Kärlek är ett brev skickat tusen gånger.

Vad jag bryr mig om nu, är att du kommer nära mig.
Även om det är för sent att älska dig.
Vad jag bryr mig om nu , är att från samma säng.
Lyssna på samma regn.

Vad jag bryr mig om nu, är att få ut dig ur skallen.
Är att aldig ge hela hjärtat för kärlek igen.
Den tar slut från kyss till kyss.
Vad jag bryr mig om nu är att aldrig ge, hjärtat rakt ut.

Vad jag bryr mig om nu, är att du ligger vaken.
I morgontimmen när regnet slår mot fönstret och
det låter som nån går på dig.
Vad jag bryr mig om nu, är att du då ser det.
Hur smutsigt livet blivit.

Vad jag bryr mig om nu är att se din blick så sårad.
När alla löften klingar falskt, nästa gång du lovar någon allt.
Vad jag bryr mig om nu, är dina armar om mig,
även om jag vet att jag måste glömma dig.

Vad jag bryr mig om nu är att se dig gråta,
för jag har gråtit och du ringde aldrig.
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig,
även om jag inte kommer tillbaks till dig.

Vad jag bryr mig om är att se som i slowmotion,
hur du går sönder inuti. Så som jag gjorde det.
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig,
även om jag inte kommer tillbaks till dig.

Vad jag bryr mig om är att höra dig andas,
veta att du är nära. Förlåt, nu slutar jag.
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig,
även om jag inte kommer tillbaks till dig.

Säg nånting, säg nånting.

Håkan Hellström - Kärlek är ett brev skickat tusen gånger.
FÖR SENT FÖR EDELWEISS, mars 08.


image895

systeryster och jag.

Behöver man byta kläder i ett omklädningsrum för en fika?

Godkväll. Det har varit en märklig dag som jag strax ska sammanfatta, men först. Varför har ingen ett svar till mig vad snubben heter, eller i alla fall vill hjälpa mig finna information. Det finns två anledningar till att kommentarer inte kommit. Antingen tycker ni inte att jag ska försöka fixa denna kille eller så läse ringen min blogg. Det är frågan jag ställer ?

UPPDATERING 01.31 i denna ruta.
Med hjälp av Sanna hittade jag killen. Och jag är arg. Han har tjej, hon ser dessutom inte bra ut. Han kan få ta vem som helst, men inte henne! Han spelar förövrigt gitarr, har en snygg lägenhet och blir asbra på kort. Gissa hur min sinnesstämning är just nu...


Igår efter timmar av städning, tvättning och matlagning bestämde jag mig snabbt som attan att jag ville besöka puben. Vände ut och in på garderoben och till slut blev det som vanligt något svart med någon liten färgglad sak till. Upp på cykeln, musik i öronen och resan mot stan startades. Resan gick bra, smart som jag är hade jag dragit på mig joggingbrallorna och ett par extraskor. Det visade sig idag vara ett bra beslut. Puben med karaoke blev mycket trevligt, sjöng runt fyra låtar favoriterna blev : känn ingen sorg för mig Göteborg med Kristina och Aldrig ska jag sluta älska dig med Matilda. Dessa två ska bli sådana återkommande inslag bestämde vi igår. Jag blev också tillfrågad inne på krogen, jag förstod nog inte direkt vad jag gav mig in på. Jag är numera sittningsansvarig för Kaktusgalan 08 som äger rum i mitten av maj. Hur detta kommer gå och innebära har jag ingen aning om, men Matilda har aldrig skrattat så mycket som det tillfälle då hon fick veta att jag blivit utsedd till det. Kul att man kan roa någon...Sedan blev det "tidig efterfest" hos Kristina som slutade med att jag och Kristina låg i hennes säng och pratade privata saker, kan avslöja att det handlade om kroppsdelar (blir ni nyfikna? :P..)

När vi hade ätit frukost imorse så begav jag mig ner till stan i mina joggingbrallor och utan strumpor. Var inte på topptrim direkt. Jag köpte Håkan Hellströms nya platta som jag just nu lyssnar på. Underbart bra. Sedan smsade jag Steffi och bestämde fika på stan. Medan jag väntade på henne och hennes kille Jens hamnade jag på Hm i ett desperat försök att hitta kläder att byta om till. Jag kände mig som ett totalt skabb och vägrade att fika ens i min outfit. Jag köpte ett par svarta jeans, ett vitt linne och en BH...bytte om i ett provrum. Sedan kände jag mig lite bättre till mods i alla fall, men inte mycket. Sedan blev det fika, koll i affärer och sedan myskväll med middag hos Steffi. Fredagar får gärna vara på detta viset.

När jag nu ikväll återvände till lägenheten låg det en trevlig lapp på matbordet. En avi som innebär att Tradera-klänningen har kommit. Spännande. Kommer den att passa? Är den snygg? Hoppas det...annars 150 spänn i sjön! Stefan envisades igår om att klänningen var grön. Hur han kunde påstå det vet jag inte, men jag vet att Stefan är en trevlig prick så han kan väl få envisas om han så hemskt gärna vill..

Nu ska jag blåsa ut mina lakritsljus, blunda och lyssna på Håkan. Imorgon ska jag bjuda mig själv på lördagsfrukost med allt vad det innebär, en promenad sedna till statiol och hämta klänningen och sedan ta de tlugnt till det är dags för lördagsparty. Sånt gillar vi!

Take Care.

Efterlyses.

Snälla hjälp mig. Är det någon som vet vilka mer som hade tenta i vår sal idag? Där inne satt min dröm, så snälla informera mig om ni kan tänkas veta vad han pluggar. Killen jobbar förövrigt även på Carlings, kanske någon som vet hans namn?

/ Malin

Välkommen på tipspromenad.

Det sitter A4 papper runt omkring i lägenheten, överallt. På toaletten, vid toarullen hänger en lapp om regeringen. På kylskåpet hänger en om riksdagen, på fläkten om ideologier och på väggen ovanför Tvn en om kungamakten. Kan det hjälpa? Sanna berättade att hon brukade pynta lägenheten med post-it lappar när hon pluggade, så plockade hon bort lappen när hon kunde det. Smart. Alla sätt är bra sätt, så ska införa det systemet också. Det kan ju knappast vara något till det sämre i alla fall? Tänkte anordna tipspromenad för alla som ska göra omtenta på denna kursen om några veckor här i lägenheten. Det blir frågor och lite snacks till. Sedan blir en av de som klarar tentan anlitad som domare. Ni som vill anmäla er kan göra detta här.  

image894
Just nu är tröttheten inte ett bekymmer, sovit för många timmar idag och knarkat kaffe nu kvällstid. Kombinationen är nog inte slående. 08.00 är tentan, fast hälsan inte är optimal ska det ges ett försök. Det kanske bara blir ett namn på papperet, men har ett bra skäl till att det skiter sig i så fall. Det dunkande huvudet och febern. Största skälet till att göra tentan är att mat måste inhandlas och det kan ske efter skrivningen. Finns knappt varken frukost, middag eller mellanmål i hushållet längre.

Skulle gärna vilja ha lite sällskap här i Kalmartrakterna. Av många anledningar, men framförallt för att se alla tokiga människor här. Nu ska anteckningarna få bli min sorg en stund till. Men först några frågor och svar, av mig om mig.

Sov gott, take care!


Vilket stjärntecken är du född i? Oxen.
Favoritland du besökt? Grekland.
Hoppas du på just nu? Att jag överlever morgondagen och ett par skor på Tradera.
Nästa inköp förutom mat du ska göra? Håkans nya skiva (släpptes idag).
Två måsten i sommar? Hultsfred och sista minuten resa.
När ska du gå upp imorgon? Alldeles för tidigt.
Ett ord du säger väldigt ofta? Gött.
Vad tror du att du gör om fem år? Funderar på vad jag gör om ytterliggare fem år..
Vem hoppas jag på att träffa snart? Sanna.
Vad ska du ta tag i efter helgen? Träningen.
Vad längtar du efter? På dagen om en månad. 26 april. Äntligen systembolagetmyndig.


Har magkänslan alltid rätt?

Igår på cirka fyra timmar hann jag byta stad. Västkusten till Östkusten. Mammas mat till min egen mat. Ett hus där man kan stänga in sig om man vill till en trea. Snöfyllda gator till asfalt. Mycket är annorlunda och jag kan inte undgå att nämna att det känns både smått konstigt och jobbigt. På en vecka hinner man slå sig ned till rätta, Kläderna hinner finna sin plats i garderoben och jag min plats vid matbordet. Samtidigt älskar jag livet på resande fot, att ha två platser man finner sig hemma på. Tågresorna har absolut sin charm, speciellt när man har någon att dela dem med. Kristina som i mitt fall var min andra hälft var en bra hälft. Konduktörer, en vars röst lät som någon i puperten och den andra som såg ut att vara i samma ålder. En tjej som stirrade på en kille mitt emot, inget flört-stirrande utan bara ett konstant stirrande med olika miner till. Vi följde dessa människor i några timma r, med pauser för studier och vilande. Utanför fönstret på tåget var det snö största delen av vägen och även solen lyste, men I kalmar var det självklart annorlunda. När vi väl kommit oss av tåget på stationen märkte vi skillnaden. Det fanns ingen snö, bara små små rester ssom vittnade om att det hade i alla fall varit. Dunstade väskan på hallgolvet, kastade på mig mjukisbyxorna och cyklade till affären. Mat fattades, blev att köpa det mest nödvändiga.

Innan tågresan igår så hade jag och Kristina en dag i Göteborg, som jag tidigare nämnt. Den blev dock inte som jag hoppas, men vi hade mysigt. Hade sett en jättesöt jacka på HM, billig sådan också som jag hade bestämt mig för att köpa. Men nix, den fanns självklart inte kvar i färg..Hittade två par snygga skor, som jag hade köpt något par utav. Men nej, min storlek fanns inte. Sista trösten för att det inte blev så mycket sopping skulle bli ett lakritsljus på lagerhouse jag sett förra veckan. Men nej ännu en gång. Just lakritsljusen var SLUT. Jag lyckades dessutom göra sönder ett ljus inne i affären, otursdag? Ja, jag skulle påstå det.

Idag är det dagen före tentan. Borde därför just nu sitta med en trave böcker och göra som tåg-tjejen, stirra. Men varför skulle Malin ha lite flyt? Nej då. Jag har blivit sjuk. Förkylning, halsont och utan att ha termometerbevis så skulle jag säga även feber. Läpparna är som sågspån, trots mängder av salva på. Med andra ord känns det underbart. Sjuklig ångest. På alla tänkbara vis. Huvudet värker och är jättetrött, trots jag sovit ELVA timmar. Jag har nog aldrig sovit så många timmar innan..Men hur ska jag göra? Kommer jag få in någon information och kunskap idag? Kommer hjärnan vara kompis imorgon? Usch. Varför alltid dessa problem...

Ibland blir man glad och inser att man kanske gör något bra för mänskligheten ibland trots allt.
Sannas senaste inlägg var väldigt fint, men en enorm bild. Huh! Camilla har skrivit ett inlägg om senaste året och tillbakablickar, tiden går så fort. Och små saker man känner igen kan bli otroligt stora när de ännu en gång kommer till ytan. Man borde ta vara mer på tillfällen som ges, tillfället kanske aldrig mer kommer tillbaka.

Hultsfred har släppt nya band till festivalen, inga artister jag är överförtjust i, men spännande att se vilka mer som kommer. Dessutom ska blogg.se bytaplattform. Jag tror det är bra, för visst har man märkt att det inte alltid går att skriva kvällstid och att sidan hänger sig. Hoppas på förbättring.

Take Care.


Storstad innan småstad.

Riktig små barn har aldrig varit min grej, om man nu kan säga så, jag har inte riktigt upptäckt det härliga i det än. Däremot älskar jag närde börjar bli 2, 3 år och kan prata lite smått och springa omkring. Man kan liksom vara lite "kompisar". Idag träffade jag mitt kusinbarn Leah som är drygt två år, en sprallig tjej med energi som hade räckt åt oss alla. Mamma gav henne ett påskägg innehållande torkade aprikoser,russin och vindruvor. Låter väl inte direkt som om hon borde bli överförtjust, men jodå. Hon vägrade släppa ägget tills allt innehåll var borta. Mormor hade köpt en hel djurpark till henne, i alla fall en bondgård med en mängd djur till. Urgulliga sådana. Grisar, hästar, kor och hönor. Lyckan var total.



Imorgon är det tågresa på schemat. Men innan dess ska det bli en dag i Göteborg med Kristina. Shopping, strosa omkring och kanske en eller annan fika. Ska nog köpa ett par skor, en liten söt jacka och några ljus. Säkert blir det något helt annat också..beror helt på hur shoppinghumöret blir och hur stor shoppaholic som finns inuti mig imorgon. Packandet för tillfället går väldigt dåligt, som ni märker. Pluggandet likså. Känner mig småsjuk och inte helt på humör. Det försvann drastiskt nu ikväll när jag läste ett mail ifrån skolan. Det stod att de inte hade fått in min restuppgift, en uppgift som jag mailade in (precis som det stod att jag skulle göra) före deadline. Blir så himla less att de inte informerar bättre om inte uppgifter kommit in, slarvigt ifrån deras sida. Varför kan ingenting någon gång bara flyta på?

Nu ska jag packa färdigt, sova och vakna i tid innan bussen till Stenungsund väntar. Väl där hämtar Kristina och hennes pappa mig, snälla som de är och kör oss till Göteborg. en mysig dag i storstaden väntar innan livet i småstaden börjar igen.

Take Care.





En bänkrad i en rastlös sen april
Jag tittar över axeln och ser dig blinka till
Jag kan få dig när du vill
En vind blåser skräp längs korridoren en sista gång
Och du & jag håller andan och håller händer i språnget
Det är inte så långt hem

Än fanns det tusentals tårar kvar
Och de var dina att ge vem som helst
Äntligen , De är de dyrbaraste smycken du har
Så be aldrig om ursäkt igen
Äntligen , Passerar vi deras gränser

A´la dress for sucess?

Ny Tradera vinst idag, en enligt mig ursöt klänning. 100:- , var den värd det?


Sammanfattning med bildbevis.

Igår var det påskafton, Mikaelas födelsedag och 20 årsfirande på Bergabo. Kameran var min bästa vän igår. Först var det påsklunch här hemma med mamma, P-O, systern och mormor. Jag och syrran bjöd på mat och det uppskattades. Jag hittade en gammal kjol som var mammas som jag satte på mig tillsammans med ett par lila tights. Soft. Mormor sa att jag var lik någon hon kände med min nya frisyr, men hon kunde inte komma på vem. Jag fick två påskägg, ett med ett M på ( det mesta godiset ligger i min mage nu... ) även pengar och påladdning av min mobil, sådant uppskattas! Efter lunchen blev det en lång promenad i det kalla, men soliga vädret. Fingrarna var is efteråt, men skönt. Passade på att plåta lite av det som finns att se på Tjörn.  Sedan blev det att göra sig i ordning för 20 års kalas. Glitterlinne, pennkjol och högklackat. Kvällen var mycket trevlig med champagne-mingel, buffè och en hel del skratt.

Ikväll blir det middag med en del av släkten, med andra ord lugn och ro. Bara två dagar kvar till hemåkning, tråkigt att tiden går så otroligt fort. Samtidigt längtar man efter alla vännerna där nere. Utanför snöar det igen, varför kommer vintern nu? Hela systemet är fel nu förtiden, våren är när det ska vara sommar osv.




Take Care.

En Lååångfredag.

Fredagen är snart över och det vankas påskafton. De flesta timmar denna dag har tillbringats inomhus, med två undantag, när jag gick tio trappsteg plus några längs gången till bilen och sedan när jag gick tillbaka. Snöstormen kom som ett brev på posten i morse, brasan tändes. Det var mer julstämning än påskstämning, det enda som påminde mig om vilket årstid det skulle vara, var mammas tusen kycklingar. Hennes försvar var att "jag var tvungen att ställa fram några för att man skulle förstå att det var påsk"...ja, några stycken är väl trevligt, men inte hela hönshuset!

Tvn har varit en bra vän även denna dag. Herrarnas kort program i konståkning med två svenska deltagare och det gick bra! Höll andan varje hopp, men det gjorde jag inte förgäves. Imorgon vid 13 tiden drar finalen igång, tro mig jag kommer sitta bänkad. Även simning idag, Petra Grablund var med i finalen på 4 x 200 m frisim. Petra är en tjej från Stenungsund, vilket säger sig är rätt coolt att hon är med på EM. Mormor storbakade bullar idag, vilket resulterade i ett besök hos henne. Syrran hade även gjort chokladkolapaj och mormor hade köpt mina favoritkakor, så jag rullade med egen kraft hem efteråt...Ikväll blev det fredagsmys med mamma och syrran framför Lets Dance och även två Yatzy omgångar. Skön kväll.

Imorgon ska jag bjuda familjen och mormor på påsklunch. Bland annat ska det bjudas på: lax, sill, ägg, färsk potatis, romsås färsk bröd m.m. Sedan påskaftons kväll ska firas genom 20 års fest. Eleonore och Alexandra ska ha fest med glitter och glamour tema, kan bli bra. Har sysselsatt mig hela morgon och förmiddagen med deras presenter och grattiskort (allt för att slippa plugga..., när ska man göra det?)

MIKAELA fyller om 15 min systembolagsålder. Grattis i förskott! Tycker det är så sjukt tråkigt att vi inte firar din stora dag tillsammans, men vi får ta igen det när du kommer hem, TRO MIG! Kan inte alla ge hennes en grattishälsning på hennes blogg..hon skulle bli skitglad. Tänkte avsluta med några härliga bilder på mig och Eleonore. Bilderna får fungera som "påskkärringsbilder". Vi tog dem när vi skulle prova kläder till en fotografering i skolan. Skrattar gott när jag ser dem.

182335-868
182335-867
182335-866



GLAD PÅSK!


Malins Musiktips 11.

Tordag idag som betyder Musiktipset. Denna vecka är det en tjej som står på tur. Jag har jälv inte lyssnat mycket på henne, men skön röst och skön feeling. Ska helt klart lyssna in henne bättre framöver. Vad tycker du?

Veckans Musiktips är:
Britta Persson
Hennes MySpace sida.


Britta Persson, född 1981 i Vattholma, är en svensk singer/songwriter. Hon har givit ut fem skivor. Tre EP på eget bolag och två album via ett etablerat skivbolag. Hon har gjort en del klubbspelningar och agerat förartist på en del konserter, ensam på scen med gitarr. Hon har fått en hel del uppskattning för framträdandena bland annat via gästboken på hennes hemsida. År 2006 kom hennes skivdebut Top Quality Bones And a Little Terrorist där låten "Winter Tour" blev skivans stora hit. Personerna som körar på hennes skiva är av toppklass och artister jag tycker mycket om. Markus Krunegård (Laakso) och Kristian Kjellvander bl.a.
Artikel om hennes skiva.
Ytterliggare en artikel.

1. Winter Tour


2. Kill Hollywood Me


3. You Are Not My Boyfriend

46 % boknörd.


En vecka i villan.

Jag har anlänt till Tjörn. Igår kväll vid 23 tiden kom jag innanför dörren med för stora väskor och för lite energi, stupade i sängen strax därefter. Hemresan gick snabbt och smärtfritt i fint sällskap av Kristina. "Namnlekar", godis och irritation av ett missat eluttag roade vi oss med. Var upp tidigt imorse trots den långa föregående dagen. Göteborg stod på schemat, med viss glädje. Systern passade på att få skjuts till skolan för att sedan möta upp mig i stan, mysigt. Det blev presentshopping och kinamat. Tyvärr hann jag varken träffa Sanna eller Michaela, att tiden aldrig kan passa..På vägen hem handlade vi mat och jag passade på att titta in på gymnasieskolan där jag inte varit sedan studentdagen. Märklig känsla, men fick glada mottaganden. Det är i sådana situationer man märker hur fort tiden går. Vädret är varierande. Strålande sol, snö, hagel och lite sol igen. Kul att brumma lite bil med skönt P3-gung i högtalarna. Jag hoppas inte ni missade Håkan Hellström imorse på morgonpasset?

Konståknings VM och Sim Em på tv. Mycket svårt att motså, så det gör jag inte heller! Synd att det stundar en tenta om en vecka bara..Imorgon kanske det blir fika och så måste det bli lite plugg. Usch, var ska man hitta motivationen? Någon som kan bjuda på en massage, så kanske jag kan finna den. Just nu tittar jag på Skärgårddoktorn via SVTs hemsida. Håren på armarna kan inte annat än att ställa sig upp, intromusiken gör ett hål i mitt hjärta. Minnen och nostalgi. Det fick mig att titta på lite gamla bilder jag tagit ifrån tidigare somrar, just den årstiden bor man inte så tokigt härute...




Nu ska jag sova i min lilla 90 säng i mitt lilla rum här i villan på ön. Saknar duntäcket och kuddarna, men men..
Take Care.



Vad tycker ni om dessa romanser?
Amanda & Daniel
Marie & Måns

Malin, företagare? Michaela, Beas dubbelgångare?

Europaparlamentet var en av sakerna vi fick lära oss mer utav idag i skolan. Mitt förslag på kandidat dit är Fanny, på grund av en enda anledning. Hon kan då införa att TRADERA blir ett måste för individen. En briljant idè enligt mig. Stefanie hade ett annat bra förslag också, att jag skulle starta ett eget företag som går ut på att jag lägger bud för andra personer. Jag hittar saker som de söker och ser till så de vinner det. Vad tror ni?

Igår kväll innan det var läggdags tittade jag på 2:an (skulle jag gissa?). Ett mode/kultur program som jag fastnade för. Huvudorsaken var
Bea Szenfeld.Denna ursöta modeskapande tjej med häftig, annorlunda stil. Utstickande och speciell. Dessutom påminner hon mig i ansiktet om Michaela, även sättet att prata på. Om ni inte är studenter och gott om pengar eller vill unna er något extra, köp ett plagg av henne. Här finns hennes kläder.




Jag behöver er hjälp. Vad ger man två tjejer i 20 års present? Egnetligen borde väl inte det för mig vara svårt att klura ut, men jo. Det är klurigt faktiskt. Så snälla ge mig några tips, tack! Väskan står lika tom på golvet nu som den gjorde för två timmar sedan. Packandet går med andra ord inte lysande just nu, men innan kvällen är slut lovar jag att den nått bristningsgränsen. Sanna darlingen har skaffat SKYPE och första samtalet var fnittrigt men kul. Älska denna uppfinning, perfekt. Nu jäklar ska micken och hörlurarna användas ordentligt!

Imorgon är det först föreläsning och sedan tågresa med Kristina. Har en känsla av att resan kommer bli smärtfri och gå fort. Veckan hemma är planerad i stort sett, frågan är bara hur pengarna ska räcka till?

Take Care.



Godmorgon.

Det snöar monsterflingor utanför. På cirka tio minuter har marken bytt kulör, grönt till vitt. Cyklade ifrån affären för en halvtimme sedan, i total hagelmotvind, var nog det smärtsammaste på lång tid. Såg ingenting, blev blöt och hårda kulor träffade mig. Nu sitter jag med en kopp varmte, färsk bröd och blodapelsin/passionsfrukt yougurt. Synd att man inte kan ha det såhär hela dagen...föreläsningen börjar 13.00. Jippi! Imorgon kväll är jag i Götet, då kan jag sova hur länge jag vill.

Hamnade på en tjejs bloggsida och fann denna bild (säkert gammal variant, men blev förvånad att det funkade). Stirra på den i 30 sekunder och sedan titta upp i taket och blinka några gånger, vad ser du?

image802


















Ha en bra dag vänner!
Take Care.

Parlamentet - Älgjakt. Efter detta klipp kan er dag inte bli annat än bra, jag lovar.

Söndagens bekännelser.

Först och främst. Jag och min vän Kristina konstaterade när vi vaknade imorse till ett väldigt konstigt ljud , varför utsätter man sig ständigt för det här? Smällen som kommer som ett brev på posten dagen efter. Känslan av ett dunkande huvud, en uttorkad mun, huvudet som dunkar hårt och man befinner sig i en lägenhet där man inte bor och som luktar mycket illa. Jag ska inte gå in på detaljer, men gårdagen var hård för somliga, sådana vid namn Kristina, men om man är vän med mig som fantiserar om SATC avsnitt medan man hjälper folk som inte mår bra, så klarar man sig.

Kameran stod för bildbevisen (facebook). Minnesluckorna ökade under morgonens gång. Nakenchock, för stora mängder vin i ölglas, Något jag tycker är småcoolt är hungern som jag drabbas av vid bakis-tillfällen. Jag skulle kunna äta en stor fet stek med mycket fet sås och stora feta potatisar. Efter det kanske en morotskaka, coca-cola och ett kilo lösgodis? Om ni undrar vem som är med i nästa vecka i programmet Du blir vad du äter, så är det jag...tro mig.



Äcklig och sunkig är jag också. Vattenstrålarna får jag besöka i pausen på Wallander. Jag drack mina två första mjölkglas sedan jag var 13 år  idag. Lite märklig känsla, kommer inte att bli någon vana, men till snabbmakaronerna och köttbullarna idag passade det perfekt. Har suttit i soffan sedan 14 tiden idag och ska göra det ett tag till nu. Imorgon väntar spännande studier igen som jag borde ägna definitivt mer tid åt. På tisdag åker jag och Kristina till götet, resan kommer bli rolig!

Take Care.


Läste precis vilka orter som kommer finnas med på det nya Monopol spelet. KUNGÄLV är med. Grymt.

Vad tycker du?

Debatt på SVT igår om shopping, bloggning och för & emot. "BlondinBella", den mest besökta modebloggen var gäst tillsammans med Ebba Von Sydow. Och min åsikt om dessa två vet de flesta redan. Jag är inget fan av dem med andra ord. Ska man skratta eller gråta?  Lyssna på debatten själv, och snälla ge mig din åsikt sedan om vad just du tyckte om debatten.

Tack!



Kan en liten bit ost förföra det manliga könet?

Mataffären en fredag förmiddag. Dömt att lyckas eller misslyckas?

Pensionärerna gjorde mig inte besviken, oh nej tack vare dem blev kön till charken lång. Precis innanför dörren stod en gubbe jag visste jag sett förrut, jag kom snabbt efteråt på var ifrån. Han var en såndär "brödgubbe" , kom och smaka lite bröd! Det gjorde inte jag. med olika lösningar passerade jag honom utan att bli i-proppad ett antal små snittar med alldeles för mycket smör på. Jag tycker smakprovning är charmigt, men inte när man är själv. Man måste liksom då prata med snubben och gå därifrån med en limpa i handen. Jag stod sedan snällt i charken-kön och väntad epå att nummer 64 skulle bli uppropat. Tjejen bakom disken fick sedan hugga världens minsta ostbit, jag slog nog rekordet i den affären i alla fall. Osthyveln är två gånger större än ostbiten, men jag är nöjd! Tjejen bakom dicken fick även anstränga sig och dela en kyckling till mig, tanten bredvid kollade med ett "stackars dig" leende. Men det är sådana bitar och kyckling man får köpa för minihushåll.

Råkade även ut för en annan intressant sak, något som inte inträffat i mataffärs-sammanhang innan, dessutom i glasögon! Uppraggad av en arbetare vid mjölkavdelningen. Han gick förbi med en vagn full av 1, 5 liters drickor, när han passerat mig stannade han upp och frågade : " du ska inte ha lite dricka". Jag skrattade lite halvt pafft och sa "njea, inte idag". Han fortsatte "jasså, men det är väl aldrig fel med lite dricka". Och ett konstigt, nöjt flin efter det. Jag skämtade vidare genom att säga "cykeln skulle nog inte gilla det". Då sa han nöjt: "men om du tar två stycken paket, så blir det jämnvikt"..Jag skrattade och fortsatte...Han var inte min typ..haha, inte någonstans.

Vid kassan kom jag på mig själv stå och drömma mig bort i glassdisken. Årets nyheter hade kommit, och ni som inte känner mig. Det är en av årets viktigaste händelser enligt mig. Jag fastnade för en fegis start i provsmakeriet. Den nya calippo med smak av citron/ananas blev det. Vilken underbart läskande lite varelse, en sådan man man vill ha varm sommardag. GB glass nyheter glädjer mig, det är en hel del nostalgiska inslag, tillexempel lakritspucken och ananas splitt. Jag har en mor som kommer finna en mängd ursäkter för att få köpa glass i sommar. Så nu vet ni, vill ni veta innan ni köper en glass hur den smakar och om den är värd pengarna. Ask me.

1. Calippo Refresh.
En riktigt svalkande nyhet! Pop-up glass med smak av citron och ananas.
2. Lakritspuck.
Årets comeback! Lakritspucken tog hela Sverige med storm när den lanserades 1982.
3. Footballissimo.
En fotbolls-glass i barnens favoritsmaker vanilj och choklad. Skaftet är en visselpipa.
4. Solero Strawberry Banana Smoothie.
Härlig bananglass övertäckt med sorbet gjord av jordgubbar och tranbär.
5. Ananas Splitt.
Ananas-is och krämig vaniljglass med kakaoöverdrag. Originalet sedan 1973.
6. Cornetto Citron.
Består av läskande citronsorbet i frasig våffla med läcker, len citronsås på toppen.
7. Cornetto Frutti Disc.
En helt ny smak- och ätupplevelse från Cornetto inspirerad av receptet på cheesecake.
8. Magnum Java.
Vaniljglass med mjölkchoklad gjord med kakaomassa från Java.
9. Magnum Mayan Mystic.
Chokladglass täckt med mjölkchoklad,blandad med toner av kanel,honung & muskot.


Malins Musiktips 10.

Torsdag igen. Jag är smått besviken på er som läser min blogg, varför har inte fler önskat låtar? Bara därför har jag valt även denna vecka vilken artist som ska få glänsa. Och jag är tatiskt som alla radiokanaler och liknande denna vecka. Jag ska skylta med favoriten jag har inför Melodifestivalen. Jag kommer att rösta minst 30 ggr på lördag på detta bidrag och jag hoppas genom att ge er lite info och låtar av dem att ni åtminstone ringer in ett samtal.

Musikaliska, härliga, dansösa och en sjukt bra röst. Dessa tvillingar, Magnus och Henrik slog igenom ordentligt efter sin medverkan i Så ska det låta. De har bland annat innan dess körat till Electric Banana Band och skrivit en mängd låtar. De tog sig vidare direkt till final i Melodifestivalen, efter att bland annat ha slagit ut Carola och Andreas Johnson. Tre artiklar om dem:
1. 2. 3.


1. Just a minute ( deras melodifestival bidrag...som ska VINNA!)


2. September ( så ska det låta..)


3. Anthem (så ska det låta..)


4. Disco Inferno (så ska det låta...)
 

5. Himlen är oskyldigt blå (så ska det låta..)

Nu har ni 5 stycken MYCKET bra skäl att lägga minst en röst på dessa sköna tvillingar!

Städartag, denna städardag.

Med två pippi-tofsar i håret har jag precis dunstat ned i soffan efter en lååång dag av städning. Jag insåg det först nu att det var kolosalt lång. Städartagen började vis 12 tiden och avslutades officiellt nu. Jag hade gett mig fasen på att rummet skulle bli rent, rensat och lukta lite gott när dagen var över. Och ja, jag anser mig klarat av detta rätt bra. Hjälpen heter P3. Denna underbara kanal som kan få de mest gråa dagarna att stråla en aning, relationsrådet och härlig musik varvas på ett sätt som får mig att flina lite inombords. Känner mig nöjd. Sorterat garderoberna och insett att jag varken behöver köpa strumpor på hundra år och att jag kunde öppnat affär. Rensat papper och annan skit, två fulla skräppåsar blev det. Vädrat kuddar, täcke och mattor. Bäddat rent. Kastat gammalt smink och rengjort sminket som blev kvar. Dammsugit, våttorkat och tillsist sprutat mig med lite parfym och deo, haha orkar inte duscha förän ikväll (snälla skvallra inte..).  Innan jag stängde av radion spelades Håkan Hellströms nya singel - För en lång lång tid. Gissa om hjärtat bultade extra varv av både lycka och smärta. Kitty Jutbring sa efter låten "vill ni får mig att må ännu sämre, jag saknar Göteborg så..." Hon var för tillfället i Malmö och jag i Kalmar. Saknaden är ändå densamma, för underbara Håkan och Götet. Nästa vecka är jag på västkusten i en veckas tid, det återstår att se vad veckan bjuder på förutom plugg och ägg. Blir nog inga direkta problem att fylla dagarna.

Helgen är fullspäckad, precis som den ska vara. Imorgon är vi ett antal classmates som är inbjudna till Fula Fisken för att där avnjuta buffè och en version av musikalen Hairspray. Det är vår classmate Ronja som har en av rollerna som så snällt gett oss små söta inbjudningkort med John Travolta på. På lördag står Melodifestivalen och Dags inflyttning i kalendern. Han har själv lovat att det blir pompa och ståt, så jag och Kristina har inga små förväntningar. Dock kanske vi hoppas att vissa föraningar på vad kvällen kommer att bjuda på uteblir. Men men...

Snart inleds den värsta, men även bästa månaden på året. April. Fem stycken vänner fyller 20 år och förutom dessa även jag till sist. Att jag inte kan åka hem till varje födelsedag hoppas jag är förståeligt, men jag ska göra mitt bästa för att ändå visa min närvaro när de fyller. Posten kanske blir min bästa vän? Om drygt en vecka fyller även "hon som håller till i Holland" år. Mikaela, hon fyller år på självaste påskafton. Hade mer än gärna spenderat den med henne, men allting går ju inte att lösa. Rent praktiskt. Rent ekonomiskt.

Nu ska jag göra mat, ugnsbakad lax med bulgur och sallad. Ikväll kommer musiktipset som kommer att bjuda på ett anorlunda tips, men dock ett viktigt sådant!

Take Care.

Min kärlek till denna kille kommer alltid att bestå. Hultsfred i sommar. Love it! När skivan släpps 26 mars, kommer jag att vara först på plats.
Håkan Hellström - För en lång lång tid.



Du säger att du är stark
att du har vart igenom det här förut
Du kommer fortsätta
det finns inte mycket mer att säga nu

Vi två hör hemma
i ett rum med inga andra
Om jag var tio år yngre
skulle jag inte behöva dig längre

Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav
Någon dag kanske jag kör över dig här utanför
Varför måste vi döda varandra
Nåt säger mig att du blir borta
en lång lång tid

Jag kommer inte älska dig
för resten av livet
Vill inte leva med tungan hängades utanför
och tycka synd om mig själv

Jag kommer inte höra av mig igen
och jag kommer inte ta skulden
Så säg det och få det gjort
det finns bara ett enda sätt att brinna upp

Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav
Någon dag kanske jag kör över dig här utanför
Varför måste vi döda varandra
nåt säger mig att du blir borta
en lång lång tid

För en lång lång tid ...

Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav
Någon dag kanske jag kör över dig här utanför

Varför vi måste vi såra varandra
nåt säger mig att du blir borta
en lång lång tid ...

Traderadrogen, som smittar allt fler...

Tradera och kaffe. Ja, där har ni mina droger. Istället för att disskutera spännande politiska ideologier så pratar vi tradera språket i skolan. Det är någonting speciellt med detta fenomen. Speciellt för sådana som mig som lätt faller för spel av olika slag. Det är en sådan otrolig tjusning, en spänning som höjer dagsformen en aning. Om man inte ens kan sitta en hel lektion utan att springa ut för att kolla datorn och uppdatera sig är man beroende, sorgligt men sant.

Allting man kan önska finns att hitta. Man kan göra riktiga kap, allt ifrån dvdfilmer till barnmärkeskläder. Igår kväll ringde Fanny mig, för att fråga om betalning via Tradera. Jag lät som en specialist, sådant skrämmer. När jag sedan kom hem igår så loggade jag in på "min sida" och sedan var länkandet mellan mig, Fanny och Kristina igång. "Denna är ju jättesöt", "jag vet någonting som du hade passat i" osv.. Jag vill dock påpeka att det inte är några jättestora summor vi spenderar, utan mer för nöjets skull. Det planeras att ha en "Tradera-helg", som ett LAN party ungefär (har inte varit på något, men tror mig se likheterna...). Som några nördar ska vi slå oss ned vid varsin dator och börja budandet, ser redan fram emot det! Det finns ju en hel del risker med denna budgivning också. Man vet inte om saken kommer i bra och helt skick, om det ser ut som på bilden och man ska alltid tänka på att frakt tillkommer.

Spänningen ligger ju även i att få paket på posten. Kanske använder man Tradera som en ursäkt för att få mer i brevlådan? Ni som inte testat kanske ska låta bli att göra det, om ni inte vill skaffa er en spännande drog förstås!
www.tradera.com Är sidan för er vänner. Ni är bjudna på mitt "tradera party" så småningom.


Ögonblick.



Att vara två är mycket bättre än att vara själv.




För dig (med er).

Hittade denna. Helt underbart.
Två favoriter som sammanförs på scenen.
Det kallar jag kärlek.
Lars Winnerbäcks låt För Dig, framförs här av Håkan Hellström.
Saknar Göteborg.


Påminelse.

Idag är sista dagen att önska artist till Malins musiktips imorgon.

Kom igen och börja önska!

Holland är för långt borta just nu.



 

Saknar Mikaela.
Hon ringde ifrån Holland idag, jag gillar och uppskattar de stunderna väldigt mycket.

image816

Den 10 mars 08, genomfördes testet : Överlever du dagen?

Måndag igen mina vänner!

Denna måndag innebar en heldag i en av Kalmars föreläsningsalar. Otroligt ostimulerande, otroligt tråkigt. Men vad gör man inte, för Patrics skull (läraren). Denna man bär slips, kavaj och kalasbyxor - allt i en matchande grå ton. Låter väl uppmuntrande. Hans ordval är dessutom inte av den enkla sorten, likaså handstilen. Samtliga överlevde i alla fall dagen, fast hungern knackade ett antal gånger på dörren. Föreläsningen bjöd på skämt av olika slag, dåliga som sjukt bra (kanelbullens Dag) . Jag la även ett tradera-bud på rasten, en jättesöt blå 50-tals klänning som jag så gärna ville ha. Jag kunde inte hålla mig uppdaterad på budgivningen på grund av föreläsningen, men smet ut för att kolla när givningen var klar. Klänningen hade gått till en annan brud för 5 :- över mitt bud. Besvikelsen var total. Fanny gav henne "dagens ris" för att ha snott den ifrån mig, med all rätt!

Efter skolan cyklade jag med Steffi till hennes nya boende i Djurängen, ett trevligt sådant. Solen lyste, min klädkombination var värd ett skratt. Klänning med bara hudfärgade strumpbyxor, till det stövlar, dunjacka, mössa och slutligen solglasögon. Halva kroppen trodde det var vinter, andra en varm sommardag. Jag kände mig rätt soft trots detta. Vi tog sedan en cykeltur till CityGross och sedan hem och slängde ihop en sallad med massa goda ingredienser. Efterätten blev ananas, mango och lite lite kladdkaka. Blir övernattning här, att cykla till norrland ikväll känns inte så lockande...

Det vankas snart påsk och med det även en ny tenta. Stressen och paniken är total, hur ska jag hinna förstå? Och hur ska man hinna läsa alla böckerna? Jag skulle betala dyrt för att få någon att hjälpa mig..Påsklovet kommer alltså att spenderas i böckerna, men några pauser bestående av ägg, lax och påskägg kommer jag att hinna med. Oh, yes..många sådana!

Tänkte kvällen till ära bjuda på en av mina favoritlåtar - Tainted Love. Bjudningen består till och med av två olika versioner av låten. Jag diggar båda två, så har svårt att avgöra vilken av dem som är strået vassare. Så ert jobb ikväll/imorgon blir att säga vilken av versionerna ni anser vara bäst. Tack!

Sometimes I feel I've got to
Run away I've got to
Get away
From the pain that you drive into the heart of me
The love we share
Seems to go nowhere
And I've lost my light
For I toss and turn I can't sleep at night


Once I ran to you (I ran)
Now I'll run from you
This tainted love you've given
I give you all a girl could give you
Take my tears and that's not nearly all
Oh... tainted love

Tainted love

Now I know I've got to
Run away I've got to
Get away
You don't really want any more from me
To make things right
You need someone to hold you tight
And you think love is to pray
But I'm sorry I don't pray that way


Don't touch me please
I cannot stand the way you tease
I love you though you hurt me so
Now I'm going to pack my things and go
Tainted love, tainted love
Touch me baby, tainted love
Tainted love



1. Soft Cell - Tainted Love.
2. Marilyn Manson - Tainted Love.







Take Care.

Kalmar, timme för timme.

20.15
Schlager förfest hos Andreas. Trevligt, spännande och alldeles för "sött vin". Det roligaste och som var uppvärmingen för en fortsatt trevlig kväll var när Carola åkte ut, efter att vi ringt ett antal gånger och röstat på Nordman. Glädjen var total!



23.13
Taxin väntade på uppfarten och planeringen för kvällen var satt. Palace - ta stämpel, sedan Puben - dricka billigt. Planerna höll och det dracks allt ifrån shots till veckans drink och öl. Det konstaterades också att vårt gäng var klart snyggast på puben!



00.20
Palace avklarat, dags för kåren. Palace fungerade en stund tills det stod klart att det enbart var 18 taggare där, eller sådana som raggar på 18 taggarna. Kårens nya "lilla dansgolv" är nya favoriten. Glad pop blandas med alternativ musik. Faller i smaken. Önska låtar, misslyckat raggande och dans blandades.



02.17
När ljuset i en lokal tänds som tidigare varit mörkt och rökigt är man inte överdrivet lycklig. Det betyder att stället stänger och det är dags att gå hem. Om man inte vill gå hem då? Speciellt inte efter att inse hur fruktansvärda alla ser ut runt omkring efter några timmar på ett svettigt dansgolv. Att då köa för att få sin jacka i garderoben är ingenting man längtar efter....

02.36
Svettolgas - kö. Bakom oss stod två "äldre" män som hade besökt Harrys och druckit "alldeles för mycket" enligt dem själva. De konstaterade att en göteborgs tjej som är i Kalmar, hon pluggar. De skrattade goss åt oss när vi febrilt ringde runt till alla på kontaktlistan, i jakt på efterfest. Jakten gick inget vidare, bättre med käket. Ett "supermeal" blev det och det försvann lika fort som vi fick det. Mötte en vinglig Marcus med en cykel som vi konstaterade inte tillhörde honom. Han sa även till oss att ha sökte någon som "inte hade könet på utsidan". Vi vet fortfarande inte hur det gick med den jakten...han försvann in på pizzerian.

04.00
Kristinas lägenhet blev slutmålet. Lite nattsamtal, skratt, gitarr och msn konversationer. Somnade som en stock i sängen, orkade knappt krypa under täcket.

11.40
Vaknar, suckar och lite snack om gårdagen. Inser att halsen är inte helt i fas. Orsaken är ett fullkomligt gapande av lycka när "känn ingen sorg för mig Göteborg" spelades på kåren. Medicinen stavades blåbärste.



13.01
Kalmar en söndag vid denna tidpunkten är intressant. Möter en person på cykel som var på puben igår. Två killar går över gatan med stora pizza kartonger. Några tjejer på söndagspromenad - solglasögonen på, allt för att dölja gårdagen. Bilarna som kör är familjer som ska på utflykt eller kalas. Det är en konstig, tyst stämning, som om någon stängt av ljudet. Men en söndag är ju ändå en söndag. Och den vet man hur den ska se ut på bästa sätt - i lugn och ro.


Fredagsmys på östkusten.

Jag är tillbaka på östkusten, nyklippt och med ouppackade väskor. Men men. Väskorna är mitt mål med morgondagen, att de ska vara borta ifrån hallen. Känns som ett lagom mål att nå. Veckan på Tjörn / Gbg har varit bra, det var lite småtråkigt att lämna staden i torsdags kväll efter en nostalgisk fika med Michaela. Alltid lika roligt, alltid lika mycket minnen.

Idag började dagen med föreläsning, oj så kul. Nej. Men en stund blev rolig i alla fall när vi pratade om partierna i Sverige och förra valet. Det visade sig när vi fick se overhead på vilka kommuner som hade röstat flitigast på ett viss parti att Tjörn var topp 10 på två av partierna. Kristidemokraterna och Folkpartiet. Jag skrattade gott. Det gjorde resterande polarna runt mig också. Att den lilla ön kan vara så sammansvetsat när det gäller att rösta. Komiskt. Resten av dagen har tillbringats med Kristina. Mat, skvaller, mysa i sängen, pizza och fredagkväll framför tvn. Mycket trevligt, sådär fredagarna var förr. Man kan sakna det ibland. Imorgon bitti är det friidrott på tvn och städning som gäller. Sedan sy upp en klänning och bege mig ned till stan. Melodifestival och förfest hos Andreas, sedan utgång. Ser fram emot det. Snälla rösta så Carola åker ut....Imorgon tänkte jag även lägga upp några bilder sedan i onsdags då jag åt grekiskt på Linnè med Fia och sedan drack otroligt goda fruktcocktails.

Kul att många kommenterar och gillar mitt musiktips. Jag tänkte från och med nu låta er vara med och bestämma det 10:ende tipset. Så från och med NU och tills på torsdag är det fritt fram att önska förslag.


Come on everybody!
Clap your hands!
All you looking good!

I`m goona sing my song
It won`t take long!
We`re gonna do the twist
and it goes like this:

Come on let`s twist again,
like we did last summer!
Yeaaah,let`s twist again,
like we did last year!





Take Care.

Malins musiktips 9

Idag kommer musiktipset tidigt, resten av dagen kommer att ägnas hos frisören och att åka tåg. Vid 22 tiden ikväll är jag i Kalmar igen, om det var någon som undrade. Nu har ni hela dagen på er att kommentera om vad ni tycker om veckans band, så jag räknar med att ha en hel del att läsa när jag landat i hallen hemma sent i kväll.
Veckans band är nya favoriter till mig, hela förmiddagen spelade jag dem högt medan jag gjord emig redo för dagen. Extremt bra uppladdning! Hultsfred till sommaren och gissa om jag kommer att vara på plats och gunga med!

Malins musiktips denna vecka är:
Those dancing days.



Medlemmar: Linnea Jönsson (sång), Rebecka Rolfart (gitarr), Cissi Efraimsson (trummor), Lisa Pyk Wirström (keyboard) och Mimmi Evrell (bas).
Bakgrund: Bildades 2005 ur det band som Cissi Efraimsson, Lisa Pyk Wirström och Rebecka Rolfart redan spelade i. Mimmi Evrell och Linnea Jönsson ersatte då två andra medlemmar som just slutat.

Bandet bildades 2005 bestående av gymnasietjejer. I början av 2007 gick Linnea runt och delade ut demos, dock utan någon respons. Men i februari hände plötsligt något. Den amerikanska sajten It's a trap, som specialiserar sig på att skriva om svensk musik, upptäckte bandets låtar på My Space och sedan var bollen i rullning. Ryktet spreds sig via nätet och fler och fler blev intresserade av deras musik. De spelade bland annat på rookiescenen på Hultsfred förra året och i år är det dags igen. De har även bland annat varit förband åt Shout out louds mfl. I helgen är de och Adam Tensta förband åt Mando Diao i Göteborg ( gissa om min högsta önskan just nu skulle vara att få joina den kvällen! )

Lyssna på deras danssmittande sånger och njut av sångerskan Linneas underbara stämma, ljuv musik när den är som bäst. Jag vill bara ha vår, sneakers och solglasögon. Love it!

Artikel av svenska dagbladet
Information ifrån Hultsfred om bandet

1. Those dancing days (höj ljudet, dålig volym)



2. Hitten



3. Intervju med bandet.






Han sparkade mig i arslet och jag är fast.

Jag måste skriva. Och jag skiter i om ni enbart tycker det är strunt jag kluddar ned. För mig, just nu är det något som måste ut. Om man kan få uppenbarelser så kom en sådan till mig denna tisdagskväll. Någonting måste hända och nu har en lyckats sparka mig i arslet med de tankarna. Jag ska gifta mig med honom. Han är paxad. Jag är förälskad. Ronnie Sandahl. Att jag fick upp ögonen för honom är egentligen märkligt, tror det var Linn som inspirerade mig. Jag intervjuade hennes och frågade om hennes journalistiska förebild. Det var han. Denna kloka, unga krönikör som får mig att bli smårädd av det sanna budskap han förmedlar till mig.

"

Jag är tom.

Kör ned en spade i halsen på mig och det sjunger "klonk".

Man bottnar direkt.

Det är mer än ett år sedan jag verkligen kände något.

Jag ser henne ibland. Känslan har kallnat, men jag minns.

Tänk själv, när kände du senast att ditt liv hängde på ett telefonsamtal eller ett leende?
Och hur mycket saknar du det? Snälla, rodna inte. Patetiken bor granne med kärleken. De bär varandra.

För mig är det mer än ett år sedan och jag minns att jag aldrig sökte känslan.

Jag var tvungen att hejda den.

Hon har barn nu.


"

Jag fick ett ryck nu, alldeles nyss. Att läsa några av hans krönikeverk. Blev jag besviken? Oh, nej. I krönikan
Stockholm - en förvuxen småstad skriver han om irritationen vi är många har över uteställena som stänger alldeles för tidigt för att hinna avsluta biokvällen med en kaffe. Eller att kunna småtjattra halva natten, bara för att man vill det. Hit med chinos och en citrusloka handlar om det nya sms och internetspråket, som Ronnie anser sig för gammal för. En mycket underhållande liten text. Min mamma tror att jag är bög är bra. Och tro det eller ej, men mina kusiner påstår att jag är lebb. "Du har aldrig med dig någon kille hit, så när får vi träffa någon tjej". Men vad händer sen då, tjejer? om utvikens baksida och när verkligenheten kommer ifatt. Sist men inte minst krönikan Kärlek svider - den måste skrikas ut som är skrämmande bra,sann och enkel. Precis sånt jag vill läsa, bli berörd av.

Jag har tidigare tipsat er om Ronnies debutroman och jag vill göra det ännu en gång. Läs den! Mina minnen till den boken är mp3n, tågresor och små tårar som jag förträngde i ögongloben. Allt för att inte den halvsnygge killen och tanten bredvid skulle upptäcka att jag var svag, en riktig klenis. Men i sådana stunder kan man vara det, som i många andra fall också. Ibland ska man vara klen, med all rätt.


Läs, kommentera mig om vad ni tycker. Men snälla, ta honom inte ifrån mig. Han är paxad.
 


A feeling.

image802






Helgen ska bli den bästa, på väldigt länge!
Det är dags för någonting nytt...

"Rörelserna hon tror att hon behärskar på scenen."

Helt plötsligt haglar det utanför, någonting vitt kom rusande på gräset. Lustigt!



Igår kväll skulle jag skriva ett inlägg om en person jag verkligen inte tycker om. Skulle kunna uttrycka det med avsky rent utsagt. Inlägget ville dock inte publiceras, som många andra sena kvällar. Kan det vara så att hela bloggSverige bloggar då, troligtvis, ja. I vilket fall som helst måste jag få ut mina aggressioner och irritation. För det första så ska hon vara huvudperson i morgondagens avsnitt av Roomservice. Jag tänker skita i det programmet som jag annars sitter bänkad till, i ren strejk. För det andra och det som fick mig att känna mig tvungen att skriva detta är att på en stretchövning på gympan jag var på igår kväll spelades hennes låt. Personen jag pratar om är Marie Picasso. Det finns en rad anledningar till varför jag inte tycker om henne, här är några:

- Att hon vann Idol och inte Amanda.
- Hon tror att hon är störst, bäst och vackrast (hon är bara störst).
- Jag tycker inte om hennes sätt att sjunga på.
- Att hon har bytt efternamn till ett riktigt patetiskt sådant.
- Hennes städniga bölande, hon hittar alltid något att gråta till.
- Kläderna hon bar under varje vecka i Idol.
- Rörelserna hon att tror hon behärskar på scenen.

Ja, där var några av mina argument till varför hon inte är bra. Jag övervägde att gå ut under stretchningen igår på grund av låten, vill inte ligga där och försöka göra min muskler mjuka med henne i högtalarna. Hon gör mig inte direkt avslappnad. Som grädde på moset kollade jag i Tv-bilagan igår (efter att jag tänkt skriva detta) och vem kommer då upp på bild. Jo, just det! Så trött man blir. Är det bara jag som bär på irritation över henne? Om det finns fler, snälla bojkotta allt som ska glädja henne. Usch vad elak jag är, men usch vad jag står för det också!



Idag är det tisdag, Foo Fighters spelar några truddelilutter för mig. Jag genomförde precis samma
test som Michaela tipsade er om. Ett test där man svarar på en rad frågor, räknar ut några saker och sedan ser ni er egentliga ålder i hälsosammanhang. Jag svarade, räknade och fick min dom. Först blev jag lite orolig, var det så bra att få en egentlig ålder på 18,5 år? Men det visade det sig vara. Det betydde att jag äter mycket sunt och genom det blivit föryngrad. Man får se det positivt! Nu ska jag ta tag i dagen, plugga. Funderar på att strunta i min hälsosamma ålder och baka mig en kaka. Vi får se hur det blir med det.
Läs dessa rader. Så sant, skrattar. Carolas tårar är värda alla mina röster på Nordman.

En riktig gammal goding, tycker fortfarande den har viss charm:

Ace of Base - All that she wants.

Måndag på ön.

Sitter fortfarande i mysbyxorna och det tänker jag fortsätta med. Det är bland det bästa med att bara vara hemma, vara ledig eller inte orka mera. Att man kan gå runt i det absolut skönaste som finns, som i många fall är just mysbyxorna. Det är det första jag hoppar i när man kommer hem ifrån skolan, en sorts löjlig frihet. Solen skiner och jag borde verkligen gå ut och ta en nypa luft, men först måste jag plugga. För det har jag fortfarande inte gjort denna dagen till ära. Tragiskt nog. Till min stora lycka häromdagen hittade jag en samhällsbok här hemma ifrån gymnasiet. Jag anser att den är perfekt i denna kursen, den kanske kan få mig att förstå på ett mindre komplicerat sätt. Intalar mig det i alla fall.

Har även ringt till salongen och frågat om det fanns någon klipptid till mig denna veckan. Jag skulle kunna ta precis vilken tid som helst fram till på torsdag. Gissa hur läget var...Frida var ledig nu i början av veckan och det fanns tid först på tordag, hurs tor är risken/chansen? Minimal, men självklart drabbar den mig. I vilket fall som helst så fanns det en tid 12.30 på torsdag för klipp + färg. Jag hoppas innerligt att jag kan ta ett sent tåg på torsdag, Eller att snarare biljetter till ett sådant tåg finns. Hade varit så typiskt om jag inte heller denna gången fick klippt mig. Om jag nu har turen jag hoppas på, hur tycker ni jag ska fixa håret då?

Idag i det fina vädret har jag några hälsningar till lite vänner:

- Michaela, lycka till med flytten med inflytten, vi hörs av ikväll!
- Stefanie, lycka till med lådorna och välkommen som kalmarbo! :)
- Fanny, en lycka till kram i efterhand, du får tänka att du skulle fått den igår kväll!
- Kristina, lycka till med att öppna böckerna!
- Stefan, skärpning och börja blogga igen. Jag saknar dina textrader!
- Nikolina, lycka till med blodprovet och au-pair sökandet, det fixar du!
- Mikaela, lycka till med dejtandet, det verkar ju gå bra? ;)

Nu ska jag fika och öppna mina underbara böcker!

Kolla in dessa dundersöta varelser. En sång för alla er som fyller år, fyllt år i helgen eller bara behöver ett litet leende på läpparna.      

Take Care.



Sådant som plingar till.


" vi viker oss på asfalten av skratt. Ingenting kan röra oss inatt. Ibland så dör jag litegrann,
när du halkar med din tunga på en bokstav i mitt namn."




Ett kryptiskt sångtext-sms som antagligen är det finaste jag fått.


Uppdatering.

Ska bara uppdatera läget lite. Är på Tjörn, solen skiner. 20 årsfest i fredags. 20 årsfest igår, med bubbelbad och utgång. Mår bra idag, tack. Saknar Kalmar, men kommer vara desto gladare när jag kommer igen. Vet inte än när jag kommer tillbaka, stannar nog här en del av veckan. Snart ska jag systeryster och Sebbe promenera till mormor, fika lite!

Ikväll blir det mer blogg.

Dagens fråga:
Mår ni bra mina vänner?