullar och laga potatisgratäng med hemmagjorda köttfärsbiffar. Visst, borde kanske lagt den tiden på plugg. Men men...Att lyssna på P3 och bo i köket i några timmar gjorde mig gott, kanske skulle blivit kock trots allt?



( nybakat bröd, köttfärsbiffar, latte i massor, favorit ljuset, äckliga böcker, tangentbordet.. )

Dagen i skolan idag var bra på många sätt, men framförallt grupp4 mötet. Vårt kommande projekt de närmaste veckorna i radiokursen kommer bli bra, ser fram emot det! Om det går vägen ska vi bland annat ringa några intressanta personer, mer avslöjar jag inte...Min kaffekokare kommer få en ny plats en tid framöver. I grupp4:as arbetsrum. Doften kommer spridas och alla de övriga grupperna kommer bli sjukt avis, sånt gillar vi. Det gäller att psyka, vi ska ju trots allt göra de bästa programmen!

Gick in på blocket.se för att se om det fanns några tågbiljetter hem. Det fanns det inte. Men hittade istället denna biljett som var till salu. Var tvungen till att läsa flera gånger för att se om jag läste rätt. Någon som känner för en erotikhelg i Berlin, i så fall finns säkert biljetten kvar!

image654

182335-653Susanna Kallur krossade precis sitt gamla svenska rekord, det nya rekordet är 7,75. hennes utveckling som hela tiden utvecklas och blir bättre och bättre verkar aldrig nå sitt slut. Hon kommer ta OS guld till sommaren! Hejja!

Jag har fallit pladask för en skönhet nu ikväll. Andrev Bergström är filmbloggare på gratistidningen Punkt SE och sjukt snygg. Han är paxad, tro ingenting annat. Snygg, smart och egen. Det är en sådan frisyr ni borde skaffa killar! Like it!  

I helgen blir det med största sannolikhet västkusten för mig, bara det finsn biljetter. Helgen är passande att åka hem, kommer dröja innan möjligheten nästa gång kommer för att resa hem. Finns inga direkta planer för hemresan, men kan vara skönt det också. Min rosa kamera ska hämtas och På Spåret med mamma med ett glas vin. Sådant kan ibland betyda sjukt mycket, små saker som behövs. Vill så gärna fått fixat håret också, Frida var typiskt nog ledig helgen som kommer, så får isåfall ragga upp någon ny. Men denna hårtid vill ju ändå bara djävlas, så lär väl inte inträffa. Vad vet du om Göteborg? Testa dig här.

Nu måste plugget göras. Åh, vad jag hade hoppats att Sex and The City gick vid 00.20 tiden idag, had evarit perfekt att ah som klocka att gå efter i pluggandet. Något kul att avsluta med. Men icke. Typiskt. Boxen måste köpas, nu finns ingen återvändo, i så fall bara bristen på pengar. Haha.

Kvällens låt blir ett riktigt lyckopiller. The Supremes får bjuda på en känd truddelutt - Baby Love. Härliga sextiotal! Mitt 20 års partajj här nere i Kalmar ska helt glänsa i 60 talet. Så ni som läser detta, välkomna!

Take Care.



Har Mikaela rätt att vara arg?

I sin ilska skrev Mikaela ett blogginlägg riktat mot mig och er som läser hennes blogg. Den handlade om min insats i fredagsflörten, som hon tycker jag skött mycket dåligt. Jag har nu bestämt mig för att jag antagligen får bita i det sura äpplet. Jag har ju trots allt deltagit i tävlingen, eller?

Vad är det rätta för mig att göra? Jag har sett denne Micke på bild, utan att blivit vidare förtjust. Tjejerna tycker att han är en helt okej kille. Det räcker dock inte för mig. Ska jag träffa honom trots detta för tävlingens och hans skull? Som Mikaela sa, kanske jag finner mig en god vän. Är dock inte ute efter några vänner på 30 mils avstånd. Ska jag genomföra detta för att kunna stå för min insats fullt ut? Trots att jag inte har någon vidare glädje av det? Ingen verkar vara på min sida, tragiskt nog. Men allvarligt talat, gör jag honom verkligen en tjänst att träffa honom? Blir man inte mer sårad utav det? Kanske allting hade varit bra om jag inte sett bild på honom, tyvärr betyder ju även utsidan något.

Tacksam för er hjälp. En plus - minus lista kanske är det bästa tänkbara just nu?



Måndag. 20.01

Magen spökar. Plugget spökar. Har dock gjort någonting idag som varit vettigt, skrivit ett CV och skickat in till GP. Det stod allra överst över listan på saker att göra idag. Avbockat, skönt. Skoldagen kändes som en evighet och inte helt nödvändig, men men lite sent och gnälla över det nu. Lyssnade på en hel del radioinslag, både det ena och det andra. Tillexempel en halvtimmes intervju med Reinfeldt, mindre intressant. Samma snack som varje gång, det var nog ingen i salen som lyssnade med båda öronen under hela intervjun. Som Kristina sa "hemskt när man kommer på sig själv sitta och tänka på någonting helt annat". Så är det, man vaknar till och fattar att man varit i en annan "del av köping" för ett tag. Tillbaka till verkligheten.

Ni som inte upptäckt det komiska och sjuka programmet "unga mödrar" borde kolla in det. Det går varje vardag, 19.00 på kanal5. Handlar om ett antal unga danska tjejer som fött eller ska föda barn. De har alla olika historier och anledningar till varför de ska få barn så tidigt. Vi som följt det (haha,jag tillexempel) vet att det börjar bli en riktig såpa full av intriger. Kan inte annat än att skratta. 20 delar består serien av också, hur får man ihop så mycket material? Man blir dock fast när man börjat kolla, väldigt märkligt.

Hittade några bilder i min mobil idag och tog några på min kalla cykeltur hem.



- Haha, galet kort på Kristina ifrån förra helgen.
- Ida, på makeup kursen.
- Cykeln svisschar förbi.
- Vägen hem.
- Längtar till våren då man kan lämna vantarna hemma.
- Nya brillorna.



Imorgon väntar skola, träning och plugg. Vilken usel tisdag. Något jag förövrigt alltid tyckt om tisdagar, de är inte mina bästa dagar. Alltid varit sådana dagar då man har haft fullt upp med allt möjligt. Träningen ska dock bli skön, lyfta lite skrot. Var ett tag sedan, man får passa på när man har två timmar hål. Bäst att fylla ut tiden med något, ingen tid till miste.

Kvällens låt:
Girl laying down - Anna Ternheim.
Skön låt, snygg video.






Take Care.


Ett blandat innehåll för en blandad helg.

Nu sitter jag och andas för en stund, första gången denna helg. Att jag inte haft tid att skriva känns dock bra på ett sätt, ett bevis på att man gör någonting annat än att blogga. Helgen har minst sagt varit fullspäckad. Utgång fredag, utgång lördag, bandy, shopping, lunchande på stan osv. Vänner där hemma,kom ned och hälsa på! Bara man vill kan en helg hinna innehålla det mesta.

I fredags var jag och bästa Ida på make-up kurs. Mycket nöje, snygga blev vi och vi brände tillsammans över 1000:- på smink. Illa. Men men..Efter det var det hem till lägenheten där sambon, hennes andra hälft hade tacos på spisen som vi plus Fanny och Stefanie högg in i. När maten lagts sig till rätta i magen blev det spelkväll med sällskap av även Stefan och Joel. Sedan bar det av till Palace där Mange Smidht var gästartist, vi höll dock till mest på ett av de små dansgolven, där högtalarna bjöd på sjukt skön musik! Skratten avlöste varandra på grund av dvärg-ragg, slaktavdelning, pinsamma arbetare och roliga låtval.

Lördagen var tänkt att tillbringas på stan hela dagen, men jag och Stefanie vaknade inte riktigt som planerat. Istället för att vakna 10.00 vaknade vi någon gång efter 12 slaget. Vi slängde på oss kläder och åkte ned till stan. Köpte innebandybiljetter och mötte sedan upp Fanny och Ida för lunch. Det blev wok av olika slag och ett försök att äta med pinnar, jag gjorde framsteg... Plötsligt så plockar Fanny upp en kjol ur hennes väska och säger att hon tror att jag skulle passa i den och använda den mer än vad hon gör. Jag blev så glad så jag ställde mig upp, tog av mig skorna och satte på mig kjolen. Killen på bordet bredvid oss stirrade med en skrämd blick på mig och frågade om vi var nyktra. Vi svarade knappt och efter det ville han veta vart vi skulle ikväll, så han kunde undvika att gå dit. Blev sedan en snabb sväng på stan och sedan kaffefika. För min del blev det en espresso med skum (con panna, eller något hette det..) Starkt som attan, men jag kände mig som en gnutta lyxlirare mot de andra med sina Caffe Moccha..hehe. Sedan blev det bandy. Pixbo-Färjestaden. Jag var den enda i hallen som klappade åt göteborgarna, men vilka vann? Jo Pixbo, så jag var den som kunde gå därifrån med huvudet högt. När matchen var slut var det snabbt hem med bussen, byta om och sedan ned till stan igen. Hem till Ida, där hembakad pizza väntade. Mycket gott. Sedan bärde det av till Kåren. Trevlig kväll, med överraskande vändningar. Ibland förvånas man av människor. På nattbussen hem möttes jag och Stefanie av killen på lunchstället (han som kommenterade mitt klädombyte..) Vi skrattade, både han och vi. Till råga på allt, han gick av på samma hållplats. Världen är liten.



Söndagen har varit lugn och behaglig. Stefanie har varit bosatt här den senaste tiden, vilket varit mycket trevligt. I veckan väntar plugg, plugg och enbart plugg. Usch, riktigt illa. Men vad ska man göra? Funderar på en sista minuten biljett hem till helgen, får se. Skulle vara skönt att byta miljö lite, någon som lagar mat och kanske få sin rosa kamera? Hoppas..

Nikolina, tack! I hennes senaste inlägg tipsade hon om ett antal bloggare hon brukar läsa. Bland annat min. Jag blev sjukt glad och små rörd över vad hon skrev om min blogg och att jag hade skrivit längre. Ska genast tipsa er om hennes, som jag tidigare även gjort. Nikolina går sista året på gymnasiet med stort intresse för mode och musik. Älskar sex and the city och skriver om allting som hjärnan tillåter och kommer på! Läs och bli inspirerad.

Imorgon börjar skolan på riktigt allvar och det ska bli sjukt kul. Vi har fått olika ansvarsområden i våra respektive grupper. Första veckan ska jag vara reporter, andra veckan producent (!) och tredje veckan programledare. tror ni att jag fixar det? Jag hoppas vår grupp kommer på grymma reportage och ett bra innehåll. Jag är inte speciellt orolig för det.

Värdet utanför fönstret idag har varit underbart solsken. Vårkänslan börjar direkt spritta i kroppen, jag håller tummarna för en riktigt bra och lång vår. Ser fram emot den här i Kalmar och 20 årsdagen närmar sig med stormsteg. Härligt. Vill med tanke på våren bjuda på lite bilder som får mig att drömma mig bort till solsken, cyklar, tunna skor och solglasögon.

182335-637


Titta på Leilas program och baka några av hennes ljuvliga bakelser eller laga någon maträtt ifrån hennes kokböcker. Vårkänsla om något! Dessutom är hon som en liten pralin med ett leende till andra sidan jorden.

Take Care.

Väldigt snabb tillbakablick.

Godnatt. Känns konstigt att inte skrivit på ett tag,men tiden har varit för knappt. Lyckligt nog. Precis hemkommen irån stan och ska strax ta av mig den alldeles för stora jackan och sjalen, fastnade h'r dock, framförallt framför musiken. Just musiken, verkar det finnas mycket åsikter om, vilket är intressant! Vi får s eom önskelåtarna räcker upp till kraven och kan sedan då spelas. Superkul ett få så mycket kommentarer angående Razorlight. Mer väntar...


Sov Gott..

Malins Musiktips IIII

Dags för torsdagens musiktips ännu en gång. Denna vecka är det ett av mina favoritband som ska få lysa upp tapeten lite extra.

Veckans musiktips är:
Razorlight.
http://www.myspace.com/razorlight 




Razorlight är ett svensk-brittiskt indierockband, bildat 2002 i London.

Johnny Borell (sång) annonserade efter musiker i New Musical Express. Björn Ågren (gitarr) svarade och rekryterade sin gamle Lidköpingskompis Carl Dalemo (bas). På trummor spelade ursprungligen Christian Smith-Pancorvo, som blev sparkad 2004. Han ersattes av Andy Burrows. Sommaren 2004 släpptes deras debutalbum, Up All Night, vilket gjorde snabb succé i Storbritannien. Musiktidningen Q prisade bandet som Best New Act för 2004.

Lyssna på deras brittiska uttal (underbart!) och sköna sound. Bra musik med bra texter. Njut!



Sökes.

En snart 20 årig tjej söker man. Brun ögd/hårig och cirka 1.71 lång. Klär sig 6 av 7 dagar i någon form av leggings och lyssnar alldeles för stor del av dygnet på musik. Har alldeles för lätt att spendera pengar, gillar att laga mat och knåda kanelbullar en onsdag kväll. Tidsoptimist, lätt för att skjuta upp saker till sista stund och har ett stort skrattförråd. Hon tycker om att resa, köpa skor och vara hos frisören. Skulle kunna bli spelberoende på skraplotter och ägna alldeles för mycket tid framför datorn. Har ingen matematisk talang, inte heller röstkapacitet. Tycker om att träna, tillexempel fotboll. Umgås med lika knäppa människor som förstår hennes knäppa sidor och temprament. Är tyvärr alldeles för kräsen när det gäller andra könet, men när hon fallit är det med besked. Hon gör en del mindre genomtänkta saker, men ibland tänker hon även till och då blir det oftast väldigt bra. Tjejen har en bula i pannan hon fick när hon ramlade med huvudet före i ett kakelgolv som ettåring, mindre stolt över det. Hon tycker om att finnas till hands för andra och att ge massage till rätt personer, med andra ord..folk med snygga ryggar. Om ni tror er ha följande kriterier som hon söker är era svar mycket välkomnande!

Söker dig som:
- tror sig ha hennes sorts råa humor.
- tror sig ha fina ögon.
- tror sig ha rätt längd.
- tror sig ha något delat intresse med henne.
- tror sig ha lite koll på den andra hjärnhalvan, så de kan kompensera varandra.
- tror sig ha snygga skor.
- tror sig ha sjukt bra musiksmak.
- tror sig ha självdistans.
- tror sig ha en charmig sida.
- tror sig ha möjlighet att övertyga hennes vänner om att du är en grym kille.
- tror sig ha möjlighet att bredda hennes filmförråd.
- tror sig ha reslust.
- tror sig ha shysst klädstil.
- tror sig ha en snäll och ödmjuk sida.
- tror sig ha någon möjlighet att ha alla dessa hemska krav.




Take Care.


Magiska herrmagasin, ett inlägg framförallt för er killar.

Blir ett bildspel ikväll. Ännu en gång vill jag höja rösten för tidningen Cafè. Tycker det är sjukt bra att de ändrat inriktning och genre på tidningen, inte alls det sexfixerade herrmagasinet längre. Nu innehåller det grymma reportage, portfolior och annat intressant.

För det första, lite modeinspiration.


Holländska supermodellen Lonneke Engel i guldskimmer.



Underbara underkläder.






Take Care.

Tisdag med motvind och överraskningar.

Ska göra ett mycket tappert försök att plugga nu. P3 är påslaget och kaffet ska kokas. Sedan så, då ska det skrivas. Kom nyss hem från andra dagen på radio-kursen. Kan bli mycket roligt, men börjar intensivt. Det ska intervjuas och klippas i redigeringsprogrammet. Vi får se hur det går. Att cykla hem i extrem kall motvind är ingen höjdare, men med musik i öronen blir straffet lite mildare. Tur det. Imorgon kommer csn pengarna, JIPPI! Helt underbart, unnade mig till och med lite varmt att dricka i skolan idag på grund av det. Något annat positivt jag fick reda på idag är hur nästa kurs förmodligen kommer att se ut, bara några skoldagar per vecka. Vilket kan resultera i att jag kan komma ned till dig, Mikan i Holland och hälsa på! Så vi måste kolla biljetter och datum och sådär, hoppas hoppas hoppas...

Vill även tipsa om
Nikolinas senaste blogginlägg. Mycket bra beskrivet angående singelvänners vardag, eller ska man säga förhållandevänner? Det är inte en dans på rosor att vara vän till dem med förhållande, man får ta del av allt, både det bra och dåliga. För att sedan någonstans själv finna vad man står i frågan. Älskar de varandra eller inte? Som Nikolina även skriver, alla vill inte ha pojkvän på grund av tidsbrist eller någon saknad av det. De personer som inte har detta behov, är de knäppa på grund av det? Knappast, men i många fall tror dessa "förhållande polarna" detta. Alla söker väl en partner? Haha, det är väl en himla tur att det inte är så. Jag blir glad när jag läser att alla inte vill vara "någons" utan är grymma på egen hand. Problemen som skapas genom förhållande uppstår aldrig, men man får heller aldrig känna på den lyckan. Det är en fråga man kan väga fram och tillbaka. Härligt dock med folk som är nöjda med singellivet! Länge leve!

Nej, nu ska kaffet kokas och papper och penna ska fram. Ingen tid att förlora, mycket att vinna (haha, härligt klyscha!). Take Care.


Adam Tensta - My Cool.

Innan allting tar slut.


Moderna tankar om varandra
och Du liknar ingen annan
Antika löften som Vi blandar
tills Vi båda slutat andas
luften omkring...

Är Du lycklig nu?
Är Du lycklig nu?
Är Du lycklig nu?

Har Vi tid
innan allting tar slut?
Äntligen har Jag hittat orden
& Jag hittar Dina händer
under bordet
Vi hinner bli något stort än
Växa några meter
innan sommaren
blir oktober...

Det ligger tomhylsor i parken
Våra fötter är en meter
över marken
Jag visste att
Du skulle bli stark sen
Min hand i Din hand
när kapporna
vänder efter vinden...





Jag är inte det. Att veta att det väntar en omtenta dagen efter Kent gör mig förbannat ledsen.
Sedan att jag börjar tänka på dig när jag lyssnar på denna låten gör inte det hela bättre, du är inte ens värd min tankeverksamhet...



Kursstart med tomt konto och fullt schema.

Måndag igen. Kursstart, denna gång radio. Ser fram emot denna kursen, känns som att äntligen så kanske det är min tur att lyckas en gnutta. Hoppas kan man ju i alla fall. Det blir fullspäckade dagar i fem veckor, 9-17..Vad sägs om det? Lockande, nix. Men förhoppningsvis är det 99% praktiskt arbete och chans att lägga upp tiden själv. Skönt. Det är redan mörkt ute, halv fem. Tragiskt, inte konstigt att man ständigt är trött och små deppig. Om en timme är det dags för träning, noll lust för det, men kommer bli härligt när man kommer dit. Denna vecka är förövrigt totalt fullproppad av saker att göra. Omtenta på måndag, 63 kronor på kontot tills på fredag och dessutom orka med heldagarna i skolan. Hur jag ska fixa det vet jag inte, men det ska funka! Det är sådana här veckor man önskade att man hade någon som hade färdig mat när man kom hem och som kunde ge den spända nacken lite massage. Som bara fanns där, lyssnade och förstod.

Det finns så mycket jag hoppas 2008 kan göra bättre än 2007. Det finns även saker jag hoppas det nya året inte kan göras bättre, men minnena finns kvar. Senast idag pratades det om studenten i skolan, hur olika den upplevdes och genomfördes. Minnen, underbara minnen. Tyvärr finns denna vara i olika former, även sämre sådana. Det man helst inte skulle vilja komma ihåg. Ha ogjort. Men även saker man skulle velat gjort. Nyårslöftet ska lyckas iår, att inse och tro att allting som sker har en mening, Att det förhoppningsvis i slutändan leder till någonting gott.

Veckan kommer i vilket fall som helst innehålla alla ingredienser. Plugg i massor, svält, makeup kurs, hämta nya glasögonen (fick sms om att dem kom idag!), party, god lördagsmiddag och umgänge. Träningen kommer nog få vänta en vecka, om tid finns ska jag träna men blir nog tight. Tyvärr.

Ikväll är det Guldbaggegalan, då får plugget vänta. Nu ska jag packa ihop träningskläderna och samla lite kraft.


Don't come up to me and say you like it
It's better if you say you hate it, that's the truth exactly


Take Care.

Musiken i eftermiddag är Håkan Hellström. Tyck vad ni vill, lyssna om ni vill.
Älskade Göteborg - Nu kan du få mig så lätt.


Lördagen som aldrig tog slut...

Jag är så otroligt trött och sliten. Halv åtta imorse somnade jag, Kristina och Björn i Kristinas 1,05 säng. Som packade sillar somnade vi och vaknade sedan några timmar senare. Gårdagskläderna var på och värmen var väldigt påtaglig. Kvällen började hemma hos Ida där vi överraskade henne (lite i alla fall) och hade förfest. Jättetrevlig sådan och kul att få snacka med människor i klassen man inte lärt känna så bra. Uppskattat! Efter det var tanken Palace, de tankarna ändrades när vi stod i kön dit...lång! Vi bestämde oss för att studentpuben fick duga istället. Det gjorde den. Jag är så sjukt pank så var nog med viss eftertanke bra att det inte blev Palace. Jag och Fanny bad Harald fixa "något billigt och starkt" till oss. Absinth, mumma. Inte. Men det gick ned i min, Fannys, Kristinas och Idas strupe trots det. Kvällen bjöd förövrigt på mängder av tårar, skratt, mms och skvaller. En underlig kombination, men den fungerade. När puben stängde så följde jag efter många om och men med Kristina hem, "Malin vi ska lyssna på Kent och gråta tillsammans". Oja. Väl där tog Kristina fram gitarren och texter, vi två sjöng antagligen det falskaste världen har skådat, men vi hade kul. Efter någon timme beslutade Björn sig för att göra oss sällskap. Sedan åts det risgrynsgröt (fyllemat?) och lyssnades på musik och på en full Kristina som lirade gitarr och bankade i väggen. Härlig kombination! 12 i förmiddags tog jag bussen hem igen där soffan och sport väntade. Underbart. Här har vi suttit, jag och Johanna i ett antal timmar nu och vi tänker sitta här ett par timmar till. Mat ska vi inte ens laga, utan värma mat ifrån igår. Släpper inte soffan fler minuter än nödvändigt. Kolla in Kristinas blogg för att se vad du inte bör göra på fyllan.

Skidskyttet idag gav mycket bra resultat, två andra platser - Anna Karin Olofsson och Björn Ferry (som igår tog guld). Även Jens Byggmark tog silver i dagens slalom. Nu är det handboll som gäller. Tack alla "inblandade" för en sjukt trevlig helg och till helgen kommer det mera. Det behövs sådana kvällar för att hitta inspiration. Till helgen har dessutom pengarna kommit och jag slipper leva med 63 kronor på kontot. Skönt!

Take Care.


Turkisk afton med casanovorna Ibrahim och Ahmed.

Godmorgon!

Hade nog sovit nu om det inte varit för att jag och Johanna egentligen skulle varit på gymmet och tränat Bodybalance nu. Så blev det inte. Vi mailade och abokade oss, dels för vi har tränat fem gånger sedan i söndags redan och för att en heldag i soffan var betydligt mer lockande. Skidor blir det för hela slanten! Ikväll ska vi ut på galej igen, så bäst att ladda upp.

Gårdagen var mycket lyckad. Ibrahim (jag) och Ahmed (Johanna) gjorde oss redo som de äkta turkiska casanovor vi är för att möta upp brudarna hos Ida. Vid halv åtta tiden tog vi bussen (!) ned till stan, blickarna och kommentarerna på bussen bevisade att kvällen bara hade börjat. "De har mustasch!"  "Vart ska ni någonstans egentligen?" Bemötandet hos Ida var ett antal garv och ett ständigt blixtrande med kameror. Vaxet som låg bakom mitt backslick var otroligt klibbigt och dubbelstrumpan mellan benen var stenhård. Efter en stund hade alla tjejerna kommit och matlagningen avslutades. Sedan satte sig alla till rätta på de färgglada kuddarna på Idas golv, i mitten stod all mat som alla hade haft med sig. Det var kul att det var så varierad mat, att alla hade lyckats fixa olika maträtter. Mycket gott. Kvällen följde sedan av paketöppning, efterrätt (mums) och lekar. Lekarna utfördes med blandat resultat och blandad hjärnkapacitet. Det röktes vattenpipa och försök att lyckas göra rökringar, gick inte jättebra.. Mitt skratt lockade tydligen andra till skratt också. Edina började tappa luften, Fanny, Victoria och Ida följde sedan på. Tror ni att jag kan sluta skratta om ni börjar? Haha, knappast. Vid 01 tiden var det dags för hemgång, utanför regnade det. Som vanligt. Bussen hade vi också precis missat, väntan en timme. Som jag tidigare bloggade om i veckan berördes jag inte märkbart av denna väntan, men visst var det småjobbigt. Men jag är glad att det finns tre nattbussar att hinna missa innan man får fixa sjukts på annat sätt. På Tjörn har vi en. Den har jag missat ett antal gånger. Haha. Nu ska jag titta på På Spåret på nätet, innan skidskytten börjar. Sedan ladda och fundera ut outfit för ikväll.
Bjuder på ett antal bilder ifrån igår,(tack Victoria och Maria för bildmaterialet) Fler bilder finns på facebook att skåda. Tack alla tjejerna för en sjukt kul och trevlig kväll igår, vårterminen har bara börjat!

Take Care.



1. Ida, födelsedagsbarnet!
2. Tjejerna.
3. Mat, mat, mat!
4. Efterrätt, yammie.
5. Ibrahim & Ahmed.
6. Fanny, min undersköna!
7. Försöker lägga in stöten...
8. Det går framåt...
9. Närmre, närmre..
10. oh, yeah!
11. "Jag bara suger och suger.., men det kommer ingenting" ...."Nu gick det!"
12. Poosen.
13. Bandaget som trycker in mina bröst och strumporna mellan benen, gör oooont!
14. Ida drar igång röööken.
15. Vattenpipan.
16. Maria och Frida.
17. Kuddarna, maten och turkarna.
18. Ibrahim`s smoooking.
19. Fanny flyger iväg på vår inköpta matta.
20. Me and Idas birthday gift. 
21.  yeah!

Malins Musiktips III

Torsdag igen. Förra inlägget var dagens inlägg, detta är traditionens inlägg som jag utlovat. Tänkte det var dags för en kvinnlig artist att få bli mitt tips. En svensk tjej blir det denna vecka.

Veckans tips är:
Miss Li
http://www.myspace.com/experiencemissli



Linda Carlsson, Miss Li, ursprungligen från Borlänge. Miss Li spelar en typ av pianopop som bygger på en blandning av flera olika musikstilar så som blues-, jazz-, kabaré-, och folkmusik. Linda Carlsson började på sitt elpiano komponera och skriva egna låtar som hon senare la ut på My Space. Hennes My Space-sida fick en snabbt ökande tillströmning av besökare. Redan under hösten 2006 fick Linda Carlsson ett skivkontrakt och släppte, under namnet Miss Li, sin debutplatta Late night heart broken blues. Förutom att Linda Carlsson har hunnit med att släppa tre album inom loppet av ett år har hon även medverkat på Lars Winnerbäcks album Daugava och Mira Hirasawas debutalbum.



En småtung torsdag med blandade tankar.

Det har varit en små jobbig dag, känner mig smått sjuk. Den där otäcka krypande känslan som skriker "du är sjuk" har nått även mig. Hoppas den bara är tillfällig. Hunnit uträtta en del ärenden trots det idag. Den första tränigsdagen sedan i söndags infann sig idag, det var nog bra. Det känns att man tränat 4 dagar i sträck, men mår samtidigt grymt bra av det (med undantag för tillfället). Vi har köpt outfits-tillbehör tills imorgon, present till Ida och jag som inte kan gå i affärer utan att hitta något blundande så gott jag kunde, men kom trots det hem med två par trosor bland annat. Fick även beställt klipp och färgtid, äntligen! Så om några veckor är den hemska färgen och konstiga hårlängden borta. Får se vad det blir för något, allting är bättre än detta i alla fall. Eller Fanny kanske är nöjd, som påstod efter lovet att jag färgat håret. Haha, hon är lustig hon. Hyrde en film på hemvägen som Mikaela mer eller mindre tvingat mig att se. Music and Lyrics. En typiskt Mikan film, med lyckligt slut osv. Den var helt okej. Till min glädje i videoaffären hittade jag en låda där man gratis fick ta två filmaffischer, en lycklig Malin rotade glatt igenom dem och tog två stycken rätt spontant. Underbar och älskad av alla och Lucky You blev det. Får se vilka väggar de ska pryda, kul i alla fall!

Funderat på några saker och insett hur olika man ser på saker och ting. Vilka vanor och förväntningar man har, mycket beroende på vart man tidigare bott. Två exempel på dessa är när posten kommer och busstiderna. En person som bott i en större stad, eller på etts tälle där bussarna går var femte minut är vana vid att bussen kommer exakt klockslag. Om den inte gör det är chauffören lat, det har hänt någonting eller man har missat den. Denna oro / ångest infinner sig inte riktigt hos mig. Jag är van vid att bussen kan vara en kvart sen eller fem minuter tidig, det är inget konstigt för mig. Jag ser det som något lyxigt att bussen här i Kalmar går tre gånger i timmen och om jag skulle missa den behöver jag bara vänta tjugo minuter. ajg tycer synd om er som har haft det bättre och bytt ned er. Detsamma gäller vilket klockslag posten kommer. Min sambo Johanna ser det som en självklarhet att posten kommer tidigt, annars är det en lat brevbärare som tagit en för lång kafferast. Jag förstår henne, hon är van att dne dyker upp samma tid varje dag. Jag förstår dock inte hur man kan se det ett som irritationsmoment om posten är en halvtimme sen, eller att man undrar när den kommer, jag är snarare van vid att dne inte dyker upp innan 12-13 tiden. Tanken slog mig, vissa har bytt upp sig till Kalmar, andra ner sig. Jag är helt lycklig över att kunna ta cykeln ned till stan för att kunna fika eller för att shoppa. Det har ajg aldrig tidigare kunnat. Det finns för och nackdelar med allt. Och man lär sig anpassa sig. Snart kommer jag säkert tycka det är jobbigt när inte posten dyker upp i tid och att det tar för låg tid att cykla till stan. De som är vana med exakta tider kanske accepterar om ett tag förseningar. Jag tror det är bra med andra rutiner, omskakningar i tillvaron.

Det första jag såg när jag klev in i leksaksaffären idag var det stora hörnet av hjärtan som ville kväva mig. "Alla hjärtans dag" reklamen har påbörjats. Jag minns att jag skrev förra året om denna smått patetiska dag. Att det finns en dag att visa sin kärlek på och ta han dom varandra har jag ingenting emot. Men varje år blir värre när det gäller köpandet av prylar till denna dag. Nallar, kuddar, choklad och allt annat man kan tänka sig. Är det verkligen ett sätt att visa sin kärlek på? Snarare att köpa sin kärlek på. Alla de andra dagarna på året, blir det förlåtna bara man kommer ihåg den 14:e februari? Det är jättefint att man umgås och uppvaktar sin darling denna dag, absolut, men snälla gör det på rätt sätt. För att ni vill och inte för att ni måste för att dagen säger så. Patetiskt. Jag ösnkar själv att jag blir uppskattad, som alla andra gör. Men jag blir hellre det genom en middag eller en överraskning än genom en alldeles för stor nalle som man inte kan ha till något annat än till prydnad. Spara hellre de hundralapparna som nallen faktiskt går på och spara till en resa eller någonting man kan göra gemensamt. Problemet är alla dessa tonåringar som ska köpa alla dessa hjärtan i alla tänkbara utföranden och ge bort till höger och vänster. De är ju så "gulliga". Ja, jo skitgulliga. I en vecka. Sedan hamnar dessa vykort i lådan längst ned och blommorna vissnar. Det jag vill säga att visa gärna er uppskattning den 14:e februari, men gör det resten av året också. Då det kommer som en överrasknig, det uppskattas desto mer då. En spontan middag, en bukett på en vanlig tisdag eller en resa tillsammans. Köp inte er till kärlek, visa den på ert personliga vis.




Senare ikväll kommer Malins Musiktips III. Återkommer då.

Take Care


Saker man ser.

182335-573

Vill Ha: Nya modeserien VELVET på SVT. Höga och vida byxor. Giambattista Valli skor.



182335-572

Whyred.


182335-571

Acne.

Varför är rätt personer i många fall så fel?

Många är de, killarna och tjejerna som blir vänner med alla av det motsatta könet, men inte mycket mer. Det liksom vill sig inte, på grund av att de gör allting rätt. De är trevliga, artiga, snälla och allmänt bra människor. Men de saknar Det. Vi, de flesta av oss faller för det lilla farliga, eller svårfångade. Det som inte riktigt går att nå, de tjejer och killar som man får jaga och slita för. Man lockas till frestelsen som man vet kommer att såra och slita ens känslor i bitar. Oftast i alla fall. Dessa personer är mycket väl medvetna om sina valmöjligheter och utnyttjar givetvis dessa också. De hör av sig när det passar dem och gör vad som faller dem in. De snälla personerna som egentligen borde vara allas dröm blir just polare. En polare som alltid är där och ställer upp, utan att se hur utnyttjade de blir i många fall. Alla är givetvis inte inräknade i denna klunga människor som antingen tillhör de "populära" eller "polarna", men tanken är intressant. Varför är inte det uppenbara och självklara, så självklart? Alla dessa gentlemen som gör allting rätt, öppnar dörrar, bjuder på fika och tackar för en trevlig kväll inte intressanta? Varför faller man inte för dessa "bra" killar. Varför nöjer man sig inte med det, varför behövs jämnt denna spänning? Tjejer är likadana, utnyttjar situationer till max. Se hur långt de kan gå, innan killen antingen ber på sina knän eller sticker sin väg. Sedan gråter de ändå och påstår att de blivit dumpade. Att det är synd om dem, att han var en "idiot" och så vidare. de personer som är värda att finna äkta kärlek, finner den i många fall inte. På grund av att de inte är tillräckligt onda rent utsagt. De skriver för många sms, är "för intresserade" (hur man nu är det?) och allmänt måna om hur personen i fråga mår.

En sådan kille är David, killen som vårt filmmanus handlar om. Han är polare med alla tjejerna i klassen och inbillar sig att tjejerna kanske är en gnutta intresserade. Tjejerna i sin tur ser han bara han som en otroligt trevlig och shysst kompis. Men han har inte det lilla extra, det som får tjejerna att bli intresserade och attraherade. Allting går fel för honom, fast han egentligen gör allting rätt. Han har helt okej kläder, helt okej musiksmak och helt okej kropp. Men allting är för bra, för lagom. Han är inte utanför på något vis, men han är bara en i mängden. Killen som får följa med som smakråd, killen som betalar när klasskompisen glömt pengar och han som tror att horoskopet någon gång ska stämma. Han är den sanna romantikern som lyssnar på Oasis - Wonderwall medan han fixar sitt hår och rättar till skjortan.

Frågan är varför det är såhär, för jag tror alla kan känna igen sig. Antingen som personen som behandlar alla väl och är egentligen den perfekta partnern, eller den som utnyttjar situationen och på så sätt vinner hjärtan samtidigt som någon annans krossas. Varken man vill eller inte. Vi har varit i situationen allihopa. När vi under dessa två dagar skrivit manuset har en klump i hjärtat på någt sätt växt. Tänk att verkligheten faktiskt ser ut såhär. Tragiskt ond. Vi utnyttjar och blir utnyttjade. För att förhoppningsvis lära oss till nästa gång. Att vi valde att skriva manus om det och att David är huvudperson var kanske inte oväntat, men inte heller medvetet. Det fina i kråksången är vändningen i slutet av filmen, han inser vad som behövs göras. Då vänder allt. Frågan är om det ska behöva vara så? Att man ska behöva ändra sig för att bli bättre på något och då lyckas? Faller man inte tillbaka i samma mönster efter ett tag i alla fall? "Den andra chansen" det pratas om att man ska ge folk är nog inte så dum trots allt.

Eller vad tror ni?



And all the roads we have to walk are winding
And all the lights that lead us there are blinding
There are many things that I would
Like to say to you
But I don't know how

Because maybe
You're gonna be the one that saves me
And after all
You're my wonderwall

/ Oasis - wonderwall



Take Care.

Manusmåndag.

En lugn och skön måndag har det varit. I alla fall till en början. Vaknade vid tio tiden, satte mig vid tvn och käkade frukost. Efter det gjorde jag mig iordning och cyklade med musik i öronen till skolan i det soliga vädret. Solglasögonen fick till och med pryda mitt ansikte. Det var en lycklig Malin. Sol och musik är två mycket viktigaste ingredienser in my life. Väl i skolan mötte jag upp mina lagkamrater Dag och Susanna och manusarbetet sattes igång. Det gick till min stora förvåning väldigt bra och flöt på av bara farten. Idèsprutan var det inget fel på, så nu har vår huvudperson David både bestämd klädstil,musikstil och känslor. Vi ser redan vårt tre minuters filmmanus i riktig film. Härligt! Imorgon ska dialogen skrivas och det ska ägnas åt lite klureri. Allt är under kontroll, känns bra. Imorgon är det träff klockan 10.00, hoppas solen lyser även då.

Ikväll väntade bodystep, vilket träningspass det blev! Svetten runt ögonen har aldrig svidigt så mycket och spikarna har aldrig tryckt så hårt i magen under sit-upsen. Samtidigt en sjukt skön känsla och efteråt är det värt alltihopa. Att kunna gå hem med gott samvete och slänga sig i soffan och kolla idrottsgalan är kärlek, på något vis.

Vill säga tack till Mikaela. Sjukt skönt att snacka med dig på skypen, vi känner varandra som två gamla kärringar och man kan alltid säga vad som tynger ens hjärta. Längtar till sommaren så du kommer hem igen. Nu ska jag sova, lägga mig i tid för en gång skull.

Bjuder natten till ära på ett gäng bilder på Miranda Kerr. Dundervacker modell som är min nya favorit. Bilderna är så harmoniska. Killar hon måste väl ligga högt på listan?



Sov gott. Take Care.

en önskan om dig.

Jag hör fortfarande hur havsvindarna blåser
Jag ser fortfarande hur hennes mörka ögon glöder
Hon var tjugotre
När jag lämnade GBG

Dom sa till mig, far inte till Stockholm
För du blir aldrig mer densamma
In my opinion, om du gör det kom aldrig tillbaka

För ett par bruna ögon for jag
Men Stockholm blir aldrig min stad
Jag erbjöd någon handen, det är -93
Och hon sa: "Jag tar den i hemlighet"
Och tillsammans flyger vi söderut
Men jag visste från den stunden
Att hon skulle dra ner mig med tiden

Jag står på perrongen, det är -99
Min bror var lärare i Köpenhamn
Och jag hälsade på där ibland
Jag brukade plocka hem några gram
Snälla rör inte min väska
Tulltjänstemannen såg på mig och jag såg på han
Och det känns som jag har gett allt jag kan ge
Ändå har jag inte hittat vad jag letat efter
Jag har varit i alla städer
Letat efter dig

Pojkar
Jag har sett allt det
Som en gång brann men sen blev kallt
Jag har sett dig som en gång stod längst fram
Och dom som en gång ville skaka min hand
Men dom och jag var aldrig vänner
Nu ser jag
Nej, vi var luft
Luft och inget mera

Men du, du lutade dig mot mig när du var svag
Och jag hjälpte dig igenom dag
Jag var därför dig när du var ensam
Och jag var där för dig när du var ledsen
Du la dig på rälsen
Du var så trött
Du lät tågen ta bekymren

Och det känns som jag gett allt jag kan ge
Ändå har jag inte hittat vad jag letat efter
Jag har varit i alla städer
Letat efter dig

Fredagen vi länge kommer att skratta åt.

Jag ska skriva innan jag antagligen somnar i soffan om en stund. Igår var det en konstig fredag och jag skrev inte, på grund av många anledningar, huvudandledningen var brist på sömn. I torsdags natt satt jag uppe till fyra och gick upp sju dagen därpå, sliten som få. Tentan blev i alla fall inlämnad i tid, tur var väl det. Sedan väntade några nervösa timmar.

Det var nämligen såhär för att ta allting ifrån början. I torsdags eftermiddag lyssnade jag på Christer i P3 och presentationen av veckans singel till fredagsflörten. En kille som hette Micke, 22 år var denna veckans val. Jag skämtade med Johanna och Stefanie att jag skulle slänga iväg ett mail till p3 och anmäla mig. Efter viss övertalning skickades mailet och efter några få minuter ringde min telefon. Det var P3. Tjejen i telefonen sa att jag var en av tre som skulle få chansen att få träffa Micke i fredagens program. Efter samtalet låg jag ned på golvet och garvade, Johanna och Stefanie likaså. En mycket nervös och "undra varför jag skickade det" kväll blev det och tankarna på tentan var inte helt närvarande. Fredagen började ju som sagt med inlämning och sedan föreläsning. Vid lunch stack jag och Stefanie till donken innan hennes tåg gick. Sedan åkte jag hem till lägenheten och gjord emig redo för att bli uppringd av radion. Var så fruktansvärt nervös, drack vatten och bytta tröjor. Varm, kall, varm, kall....Fredagsflörten började och jag hoppades på att jag inte skulle bli "tjej nr1". Självklart blev jag det. Om ni inte vet vad programmet går ut på ska jag snabbt sammanfatta det, läs mer på 
P3 . Micke som då var veckans singel får tre stycken tjejer att välja mellan. Christer ställer massa kluriga frågor till dessa tjejer för att övertyga Micke om att välja just henne. En av dessa tjejer var jag igår alltså. Efter att alla tre tjejerna fått prata och svara på frågor var det dags för Micke att välja. Vem valde han? Jo mig, tjej nummer ett. Jag började skratta i luren och var smått paff. Hur stor var chansen? Här skickar man in på skämt och kammar sedan hem vinsten. Skumt och komiskt. (programmet finns att lyssna på här:  ) Ett bra tips om ni vill ha något att garva åt en stund. Micke ringde senare upp mig och vi snackade en stund. Jättetrevlig kille, men har ju ingen aning om hur människan ser ut. Han kommer i alla fall ifrån Stockholm. Senare igår fick jag sms i två omgångar av honom och ett samtal idag. I dagens samtal sa han att han funderade på att åka ned och hälsa på mig til helgen. HJÄLP! Jaja, någon gång måste jag väl träffa honom. Varför ska man vara så impulsiv ibland? Mamma hade till och med lyckats få reda på mitt besök i radion efteråt (antagligen av min syster) och skrattade mot min förvåning gott åt min insats. Jag sa till henne att hon inte fick lyssna, då vissa frågor jag fick inte ligger i hennes intresse, anser jag. Men hon sa att hon visst skulle lyssna på det nu i efterhand. Hennes sammanfattning blev "ger man sig in i leken får man leken tåla". Jaja..jag ser det som en kul sak! Bjuder på den. Många som har fått sig ett gott skratt under gårdagen i alla fall. Kul att roa någon.

Mikaela, varför inte du här nu och skrattar med mig och lägger upp en plan?


Fredagskvällen bestod i övrigt av tacos och slappkväll med Fanny och Ida. Mycket, mycket trevligt! Alla var lika trötta och slitna efter tentanatten, men desto lättare var det att hitta skrattet. Behövdes inte mycket alls. Fick även en inbjudan till 20 års fest nästa helg av Ida. Turskiskt tema. "Ta på er något som ni tror är turkiskt" och "ta med er någon mat som ni tror är turkisk". Idèerna har redan börjat komma. Varför Ida valde detta tema berodde på en sak, haha hon hade inte tillräckligt med stolar för alla. Så det var en smart lösning att få alla att sitta på golvet. Smart tjej! Ska även köpa mig ett par nya fotbollsskor och förhoppningsvis dra igång med fotbollen igen, med Fanny. Kan bli riktigt bra och roligt!

Idag när jag vaknade 11.15 var det bara att ta på sig och gå ned till tvättstugan. Tvätttid. Efter det började min och Johannas storstädning som höll på till 17.30 idag. Men så härligt nu när det är färdigt! Tvätten är tvättad, dammsugaren har fått göra sitt, golven är torkade och lördagsmiddagen är uppäten. Nu sitter vi som två döende klumpar i soffan och ska nsart avnjuta en kladdkaka. Sängen kommer få sällskap tidigt idag. Imorgon ska jag bestämma vilket par av de fyra glasögonen jag lånade med hem igår som ska beställas. Sedan vatten workout. Skönt, inte hunnit med gymmet efter lovet än, så ser fram emot det.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll! Take Care.

Malins Musiktips del II

Det är torsdag och dags för nytt musiktips som jag utlovat. Mitt i hemtenta stressen får inlägget komma, får offra en stund för det. Har ju trots allt lovat och detta är sjukt mycket roligare än arbetet. Igår var det Grammisgalan och som jag utlovade skulel en av vinnarna bli dagens tips. Valet blev hyffsat lätt. Han måste anses som gårdagens vinnare och med det värdig min tips plats.

Veckans artist är: Salem Al Fakir.
http://www.myspace.com/salemalfakir



Född 1981 i Stockholm. 1993 bildade han tillsammans med sina bröder gruppen Al Fakir. 2007 släpptes debutalbumet som blev en succè direkt. Efter det har allting gått med raketfart. Det finns inte många Tv program det senaste året där inte Salem Al Fakir spelat. Igår under Grammisgalan tog han hem inte mindre än fyra priser : bästa nykomling, bästa manliga artist, bästa kompositör och bästa producent. Karriären har bara börjat. Lyssna och läs texterna, genom arbetade som få. http://www.letssingit.com/ (textsida där ni kan söka på hans låtar)
Hans tre mest kända låtar är:

Dream Girl
Good Song / It's True

This Is Who I Am



Neonrosa väska tävlar i stoppknapps SM.

De sensuella texterna är nu upplästa och nya är skrivna under seminariet tidigare idag. Jag uttryckte mig efter skolan med orden " allting var roligt som vi gjorde". Sist jag sa det kan jag inte minnas, så det känns väldigt bra på något vis. Äntligen uppgifter som tilltalar mig. Min dikt om sopor blev inte inlämnad i den censuerade versionen, Gillar fröken Lina det så gör hon det. Annars inte, man får chansa lite här i livet! Sanningen är nog att ett antal msn-nördar övertalade mig om att gå på den versionen "hela vägen ut". Jag litade helt enkelt på dem. idag skrev vi bland annat en limerick (för er som vet vad detta är). Jag som tycker att rimma är småkul tyckte uppgiften var rolig, men lite klurig. Den första raden skulle innehålla ett ortsnamn och sista raden fick gärna vara lite erotiskt (har inte vår lärare "fått till det" på ett tag eller?, allting handlar ju om erotik. Eller kanske bara hon vill ha roliga texter att läsa). Min limerick blev följande, med viss ironi och skämtsamhet om min ö:

Hej jag heter Lisa och kommer ifrån Tjörn
Det är en ö och där finns ingen björn
om jag skulle snudda vid din navel
hade det verkat som inavel
för sådant finns det gott om här i alla hörn

På bussen hem stötte jag och Stefanie på en bekant gammal dam. Kanske inte bekant på det sättet att vi känner henne, men vi har träffat på henne de senaste tre bussturerna. Igår hem ifrån Maxi, till skolan idag och som sgat hem ifrån skolan idag. Denna kvinna är svår att missa, hon bär en neonrosa handväska och ett par fruktansvärda skor. Det är dock inte detta som får mig att skriva om henne, utan hennes beteende när det är dags att trycka på "avstigningsknappen". Bussen hinner knappt slå igen dörrarna på bussen när den lämnar hållplatsen innan hon ska av, plingandet har då redan kommit ifrån henne. Hon gör sig redo minst två hållplatser innan tryckandet ska göra. Jag räknade idag hur många sekunder det hann gå innan hon fick den röda lampan att lysa, jag hann till ETT. En enda sekund tog det. Vi skrattade gott, men samtidigt är det småtragiskt. är hon så nervös att hon ska missa hållplatsen? Eller vill hon vara först, så som småbarnen tävlar? Jag vet inte, det jag vet är att det är ingen idè att försöka slå kvinnan i att trycka först. Ingen lär slå henne i stoppknapps SM.

Det är dags för att plugga, seriöst och flitigt. Antagligen hela kvällen och om det behövs även natten. Det som inspirerar mig till att fixa detta är den nya Elle tidningen som damp ned på hallmattan idag och att man får en ledig helg. Känslan över att ha färdigställt någonting är mycket tillfredställande, så jag ska fixa det. Knarkandet av kaffe har redan påbörjats. Ni som inte har något att göra av viktighet, skicka gärna lite soft musik till mig och ge mig på så vis ännu mer inspiration. Tack! Snart ska jag lyssna på Christer i P3, relationsrådet är på besök och veckans fredagsflört ska presenteras. 

Lycka till med att slå den gamla damen!
Återkommer.
Take Care





The lights of all you see
You could have overcome all this
And I still can't get over you
Are you someone I'll forever miss
I believed your love I can feel your love
And that's all that I wanted
I sleep your love I salute your love
And I can't get away


Baby when the lights - David Guetta feat. Cozi

Säga vad man vill...

Nu är Grammisgalan slut för 2007 (2008).
Jag hade två tjejer på varsin sida av mig i lägenheten som var/är skeptiska och jag kan förstå det. Jag har dock en annan åsikt, som så många gånger annars. Att det är endast några få artister som är nominerade tycker inte jag är speciellt konstigt. De är artister som varit ute på turnè, synts i media och framförallt spelats på radio. Kanske inte om man endast lyssnar på "radioplågs" kanalerna, då förstår jag att inte alla artister känns igen, men lyssna några timmar på P3 och ni får lyssna på lite enligt mig i alla fall riktigt musik. Musik som är gjord av kärlek och inte väst fram genom Bert Karlsson eller talangjakter, massproduktion. Visst, kan man se det lite märkligt att Salem Al Fakir plockar hem fyra priser, och visst skulle det kunna vara mer variation på vinnare. Men svenska folket har faktiskt fått säga sitt, så någonstans tycker vi ju ändå att han är värd dessa priser. Han är extremt musikalisk begåvad och gör "annorlunda" musik. Hans låtar kanske behövs lyssnas på några fler gånger än "plågorna", men hans texter låter i alla fall inte likadant. Inte om man lyssnar in texten och budskapet. Däremot är jag som så många andra djupt besviken över att inte de kvinnliga artisterna får större vinstregn över sig. De jag främst skulle velat se är Sahara Hotnights, som absolut hade varit värda minst ett pris. Svenska folket, kom ihåg att rösta nästa gång på även de kvinnliga förmågorna. Kent vann två priser, vissa suckar över det, andra jublar. Säga vad man vill, men ute i de svenska orterna är det inte många som slår dem. De är fortfarande i en klass för sig. Och det säger jag inte på grund av min stora förkärlek till dem. Det är ett faktum.
Grammisgalan bjöd förövrigt på mycket bra underhållning i form av bland annat Sahara Hotnights (med snyggaste kläderna på mycket länge), Amanda Jensen med hennes nya singel (skön låt) och Lars Winnerbäck (en tätort på en slätt). All denna härliga musik har fått mig på ett strålande humör och håret har till och med blivit plattat. Vet inte sist det hände, på tiden.
Galans tacktal stod Mustasch för. Skrattade glatt när de tackade för sitt pris, de avslutade genom att säga:

"kan inte säga annat än att det känns jävligt bra att grammis08 blev en 031" (göteborgskan gick inte att undvika)

Jag är glad att bra musik lyser igenom i Sverige. Och ja, alla ni andra ni får tycka precis vad ni vill. Bara min åsikt och lite aggressioner som måste ut just nu. Om ni vill förändra artisterna som vinner, rösta då också. Eller lyssna på dem som vann, kanske de är värda vinsten i alla fall? Sedna kommer det inom en snar framtid två galor till: Rockbjörnen och P3 guld. Då kanske era favoriter vinner? Jag håller med om att större variation behövs, men då får vi också ge fler artister en chans och vara mer öppa för ny typ av musik. Vi i Sverige är väldigt duktiga på att göra musik och just nu finns det gott om inspiration för unga musiktalanger att suga in. Ser fram emot att se utvecklingen. Våga lyssna på det du vill, du lär knappast vara ensam i världen om att tycka om samma sound.

Musik är glädje och det som skapas genom det!

Sensuella onsdag.

Det var inte igår, snarare i söndags. Tillbringat två dagar på öland tillsammans med Stefanie, skönt med omväxling och att hålla sig borta ifrån internet några dagar. Något jag borde jobba ännu mera på, dock märker man hur beroende man är av denna värld, internetrymden. Hemtentan som ska vara klar på fredag är fortfarande inte klar, ska mysa med denna härliga tenta i natt. Vi ska hålla varandra i handen, bättre sällskap kan man ju knappast få? Om inte denna uppgift räckte så har vi även fått två övriga som ska vara klara tills imorgon förmiddag, dessa ska jag göra klart närmaste timmarna. En saga om en 97 årig gubbe...(det var en gång...stuket) Även en sensuell, romantisk och gärna lite erotisk text om sopsorteing ska också skrivas. Skrev igår ett rim på en sida om detta, får man lov att använda den tro? Annars får ni gärna läsa denna, mycket nöje! Kanske för mycket åt porrhållet? Haha. Konstigt att man tänker i de banorna efter trippen i skåne..inte ett dugg faktiskt. Men får man lov att skriva i diktform tro?

Idag har vi varit effektiva, jag och Stefanie. Fixat träningskort till henne och synundersökning till mig. Även storhandlat på Maxi. Stefanie upptäckte efter ett halvår vad baksidefacket på hennes dataväska var till för, att kunna sätta fast på en rullväska. Grattis! Så nu slipper hon bära den löst Nu sitter vi mitt emot varandra och dricker kaffe och käkat mackor, studierna ska snart ta över. Ett måste, ett mycket tråkigt måste. Men det kommer kännas sjukt skönt när fredagen är över. Då ska jag ägna mig åt träning, städning och allmänt må bra.

Det är ett tråkigt väder, som alltid utanför fönstret. Lusten över att göra något är inte överhängandet, behovet av att dra täcket över huvudet är desto större. Igår sov vi till klockan 12.00, något jag inte gjort många gånger i mitt liv, var skönt men tragiskt på något vis. Halva dagen var ju redan borta. Någon klipptid har ännu inte bokats, vill hitta en grym frisör. Någon som har ett tips här i kalmar trakterna? Även tacksam om någon/några vill ta del av min sensuella sopsorteingstext ikväll, bara att plinga ett pling på msn...

Ni som är uttråkade och vill förgylla vardagen eller behöver en date till helgen. Jag har lösningen. Anmäl er till
Christers fredagsflört på P3. Vem vet, kanske ni har en kärlek lagom till 14 februari, alla hjärtans dag. Kan vara värt ett försök.

Pelle ifrån The Hives och Carolina Gynning blev idag utsedda av ett antal modemännsikor som de snyggaste svenskarna på röda mattan året som gått. Bra val!



Imorgon är det dags för Malins Musiktips , denna vecka kommer artisten som blir "årets artist" ikväll på Grammisgalan bli mittt tips. kan sluta hur som helst. Hoppas ni har röstat på er favorit. Grammisgalan är ikväll på Tv4, 20.00. Jag är bänkad, ni borde också vara det! De nominerade är....

Nu blir det pluggande, återkommer säkerligen senare ikväll. Internet är ju som sagt en drog, på gott och ont.
Take Care.

Nedan är det två bilder jag knåpade med hemma hos Stefanie då inte studiemotivation eller internet fanns. :)











The man said 'why do you think you're here?'
I said 'I got no idea
I'm gonna, I'm gonna lose my baby
so I always keep a bottle near'
He said 'I just think you're depressed,
kiss me here baby and go rest'

Amy Winehouse - Rehab.


6 januari. Födelsedag och söndagssoft.

Söndag. Packning överallt. Det blev stressigt igår som väntat, hann bara rota upp en lämplig outfit och kladda på lite smink, sedan gick bussen ned till stan igen och till Kristinas nya boende. Mycket trevligt blev det. Kristina blev jätteglad över mina presenter. Lägger upp kortet och tavlan jag gjorde till henne så ni får se! Hon fick även en ljusstake. Det nya boendet var jättemysigt och hon hade verkligen snabbt fått iordning, eloge till dig! Det var trevligt att träffa klasskompisarna igen, det blev dans och prat. Sedan utgång  - The Rock. Jag fixade allsång för Kristina och lite goda födelsedagsdrinkar. Kul stämning! När det stängde blev det taxi hem i snöstorm. Det var så mysigt nere i stan bland alla ljusen och de vita flingorna i skyn. Idag är det dock varmare ute och en del av snön har smällt bort, synd. Det plåtades en hel del igår, ingen större lust alls att se resultatet av dessa bilder.
Grattis Kristina!

(tavlan)
(kortet)

Sitter framför tvn och kollade tidigare på Charlotte Kalla. Hon vann ännu en gång, nu även slut-etappen. Så tillslut fick hon stå som segrare i tour de ski. Riktigt grymt jobbat. Det finns nog ingenting bättre än söndagar då det finsn mängder av sport att se på. Älskar att krypa upp i soffan, käka frukost och bara softa. Synd bara att inte väskorna packa upp sig själva.

Imorgon börjar skolan igen, 09.00-16.00. Inte alls frestande, huh. Värre än gymnasiet...Men vad ska man göra. Är bara sugen på en sak, att träna. Men när ska man få den tiden? Kanske på fredag när hemtentan är inlämnad(förhoppningsvis), man kanske kan pusta ut några timmar då. Känns konstigt att vara i småland igen, en känsla jag inte riktigt kan ta på. Vet inte om jag är glad för att vara här, eller inte. Återstå väl att se.

Kollar sex and the city via youtube, måste ha boxen! Blir så glad och sprallig när jag tittar på det, helt min smak. Jag vill också bli som Carrie, smått avis. Jag ska ta tag i att plocka upp kläderna nu också, måste ju få det gjort. Blir ju bara en stor skrynkla allt ihop annars, om det inte är det redan. Måste laga någon mat idag också, orka. Köpte bara det mest nödvändiga i affären förrut, så får rota i frysen. Förövrigt så köpte jag och systeryster Oreo, den mest kända kakan. Amerikanskt. Mumma. Dagens tips.

Sanna, underbara Sanna hade ett roligt frågeformulär på sin blogg som jag naffsar till mig och publicerar också. Hoppas det är okej. Ta hand om er och njut av söndagen! Take Care.

PICK ONE..
1. Pierca näsan eller tungan? Näsan.
2.Vara seriös eller rolig? Rolig.
3. Dricka röd eller grön mjölk? Tål inte, så laktosfri. Den är vit!
4. Brinna upp eller drunkna? Usch. "sätta mig i brand"
5. Umgås med dina fiender eller föräldrar? Föräldrar.

SVARA ÄRLIGT..
1. Tycker du om någon? Ja.
2. Sol eller måne? Sol.
3. Vinter eller höst? Riktig snövinter eller mysig tidig höst.
4. Vänster eller höger? Splittrad.
5. Soligt eller regn? Soligt!
6. Vaniljglass eller chokladglass? Tål inte som sagt, men älskar glass! Båda i kombination tack.

OM MIG..
2. Hur mycket är klockan just nu? exakt 14.46.
3. Fullständigt namn? Malin Eva Charlotta Niklasson.
4. Vart vill du bo? Oj, många ställen. Grekland, Stockholm, Göteborg m.m..
5. Hur många barn vill du ha? Fler än ett.
6. Vill du gifta dig? Verkligen inget måste, men skulle vilja uppleva känslan, festen och bli en del av någon annan.
7. Rullar du spaghettin eller skär du den? Olika.
8. Har du ätit sushi? Japp.
9. Favoritglass? Stracciatella, Twister m.m
10. Hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet? Två tror jag.
11. Humör? Sliten men glad.

HAR DU... DE SENASTE 24 TIMMARNA:
1. Kysst någon? Ja.
2. Sjungit? Ja.
3. Blivit kramad? Ja.
4. Känt dig fånig? Ja.
5. Saknat någon? Ja.
6. Dansat galet? Dansat, men inte galet.
8. Klippt håret? Nix.
9. Gråtit? Nix.
10. Ljugit? Nix.
11. Blivit kysst? Ja.

GREJER:
1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Inte jagad...
2. Har du en hund? Nix.
3. Tycker du att du är attraktiv? (som Sanna) Vill jag inte påstå.
4. Sover du helst själv eller med någon? Med någon.
5. Tror du på spöken? Lite kanske.





image554





Sista dagen på västkusten.

Fredagnatt - redan.
Imorgon 14.50 går tåget till östusten än en gång, både positiva och negativa känslor inför det. Jag säger som Kristina, det kommer dröja innan jag kommer hem nästa gång antagligen. Det är ruskigt kallt och det blåser som katten ute, bilfärden runt Tjörn idag genomfördes med hög värme. Min obalanserade fot har antagligen drabbats av något som kallas för "hälsporre". Det är något som kan uppstå helt apropå ingenting. Det blev en vända till apoteket för att införskaffa ett häl-inlägg jag ska använda tills det inte gör ont längre, om det inte gått över på en MÅNAD ska jag uppsöka en läkare, då är det en inflammation. Kul... Något som är roligare är sporthändelserna dagen till ära. Först Charlotte Kalla som vann sprint-etappen idag. Grymt bra! För en stund sedan vann även junior hockeylandslaget VM-semifinalen mot Ryssland och imorgon väntar finalen. Jag stod och skrek sista perioden och förlängningen, spännande.



Överallt på övervåningen ligger kläder.
Kläder som ska på något sätt komma med till Kalmar. Hur allt ska få plats är för mig oförstående, jag behöver en stark man vid min sida på tåget. Kan man beställa sådana någonstans? När jag väl kommer fram till de småländska skogarna ska jag bara lämna allt innanför dörren och göra mig iordning för inflyttning / födelsedagsfest. Det blir trevligt, men stressande.

Lyssnar för tillfället på det svenska bandet Jumper, om någon mer än jag minns dem?
De hade sin korta stortid runt 1996, så inget färskt band precis, men älskar sångarens röst. Texterna likaså. Synd att deras karriär inte blev längre, undra vad de gör nuförtiden?

Igår (3 januari)..inleddes det 20 års maraton som detta året kommer bestå av.
Caroline och Niklas fyllde år, grattis. Snart kommer de fler..smått ångest över våren som väntar och alla kalas och systemetpåsar som kommer välla runt i bekantskapskretsen. I aprilmånad har jag cirka sex vänner som fyller år. Hur planeringen dne månaden ska gå ihop får bli den månadens beskymmer. Jag fyller sist uta aprilbarnen i alla fall. Kanske bra, kanske dåligt?

Känns konstigt att veta att imorgon ligger jag inte i min lilla 90 säng på Tjörn längre, utan i min lägenhet.
Innanför dörren kommer det antagligen finnas ett antal brev och räkningar att ta itu med. Det får bli söndagens problem, för lördag kväll ska jag joina inflyttningsfest, definitivt roligare än räkningar.Nu ska jag packa det sista, i påsar och handväskor. Man tager vad man haver...Imorgon ska vi byta en plånbok jag fick i julklapp och sedan käka innan mitt tåg går. Ska ladda mp3n med ny musik, bland annat softa låtar som jag fick skickat till mig ikväll, tack! ♥


Ha en bra lördag allihopa!

Take Care.


spara den kalla kudden åt mig..






( utdrag ifrån : Laakso - Norrköping )

I think we were about 17 when you said "money is gonna make me free"
You pulled your pants up, no more baggy jeans
No more football I'll go for the studies
I met you again a few weeks ago
You had a proper job and a place to call home
You had earned your first grand
And you looked like a real businessman

You said "Yes things are different yes things have changed
But I'll always love you it will always be the same
and I know that there will be a time when we will be
back together in our hometown

Ego och obalans i högerfoten.

Idag har varit en slapp dag, men ändå full av uppgifter. Tvättat ett antal tvättar, allt för att slippa göra det när jag kommer till Kalmar. Skönt att slippa det då. Har ätit pannkakslunch med systeryster och lasagne till middag. Startat den nya traditionen med musik tipset (förra inlägget) och haft ont i min fot. Vet inte vad som hänt med den, känns svullen och allmänt i obalans. Mamma sa att jag skulle ringa vårdcentralen om den inte var bättre imorgon bitti, men är jag ens välkommen på vårdcentralen här? Jag är ju skriven i Kalmar. Kan bli spännande. Jag och Kristina pratade frisyrer och annat smått & gott, jag började kolla mina bilder och bestämde mig för att vara lite ego i detta inlägg (mer än vanligt). Frisyrerna har de senaste åren ändras ett antal gånger, blont till brunt om & om igen..








Take Care







Det har blivit svårt att älska,
när all kärlek lett till besvikelse
Jag vet att du är ledsen
Jag är ledsen med
För allt som är kvar är en dröm om vad kärlek kunde va


Malins Musiktips del. 1


Tänkte börja med en ny tradition som ska återkomma varje torsdag framöver. Malins Musiktips. En blandad kompott, okänt som känt. Kommer antagligen inte beröra alla tänkbara genrer, utan blir en blandning utifrån min egen smak. Hoppas något går hem.

Först ut är:
These New Puritans.
http://www.myspace.com/thesenewpuritans



Ett nytt ugnt brittiskt band som knappt fyllt 20 år. De släpper debutskivan Beat Pyramid den 28 januari. Bandet består av George Barnett , Jack Barnett (tvillingar), Thomas Hein och Sophie Sleigh-Johnson.

Det går inte att hitta särskilt många bra videor med god kvalitè på youtube på dem, men hittade deras debutsingel med video till. Elvis heter den. Först blev jag tveksam på vad det var jag lyssnade på, men den blir bättre och bättre. Snyggt filmat och härligt nytänkande.
Älskar det brittiska uttalet.
Lyssna in dem mer på deras myspacesida om ni är intresserade.


2008. Nytt år - Nya förändringar.

Gott nytt 2008!
Hoppas alla hade en trevlig sista / första dag på året. Det hade jag. Den tillbringades i landet i söder, närmare bestämt i Höör. Alldeles nyss kom jag innanför dörren efter en 4 timmars tågresa och 1 1/2 timmes bussresa. Man hinner lyssna igenom mp3n några gånger och även tänka en hel del. I skåne snöade det och var jättemysigt, i Göteborg är det som vanligt bara grått och kallt. Tågresan gick hyffsat smärtfritt med hjälp av Ronnie Sandahls underbara bok Vi som aldrig sa hora. Den är även planerad att bli film till sommaren. Ni borde läsa, den tar upp vardagen från alla vinklar på ett okomplicerat sätt - bara sanningen. En hel del av boken påminner om gänget i skåne. Och alla andra tänkbara gäng också.  Vek en del sidor i boken med rader som jag fastnade för. Tänkte bjuda på några i detta inlägg, skrivs med kursiv text.

Hon hade fyllt sexton och han skulle. Hon var fantastisk, men inte hans. Minns hon? Alla kvällarna på golvet framför hennes stereo. Ed Harcourts röst. Hannes som bad Jessica att lyssna extra noggrant när rösten kom fram till första raden i andra versen i >>She fell into my arms<<. Jessicas rum var inte ostädat men rörigt. Böckerna han hade lånat ut tilll henne, med små citat av Håkan Hellström på försättsbladen , låg orörda i en stapel på golvet under sängen. De drack te och låtsades vara vuxna.
eller så satt de bara tysta och det var också ganska okey;allt som hördes var bilarna ute på gatan och det sugande ljudet av hennes läppar mot den varma porslinsmuggen.
Hannes och Jessica var vänner;bara vänner.
Än så länge.
Det sista var hennes tillägg, om någon frågade.


Tillbaka till nyårsfirandet.
Söndag kväll kastade jag av mina stövlar och drämde ned min väska i hallen hos familjen Glenn och Jens. Jag välkomnades med mat och sedan lite spelkväll. Mysigt. Nyårsafton inleddes med frukost hemma hos Stefanie, mycket trevligt och gott. Efter det väntade en kall men solig promenad till "byn" igen och shopping för Stefanies del. Sedan väntade matlagning, dukning och andra förberedelser för årets sista kväll. Middagen bestod av rom/skaldjurstårta med sallad och tomat. Till varmrätt fläskfilè,hasselbackspotatis och grönpepparsås. Till det var det sparris och sallad. Efterätten var en mycket god tryffelkaka med grädde.
Det smälldes en hel del fyrverkerier och en allmänt skön stämning. Det blev sällskapsspel och dans också. En av mina absoluta favoritlåtar fick jag spelad flertalet gånger, Jeerk it out med Ceasars, det är bra att vara på hemmafest där inte dj:n bestämmer. Mitt glitterlinne blev bevismaterial för vilka platser jag hade befunnit mig på kvällen- den fällde paljetter överallt. Nyårsdagen blev lugn. Jag mådde prima, det gjorde dock inte alla andra. (Hehe) Slappdag med städning, Tv och pizza. Idag blev det mysfrukost som innehöll i stort sett endast sexsnack. Det är märkligt att allt kan förknippas till den intimastuden mellan två personer. Faktiskt rätt faschinerande. Varenda mening  någon sa, kunde leda till en sextolkning. Komiskt. Beroende. Sedan bestod dagen av  packning, softande i soffan och middag innan jag tog pågatåget på väg hem mot götet igen.
Tack så jättemycket för att jag fick komma!

Kristian blottar ryggslutet när han lutar sig fram för att ställa den tomma ölburken på bordet.
- Du har ju hår på ryggen!
- Ja?
- Raka bort det, säger Frippe.
- Varför det?
- Det är äckligt.  Jag läste något om det för ett tag sen. Det kan ha varit i Cafè. De har ju en nån tjejpanel. En gång fick de svara på vad som var det mest avtändande en kille kan göra. Ha hår på ryggen, svarade de. Det var till och med äckligare än hår på pungen.
- Jag har hår där också.
- Cartman, går du in för att inte få ligga, eller?
- Jag tror inte det behövs.

Torsdag, fredag och förmiddagen av lördagen ska tillbringas på västkusten. Sedan väntar tåget igen, till östkusten. Vet inte vad dagarna ska bjuda på, antagligen en hel del omotiverat pluggande. På lördag när jag landat med mina tusen väskor ska jag fira Kristina i hennes nya lägenhet. Sedan väntar vardagen igen. Hade inget direkt nyårslöfte iår, inte som lovades på tolvslaget i alla fall. Då sprang jag mest runt och matade folk med jordsgubbsskumpa. Men jag har ett löfte i alla fall, ett löfte som jag hoppas kunna hålla.


2007 innehöll massor, av minnen.
Sista tiden på gymnasiet med bal och student. Flytt ifrån Eleonore. En sommar med regn, grillkvällar och vattenskidor. Utekvällar med tjejerna. En hel del spelningar. Flytt till Kalmar. Nollning. Tågresor. Och mycket mer.


Två pojkar i varsitt nybyggt hus med noggrant ansade gräsmattor och säkerhetsbesiktade lekplatser. Kristian var ett år äldre, Hannes var ett steg framför.
Äcklades han någonsin av sig själv? Kristian kan inte minnas. Antagligen inte. Det var en lycklig tid. Eller? Är också det en i rad av lögner? Nej, ja. En vacker lögn. Ta den inte.
Vad är förresten ett minne värt? han ska göra sig av med dem. Vartenda ett. Sälja sina bästa på Ebay.
Minnen bara väger.
Förutom ett.

Snart ska jag avsluta dagens inlägg i min "tycka synd om sig själv blogg" som bloggandet tydligen kallas. Kalla det vad ni vill. Det finns ju ett visst intresse och nyfikenhet av den i alla fall, finns ju några själar som läser den. Ska packa upp en del av packningen, resten får vänta tills imorgon. Ska i ett desperat försök ringa Frida imorgon också och hoppas på att hon har en sista minuten klipptid till mig. Det är en katastrof just nu. Att jag ens kan visa mig utanför husknuten är ett frågetecken. Hoppas på ett under, en tid...

Och nu satt han med ryggen mot sängramen och önskade att också han kunde bete sig iskallt och oberört. Hårdare på ytan, svårare att tränga igenom.
Vassare i kanterna. Godhet lönar sig inte.
Om detta visste femtonåringen ingenting.
Han fick lära sig.
Han som trodde att kärlek var ett resultat av två personer som tycker om varandra. Han som trodde att tjejer vill ha killar som bryr sig.
Han tvingades inse att tjejer vill ha killar som berättar för tio grabbar på en förfest om hur han brukar sätta på henne bakifrån, hur han sprutar henne över ryggen. Färdigpaketerade. Mördarkön och hustrumisshandlargener. Med körkort och bil.
Så mycket som femtonåringen ännu inte visste, så mycket kvar att tvingas inse:
Vi som höll deras hår när de kräktes.
Vi som aldrig sa hora.
Vi är också de som aldrig blir deras.

Bestäm er nu inte för att inte tycka om boken på grund av Ronnies ordval och råhet. Det är som sagt bara sanningen, våga inse det. Han skriver aktuellt och rakt på sak, inga krusiduller och sammet i kanterna. Kapitel tjugotvå är så fint, en sida text som kan beröra så många läsare på sitt eget sätt. Alla har upplevt det.

Jag är som karaktären Hannes i boken.

Take Care.



Är det någon idè att hoppas? Kommer det någonsin leda till något i alla fall?