Dagen med mycket tid, men lite innehåll.

Jag har ingen tid alls att sitta här egentligen med mina vitmålade naglar, men jag gör det i alla fall. Pluggandet går segt, ron fattas och ensamheten går att ta på. Tankarna är någon annanstans, långt härifrån. Varför? Min mage gör fruktansvärt ont, lika ont som min systers mage också verkar göra. Ska jag ha drabbats av två ärftliga problem, rygg och mage? Kul. Behöver göra något annat och behöver få massage + värktablett. Jag längtar tills det är fredag eftermiddag och tentan är inlämnad. Då ska jag andas.

image356


Vi åt god mat idag, potatisgratäng och marinerad kyckling a`la Malin. Men som vanligt efter en måltid slår magvärken till, vad är felet? Unnat mig att kolla lite tv idag också, blev lite av varje. All denna reklam, hela tiden. Vi hann precis kasta oss i soffan när programmet antingen tog slut eller reklamavbrottet kom. Zappa är inte riktigt min melodi, men vad ska man göra. Tillbringat en stund åt att leta efter en ny säng på blocket, mammas förslag. Min säng här är inte jättebra och mamma tyckte vi kunde införskaffa en ny. Får se vad som kan hittas. Bryr mig inte jättemkt, bara det är en större och högre variant, tack!


image354



Imorgon ska jag studera med Stefanie, jag ska verkligen seriöst försöka sätta mig in i alla dessa koder. fast jag helst vill gråta, men jag ska väl inte klaga? Har själv sökt utbildningen osv, bara en tung period just nu. På söndag blir det äntligen träning igen i alla fall, vattenworkout bland annat.

image355


Winnerbäck ekar ut ifrån mina högtalare nu - åt samma håll. Jag vet inte varför jag sätter på en av mina mest känsloladdade låtar..dumt och ogenomtänkt. Men så är det alltid, har varit så hela dagen. Igår hade vi tvättdag och som jag tidigare skrivit torkar aldrig vår tvätt i det så kallade tvättrummet...detta betyder att vi har en balkong full med kläder. Som ännu inte torkat, är det inte sorgligt? Fuktiga trosor,strumpor och en och annan tröja. Vi kanske skulle gått på "bomötet" idag i alla fall, fått lite fika och klagat lite. Kanske gjort susen. Nästa gång Johanna får vi göra detta, ändring!

image357


Det känns verkligen att det börjar bli höst, mörk höst. På dagen idag var det jättefint, då uppskattar jag hösten, men som vi disskuterade Markus. Inte alltid.

image358


Nu ska jag läsa lite till och sedan sova. Imorgon är det plugg ifrån jag stiger upp tills jag måste sova. Lika bra att vara så pigg det nu går att vara. Funderar ändå på att vara uppe en timme till och se sex and the city, kanske kan göra mig gott? KOM IHÅG ATT TÄVLA!

Take Care.




Dagens tips är alla mina nya skivor:


- Mando Diao
- Kent
- Winnerbäck
- Foo Fighters
- Arctic Monkeys

Lyssna Lyssna!

Musik jag gärna vill ha ifrån någons "nya" samling:

- Josè Gonzalez.
- Baby Shambles.
- Bo kaspers orkester.

m.m....




Några rader.

Det har blivit dåligt med bloggande på ett par dagar nu, jag ursäktar mig för detta och skyller på att jag varit på resande fot och tentapluggande. På fredag är det dags för kodavslutandet med stort K. Tentan i bild, form & webb. Ingen i klassen verkar ha några större förhppningar på resultatet, kanske lika bra. Igår kväll hade vi tacokväll hos oss. Jag, Johanna och sex stycken tjejer till. i gick igenom frågor till tentan och disskuterade lösningar, mycket givande. Trevligt dels med sällskap och att föra samtal om plugget, intressantare än att stirra ned i en alldeles för tjock bok.

Imorse kom jag för en gång skull upp i tid och hann med både att vakna till liv och kolla på tv. Det är inte direkt varje dag den energin finns, men man känner sig betydligt piggare när man hinner vara uppe en stund innan skolstart. Ska försöka skärpa mig och komma upp i tid framöver. Idag var det repetitionsföreläsning 9-11, det var bra. Saker man grubblar på blir besvarade och lite mer information trycer sig in i hjärnan. Dock behövs en hel del mer tryckas in, vi får se hur det går. har även fått bokat tågbiljetter över jul (!) . Låter ju hel otroligt att man ska behöva göra det nu, men för att vara säker på biljett och att få dem billiga måste man beställa dem nu. 22 dec - 5 januari kommer jag befinna mig på Tjörn, för er som vill träffa mig!

Mer blogg kommer ikväll. Take Care. GLÖM INTE TÄVLINGEN.


Bloggberättelse ifrån tåget.

(skrevs i fredags någonstans mellan Malmö och Gbg)

Sitter på tåget och skriver i mitt kollegieblock. Definitivt roligare än att läsa studielitteraturen, något jag faktiskt gjort en del trots allt. Coldplay spelar i öronen och jag känner mig allmänt tillfreds. Har tillbringat ett i Sveriges tredje stad Malmö. Mycket trevligt. Jag och Markus var på slagthuset och åt god buffè och lyssnade på Fredrik Lindström. Vi hade platserna "1" och "2", längst fram. Man skulle kunna säga att vi "satt på scenen". Han sa i alla fall mängder av kloka saker om oss svenskar, hur vi beter oss i allmänhet och hur vi tänker. Väldigt underhållande och skrämmande sant. Dock ingen idè att jag försöker återberätta showen, kan bara tipsa er om att själva gå på showen och läsa hans böcker. En lång klok man med mycket sanna funderingar.
Efter en god och välbehövd sömn åt vi frukost och begav oss in till stan. Jag handlade mig en stark orange t-shirt med danstryck (bild kommer vid annat tillfälle). Vi åt en stor kycklingsallad med världens godaste bröd och avslutade sedan med en kaffe på espresso house innan mitt tåg mot Gbg avgick. Treevlig vistelse i en mycket mysig stad. Shoppingen var även den suverän, men jag blundade så gott det gick...
Om en halvtimme är jag framme i Gbg, där systeryster och hennes pojkvän väntar för att köra oss mot ön. Ikväll blir det bara mys med mat och idol, för en gång skull känns det väldigt uppskattat. Nu ska jag luta mig tillbaka, blunda och fortsätta lyssna på Coldplays vackra ord. skillnaden mellan att vara liten och lyssna på musik och att vara äldre är att man förstår texten. Njutning. Fortsättning följer..


Take Care / Malin









LÄS FÖRRA INLÄGGET; NY TÄVLING.


Utslagstävling.

Måndag betyder resultat av tisdagstävlingen. Denna gången vill jag dock klaga lite på dåligt tävlande och många lika resultat. Så jag har bestämt mig för en utslagstävling. Den som kommer närmast det rätta svaret vinner en timmes massage. Svar senast lördag.
Frågan lyder:

Vilken datum och klockslag föddes jag?



De rätta svaren från tävlingen är:

1B
2C
3B
4B
5C
6C
7A
8C
9C
10A

Tåget väntar för feskekörkan.

Måste packa. Ska inte sitta här. varför jag sitter här beror framförallt på att jag inte orkar packa, och inte har en aning om vad som ska packas. Det är för mycket saker...Ska ju på långhelg till Malmö och Gbg med hundra olika aktiviteter på schemat. Det kräver 100 olika plagg, skor och jackor. Suck. Fredrik Lindström och Winnerbäck står högst i kurs, men med massor fler saker som väntar. Blir kul och härligt att byta miljö.

Blev nästan helt  klar med arbetet i skolan idag. satt till 22.00, rockigt. Inte ett dugg mest tröttsamt, men vi blev i alla fall hyffsat nöjda. Ni komme ratt kunna se hemsidan nästa vecka, när dne är helt klar och jag vet adressen. Säg till om intresse finns!

Igår fick jag en härlig kommentar av Andreas i min klass. "Malin du är en sådan go göteborgare. Man brukar inte kunna höra så tydligt på tjejer att de är göteborgare, det är mer på killar. Men på dig hör man det verkligen!"
Haha. Hemma hos mig och Johanna är dialekter ett ständigt samtalsämne. En 08:a och en feskekörka under samma tak. Orden är många, likaså pikarna. Men vi lär varandra (vettiga) saker under tidens gång som kan vara bra att veta.

Nej, detta blev ett kort inlägg, inte tid för någonting mer. Vid 09.00 tiden går tåget imorgon. Då kan jag inte sova. Fortsätt att tävla!

Take Care.

Tävlingsdags!

Nu är det dags för tävling igen. Jag håller stenhårt på tisdagstävlingen fast jag borde sovit redan. Denna veckas tävling handlar om vänner,årtal och händelser. 10 bilder kommer ni se, ni ska välja ut vilket aleternativ som stämmer till frågan. Priset denna vecka kommer att vara något jag själv skulle behöva, massage. Den som vinner, vinner en timme massage av mig. 





1. Denna bilden är tagen i Lousiana (Danmark) med medieklasserna, vilken årskurs på gymnasiet är den tagen?
A. Ettan
B.Tvåan
C.Trean



2. Kent spelningen som var höjdpunkten på mycket länge, men hur länge köade vi?
A. 6 timmar
B. 7 timmar
C. 8 timmar



3. Jag i bilen några veckor innan resan till Kalmar, men vart är jag på väg?
A. Till Stenungsund
B. Till Skärhamn
C. På väg hem ifrån Kungälv

4. Jag och Mikaela utanför tältet i Lysekil. Vilken artist spelade?
A. Marit Bergman
B. Lars Winnerbäck
C. Håkan Hellström



5. Detta kort är ifrån helgen när jag headbangade i 30 sek, något som resulterade i rejäl nackvärk. Vilket band stod för musiken?
A. Foo Fighters
B. Lillasyster
C. Backyard Babies



6. Jag och Mikaela på "where the action is" för några år sedan, vad hände inte på denna konserten?
A. Håkan Hellström slängde en ros till mig.
B. Mikaelas glasögon gick sönder.
C. Mitt halsband gick sönder.



7. Vi är sex stycken tjejer som fyller 20 år i april månad, vilken datum fyller Jenny?
A. 16 april
B. 14 april
C. 19 april



8. Michaela och jag sysselsatte oss i vår ungdom på många sätt, det fanns speciellt tre saker vi var väldigt förtjusta i. Ta kort,lyssna och dansa till musik och kolla på?
A. Top Model
B. På rymmen
C. Fame Factory



9. Kortet är taget på väg till England där vi skulle jobba med media. Vad gjorde vi mesta tiden?
A. Festade
B. Bråkade
C. Shoppade



10. Jag och Sofia har fått höra några gånger att vi liknar varandra som syskon, en gång gissade de till och med vem som var den äldre systern. Vem var det?
A. Jag
B. Sofia
C. Lika gamla



Lycka Till!



Jag ber om ursäkt för att jag inte skrivit några längre blogg inlägg än i veckan, lovar att det kommer, förhoppningsvi imorgon. Väldigt mycket att göra i skolan, så dygnet är över när man kommer ifrån skolans lokaler. Har numera Kents limiterade utgåva - lyckliga stunden i tilllvaron idag.

Sov Gott.
Take Care.


Måndagstävlingen avgjord!

Grattis till:

MARKUS!

image343


Du skrapade ihop 6/10 rätt.  Visste väl att denna tävlingen skulle passa dig. Och som du säkert vet så är det upp till dig att bestämma outfit och typ av kväll. : )
Krya på dig.





De rätta svaren var:

1. Vilken låt går på repeat i min mobil just nu?

1. There`s Nothing (Shout Out Louds )
2. Mr.Brightside (The Killers) 3. SheSpider (MEW)

2. Absoluta partylåten för att få Malin på topp?

1. Crazy in love 2. Hey Ya 3. I will survive

3. Vilken av följande Lars Winnerbäck låtar är mest speciell för mig?

1. Elegi 2. Åt samma håll 3. Där elden falnar (men fortfarande glöder)

4. Vilken av följande filmers musik får mig på otroligt gott humör?

1. Dirty Dancing 2. Coyote Ugly 3. Festival

5. Två av dessa tre damers album har jag väldigt mycket minnen till, vilket är inte förknippat med minnen på samma sätt?

1. Marit Bergman 2. The Sounds 3. Sahara Hotnights

6. Vilken mobilsignal har jag just nu?

1. Down in the past (Mando Diao) 2. Tonight I have to leave it (Shout out Louds) 3. Best of You (Foo Fighters)

7. Tre stycken band har släppt eller kommer att släppa album inom närmsta tiden som jag är ett stort fan till, vilket av dessa album uppskattar jag dock mest, just i höst?

1. Lars Winnerbäck 2. Kent 3. Mando Diao

8. Om jag måste välja ett av föjande band som jag diggar lite mer än de andra, vilket?

1. Coldplay 2. Razorlight 3. Foo Fighters

9. Vilken är den första skivan som jag minns jag köpte helt själv?

1. Aqua 2. Carola 3. Spice Girls

10. Utslagsfrågan, vad skulle jag föredragit?

1. En kanonkväll ute på stan med bästa sällskapet och snyggaste klänningen, men det spelas bara techno.
2. En kväll som skulle bli en utekväll men som blir misslyckad, men som slutar med att gänget sitter och sjunger gamla minnesrika låtar.
3. En soft kväll med några polare, bara utvald musik med en flaska vin till.



Sällskapsspel och mängder av musik.

Trött, trött, trött...och det har blivit sent på dygnet som vanligt. Snart väntar sängen, men först lovade jag att skriva lite. Så det ska jag göra. Helgen har varit fullspäckad med både festligheter och ångest. Bra kombination! Fredagen var det Idol och sedan skratt för hela slanten, satt uppe till tre tiden och bara snackade skit. Tröttheten var påtaglig. Lördagen började med försovning, men vi hann ändå till vårt bodybalance pass. Vi blev dock besvikna, en kille höll i passet som saknade både gnistan och känslan för tekniken. Det var ändå väldigt skönt att få röra lite på sig. Efter det cyklade vi ned till staden där jag inhandlade en blond peruk till maskeraden. Ser hemsk ut, men ska allt fixa till den. Vi köpte även present till Henrik - ett sällskapsspel som handlade om vad man visste om sina vänner.  Vi cyklade sedan till maxi där vi mötte upp Henrik, vi handlade middagsmat och tog oss sedan hemåt till lägenheten. Där väntade städning och kaffekokning, det blev en mycket trevlig eftermiddag, tröttheten ifrån gårdagen satt dock i.

Vid sju tiden bestämde vi oss för att laga middag - fajitas. Mycket gott. Det avnjöts med vitt vin och U2 i bakgrunden. Sedan satte vi oss i soffan och drog igång spelandet på allvar. Först blev det TP som Henrik tog hem lätt, efter det blev det premiär för det nya spelet. Där masor av knasigheter väntade. Bland annat så fick jag: strippa av mig fyra plagg, sjunga främling, dansa magdans, springa runt kvarteret i enbart underkläderna,hånskratta i 30 sek, dansa långdans, berätta i 30 sek om hur snygg jag är, äta en matsked oboy pulver m.m . Johanna fick : Dricka rått ägg med (salsasås,mjöl och socker) , vira in huvudet med toalettpapper, gå catwalk, stå på huvudet, ringa sin mor och säga att hon är en riktigt dumbom, måla läppstift på näsan m.m Henrik fick bland annat: sjunga nationalsången,måla läppstift runt hela läpparna, låtsas föda, dricka rått ägg, stoppa handen i toastolen och spola, doppa ansiktet i mjöl m.m. Denna kväll pimplades det vin och spelades till halv fyra tiden, klockan går fort när man har roligt.



1. Jag med strumpbyxa över ansiktet. Snyggt!
2. Min gynning peruk och jag.
3. TP.
4. Johanna ska likan en orm med dessa moves.
5. Henrik med läppstift lite överallt.
6. Nyinköpta födelsedags spelet.
7. Johanna kollar smset vi skickade iväg till hennes förra tränare "Hej älskling. Hur är det? Jag trånar efter dig. Puss" . ( Hon förlorade en uppgift och vi gjorde detta som straff, hon väntar fortfarande på svar... )


Idag har varit en lugn dag, men ångestladdad. Grupparbetet ska vara klart inom den närmaste framtiden, jag och Henrik har tillbringat ett antal timmar framför skärmarna även idag. Det går framåt men i ett väldigt segt tempo. Tragiskt nog. Min nacke mår inte alls bra, igår på spelet fick jag även headbanga. Det var inte alls bra för nacken. hade behövt massage och en sådan nack krage. Usch, smärtan kryper upp i huvudet...inte så lyckat.

Imorgon väntar en mycket intensiv dag. Skolan börjar 09.00 och kommer i stort sett hålla på till sena kvällen. Vis 18-tiden ska jag och Johanna på bodystep, enda avbrottet på dagen. Stressen finns med hela tiden. För efter denna veckan väntar intensiv tenta läsning. Vet inte om man ska skratta eller gråta. Ska i alla fall bli oerhört skönt att komma hem till helgen och andas lite. Träffa folk och koppla bort allt arbete för några dagar.

Nu ska jag sova, imorgon avgörs tävlingen. Ni som inte tävlat, gör det! Veckan kommer att innehålla alla ingredienser. Är även jätteglad, köpte mig en billig Mp3 spelare igår som jag är jättenöjd över. Mina tågresor framöver kommer bli väldigt fridfulla. Även fått Foo Fighters och Artic Monkeys nya album på datorn, total lycka!

Natti Natti. Take Care.


Bara några rader.

Kort inlägg. Sorry att jag inte skrivit i helgen än. Blir nog ikväll. Snart ska jag me dmina nymålade naglar cykla promenera över till Henrik och vi ska fortsätta vara de datanördar vi blivit. Websidan ska få sig ett utseende och vi begriper oss på tekniken.

Gårdagen blev lång, vin och sällskapsspel långt in på småtimmarna. En del galenskaper hann vi åstadkomma - jag sprang bland annat runt kvarteret i enbart underkläder (!). Mer detaljer kommer ikväll och bildmaterial. Nu ska jag gör amig iordning för en lång och ansträngande kod-dag. Spännade (inte). Vi måste dock bli färdiga, så inget alternativ. Hörs ikväll! Take Care.

GLÖM INTE TÄVLINGEN!

Nätet i all sin storhet.

Torsdag kväll. Vad dagarna går fort. Idag har det bara varit skola och vila som har stått på schemat. Härligt, men man drabbas av en sådan "stackars mig" känsla när man har vilodagar. Självklart sitter jag och lyssnar på den mest deppiga musiken med de finaste texterna bara för att göra känslan ännu mer påtaglig. Sitter på en alldeles för låg och obekväm pall framför datorn, ryggen gillar det inte alls. Så precis nu satte jag mig i soffan istället. betydligt skönare. Idag har jag tryckt in ännu fler koder i huvudet, problemet är att jag försöker trycka in dem så hårt att de inte ens trycks in en liten bit. Informationen fastnar någonstans på vägen, hemskt när man måste ta in utan resultat. Paniken börjar infinna sig ordentligt nu. Ska förmodligen visa Robin lite tips nästa helg angående koder, han kanske kan hjälpa mig plugga lite också. Hade varit bra.

Det som gör problemet och ilskan ännu större är att jag har väntat ett bra tag på att mina böcker ska komma på posten. P-O har beställt dem och skulel få dem hemskcikat och sedan skickas vidare till mig. Idag fick de böckerna, men tror ni att det var rätt böcker. Nix. Istället för att få en bok som hete klarspråk på nätet skickades en bok som heter att göra rätt-svart bälte. Hur lika är de titlarna? Boken är i alla fall på väg till mig nu, men jag ska ju knappast ta svart bälte i karate eller något liknande? Dessutom var den boken den enda boken som det står flytande text i, alltså den enda man riktigt kan läsa på. Snacka om oflyt.

Jag har ägnat kvällen åt att för en gång skull kolla runt på nätet på olika hemsidor, något jag gör allt för sällan. Man har sina dagliga sidor man kollar, sedan blir det inte så mycket mer. Läste lite blogg av mina två favoriter: Ann Söderlund & Linda Skugge. Ann startar ju snart ett nytt program i kanal5 - EKG, kommer kolla på det bara för att få lyssna på henne. Linda är allitd kanon, säg vad ni vill - jag tycker det i alla fall.

182335-320182335-319


Kollade även in några av våra svenska modemagasin och hittade bilder ifrån modeveckan i Stockholm. Har blivit barnsligt förtjust i märket minimarket http://www.minimarket.se/ , speciellt "microfon t-shirten"  . Måste ha! Tror bara inte att jag passar i modellen...men får väl intala mig det på något vis. Vet att den säljs i en affär här i Kalmar, får helt enkelt gå till provhytten och ge den ett försök.


Hittade TV3s hemsida mitt i mitt letande efter ingenting ute på spacen, fick upp TopModel Sverige, har sett något avsnitt på tv, men inte alls som Americas. Har dock två favoriter ändå, fast jag inte sett mycket av materialet. Men dessa två tjejer har mycket kapacitet, i alla fall enligt min smak. Så tänkte ge två smakprov på dessa damer också. Otroligt fina bilder dessutom.



Nej, nu ska jag roa mig me datt lyssna reprisen på p3s måndags sändning när Mando Diao spelade i studion. Älska. Sov så gott. GLÖM INTE ATT TÄVLA!

Take Care.

Allt ditt hjärta bär.

Jag håller med Liza. Är inte livet mer än detta? Visst, det låter otroligt trist att uttrycka det på detta sätt, men allvarligt talat. Allting vi gör sker på rutin, inte mycket sker längre spontant och med en känsla av ett lyckorus. Vanorna har blivit för många, så även våra måsten.
Har vi möjlighet att att spräcka mönstret, att göra det oväntade? Kanske.


Vår vardag kräver dock denna rutin vi ständigt skapar oss. Vi vet vad som väntar när vi stiger upp på morgonen - frukost, snygga till sig ( ännu ett krav ) och klistra fast superleendet. Många lyckas väldigt bra med detta, att dag efter dag efterlikna den totala lyckan. Men vad händer den dagen fasaden spricker? När vardagen till och med blivit en för tung börda? När vi inte orkar mer. Jag säger inte att jag inte är nöjd, jag ska inte klaga. Det enda jag önskar är lite mer spänning, någonting oväntat. Till viss del handlar det väl om vad man gör det till. Vill man att dagen ska vara rolig så blir den kanske också det. Men ska man vara tvungen att hoppas på det, ska den inte kunna vara rolig i alla fall? Man utbildar sig för att sedan utbilda sig lite till för att sedan ägna sig ett bra tag åt att leta jobb. När man väl får ett vettigt jobb handlar det om att jobba upp sig och visa framfötterna. Stress, stress och åter stress.

Okej, jag kan låta hemskt bitter mellan dessa rader, men håller ni inte med om att det finns viss sanning i det hela? Vi kanske ska strunta i allt och ägna oss åt det vi tycker är det roligaste på jorden. Gör pengar oss lyckliga? Ja, dem gör ju det. För allt i vår vardag kostar pengar, minsta lilla pinal har ett värde. Pengar är dock inte allt, långt ifrån. Det finns människor som har ett "fett bankkonto" som är otroligt sorgsna, de saknar resterande delar i livet. Någon att dela det med tillexempel. Liza satte igång hjärncellerna på mig igår kväll när jag läste ur hennes blogg. Hur vill vi leva och hur lever vi? Man ska aldrig klaga, men heller aldrig vara nöjd. Var finns mittpunkten? Ska alla vara lyckliga medelmåttor som ständigt är nöjda. Nej tack. Vi ska vara tacksamma över det vi har, men nyfikna på det som fortfarande serveras.

Vi måste tänka över vad som gör just oss lyckliga och inte den perfekta medelmåttan, där förövrigt inte många personer platsar. Vill du utbilda dig och skapa en karriär, så gör det. Vill du hellre ägna all din tid åt familjeliv, så förverkliga den drömmen. Ingenting är fel, bara tycke och smak. Det är en otrolig tur att vi alla människor är så olika, med olika mål och drömmar. Hur skulle världen se ut om alla var mattefanatiker eller älskade djur? Nej, tack för omväxlingen!

Sätt dig själv i fokus och tänk utifrån det några minuter. Är du lycklig med din situation? Var detta din dröm, eller kan kanske din utveckling leda till drömscenariot? Inget är rätt och ingenting är fel. Lova mig bara att följa dina drömmar och lyssna till ditt eget hjärta. Alla andra behöver du inte bry dig om, de kan sköta sig själva.

/ Malin

Önskelista.

Var tvungen.
Förra inlägget är det oficiella onsdagsinlägget, detta är ett plus.Satt och funderade och kom på att jag måste skriva ned en vill ha / måste ha lista. Lite viktiga saker, sedan finns det ju tusen småsaker, dock ingenting jag drar här.


* Kamera.
* Mp3.
* Scanner.
* Mer stuprörs jeans med hög midja.
* Basic linnen i alla världens kulörer.
* Jag vill lära mig göra egna T-Shirts. Tips tack!
* Kents skiva (skandal att den inte är införskaffad än, imorgon...)
* Biljetter till ovanstående artist.
* Ny outfit till nästa helg.
* En lugn helg utan studier (lär knappast inträffa)
* Mysiga varma tröjor, med stora kragar.
* Ett jobb.
* Någon att hålla om i höstrusket.
* En bil att brumma omkring med i de småländska skogarna.


Nej, nog strösnackat. Dags för täcket! Take Care.

En inte helt genomtänkt deal.

Klockan är mycket som vanligt. Kollat på Sveriges match, en dålig match som slutade 1-1. Gjorde dock hundra andra saker under matchen, fixade mina skor med resårband (många som gör det..inte) och pratade en lång stund med Andreas i telefonen, det var trevligt. Kul när folk hör av sig. Annars har dagen mest tillbringats på gymmet. Sov ut till 11.00 då Johanna väckte mig och undrade om jag skulle vakna, det var bra gjort. Efter det åt vi frukost och kollade på några vänner avsnitt. Sedan bärde det av till gymmet där vi testade vårt pass och avslutade med löpning och simning, skönt. Vi införskaffade några nya blommor och lite näring på vägen hem. Sedan har det bara varit lugnt. Har med min lilla lilla kunskap fixat till Sannas bloggsida http://sannablomgren.blogg.se/ jag hoppas hon blev hyffsat nöjd iaf. Ska slipa på detaljerna.

Jag och sambon fick även fixat ihop lite krubb kvällen till ära - klyftpotatis och kycklingfileèr, gott och räcker även till lunchlåda imorgon. Bra! Skulle ju som jag skrev igår plugga en stund idag också, men på något märkligt vis räcker inte timmarna till. Vi spikade istället upp våra tavlor på väggen och jag lyckades skruva upp min plåtlådhylla på väggen i mitt rum. Äntligen! Fick även idag på förmiddagen betalat två räkningar. Tidningen Hennes prenumeration och avgift till "fyllan i villan" som en stor fest för oss journalister kallas. Blir nog mycket nöje.

Kul att flera redan tävlat, men ni som inte har gjort det. Kom igen! Skit i om ni vet vilka artisterna osv är, gissa. Det kan ju inte bli mer än fel. De som hittills har tävlat har lyckats hyffsat bra, men finns ännu stor chans att vinna, så ge det ett försök.

Tänkte dagen till ära bjuda på två vackra kvinnor. Adriana Lima och Gemma Ward. Ni känner säkerligen igen dem.



I november har vi blivit bjudna på maskeradfest. Mycket kul. Vi har funderat en del över vad vi ska klä ut oss till, jag och sambon. Vi har en mycket bra idè på G. Dock ingenting jag vill avslöja för en större publik här, men ni som inte bor i Kalmartrakterna och vill veta är välkomna att fråga. Idén är dock inte helt bestämd, men lutar åt. Det ska i alla fall vara två personer som hör ihop och som visas tillsammans i offentliga sammanhang.  

Jag har även ingått en inte helt genomtänkt deal med Anders, min gamle klasskompis. Ni som missat det, så söker de en ny programledare i SVT. De ska välja ut 10 stycken personer som ska testas i olika sammanhang och få råd av kända programledare. Sedan ska en i varje program åka ut. Jag skrev till Anders igår på msn att jag tyckte att han skulle anmäla sig till den öppna castingen som ska hållas i Stockholm i runt den 20:e november. Anders hade passat utomordentligt till programledare, så puschade honom att ta chansen. Jag skrev att om han sökte kunde jag tänka mig anmäla mig också, mest som moraliskt stöd (?!). Idag skrev Anders till mig och sa att han anmält sig och att jag skulle göra det nu.Ska jag skicka iväg en anmälan? Anders hade till och med fixat eventuellt boende i Stockholm för oss de dagarna castingen var. Vad tycker ni?

Nu ska jag göra iordning min lunchlåda och krypa ned i sängen. Lång dag imorgon, full med koder och andra konstigheter. Sådana dagar saknar jag att jag inte valde att jobba istället. Men övning ger resultat, eller hur är det man säger?..Vi får hoppas på detta. Till helgen ska vi nog roa oss en del, liksom för att känna att helgen också finns till för en annan anledning än att plugga. Henrik fyller år, och det ska firas med paket och party. Ser fram emot det. GLÖM INTE ATT TÄVLA!

Sov så gott. Take Care. ♥

Tisdag. Koder och total avslappning.

01.40 - Då blev detta inlägg klart. Tragiskt.

Tävlingen blev färdig precis. Det blev dock en tisdagsnatt tävling istället..kom saker emellan, men nu är den publicerad i alla fall.  Se till att tävla denna gång! Som ni ser så är min blogg under renovering, håller på att förstå mig på de olika koderna så gott det går. Skriv gärna en kommentar på vad ni tycker om sidan, bra och dåligt.

Idag har som alla andra dagar varit en lång sådan. Skola, skola, skola och träning. Älskade Bodybalance. Total styrka, total avslappning. Jag är fast i yoga träsket, det är sådär bra som alla babblar om. Ni måste testa. nästa vecka ska vi få ett nytt program, spännande. Skönt att man kommit in i tänket nu, andningen och rörelserna blir så mycket enklare. Hela stämningen är så lugn, ingen är där för att visa upp sig. När de sista tio minutrarna kommer och hon släcker ned i rummet är det helt tyst. Tyst och mycket fridfullt. Jag somnade till och med.
Någonting alla i vår stressade vardag borde göra. Lära sig andas och koppla av några minuter.

Hade tänkt att efter träningen äta och sedan gå och lägga mig. Hur gick det? Inte särskilt bra. Bloggen skrek att dne ville bli omstylad och TVn skrek att den var bortglömd. Så vad ska man göra, jo man får nörda sig några timmar till. Inte konstigt att man får fyrkantiga ögon. Först sitter man i skolan 09.00-16.00 och har föreläsning och handledning om WEBKODER. En tjej sa i skolan idag:"det här är ju sånt nördarna sysslar med, men här sitter vi och gör precis samma sak." Efter skolan, vad gjorde jag då? Jo, gick hem och satte mig framför datorn och började skriva koder. Tragiskt. Nördar är vi allihopa.

Imorgon är vi lediga. Härliga onsdagar. Vi ska börja dagen med att träna, börja vårt personliga gymprogram. Blir intressant att se hur det kommer att fungera. Antagligen jättebra. Kanske även blir så att vi simmar efter det, vattenrutchbanan väntar! Sedan bär det av hemåt, matlagning och studier. Jag och Johanna kom överens om att vi skulle ge böckerna ett ärligt försök imorgon. Verkligen på tiden.

Grattis Sandra till körkortet! Stolt och glad över dig. Nästa helg får jag äntligen träffa dig och Fia. Blir kanon. Du ska veta att fast jag inte vet vad som inträffat där hemma riktigt så står jag på din sida. Hoppas du vet det. Du är stark och modig.

Denna vecka kommer bli otroligt stressande, måste bli färdig med websidan en ca halv vecka innan deadlinen. Alltså nästa onsdag. Spännande. Usch inte ett dugg. Men nästa helg är verkligen någonting att se fram emot. Malmö-Göteborg-Tjörn. Härligt!

Nu ska jag släcka ned i vår lägenhet och krypa ned under täcket, har en hel del sömn att ta igen. Delar med mig här under av lite bild material ifrån helgen till vårt arbete. GLÖM INTE TÄVLINGEN!

Take Care.




Tisdagstävling som blev onsdagstävling.

Då var det dags för tävling igen. Jag fortsätter stenhårt på frågesportstemat, finns mycket att fråga om och ett kul sätt. Denna gång kommer temat vara Musik. Självklart då det jag föredrar och frågor runt det.
10 frågor, den med flest rätt vinner. Vad vinner man då? En helkväll med mig där vinnaren bestämmer min utstyrsel och om det blir ute eller hemma kväll.


Tävlingen


1. Vilken låt går på repeat i min mobil just nu?

1. There`s Nothing (Shout Out Louds ) 2. Mr.Brightside (The Killers) 3. SheSpider (MEW)

2. Absoluta partylåten för att få Malin på topp?

1. Crazy in love 2. Hey Ya 3. I will survive

3. Vilken av följande Lars Winnerbäck låtar är mest speciell för mig?

1. Elegi 2. Åt samma håll 3. Där elden falnar (men fortfarande glöder)

4. Vilken av följande filmers musik får mig på otroligt gott humör?

1. Dirty Dancing 2. Coyote Ugly 3. Festival

5. Två av dessa tre damers album har jag väldigt mycket minnen till, vilket är inte förknippat med minnen på samma sätt?

1. Marit Bergman 2. The Sounds 3. Sahara Hotnights

6. Vilken mobilsignal har jag just nu?

1. Down in the past (Mando Diao) 2. Tonight I have to leave it (Shout out Louds) 3. Best of You (Foo Fighters)

7. Tre stycken band har släppt eller kommer att släppa album inom närmsta tiden som jag är ett stort fan till, vilket av dessa album uppskattar jag dock mest, just i höst?

1. Lars Winnerbäck 2. Kent 3. Mando Diao

8. Om jag måste välja ett av föjande band som jag diggar lite mer än de andra, vilket?

1. Coldplay 2. Razorlight 3. Foo Fighters

9. Vilken är den första skivan som jag minns jag köpte helt själv?

1. Aqua 2. Carola 3. Spice Girls

10. Utslagsfrågan, vad skulle jag föredragit?

1. En kanonkväll ute på stan med bästa sällskapet och snyggaste klänningen, men det spelas bara techno.
2. En kväll som skulle bli en utekväll men som blir misslyckad, men som slutar med att gänget sitter och sjunger gamla minnesrika låtar.
3. En soft kväll med några polare, bara utvald musik med en flaska vin till.




LYCKA TILL!

Grattis!

Måndag betyder vinstutdelning. I detta fall är det två stycken som har vunnit förra veckans bildtävling.

Vinnarna är: Kristina och Robin som skrapade ihop 7/10 poäng. Grattis!!
Det blir varsin valfri bio med mig i prissumman.



image299image301

De rätta svaren var:

1.1
2.1
3.3
4.3
5.1
6.3
7.2
8.1
9.1
10.2


Lycka.

Extra!

Shout out Louds - please please please spelades i ett avsnitt av One Three Hill precis.
Häftigt och gjorde mig fullkomligt lycklig! :)
Älska låten.

Morgonen då ingenting stämde.

Det är en väldigt trött Malin som äntligen fått ett tilfälle att skriva. Tiden har inte funnits tidigare, systern på besök och deadline på arbete. Igår satt jag och Henrik tio timmar (!) och fixade iordning första del inlämningen på vår webtidning. Klockan blev 04.30 innan jag kom i säng. Försov mig imorse på grund av detta, typiskt. Vi skulle träffas 07.45 för att cykla till skolan för att hinna innan deadline klockan 09.00, vi hann tack och lov i allafall, men tröttheten var total. Söta sambon Johanna fixade mig några mackor att kunna äta under föreläsningen, tur var det. När rasten kom had ejag tänkt gå och köpa mig en smörgås och kaffe, men hade jag med mig bankomatkortet. Knappast. Morgonen kunde inte börja mer lämpligt. Föreläsningen bestod endast av webkoder och siffror. Hängde med hyffat bra, men ögonlocken var väldigt tunga. Om inte detta vore nog så väntade resultatet på tentan. går någonting Malins väg? Nej. Så det väntar en omtenta, lyckat. Men jag ska plugga som aldrig förr. Men var ska jag få ro ifrån, lust och inspiritation? Någonstans måste jag väl kunna hitta den. Bestämde mig för att gå hem efter resultatredovisningen, inte på grund av resultatet utan för att tröttheten var allt för stark och jag såg otroligt sleten ut. Hade inte fått in speciellt många koder av att stanna på handledningen ändå.

Ikväll är det träning. Känns skönt. Bodystep står på schemat, första gången här i kalmar, men verkar vara riktigt bra musik så blir nog kul. Imorse var vädret regn, regn, regn men nu lyser solen fram. Det är härligt att cykla i solen, synd bara att det börjar bli väldigt kallt. I helgen var ju som sagt min systeryster här och jag brände pengar på tan som vanligt. I lördags handlade jag: svarta stövlar, halsband, örhängen, linne och hårprodukter. I öndags blev det: stor mysig cremefärgad mössa och moneybrothers förra skiva på rea (kul att ha!). Om jag hinner innan träningen och orkar framförallt ska jag köpa Kents platta idag, specialutgåvan. Tänkte köpa den på Åhlens, men den var billigare i en skivbutik här så hoppas ett ex finns kvar.

Idag avslöjas ju även bildtävlingen. I nästa inlägg kommer vinnaren av en bio med mig. Imorgon påbörjas en ny tävling och hoppas deltagarna blir ännu fler. Det kanske är på grund av mig inte fler deltar, haha ingen som vill gå på bio med mig helt enkelt? Någon får göra det i vilket fall när tävlingen avgörs iväll i alla fall.

Sitter och kollar på ett otroligt patetiskt dejtingsprogram. Typiskt amerikanskt, typiskt billig skit. Ändå sitter jag och kollar, det är underhållande på sjukt låg nivå. Två tjejer eller två killar tävlar om en dejt med motsatta könet. De två som tävlar är polare med varandra och allting blir en härlig soppa.

Nu ska jag börja göra mig redo för träning, borde sov en blund, men finns inte tid till det. Återkommer ikväll med tävlingsresultat.

Take Care.



Ett skepp kommer lastat med: sötsaker i massor!

En lång fredag har det varit. Skola,möta systeryster,handla mat, baka, äta mat, baka lite till och fota. Full rulle och stressen gör sig ständigt påmind. Det är alltid någonting som måste göras och som ligger och trycker i magtrakten. Inte bra, men man har ju inte direkt något val. Systeryster har hjälpt mig med mat webtidningen idag i alla fall. Vi har bakat muffins med choklad bitar och glasyr, tårtbotten (som ska bli tårta imorgon) och kladdkaka som blev väldigt kletig men blir nog perfekt imorgon. Allting är dokumneterat, hur bilderna blev är väl inte helt klart, men tänkte ge er några smakprov på kvällen i vilket fall som helst.

 


Idag var det inget vidare när man skulle cykla iväg till skolan. Regnet lämnade ovan med ett ryck. Jag frös redan innan, bättre blev det inte. Vädret ordnade dock till sig och blev bättre längre fram på dagen. Innan i veckan har vädret varit otroligt mysigt, sådan höst man vill ha. Sol och färgade löv. Inte denna som väntar...regn och rusk. Huh!

Imorgon ska jag och systeryster försöka komma upp i hyffsad tid. Mycket står på schemat och måste ju hinna med och visa en del av staden. Vi ska gå på shoppingrunda och guidadtur av mig i alldeles egen hög person (för jag kan ju så otroligt mycket om Kalmar...) Efter stan blir det att handla mat, på schemat står trerätters, allt för konstens skull! Snarare reportaget., men ni förstår. Matsedeln är inte helt bestämd, men lutar åt potatisgratäng,fläskfilè och svampsås till huvudrätt i alla fall. Vi får se.

Måndag kommer att bli en hemskt dag. Först inlämning av arbetet 09.00, vilket betyder jobb hela söndag natt. Spännande! Sedan efter det är det genomgång av förra tentan vilket kommer resultera i att omtenta är ett faktum. Har intalat och insett det mer och mer, att jag antagligen hade fler fel än vad jag först trodde. Typiskt. Det värsta utav allt är att dne omtentan ligger bara några dagar efter tentan vi ska ha i kursen vi sysslar med just nu. Kan det bli mer tight om tid? Dessutom ska jag ju ha en lång helg i Malmö och på Tjörn sista helgen i oktober, veckan därpå väntar tentan..Bra timing. Det får lösa sig.


Nu ska jag sova. Skönt att blogga av sig lite, det är som jag sagt tidigare, lite av en drog att blogga. Saker som behöver få lämna huvudet och kluttas ned på skärmen. Precis som i yogan, fast där ska tankarna försvinna med när man andas ut och aldrig återvända. Fin tanke.

image298


Ha en trevlig lördagsförmiddag. Sov gott. Take Care.

En veckodag då timmarna inte räcker till, full av korvbröd.

Klockan är på tok för mycket. Som alltid. Har suttit här ett bra tag och försökt fixa ihop några bra logotyper och komplementsbilder som det så vackert heter inom journalistiken. Det har gått sådär. Inser dock att det är alldeles för sent för hjärnan att tänka på färg och form och att den helst av allt vill vila sig mot kudden. Det ska den strax få göra, måste bara blogga av mig lite först.

Idag har varit en lång dag, 09.00 även idag i skolan med föreläsning på schemat. Fruktansvärt kallt i lokalen så vi satt och huttrade och magen blev allt hungrigare. På lunchen gick vi till restaurangen på skolan och åt dagens, unnade mig det, det var det absolut värt. Efter det väntade handledning, eller som i mitt och henriks fall, att fixa med våra bilder och lägga upp en strategi. Det gick i alla fall framåt. Klockan 16.00 var det dags för den stora tvättdagen!  Huh. tvättade sammanlagt fyra tvättar som jag hängde in i torkrummet. Hann de bli torra tills klockan 21.00? Knappast. Detta tvättrum tar en oändlig tid och kläderna blir bara fuktiga, så nu hänger hela lägenheten full med handdukar,linnen och massor av trosor. hade tänkt att få städat innan morgondagen, men så blev det inte. Får ske innan 10.45 imorgon bitti då jag ska träffa Henrik. Timmarna på dygnet räcker inte till. Jag och Johanna tog oss en behövande promenad till Ica medan tvätten försökte bli torr i torkrummet, jag köpte en bunke glass som jag mumsat på ikväll.

Jag måste även berätta om den sköna skåningen Markus, klasskamrat som (alltid) lyckas säga rätt sak. Han hade jobbat under en period på en brödfabrik där han fick läsa om de olika sorters bröd de bakade. Han läste om alla möjliga typer av bröd tills han kom till "korvbröd". Han kunde inte i all sin vildaste fantasi tänka ut vad detvar för något. Bröd med korv i? Det kunde väl knappast vara gott, han kunde inte koppla. Han frågade chefen och chefen gick helt allvarligt fram till en kartong och visade honom korvbröd - "detta är korvbröd" Den enkla sanningen var ju att det var simpla korvbröd det handlade om. Helt vanliga korvbröd. Haha. Vi skrattade gott runt lunchbordet åt detta. Härliga människa. Med brödet i baktanken köpte jag mig korvbröd och åt korv och bröd till kvällsmat - något jag inte ätit på åratal.

Imorgon kommer systeryster hit, då ska hon få storbaka och få en rundtur i min trevliga stad. Vi får se vad hon tycker. Det blir nog lite Idol tittande på kvällen och kanske någon film? Vi får se, inga planer. Helgen kommer dock innehålla en hel del plugg tyvärr, har inget val. Jag hoppas jag ska få planerat tiden så bra som möjligt i alla fall. Tack för tävlingsbidragen, men jag vill ha FLER! Kom igen, ingen som vill gå på bio med mig?

Pälsk. Hoppas resan var bra och att du haft superkul. Snart ska vi ses, inte alls långt kvar nu. Det blir underhållning på hög nivå. Msn snart, tack!

Nu ska jag sova, en dag väntar även imorgon...fast jag hade helst velat gå i ide ett tag. Alldeles för mycket för min hjärna att bearbeta just nu. Detta resulterar i att inte hälften av sysslorna blir gjorda som i sin tur resulterar i att jag måste stiga upp ännu tidigare. För övrigt så är träningsvärken mycket påtaglig, visst de tär jätteskönt att veta att träningen har gjort nytta. Men att inte ens kunna få på sig jackan normalt är inte helt okej. Hoppas att smärtan lagts sig imorgon. Sov så gott. GLÖM INTE ATT TÄVLA.

Take Care

Cykeln i all sin prakt - nu kommer hösten med stormsteg.

Godkväll.

En lång lång lång dag är snart över, om man kan säga så. Har varit en givande dag, men mycket jobbigt dag. Var uppe med tuppen 07.00, åt frukost och sedan cykeltur till gymmet. Jag och Johanna fick genomgång och personligt upplägg på träning. Vi var dock väldigt stela i alla tänkbara muskler, men vi klarade av det med nöd i alla fall. Sedan var det full fart hem på cykeln igen, dags för studierna. Henrik kom över occh vi gick igenom dagens schema, rapportskrivning och fotografering. Vi cyklade ned till stan och benen kändes allt mer mörbultade. Vi smygfotograferade lite inne på Åhlens och sedan åkte vi till Ica och köpte dekorationsmat, det var dags för soppor! Det blev morötter,palsternacka,purjolök,persilja,chili och champinjoner. Vi fotade maten innan vi åt den, det slutade med att vi åt tre olika soppor var. Proppmätt. Korten blev vi väldigt nöjda med, smakprov på bilderna kommer här nedan. Imorgon är det skola igen, ett ständigt cyklande. Känns skönt att fått in lite rutiner i vardagen, man mår trota allt bättre och känner sig lite piggare av träning. Efter en lång dag med Henrik så var det åter dags för träning, bodybalance. Helt otroligt skön avslappning, ni borde pröva! Som ni ser har jag fortfarande inte kommit i säng, vilket är tragiskt...men vad ska man göra. Bara att blogga. Jag vill ha fler gissningar på tävlingen från igår, gissa på.



(tryck för större bild)

I helgen blir det fullt upp. Systeryster kommer på besök och skolarbete ska göras. Får se hur timmarna räcker till, skönt med helg i vilket fall. Imorgon ska det tvättas, har knappt några trosor kvar (!), inte några andra klädesplagg heller..så på tiden! Ska bli härligt att få dunjackan till Kalmar också, systeryster tar den med sig. Det börjar bli ruskigt kallt, speciellt morgon / kväll så den kan nog behövas så småningom.

Stackars stackars Kristina..Hon var med oss och fotade på body balance passet, Kristina och Johanna jobbar ihop och skulle ha bilder på det. Allting gick jättebra och bilderna blev bra. Vi skulle hoppa in i duschen och hon skulel cykla hem. Vi sa hej då och duschade, när vi komme rut ur duschen är Kristina tillbaka. Ledsen och förbannad. Något idiot hade snott hennes vita söta cykel. vem har det som nöje? Är det så svårt att låta andras saker vara? Tydligen är det ju det..Tycker ändå det är helt obegripligt.

Borde verkligen sova nu. Har ingen ro bara. Rummet är stökigt så det förslår och jag kan inte städa just nu av två skäl. Dels är klockan snart 24.00 och då städar man inte och för det andra har jag en sådan otrolig träningsvärk så armarna går knappt att lyfta. Ska ta tag i de timorgon kväll, efter tvättandet och pluggandet. Vilka timmar finns då kvar på dygnet?


Lyssnar på musik som betyder saker just nu. Låter ju jätteluddigt, men ni vet sådana låtar som man förknippar med någonting särskilt. Ni skulle nog kunna fråga mig vilken låt som jag förknippar med er och jag hade haft ett svar. Ni kanske till och med har ett helt album tillägnat er.

Nu ska jag packa upp min träningsväska, fuktiga handdukar och svettiga linnen är inte jätte mysigt. Sedan blir det tandborstning och sedan ett svandyk rakt ned i bädden. På tiden. Skönt, men jag saknar mys. Höstmys. Sov så gott allihopa. Kom ihåg tävlingen och vilken snygging som är hetast. (tidigare inlägg). Take Care.


Tisdagstävling!

Tävlingsdags igen.
Även denna gång blir det frågetävling. Det kommer vara en bildfrågetävling där ni ska gissa vilken bild jag föredragit i varje fråga. Skicka svaren som en "kommentar" till mig med rätt siffra ( 1, 2 eller 3) , där ni skriver frågenumret först.
Vinsten denna gång är en bio med mig.

Lycka till!

1. Vilken av dessa svarta skor hade jag helst burit?



2. Vilken bild skulle jag vilja ha av Marilyn Monroe?


3. Bäst tagna bild på glassarna enligt mig?



4.Vilken av panelgardinerna tycker jag har snyggast mönster?



5.Vilken av följande bilder på Gustav Norén dregglar jag mest över?



6.Vilken av dessa hade jag mest uppskattat?



7.Vilken solnedgång är finast enligt mig?



8.Vilken bild ifrån make up store får högsta poäng av mig?



9. Vilka färg på kobra telefon anser jag snyggast?



10. Vilken färg på orkidé tycker jag bäst om?







Tävlingen avslutas på måndag.

Take Care







Tisdag med ögongodis.

Tisdag, mitt på dagen.

Dagens föreläsning är klar och det var dags för handledning i skolan, jag ansåg mig färdiglärd inom det området, aksnke dumt att säga - men jag verkade i allafall inte blir mer klok utav att vara där. Så bestämde mig för att åka hem och vila lite istället. Var fruktansvärt segt att gå upp imorse. Jag och Johanna gick runt som zombies och jag satte stolsbenet på min egna tå och satte mig...smärtan var total. Resultatet blev en mycket öm tå. Smidigt! Ikväll är det som tidiagre nämnt dags för Box på gymmet. Har testat på det innan, men lär bli helt utmattad. Skönt på sitt sätt. Solen skine ridag och jag har tryckt i mig två jordgubbsmuffins(!), behövde det dock. Och motiverar mig med att jag ska träna ikväll, imorgon och någongång mer senare i veckan. Cyklar ju dessutom varje dag.

Ikväll kommer tävlingen, då ser ni till att deltaga! Tills dess tänkte jag att ni tjejer skulle få lite ögongodis att kolla in. Hoppas någon av följande är av glädje. Skriver mer ikväll. Take Care.




(Ingen placering, bara allmänt)

1. Jude Law
2. Pierre Casiraghi
3. Scott Speedman
4. Anders Wendin
5. Matthew McConaughey
6. Alexander Skarsgård
7. Mads Mikkelsen
8. Jared leto
9. James Dean
10. Fredrik Wikingsson
11. Elvis Presley
12. Gustav Norèn
13. Josh Holloway
14. Magnus Betnér
15. Dregen


Förresten, kommentera killarna med att skicka mig en kommentar där ni skriver den hetaste. Så ser vi vem som tar hem storkovan! Rösta! :)



Måndag.

Godkväll.
Inte heller denna kväll blir det tidig sömn, som alltid. varför lyckas man aldrig? Är ju jättetrött, men har ingen ro att gå och lägga mig. har fortfarande inte packat upp resväskan och tvätthögen växer enormt för varje timme. Usch. Dagen har varit rätt seg, lång föreläsning som stundvis var totalt onödig. Vår fotolärare har inte förmågan att nå ut till eleverna alltid, synd om henne - och för oss. Det är absolut inget fel på henne, det är bara att hon saknar det lilla extra. Hon tar i vilket fall som helst grymt snygga bilder. Kristina bjöd även på en mycket snaskig kaka hennes mor hade bakat, perfekt paus fika! Efter föreläsningen gick jag och henrik och hämtade ut kameran vi bokat dagen till ära. Den blev dock inte använd speciellt till ändamålet. Vi bytte helt strategi, ifrån natur magazin till mat magazin. Så på onsdag ska det plåtas och lagas för fullt. Blir nog bra. Tog i alla fall vara på bilderna vi plåtade på hemvägen och en del blev riktigt höstmysiga. Så jag tänkte varför inte ge mina vänner tillgång till dem på bloggen. Plåtade även lite annat smått och gott som ni märkt, tänkte att jag äntligen skulle visa er runt lite i vårt boende. Hoppas det var till belåtenhet. Hämtade brevet ifrån mamma på statiol också, det innehöll allt mellan himmel och jord. Det är kul att få brev! Mikaela, jag har inte glömt av att jag ska skicka till dig, tänkte köpa frimärke idag, men hade inte tillräckligt med kontanter. Det kommer snart, jag lovar.




Måndagskvällar betyder numera gynekologen i Askim. Ett riktigt kul program, tragsikt egentligen men så mysig stämning på något vis. Det påminner om programmen som gick för några år sedan, samma stuk. Ska bli intressant att se hur det utvecklas, en sak är i alla fall säkert, det hinner hända mycke tunder att program. Ser redan fram emot nästa måndag.

image222


Ska verkligen slå slag i saken och köpa mig en halv seriös kamera snart, har säkert nämnt det tidigare men de tär verkligen på tiden nu. Tycker ju det är sjukt kul att sätta sig och redigera bilderna man plåtat eller kolal igenom bilder dagen efter och se roliga saker. Det är spännande och experimentfullt. Finns oändliga saker man kan göra med en bild. Jag förstår varför så många vill bli fotografer, synd bara att så få kan försörja sig på det. De flesta får ha det som en "dyr" hobby vid sidan av ett annat jobb. Men de som lyckas har ju verkligen ett drömyrke på alla vis. Passade på att ta några fler bilder ikväll innan den ska tillbaka till hyllan i skolan imorgon klockan 11.00. På onsdag får jag se den igen, då ska det plåtas mat och allt som hör det till.



1. Golvlampan.
2. Blommorna som jag planterat.
3. Ljusslingan och panelgardinen i köket.
4. Vitlökarna som ligger så fint i fönstret.
5. Daugava - Lars Winnerbäck. Några veckor kvar.
6. Brevet ifrån mamma. Vill ha fler sådana paket!
7. Innehållet. Allt ifrån strumpor,USB minne, MedMera kort och tidningsutklipp.



Imorgon är det en lång dag i skolan 09.00-16.00. Suck. Det blir spagetti och köttfärsås som får bli matlåda, men ska jag stå mig på det tills efter träningen? Kanske får bli en snabb fika på staden innan träningen, som är Boxning imorgon. Spännande! Antagligen kommer händerna och armarna skaka sönder på onsdag (smart när man ska fota), vi får se hur det blir. Jag och Johanna ska göra vårt bästa, stackarn, hon har världens skoskav. Usch. Jag får plåstra om dem och säga några väl valda ord, kanske hjälper? Jag och Björn har utmanat varandra i en mängd olika saker idag också. Vi får se när utmaningarna ska äga rum och vem som vinner. Han tror stenhårt på vinst, något jag också. Grenar som är bestämda hitills är simning,bowling och rent slagsmål. Vi får se vad som kommer mer på listan.

Borde sova,borde sova..vill inte. Vill. Är ju så fruktansvärt trött varje dag när jag vaknar, konstigt när jag inte sover tillräckligt. Har bara mig själv att skylla.Sex and the City är ju ikväll också. Kristina, kan inte vi ha en hel kväll med de underbara brudarna?

Imorgon kommer den nya tävlingen, får se vad det blir för någonting och vad det ligger för pris i potten. Sov så gott sålänge och njut av era varma sängar.

Take Care.



Are you gone and on to someone new?
I needed somewhere to hang my head, without your noose
You gave me something that I didn't have, but had no use
I was too weak to give in, too strong to lose
My heart is under arrest again, but I break loose
My head is giving me life or death, but I can't choose
I'll swear I'll never give in, I'll refuse

(utdrag ur) Foo Fighters - Best of you.





GRATTIS!!!


Vinnaren i frågetävlingen är:

image212


Grattis till en fika med mig nästa gång vi ses. Du hade 18/18 rätt, oslagbart! Tack för alla svar, an av svaren är jag djupt nyfiken över "hemlig" avsändare, har dock mina funderingar. Synd bara att du inte nämnde namn, du kunde ju inte deltaga i tävlingen.

De rätta svaren är följande:

Byxor / Leggings
Katt / Hund
Vitt / Svart
Pumps
/ Ballerina
Jude Law / Jared Leto
Kött / Fisk
Morgon / Kväll
Gina Tricot / H&M
Project Runway / Top Model
Kaffe / Te
Kvällstidning / Morgontidning
Cider / Vin
Pasta
/ Potatis
Ost / Skinka
80 tal / 60 tal
Vänner / Sex and the City
Örhängen / Armband
Blått / Grönt


Imorgon startar jag en ny tävling, tänkte att varje tisdag ska det bli tävlingsdags. Låter det som en bra idè? Så imorgon efter Box träningen så kommer en ny tävling. Se till att delta!

Skriver ett till inlägg ikväll. Tack för att ni läser! / Malin

Älskade vänner, här kommer ett gäng bilder till beskådning.

Det är redan kväll, klockan går otroligt fort ibland. Måste åka och handla och hämta ett brev på statiol, så tråkigt, men nödvändigt. Tänkte ni skulle ha lite bilder att kolla in sålänge.:) Skriver mer senare ikväll.Då avslöjas även vinnaren i tävling, än finns chans att tävla! Take Care.




1. Tv delen av vardagsrummet.
2. Andra delen av vardagsrummet, med bland annat det röda databordet.
3. Hallen.
4. Den mycket komplicerade byrån, men blev bra när den väl blev färdig.
5. Favorit tidningarna just nu. ELLE, PLAZA & CAFÈ.
6. Det nya hallonröda duschdraperiet.
7. Min väggdekoration på mitt rum. Älska dessa bilder.
8. Min affisch av vackra Audrey Hepburn som jag köpte i Lousiana - Danmark.
9. Mina nya skor.
10. Den vita skinnjackan.
11. Jordgubbsdoftande värmeljus. Mys.
12. Jag i min alldeles nya röda långa adidaströja. Höst favorit.

Att vara på väg.

Godkväll.
Jag har längtat till att få sitta ned i lugn och ro och skriva av mig. Ville ingenting hellre på tåget hem ifrån Borås idag än att ha penna och papper och kluttra ned ett inlägg, hade dock inget papper. Så de kliande fingrarna fick behärska sig och läsa modemagazin istället. Det var en bakfull Malin som satte sig på tåget 17.28 idag, men jag ska ta allting ifrån sin början.

I fredags stressade jag mig ned till stationen och hoppade på tåget till Borås. Tågresan gick fort och smidigt och vipps så var jag framme i textilstaden Borås. Där möttes jag av en glad Sanna som det var alldeles för längesedan jag träffade. Vi gick in till centrum och köpte hårfärg, hon blondering, jag mörkare. Efter det sprang vi som vilda djur runt i affärerna i ett akut behov efter nya kläder, dock förgäves. Vi bestämde oss för att åka hem och stoppa något i våra ekande magar. Vi orkade inte engagera oss i matlagning denna dag utan beställde oss varsin kebabrulle - onyttighetshelgen hade startat. Linn, en mycket härlig tjej ifrån Tranemo kom över och käkade med oss. Resten av kvällen bestod av hårfärgning, Idol, Tjenare Kungen och godis. Mycket trevligt! Efter en lång kväll var sängen behövlig, men även Sanna har jobbiga grannar, i detta fall i form av ett äldre alkoloserat par på ovanvåningen. Ett fruktansvärt party utspelade sig där, med konstig musik. Till slut somnade vi i alla fall.
Lördagsmorgonen spenderade jag på egen hand. Sanna jobbade några timmar på Ica, så jag roade mig med sex and the city och mys i soffan. Efter Sannas hemkomst vid 13 tiden brummade vi iväg i Sannas fräsiga bil till Lager 157 och några andra butiker runt omkring där, jag hittade självklart någonting..dels en lång röd adidas munktröja, mycket nöjd. Hittade även ett par helt vanliga enkla svarta pumps, alltid användbart. Efter shopping trippen där även Linn var med så ekade ännu en gång tomma magar. Thaiwok stod på schemat som Linn tillagade mycket bra. Tack så mycket! Efter detta påbörjades ordninggörandet för kvällen.
Vi provade alla plagg som fanns tillgång till och efter många om och men så var vi färdig stylade. Vi sjöng då karaoke och snurrade flaskan. Sedan bärde det av vidare .... som jag inte minns mycket av, tyvärr. Men det som hände i Tranemo denna lördag kväll/natt stannar där och det handlar inte om några kärleksbravader. Komiskt var det i alla fall och något vi kan skratta mycket länge åt. Denna söndag har bara slappats igenom, vi kröp ne di soffan och åt godis och kollade på tomten är far till alla barnen. Det var precis lagom aktivitet innan det bärdeav mot Borås igen och hemgång. Vi har bestämt att nyår ska firas ihop och att vi ska försöka träffas mer regelbundet, hur svårt kan det vara? Inte alls, bara man bestämmer sig för att de tinte bara ska vara snack. Ser redan fram emot nästa gång!

Tack Fatme för dina mycket uppmuntrande ord. Saknar dig med jättemycket och jag måste hälsa på dig snart. Det är kul att veta att jag har två stycken som läser min blogg på morgonkvisten, Fatme och Pälsk. Trevligt värre.
Ska även hälsa till Emil, stackarn. Du kommer överleva och komma ur deppandet. Tjejer är mycket - men inte allt. Du har hela livet framför dig, du kommer snart hitta en toppen tjej igen!

Imorgon är det skola igen, fotografering står även på schemat. Jag och Henrik ska bege oss ut i naturen och plåta lite lämpliga träd och dylikt. Vi får se hur detta går. Blir säkert bra. Ska nog även försöka träna lite efter skolan, kan vara skönt att röra lite på sig, kanske bara lite löpband och simning? Vi får se hur kroppen känner sig imorgon när man vaknar. Sängen har en förmåga att vara väldigt skön just måndags morgon.

Funderade en del på tåget hem idag, vad det är mysigt att resa! Att vara på väg, någonstans till någon. Alla dessa människor man ser och stöter på, främmande människor med spännande historier. Alla har sina väskor med sig med olika innehåll. Livet i en resväska, ja det är nog så det är. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig en period i livet som pendlare. Att resa runt i Sverige och utanför landet också för den delen och träffa människor, se olika naturer och jobba med samma sak fast på olika vis. Det tilltalar mig. Kanske hinner ändras? Tror dock inte det, jag vill uppleva resandet. Tror även det är ett bra sätt att lära sig sakna och uppskatta personer i sin närhet. Känslan av varandra blir mer intim när man väl träffas då. Då tar man vara på varje sekund. En fin tanke.


"Förr behövde man bara tappa en näsduk så kom männen rusande. I dag kan man tappa en behå utan att någon lyfter ett finger.
"

Hittade detta mycket intressanta och sanna citatet på nätet tidigare ikväll. Det är ju så det är. Vi är inte förvånade över någonting längre, ingenting är märkligt. Det är både bra och dåligt, tragiskt på något vis. Är det såhär vi ska ha det? Tämja på gränserna tills de inte existerar längre. Allting blir / är tillåtet. Tror inte det skulle vara bra för någon. Vi behöver regler för att veta vad som är rätt och fel. Alla behöver det, fast de tror att de äger världen. Ingen vet allt.

Nu är det dags att sova. Väskan får packas upp imorgon bitti och då får även lunchlåda fixas. Huvudet behöver vila, likaså kroppen. Det var skönt att komma bort och träffa personer man inte sett på länge. Givande.

Sov Gott.

GLÖM INTE TÄVLINGEN, NI SOM INTE DELTAGIT ÄN. IMORGON ÄR SISTA DAGEN ATT KUNNA VINNA EN FIKA MED MIG. (Frågetävlingen är två inlägg tidigare)

Take Care.

Så mycket jag vill - så mycket att längta till.

Skulle inte alls skriva ett inlägg till innan helgen. Det blev så i alla fall. Fingrarna kräver att få skriva lite till och min hjärna likaså. Först och främst, kul att så många svarat på min lilla tävling redan, fortsätt gissa hela helgen (förra inlägget). Jag kan säga att än sålänge finns det en person som ligger väldigt bra till.

Detta var dock inte anledningen till ännu ett inlägg utan för att jag precis suttit och läst två tidningar. Cafè och Plaza kvinna. Framförallt så har jag läst Cafè och i den ett enormt reportage om KENT. Mycket intressant och otroligt snygg layout. Jag erkänner - det kom tårar. Jag måste få tag på biljetter till spelningen, jag betalar dyrt till den som kan fixa det. Min tankebana kom helt igång av att läsa dessa tidningar, upplägget, layouten, innehållet...ja allt. Allting tilltalar mig så otroligt bra, det är detta jag vill syssla med.

Jag vet det nu.

Antingen radio eller magazin. Jag vill bo i en storstad och göra mitt eget - i min egna smak och stil. Insåg också hur mycket färg och form betyder för mig, hur ser saker ut, gammalt - nytt? Det handlar inte om att bli den nya stureplans tjejen som skriver reportage om kändisar, inte alls. Utan om livsstil, musik, intressen och mode, så som jag ser det. Jag ska nå dit - på något sätt, någon gång. Min secondhand affär har fått nytt liv i mig, att gå in i den lilla lilla butiken gör mig lugn. Det spelas alltid härlig, glad musik, precis som hon vill ha det. Hon - butiksägarinnan gör sin sak, kör sitt race utan kompromiss. Hon åker runt till tanter och affärer och fyndar. Detta tar hon med hem, tvättar och gör iordning. Hon köper och säljer bara sådant som är fräscht, ibland till och med nytt. Allting är utvalt av omsorg och följer samma mönster - 50 ,60 ,70 tal. Hennes vision och dröm har förhoppningsvis gått i uppfyllelse. Hon passar in perfekt på kullerstensgatan i Kalmar.

Tur att jag hittade henne.

Jag har fortfarande inte provat min svarta klänning jag tänkte ha på tåget imorgon, hoppas att den passar. Den vita skinnjackan ska med, vilken väder det än är och mina nya skor. Nu skiter jag i vad alla andra tycker om, det viktiga är att man trivs själv. Ingen tycker om allting som alla andra har. Tur är det. Handlar allting om mode och trender eller är det en form av att växa upp? Jag vet inte, men en intressant tanke. Jag hoppas min inspiration som kom tillbaka denna kväll får stanna länge denna gång. Gärna för alltid. Älskar dessa kvällar när allting bara flyter på, bokstäverna hamnar på skärmen utan minsta tung suck. Det som fattas är bara en kopp varm te, men det får bli någon annan gång. En annan bloggkväll. Om en halvtimme börjar sedvanliga sex and the city, efter det en nybäddad säng.

Sängen är liten, men tom.

Nu ska jag låta inspirationen inspirera mig i en halvtimme innan TVn slås på. Varit en lång och givande dag. Oktober kommer att bli en bra månad. Horoskopet visade på en mycket positiv avslutning på månaden och jag känner samma vibbar. Har så otroligt mycket att se fram emot, att längta till.

Ta hand om er / Tjörn, Holland, Malmö, Kungälv, Borås & resten av världen. Gör det ni njuter av, låt inget begränsa er och tänk på att ni lever nu och här. Take Care / Malin.


Torsdag. Nu börjar helgen!

Sitter halv frusen framför datorn som står på vårt nya röda bord som igår fick två ben. Det blev mycket bra. Så nu har jag plats för både tangentbord, mus, lampa och mycket mer. Dagen började med föreläsning, i fotografering. Nödvändigt? Nej. Men jag var i alla fall där och tryckte i mig två stycken kanelbullar ( kanelbullens dag ), det var allmän utdelning på bullar och kaffe/te, knappast att man tackar nej. Efter föreläsningen som slutade klockan 12, var det lunchtime och som tidigare nämnt så var det tacos som stod på matlistan, mycket trevligt och gott! När maten lagts sig till rätta i magen och solens strålar fått lysa på min rygg en stund var det dags att cykla ned till stationen för att fixa biljetten till Sanna. Till min glädje fick jag biljetten ca 100:- billigare. Jag kände ett stort behov av att få handla någonting nytt, Kalmar är en perfekt stad för små shopping! Jag gick runt i mina cheap monday och solbrillor och kände mig allmänt glad, gick in och ut ur affärerna och gav en slant till röda korset til och med! Jag gick in på Gina Tricot och hittade mig en svart klänning till ett vrakpris = 49:-, överkomligt på alla vis! Hittade även ett par örhängen på glitter (plus mkt mer som jag behärskade mig över och inte köpte). Tänkte se till så jag har pengar när jag ska till Malmö och hälsa på ska även spara ihop till en kamera. Ett måste nu. Sedan efter shoppingen väntade cykling hem på en sadel som inte är att rekomendera. Jag sitter på kanten, jätte vasst och ingenting för min nya yoga rumpa.

Snart ska vi äta jag, Johanna och Johannas trevliga kille Mattias. Det blir Tagliatelle, carbonara och fetaost sallad. Hur bra som helst. Sedan ska jag bara softa och packa ihop lite till min helg med Sanna. Vad ska man ha med sig? Vädret är ju jätte ostabilt...kommer antagligen bli en jätteväska hur jag än packar, suck.

Kristina hade en rolig tävling med olika bilder där man skulle gissa rätt bild, den bilden hon var nykter på. Jag tänkte också ha en liten tävling, men en "den som känner Malin bäst" tävling. Tänkte skriva ett antal "antingen eller" frågor ni får besvara och skicka till mig (som kommentar). Den som gissar bäst bjuder jag på fika nästa gång vi ses. Så bara att börja gissa:

Antingen eller.

Byxor / Leggings
Katt / Hund
Vitt / Svart
Pumps / Ballerina
Jude Law / Jared Leto
Kött / Fisk
Morgon / Kväll
Gina Tricot / H&M
Project Runway / Top Model
Kaffe / Te
Kvällstidning / Morgontidning
Cider / Vin
Pasta / Potatis
Ost / Skinka
80 tal / 60 tal
Vänner / Sex and the City
Örhängen / Armband
Blått / Grönt

Senast måndag vill jag ha gissningarna. Skriv det svar på varje som ni tror är rätt.

Take Care.

Den nya trenden.

Gräshoppan är den nya trenden. Den nya livsstilen, i alla fall min. Det är en av yogaställningarna, mitt nya nöje. Det var väldigt jobbigt och svårt, men det komme rabsolut ge resultat inom den närmaste framtiden. Så ja, yoga blir det en fortsättning på. Innan yogan var vi bjudna på "ihop plock" tacos hos Maria i pararell klassen, mycket trevligt. Johanna fick dessutom ett sms när vi yogat färdigt att det blev så mycket mat över så ingen av oss behöver ha med oss matlådor. Härligt!

Något som också är härligt var att mina csn pengar för september månad hade kommit in, men på fel konto. Det gör dock ingenting, pengar som pengar! Imorgon är det skola igen, blir nog en kort dag igen tror jag. verkar inte som att jag kommer missa något av att gå hem efter föreläsningen. Istället ska jag åka ned till centralen igen och boka biljett till borås för helgen och ta en snabb sväng på stan.

Nu fortsätter sex and the city och sedan är det läggdags. Sov Gott! Take Care.

Onsdag morgon.

Ursäkta. Det inlägget som ligger före detta lilla meddelande skrevs igår kväll (innan "från övre våningen görs karriär") Hoppas ni få som läser detta förlåter mig för detta :) Hade blivit sparat, men ej publicerat.

Nu ska vi snart till Ikea och skaffa en kompis till det stackars benet vi har här hemma. Benet står här i hörnet och är jätteledsen, så ändring måste ske. Vädret är ostabilt, men i alla fall uppehåll. Läste till min stora förtjusning i Barometern (lokatidningen) att lagerhouse ska öppna om en vecka här i Kalmar. Jippie! Synd bara att pengarna inte finns. Ska förövrigt ringa CSN idag och fråga var mina pengar för september månad tog vägen. JAG SKA HA MINA PENGAR!

Innan middagen och yogan idag så ska jag städa fint på mitt lilla rum. Hur svårt kan det vara? Borde också tvätta, någonting jag antagligen inte hinner innan helgen. Typiskt. Får gå tros och strumplös. Sanna, vad säger du? Haha, kan jag hoppa runt naken?

Nej, nu ska vi cykla ned till bussen och bege oss ännu en gång till det gul-blåa huset, som innehåller alldeles för roliga saker. Men ICKE. Bara ben och sladd till lampan.

Take Care.

Njutning och Riskakor.

Helt slut i armar och ben. Skönt inombords. Huvudet är tungt. Hjärnan nöjd. Kom för några timmar hem ifrån första bodybalance passet. Mycket givande. Det fungerade som ett långt stretch program som gav extrem avslappning. Min rygg och smidighet kommer på toppen efter att ha regelbundet gått på detta ett tag. De sista tio minutrarna ägnades åt ren avslappning, vi fick ligga på golvet hur vi själva ansåg det vara skönast, levande image197ljus och musik. Rent av njutningsfullt.
Te och smörgås när vi kom hem var inte heller helt fel. Mycket mycket gott, men har man något fel om man är hungrig nu igen? Kanske lite riskakor till sex and the city kan göra susen!



Sanna, japp det var ett gammalt fyllekort. Jag har som du såg bokat biljetter för helgen också, dock inte helt klart när jag åker på fredag än, bokat en biljett men om det finsn sista minuten på torsdag tar jag det istället! Så jag återkommer, därför jag inte hört av mig idag.



Ett band jag måste flagga lite för dagen till ära är Shout Out Louds för er som mot min vilja har missat detta grymma svenska band. Sångaren har en älskvärd engelsk dialekt på sin engelska och soundet på musiken är otroligt medryckande. Gillat dem länge, men det är först nu de blommat upp igen efter några år i torka. Absolut värt att lyssna in. Ni blir inte besvikna.
image198


Om ett tag kommer studielitteratur ned till mig i Kalmar. Denna litteratur som väntar seimage199r jag fram emot, det ska bli intressant. Det verkar dock som jag är den enda som verkar tycka att kursen har någonting roligt att erbjuda? Kanske bara jag som inte sett allt värdelöst med den bara. Har i alla fall beställt en av referens böckerna av rent nöje. För det första såg boken enormt snygg ut, vill ha den på väggen, som en tavla. Är jag konstig? Sedan verkar den väldigt intressant för någon som är intresserad, något som jag verkar vara. Dyr, men förhoppningsvis värd pengarna. Titeln: Grafisk Kokbok.











Det BÄSTA just nu.

- Bästa färg? Svart + Rött.
- Bästa plagg? Långa, fluffiga tröjor.
- Bästa platta? Winnerbäck, Daugava.
- Bästa matlådan? Nudlar + valfritt.
- Bästa träningen? Med Johanna.
- Bästa köpet? Min vita skinnjacka som ej kommit till användning än.
- Bästa komiska Tv program? Gynekologen i Askim.
- Bästa sporthändelsen i veckan? IFK i serieledning (kommer det stå mellan gamla hemorten och nya?)
- Bästa festen? Hos Sanna i helgen som väntar!
- Bästa inbillningen? Att det är bra att vara tom på kontot.
- Bästa glädjen? När jag får respons på mina inlägg.
- Bästa dagen? Just nu onsdag, för vi är ledig på dessa dagar framöver!


 Nu är det dags för riskakor och sex and the city.

Natti Natti. Take Care.



p.s Andreas, om du trodde att det jag skrev var riktat mot dig tror du helt fel. För det andra tycker och bryr mig jättemycket om dig. d.s




Från övre våningen görs karriär.

Från övre våningen görs karriär.

Du sa något om att våga

och att göra det man vill

att alltid vara nyfiken och fråga

och att aldrig någonsin stå still


Nu sitter jag här med pennan i hand, trots allt

utanför har det hunnit bli höst

och allt är faktiskt ganska kallt

om det nu skulle vara någon tröst


Inget annat står still

människorna går och tågen kör sina varv

å, vad jag vill

var det bara slarv?


Musiken dånar från våningen över

där mår säkert alla bra och har jobb

hur kommer det se ut för mig framöver?

någonting i allafall, måste inte bli någon snobb!

Du är på andra sidan jorden och gör karriär

hör varken mig eller något tåg

men ändå håller jag dig kär

och jag hoppas när du slutit dina ögon mig du såg

när du gör din stora karriär.



The cover of a magazine.

Winnerbäck ekar i mina högtalare, liveplattan ifrån 2005. Härligt och minnen. Snart ska fler minnen byggas på, om mindre än en månad ska vi gunga med till honom igen. Härligt. Måste lyssna ännu mer på nya plattan, ska sitta som gjutet.

Idag har både varit en otroligt ogivande dag, men samtidigt väldigt givande. 09.00 började skolan idag med en föreläsning som jag somnade till. Gav mig ingenting och tror inte heller den gav många andra någonting. Att få färgbegrepp genom massa siffror och beteckningar är inget bra sätt att få lärdom på. Efter luimage195nchen skulle det bli genomgång av photoshop, en grundlig undervisning - Nej, tack! Att bli visad hur man beskär en bild och vilka verktyg man använder är ingenting jag behöver få uppdatering av. Om jag inte hade fått lära mig det på gymnasiet hade jag inte ens behövt gå dem tre åren. Så jag skippade resten av dagen och cyklade ned till centralen istället och bokade tågbiljetter. Dels för helgen när jag ska hälsa på Sanna och dels till helgen då jag ska på Sverige rundvandring. Malmö och Gbg. Känns skönt att ha bokat detta, men plånboken blev ännu tommare. Resten av denna månad får jag leva på luft. Det värsta är att jag måste köpa litteratur till denna kursen, har iaf haft tur med en bok som jag ska köpa begagnat av en elev på torsdag. Lite billigare. Gör mig ingenting!

Imorgon är vi lediga, skönt. Johanna och jag ska nog och köpa resterande ben på IKEA, kanske kan klaga lite på ben informationen också. Sedan efter det har vi till min stora glädje blivit bjudna på middag hos en klasskompis och efter det ska vi på yoga för första gången! Haha, hur det nu kommer att gå. Jag tänkimage196te varna yogaintruktören om min situation innan, så man kanske slipper bli helt utskrattad.   Ikväll blir det bodybalance och enligt Liza ska det vara grymt, så litar på detta! I helgen ska jag som sagt till Sanna och umgås, mycket nöje! Pengakassan är dock skrall, men hellre pank och lycklig än olycklig och rik. ( Vilken klyscha! ) Det ska i allafall bli väldigt kul och festligt!

( Vad diggar du bilden Sanna? Haha )

Förövrigt så ser jag fram emot att få mitt personliga träningsschema på gymmet, vi ska få instruktion på onsdag nästa vecka. Ska bli kul att se vad han/hon tycker att jag borde träna och inte. Antagligen behöver jag träna alla tänkbara saker. Fördelen med gymmet är också att det finns människor som inte går på högskolan där, helt vanliga människor. Kan vara kul att se några sådana individer emellanåt. Blir nog kanon bra. Jag och Johanna ska även lägga upp ett schema för vilka dagar vi tränar vad och vilka tider. Traditionen ska dock bli att tävla i rutschbanan. Rekordet som finns ska slås, kanske behövs en del träning, men det ska fungera.

Igår i skolan delade de ut gratis saker, bland annat den nya cosmopolitan som jag snabbt ryckte åt mig ett ex utav. Kanske ska ta och läsa ett par rader ur denna efter inlägget? Blir nog så. Borde även städa klart på mitt rum så jag får lite ordning kanske till och med ne liten gnutta mysfaktor. Gardinerna gjorde i alla fall mycket. Johanna och jag har en stor passion just nu - svenska päron som man köper på ica. Otroligt goda och det spelar ingen roll hur många vi köper, de är ändå borta dagen därpå ( är det bara gnagaren jag som ligger bakom detta? Haha, nästan, svårt att motstå.. )

Måste trösta Mikaela. Du får ta ett break ur böckerna ett tag så du inte gräver ned dig helt i blogg sorgen. Saknar dig och måste komma ned till dig när pengarna åter kommit på kontot, jag får börja spara ihop till en hollands resa. Spännande!

Lina, Lina, Lina. Tack för berömmet och för att du överhuvudtaget läser min patetiska blogg. Den kanske fylle rnågon funktion trots allt? jag är väldigt tacksam över att jag har dig, du lyssnar så himla bra och jag hoppas att allting går bra med Richard. Det är du verkligen värd och jag tror det kommer gå kanon också. Hoppas att han ofta kommer att hålla till i Växjö så du är där också, så du kan komma förbi mig på vägen : ) Synd att vi inte ska på Winnerbäck samma dag, men jag lovar att informera dig!

Nu ska jag luta mig tillbaka, läsa lite cosmopolitan och sedan ladda upp för ett intensivt träningspass.

Take Care.


(utdrag ur) Bored to die - Bad Cash Quartet

I take my hands from all the things now
I just let them move beside me
I don't let them bother me no more.


And I used to think about them
those who never worry
bur now I think about myself again


yeah something's got to start me up
something's got to make me move


so come on come on
please shake me
something's got to make me move
come on come on please shake me
something's got to make me move


En oteknisk bruds bekännelser, plus en sambo som är på samma nivå.

Med blåsor och sår på fingrarna ska jag försöka skriva lite blogg. Hur blåsorna uppkommit kan ni läsa om lite senare i inlägget om. Jag är helt slut, jätte trött. Efter att ha tryckt i mig alldeles för många god pannkakor med drottningsylt och glass så är magen uppsprängd som vanligt. Jag och Johanna har gymmat och simmat för första gången i Kalmar idag, härligt och jobbigt. Igår var det söndag, en händig sådan. Vi hade klockorna på ringning för att komma upp i tid, genomfördes detta med bravur? Knappast. Båda försov sig en stund men ingen större skada skedd. Vi tog oss en väldigt blöt promenad ned till stan och till gymmet. Med bestämde kliv gick vi in och krävde all information angående gymmet,simhallen och gruppträningarna. Vi fick blanketter att fylla i, som vi stoppade i alldeles för blöta fickor. Med nöjda miner lämnade vi hallen för att bege oss vidare till IKEA.

Checklistan var skriven, denna var dock väldigt blöt när vi väl kom fram, precis som vi själva var. Vagnen packades snabbt full med saker och lika fort blev våra magar tomma...köttbullar väntade! Alldeles jättemätta återvände vi till röran bland mattor,duschdraperier och ramar. Efter långt övervägande hade vi bestämt tavlor och annat krams, nu återstod bara de stora varorna på "lagret". Det var inga problem att hämta dessa, men att få dem hem. Två tjejer utan bil i ett regnigt Kalmar var inte jättekul. Vi gick till hemkörnings disken och hörde vad sådant gick på, alldeles för mycket ansåg vi för ett bord och en byrå, inte värt det. Ringde en taxi - bordet var för långt, gick inte.. Ringde nästa taxi - det skulle säkert gå! Tack. Med en ekonomisk undergång lämnade vi det gul-blåa huset för denna gång och väntade in taxin. Efter en del arbete fick vi in bordet och oss själva och hem gick resan. Väl hemma var vi helt slut, ömmande fötter och blöta kläder. Efter att ha suckat ut ett tag bestämde vi oss att påbörja byggandet av möblera vi inköpt, det visade sig vara enklare sagt än gjort. Vi började med vårt röda härliga bord vi köpt, man skulle till detta bord köpa ben, inga konstigheter. Saken var den att i förpackningen låg det bara ett ben, hur ofta har man ett bord med ett ben?! Så detta bord kunde vi inte bygga färdigt, med besvikelse. Vi påbörjade då byråprojektet, som verkligen skulle visa sig bli ett projekt på alla tänkbara vis. Det är nu blåsorna kommer in i historien igen..Vi tog fram byggbeskrivningen och började till och med på "1". Allting gick bra till en början, tills ett par skruv skulle sättas i med hårdhandsken ned i ett plastbeläggt skruvhål, visade sig vara en omöjlighet. Några av skruvarna var jättelätta att få, medan andra var idiotiska. Det gick verkligen inte. Efter fem timmar bestämde vi oss för att fuska och ta två andra skruv och försöka skruva fast. Det gick med en liten gnutta ostabilitet. Vi var vid denna tidpunkt inte vid gott humör och kladdkakan som vi tidigare tillagat användes som tröst, eller plåster på blåsorna. Just nu står byrån väldigt bra i allafall. hela hemmet är dock väldigt ofärdigt. Tavlorna kan vi ej hänga upp, gipväggar som kräver särskilda hål och en taklampa som saknar en kabel. Lyckat. Vi var och är i alla fall väldigt nöjda med vår insats. Blåsorna är nog inte lika lyckliga..

Idag har vi som sagt påbörjat vårt nya liv - gymlivet. Exepediten tog ett hemskt kort på mig till gymkortet, som sedan skulle visa sig användes när jag drog mitt kort. Då kom det upp på en storbild mitt kort och "Välkommen, Malin Niklasson". Hemskt! Mitt ut till alla som stod vid entrèn, de lär får sig ett gott skratt. I övrigt idag har det varit första föreläsningen i den nya kursen "bild,form och webb". Verkar än sålänge väldigt grundligt och jag får se hur mycket jag behöver vara där. Känns onödigt när fotografen går igenom "hur man komponerar en bild" osv..Imorgon är det lång dag i skolan och efter det tågbiljettsbokande. Ska åka till Sanna i helgen och festa till det, kommer bli mycket great. Ska även köpa biljetter för Fredrik Lindström / Winnerbäck helgen. Dessa tåg, ett himla krångel. Efter krångelfixandet ska jag och Johanna på bodybalance (något som kan bli väldigt intressant) Vi ska även fortsätta vårt försök att slå vattenrutchkane rekordet i bassängen. En rutchkana som innehåller ett långt parti som är kolsvart, lite lebbigt men mycket nöje!

Nu borde jag ställa mig vid spisen och laga mig en god måltid till imorgon, en s.k matlåda. Ett fruktansvärt tråkigt nöje, att ställa sig 23.36 och laga mat är inte mänskligt, antagligen kommer detta heller inte genomföras. Men det betyder att jag måste upp tidigt imorgon, någonting om inte heller är särskilt lockande. USCH för matlådor! Nu ska jag packa upp min blöta baddräkt och mina svettiga kläder, mysigt. Men ni ska veta att det är i ett positivt syfte, jag tränar ju för ert syfte. Haha, för att ni ska slippa umgås med en bulle (som det had elsutat me dom jag inte sparkat mig i baken) På onsdag blir det yoga, någonting jag aldrig testat. fasar lite,längtar lite.

Sov gott. Take Care.

( Robin, du är en hunk enligt Sanna, ta åt dig! )