Vi är bäst!

SNART TAR VI STUDENTEN MP3!

182335-94

Längtar..längtar..längtar. Och imorgon eftermiddag ska jag fira då ska betygen vara satta och inga mera måsten. Underbart!

I don't shine, if you don't shine

Det var längesedan jag hade tid att skriva. Idag har jag verkligen inte heller den tiden egentligen, men har ingen ro. Tills imorgon måste jag ha lämnat in tre arbeten varav ett ska vara på ca 6 sidor. Hur detta ska gå är väldigt oklart och stressen ökar ju inte av att mina betyg till dels hänger på dessa arbeten. Känns inte helt bra. Behöver massage och sällskap i alldeles för stor mängd. Jag längtar så till onsdag, betygen ska vara satta då och då finns det inte mycket mer att göra. Så himla skönt ska det bli. Kan inte ens föreställa mig känslan just nu. Är fruktansvärt trött också, åkte buss för första gången fram och tillbaka till skolan idag..tog på krafterna. Somnar så fort jag stiger på en buss, en drog av ngt slag.

I lördags hade jag en grymt bra kväll, helt sjukt bra. Orkar dock inte dra hela fest kvällen, men den började halv sex och slutade halv sex morgonen därpå. Innehållsrik kväll med Fia blev det i allafall. Tack! Pengarna som jag skulle köpa hultfredsbiljett för försvann i ett nafs, tragiskt nog.

Längtar otroligt till måndag och balen. Ska bli så kul att bli hårstylad och vara i ordning gjord. Kommer bli kanon bra, vilket gäng vi är som ska ta limousine bussen och vilket kanonbra bord vi har! Men känns som man inte kan slappna av helt än på hur kul det ska bli, allting är fortfarande fixat osv. Sedan är det snart studenten också, de tmärktes tydligt i skolan idag. Alla hoppade runt och betedde sig barnsligt och fnittrande, härligt! Alla är välkomna till mig på studentfest, sorgligt nog tar ju nösnäs på samma dag, så inte en kotte kommer väl komma till mig.

I veckan måste jag till Göteborg, handla student presenter och löshår. Usch hemska utgifter, men vad ska man göra. Har äntligen fått The Killers album på datorn, love it! : )

Nu måste måste måste jag plugga. Sjukt tråkigt! Jag försöker se framåt, men inte lätt. Om ni kommer med massage är ni hjärtligt  välkomna ikväll!

Se ya! Take Care.


Read my mind - The Killers


On the corner of main street
Just trying to keep it in line
You say you wanna move on and you say I'm falling behind

Can you read my mind
Can you read my mind

I never really gave up on breaking out of this two-star town
I got the green light
I got a little fight
I'm gonna turn this thing around

Can you read my mind
Can you read my mind

The good old days
The honest man
The restless heart
The promised land
A subtle kiss that no one sees
A broken wrist and a big trapeze

Oh well
I don't mind if you don't mind 'cause I don't shine if you don't shine
Before you go can you read my mind

It?s funny how you just break down waiting on some sign
I pull up to the front of your driveway with magic soaking my spine

Can you read my mind
Can you read my mind

The teenage queen
The loaded gun
The drop dead dream
The chosen one
A southern drawl
A world unseen
A city wall and a trampoline

Oh well
I don't mind if you don't mind 'cause I don't shine if you don't shine
Before you jump tell me what you find when you read my mind

Slipping in my faith until I fall
He never returned that call
Woman
Open the door
Don't let it stay
I wanna breathe that fire again

She said
I don't mind if you don't mind 'cause I don't shine if you don't shine

Put your back on me
Put your back on me
Put your back on me

The stars are blazing like rebel diamonds cut out of the sun
Can you read my mind


182335-93

Stackars Nösnäs.

Sitter i mysbrallorna och linne, har precis ätiti frukost. Att titta ut är ingen höjdare - regn regn regn. Stackars nösnäseleverna. För mig och Ellen gör det väl inte lika mycket, vi har ju "våran" bal kvar. Men alla frisyrer och klänningar, i detta vädret blir det ingen skönhetstävling iaf. Haha, snarare blötast wet t-shirt tävling. Trist. Men vi ska göra det bästa av situationen och ha grymt kul iaf.

Om en stund hämtar Ellen mig så ska vi åka en runda på tjörn, köpa lite blommor bland annat. Sedan ska vi åka hem till henne och börja extreme makeover, aknske inte riktigt men nästan. Det ska bli kul! Fick ju dock köpa ett par nya skor till den blå klänningen igår, jag har växt och den var för kort. Kul panik som infann sig. Inte vågat prova de nya skorna till, men de är helt platta så plattare kan jag inte få iaf. Vid halv fyra tiden ska vi till Joel för att "mingla" lite innan. Haha, snarare kröka. men nu har jag inte tid att sitta här och svamla. Bara att börja packa ihop pick och pack!


Se yaa. Take Care.

182335-92









Om några timmar är det dags för comeback för den blå klänningen. haha.

Ljus framtid.

Sol / sovit på balkongen nu, det var varmt och solen lyster mig rakt i ögonen, härligt! Skulle ha pluggat hela dagen, har fortfarande inte börjat. Mamma väckte mig imorse och frågade om jag ville med till st-sund, det kändes definitivt roligare än plugg. Fick tag på ett par skor och en kort kavaj liknande sak.

Det är inte bra att sova middag, inte alls. Man blir helt slö, men skönt var det:) Lyssnar på Winnerbäck och blir sommar nostalgisk. Jag och Robin bestämde igår att Hultsfred måste bli av, skandal annars. Är för många bra band som ska sit för att låta bli att åka, så nej det finns inget val och vill inte heller välja, jag vill ju dit!

Pratade precis med Eleonore, imorgon vid 12 ska vi dra igång med iordning görandet inför balen. vi får väl se hur det slutar=) Helgen har varit lugn, jobb och plugg och trevliga film kvällar. Behövs ibland. Längtar tills imorgon, mer och mer. Så grymt många människor man kommer träffa på marstrand som man inte sett på år. Gamla klasskompisar bland annat, trevligt!
Ulrika (au-pair mamman) har fortfarande inte ringt om lördagen om det blir stockholm då, skulle gärna vela ha ett besked..Känner mig tom på skrivtankar..illa. Skrivit ihop ett arbete för Sofia om Astrid Lindgren, mycket intressant, men står fortfarande kvar med mitt eget arbete. I veckan ska jag och Eleonore flytta ut ut lägenheten, konstigt och sorgligt.

182335-90182335-89182335-53182335-10image91182335-6182335-2image87
Bilder som gör mig lycklig just nu!182335-88

Nu ska jag ägna mig åt skolarbete en stund, kommer löna sig i längden att genomföra det. Så såg jag precis att det inte är Wallander ikväll, synd..Ska ta mig ett varmt bad om en stund också. Gott gott. Längtar till havet är ordentligt badvänligt, finns det något bättre?

Återkommer. Take Care.

Varmt, tävlingsmoment i Stockholm och trevlig inflyttningsfest!

God eftermiddag.

Jag är trött, jättetrött. Varit i skolan från 9.00 och börjar nu bli väldigt segt. Det är alldeles för varmt i vår mediasal pga av tusen datorer står överallt och ångar. Igår stannade jag hemma tillsammans med Eleonore, det var skönt, men gav med sig lite ångest. Att ligga i en säng hela dagen är inte direkt att sysselsätta sig. Vi gjorde ett ryck och flyttade våra sängar så nu har vi en enorm dubbelsäng istället. Gott gott, men varför inte tänkt på det innan? Eleonore stannade hemma i den goda sängen idag också och det innebär att jag får gå hem själv idag. Fy va TRÅKIGT! Uppehåll än sålänge iaf...hoppas det är det när jag ska hem också.

Igår pratade jag med Ulrika , Au-Pair familjens mamma, jag ska åka upp till Stockholm antagligen nästa helg och träffa henne. Någon som har lust att följa med över dagen? Vill ha sällskap..Det känns lite pirrigt, hon ska träffa den andra tjejen också. Känns lite tävling över det hela. Vad ska man ha på sig, balklänning? haha. Robin fyller idag, Grattis! Idag blir det lugnt, jag hoppas Ellen har börjat med maten när jag kommer hem, är hung hungrig och orkar inte börja att ställa mig med maten när jag kommer. Andreas hoppas halsflussen försvinner snart. Usch, inte avundsjuk. På måndag är det dags för nösnäsbalen, ska bli väldigt kul.

Förresten var ju på en trevlig inflyttningsfest i söndags hos Josefine. Hamnade på parkan där jag och Linda partade ordentligt! Sitter just nu och lyssnar på en asjobbig tjej i klassen, hennes mun går i ett, andas någon gång -snälla! Inte konstigt att huvudvärken är påtaglig..ORDENTLIGT! Nog dags att snart bege sig hemåt. Innan jag funderar allvarligt på att göra något brutalt med henne. Hehe.

Take Care.

Irritation och besvikelse - men tack Ola för showen!

Jag skrev ett inlägg igår som försvann på något märkligt vis. Jag skrev det direkt efter ESC och min irritation var som värst då.

Irritationen har dock inte lagt sig märkvärt ännu. Jag är grymt arg,besviken och säger bara skandal. Jag säger inte detta bara utifrån min egen synvinkel som The Ark fan utan ur en ren fakta åsikt. The Arks framträdande var i särklass. De har ett sätt som alla de andra bidragen på långt håll saknade. Men Sverige är för bra för denna tävling. Vi satsar så mycket på musiken och texterna, så resten av Europa hinner inte med. Och för detta ska vi behöva kvala nästa år.

Tävlingen handlar inte längre om en stark låt och ett framträdande som lockar publiken på plats. Det är rent PR mässigt  och röstning från grannländerna som har någon betydelse. En discoboll vid namn verka från Ukraina som endast sjungde tre ord kom två tack vare att han var annorlunda och för att alla kom ihåg dessa tre ord. Tragiskt nog.

Serbien som vann har jag dock inget större emot. Den 22-åriga lesbiska tjejen körde sin låt utan massa krusidull. Visst, hon kanske fick viss hjälp från grannländer och den lesbiska publiken (ta inte illa upp), men inte påtagligt. Låten var halv klasch, så hon är förlåten för mig. Däremot resten av bidragen med undantag för Finland skulle inte ha fått en finalplats om de kvalat i den svenska melodifestivalen. jag blir bara ledsen när jag inser detta faktum. Så nog pratat om det. Vi i Norden kommer dock ha väldigt svårt för att nå en toppplacering i fortsättningen. Vi är för få nordiska länder som kan stötta varandra.

image86


Idag måste jag plugga, plugga plugga...Har en del inlämningar som måste in imorgon. usch, motivationen är fortfarande inte i närheten. men de tmåste utföras, så lika bra att bara göra det.

Ska på inflyttningsfest ikväll också, till Josefines lägenhet i stan. Kan dock inte bestämma mig om jag ska dricka eller inte. Svårt, sugen, men ändå inte. Haha, visst har man stora problem? Inte ett dugg. Fick min skiva av Oscar igår, tack tack tack. Nu kan jag ladda upp ordentligt för konserten 25.e maj. Gött!

Inte tid att skriva mer nu, mer senare kanske?

Take Care.

7 timmars pluggande, med lördagsmorgon i sikte.

00.04. Inte en bra tid att börja skriva blogg, men kände för det. Ligger i sängen och inser hur skönt det är. Vita härliga kuddar som är sådär härligt kalla.

Har varit hos Sofia och softat ikväll, enbart. är så skönt att bara göra det, kunna göra ingenting. Annars har dagen varit seg, en seg fredag. Packade ihop lite saker i lägenheten att ta med hem. Inte lång kvar på vår boende vistelse nu där, tragiskt. Igår hade jag samhällsprovet, efter 7 timmars konstant pluggande. Jag skrev 9 sidor! ,så jag hoppas verkligen det blir mer än ett G.

Fick ett så otroligt kul sms igår kväll också. Det var fia som bjöd med mig på Lasse Lindh konsert den 25:e. Jag blev otroligt glad. Det var tydligen 20 år egentligen, men hon hade fixat så hon och en vän fick komma in. Så valde hon mig. tack tack tack.
 
Imorgon är det schlager..YES! Min bardomsromans till detta evenemang håller fortfarande i sig. Jag är nog en ung Björn Kjellman (han kan allting om eurovision song contest)...för jag känner mig som en nörd. Till saken hör att det inte alls är min musikstil egentligen, med undantag för The Ark! Det är själva tävlingen, spänningen osv som väcker en sådan romans för mig. Imorgon smäller det!

När jag vaknar imotgon ska jag duscha,lägga ansiktsmask och äta lång frukost. Älskar lördagsmorgonar då man kan göra det. Så nu ska jag sova, så det snart blir morgon. Godnatt.
Take Care.

Hetspluggande, aldrig någon bra lösning.

Godmorgon.

Jag har inte alls tid att sitta här och skriva, men på något sätt måste jag vakna till liv. Varför tog jag inte kaffe imorse? Orsaken till att jag inte har tid att sitta här är att igår morse påminde Eleonore mig att jag har prov idag 17.00. Någonting jag helt glömt bort, tragiskt nog har jag ju haft flertalet dagar hemma då jag kunde ha pluggat. Det har bara försvunnit ur hjärnan. Jag hade bestämt mig att plugga inför detta provet, det sista samhällsprovet. Men icke. Istället får jag hetsplugga hela denna praktik dag och hoppas att jag kommer ihåg någonting klockan 17.00. Antagligen kommer jag inte ihåg något, men kan ju hoppas på turen, eller?

Det gör ont bakom örat, konstigt. När man trycker så är det jätteömt. Vad kan det vara? Kände det i duschen imorse också, knepigt. Köpte mig en inpackningskur till håret igår, fick ju världens panik när carro (frisör)  sa att håret på mig är nära att gå av. OCH JAG MÅSTE FÄRGA DET INNAN BALEN. Hur ska detta gå ihop? Det får lösa sig.

Vädret idag är ingen höjdare, hade sol glasögonen på huvudet, och där blev de kvar. Tråkigt nog. Det är ialla fall härligt att vakna av solen. Ger ju iaf någon lite positiv vinkning. 

Idag släpps LARS WINNERBÄCK biljetterna tills ha  konserter i höst. Måste måste ha, men har inga pengar. Jobbigt. Måste även införskaffa hultsfred snart..usch pengarna bara går, går, går... Glädjer mig åt Camilla, du verkar ha funnit lite livsglädje igen! Kul att läsa. Hoppas det löste sig med presenten Robin!

Men nu måste måste måste jag plugga, ingen återvändo.

Take Care.

P.S / Kolla in Marylin Mansons nya video.
http://74.52.167.50/media/vid.html om ni vill se ngt annorlunda. Han är tillsammans med flickvännen i videon. Se och (njut?!) Åldergräns:16 år. / D.S

Hjälp Shane!

Glömde skriva en sak i förra inlägget.

Jag vill uppmana alla om en sak som jag tycker vi ska hjälpa till med.
En kille som heter Shane och som bor i kanada lider av cancer. Han fyller den 30 maj 7 år och har önskat sig endast en sak. Att hela världen ska hjälpa honom komma med i guiness rekordbok genom att få så många grattiskort som möjligt. Är inte det en fantastisk sak? Så jag hoppas alla skriver ett fint vykort och skickar till:


Shane Berner
PO Box 484
Lancaster, Ontario
KOC 1NO
KANADA


image85

Förkylning,musik romans och barnvaktsjobb.

Godkväll. Varit hemma ifrån skolan idag också. Både skönt och tröttsamt. Inte gjort ngt vettigt idag heller, tragiskt nog. Förkylningen är på bättringsvägen, var ute och gick med Kamilla nyss, kändes skönt att komma ut lite. Bilen blev klar fixad idag också, glad att de kunde fixa det så fort. För mammas och för min skull.

Har läst och lyssnat på Lasse Lindh i stort sett hela dagen, en ny musik romans? Hört honom några gånger på P3, men inte fastnat föränn han var på Tv4 imorse. Han har grymt bra texter! Oscar är väl för gullig, han ska bränna ut en skiva med hans låtar till mig. Man blir så glad när folk är hjälpsamma och erbjuder sig.

Jag och Kamilla hade mycket att prata om, det blir inte så ofta jag träffar henne. Mycket skvaller, balsnack m.m. Fick även en present av henne, två par gulliga örhänge par och en hårklämma. Behövs alltid. Tack!

Mamma och Sara köpte laktosfri mjölk till mig igår som jag ska testa nu ett tag och se om magen blir bättre. Hoppas. Imorgon blir det skola igen. Praktik. Har dock ångest över att jag inte fixat lite plugg när jag ändå varit hemma. Ett bra tillfälle. Men motivationen jag efterlyst ett tag finns fortfarande inte. Ett tomt eko. Kollar på House nu kan inte sätta fingret på om jag gillar programmet eller inte. Knepigt, men spännande.

Blev erbjuden ett sommarjobb i sommar som jag gärna hade velat ha. Som barnvakt åt en jättegullig tjej som vi haft i simskolan. Tyvärr har jag ju redan ett jobb, men kanske kunde hoppa in när de behövde extra hjälp. Hade varit kul. Fortfarande inte fått svar i från Au-Pair familjen..hemskt att vänta.

Läste Daphne`s blogg (hon ifrån paradise hotel) och undrade över hur ytlig en person kan bli. Det enda hon skrive rom är hur hon festar varje kväll och hur bakis hon är. Hur hon käkar lunch ute och vilket märka på väska hon inhandlade i förrgår. Jätte spännande att läsa. Kanske ni killar som faller för henne smälter för hennes skrift också, men knappast. Tragiskt isåfall.
Nu ska jag följa med i House terorier en liten stund till....

Take Care

Du skär - Lasse Lindh

Jag var kär i idén om dig, långt innan vi mötts
och när jag såg dig komma i blåsten
med kläderna på sned och håret på sned, det med var jag såld
Du sa 'vems hår är gjort för det här?
och är det inte typiskt när man äntligen gjort sig lite fin
men en främling så söt som du och en sax fixar allt'
och plötsligt satt du där i ditt kök, som en oblyg ängel i jeans och bh
alldeles för nära och jag hade aldrig sett nått så vackert

och du skär, skär som laser och jag har inget vettigt försvar
att ens försöka värja sig saknar mening
för du skär, skär som laser och jag förlorar hur jag än gör
för du är inte nån som man låser in och inte nån som man har

Och efter gymnasiet lämnade du stan och alla vi fega, vi blev kvar
Du sa 'jag är inte som du, jag dör om jag stannar' och en kyss
och så var du borta och ända sen dess har jag dansat omkring
på gator och in i sovrum med ett halvt hjärta,
och mätt alla efter dig och inte varit mycket att ha
Och du kan inte bara ringa så här efter 5 år
och vara så underbar och tro jag ska falla
för jag vet att jag kommer falla

och du skär, skär som laser och jag har inget vettigt försvar
att ens försöka värja sig saknar mening
för du skär, skär som laser och jag förlorar hur jag än gör
för du är inte nån som man låser in och inte nån som man "har"

hey!

Du skär, skär som laser och jag har inget vettigt försvar
att ens försöka värja sig saknar mening
för du skär, skär som laser och jag förlorar hur jag än gör
för du är inte nån som man låser in och inte nån som man "har"

tusenfrågor..osv

Hittade ett kul quiz som var tvunget att besvaras.

BRUKAR DU :

Peta dig i näsan: nej
Titta på dig själv i spegeln: ja, jo.
Gnälla: händer..
Skrika: allt för ofta
Sova: för lite..
Ha ångest: japp!
Skada dig själv med flit: njea, det händer utan att vara med flit så behövs inte.
Ta mediciner du inte borde ta: nej
Vilja dö: nej
Drömma mardrömmar: det händer
Drömma sexdrömmar: det händer
Ta droger: nej, men blivit drogad vid ett tillfälle, ingen trevlig upplevelse
Försöka vara annorlunda: hela tiden!
Klä dig i svart: alltför ofta, tragiskt nog
Gå till kyrkan: inte riktigt min grej
Gå i skolan: jao
Röka: nej
Ha sex: ----
Ljuga: vita lögner?
Hata folk: man kan inte älska alla...
Lita på folk: allför ofta

VEM :
Saknar du: Per-Mikael!
Vill du döda: min lärare?
Rörde dig sist: Sofia
Vill du slå: min lärare?
Kysste dig sist: Fia
Kramade du sist: Sofia
Vill du prata med: Gustav Norèn
Skrek du på sist: mamma
Vill du vara som: Gustav Norèns fru? (haha)
Sårade dig sist: svårt..mamma
Vill du bli galet full med: Carro
Gjorde dig riktigt glad senast: Sofia
Fick du sms från senast: Simon
Ringde dig senast: Sofia
Är vackrast på jorden: Gustav Norèn


HAR DU :

För många vänner: absolut inte, finns det hjärterum så finns det...
Förföljelsemani: nix
Tvångstankar: lite så ja..
Någon annan psykisk sjukdom: säkert!
Någon fysisk sjukdom: ryggvärk ibland, gills det?
Någon skada: nej..
Brutit några ben: nej..
Några piercings: nej, men funderat på de tlänge
Egen dator: jao
Bra självförtroende: kunde varit bättre
Kysst någon: O ja
Haft sex: O ja
Köpt kondomer: snott?
Tagit nakenbilder: inte vad jag minns?...
Sagt jag älskar dig till någon idag: tyvärr inte
Bjudit ut någon: ja
Varit kär: JA!
Dumpat någon: ja...tragiskt nog
Stulit någonting: vem har inte det?
Lämnat landet: yes, och återvänt
Rymt hemifrån: M..
Tuttat eld på nått: njeao
Gjort något olagligt: aaa..antalet gånger man inte varit kapabel till bilkörning bla..

HUR :
Går du: som catwalk modellerna..
Svarar du i telefonen: "hej, det är Malin"
Fördriver du tiden: datorn, syr, laga mat..
Mycket pengar har du: på tok för lite!
Tjänar du pengar: fjäskar.
Ofta bäddar du sängen: hemskt sällan
Ofta diskar du: hemskt sällan
Ofta städar du: hemskt sällan
Många stör du dig på: många...
Ofta träffar du din familj: för ofta. (haha)

TROR DU :
Att du kommer bli något: hoppas kan man ju. tro är något helt annat.
På gud: nej, men på något.
På rymdvarelser: nej
Att folk tycker om dig: hur skulle de inte kunna göra det?
På ett liv efter detta: ja, vad lever vi för annars?
Att fiskar kan tänka: ja
Att du kommer leva länge: tveksamt.


VÄLJ :

Katt eller hund: Katt
Vit eller svart: Randigt?
Varmt eller kallt: Varmt
Vatten eller land: Vatten
Sex eller kyssar: Kombinationen?
Telefon eller internet: Hm, telefon + msn, samtidigt? (haha)
Musik eller tystnad: MUSIK!
Bok eller film: film..
Leva eller dö: leva!


Malin.

Av inspiration av Sanna ska jag försöka genomföra någon sorts lista utifrån mig själv.

Ögonfärg? Brun-gröna
Hårfärg? Just nu brunt.
Längd? Ca. 1,72
Skostorlek? 39

Favoritplagg? Klänningar , eller gills skor?
Favoritfärg? Röd & Svart
Favoritdrink? White Russian
Favoritband? Mando Diao
Favoritland (jag besökt)? Grekland
Favoritfrukt? Ananas
Favoritgrönsak? Avocado & Ärtor (haha!)

Tre prylar jag skulle ta med till en öde ö? Gustav Norèn, gitarr och sambuuca

Glass / Godis?
Glass

Önskehångel?
Gustav Norèn (svårt att lista ut?)

Framtidsplan?
Läsa till journalist & skaffa mig en rik snubbe (haha!)

Svag för, på andra könet?
Längd, ögon, skor, hår och käkben!

Saker jag uppskattar? Ärlighet, kärlek , spontanitet, fikor och konserter.

Saker som inte uppskattas?
Krig, tillbakadragna personer, smörighet.

Saker folk kanske inte vet? Vunnit 50 000:- på tia-lott. Sålt godis en midsommarafton till Lena PH och hennes barn för över 200:-

Min idol? Astrid Lindgren & Linda Skugge

Hoppas snart på att få göra? Träffa Pälsk och göra en tatuering.


Just nu var listan slut där. Om ni tycker min lista ska förlängas. Skriv till mig om vad.

182335-84

14.23

Timbuktu ut ur högtalarna. Förkylning ut ur borrarna. Hosta ut ur halsen. Hunger ut ur magen. Smått panik, men ändå inte. Skolan skippades idag, skönt. Behövligt, slappt. Sov länge, sitter fortfarande i tofflor, T-shirt & mysbrallorna. Mys.

Gårdagen var ingen höjdare, men blicka framåt. Mina händer är iskalla (som vanligt!) och nästippen likaså. Blodcirkulation efterlyses, tack! Laga mat, för trött. Måste laga mat, ett måste. Har insett hur fruktansvärt tråkigt det är att laga mat till sig själv, singelmat. Titeln på en ny kokbok kanske? Hur man lyckas göra en gourmet middag som singel?

Timbuktu är ball. Fötterna på jorden och ser problemen. Cool snubbe med budskap. Sånt uppskattas. Veckorna går fort nu. Väldigt, väldigt fort.

Låg i sängen igår och började fundera på bloggen..jag funderade på om man ska börja med en ny "blogg avdelning"..något specifikt. Behöver tips om vad. Tack!

182335-83

182335-82

Så himla sanna serier. Haha kan bara skratta när jag inser hur sant det är.

Lätt att vara efterklok dock, men svårt att låta bli att tänka.

Är alldeles för trött för att skriva. Men tvungen.

Mobilen är återfunnen. Den låg hemma hos Sofia, under en hög med saker. Däremot hände någonting tråkigt, märkligt och onödigt ikväll. Har fortfarande inte fattat hur det kunnat gå till. Var hemma hos Sofia. Så skulle vi gå ut till hennes hus på tomten när vi går förbi min bil. Med sprucken ruta. Stod helt paff och bara stirrade. Små små kristallglas i hela rutan. Hela förar sitsen var full av glas och golvet likaså. Sofias pappa kom och kollade och sa att han varit med om en likadan sak. Det blir för strakt tryck i glaset så det exploderar. Helt sjukt egentligen, och trista pengar. Mamma sitter just nu och kollar försäkringen för glas osv..antagligen får man inte ut någonting alls. Så hon är inte glad. Inte alls. Dessa ständiga problem som uppkommer. Ett problem som man inte ska se så stort på i det stora hela, det kunde ju varit värre. Att det tex hänt när jag satt i bilen. Men ändå fast man tänker så så blir det ändå ett stort problem. Det uppkommer alltid utgifter, men pengarna finns inte alltid där. Vi är beroende av människor, pengar och av tur. Jag tror nämligen mycket handlar om tur. Jag sa till Sofia att varför blir inte de personer drabbade som har det ovanligt bra ställt och som sällan drabbas av oturen. En bra fråga, som kan låta lite löjlig. Lätt att vara efterklok dock, men svårt att låta bli att tänka.

Imorgon vet jag inte om det blir någon skola för min del. Förkyld, trött och allmänt omotiverad. Som alltid. Nej, men tragiskt nog så känne rjag inte mig jätte peppad för skolgång just nu. Visst att vi endast har praktik och is tort sett inte gör någonting, men det gör att det känns ännu mindre motiverande att gå dit för att göra ingenting.

Glömde till råga på allt min bärbara dator hos Sofia, som om det inte vore nog liksom. Men jag lovar att inte gnälla mer över det. Nu ska jag borsta gaddarna, krypa ned under täcket och sova. Så ska jag vakna imorgon och hoppas att allt är en dröm och att allt snart kommer att vända. För det kommer det väl, eller?

Take Care

Spontant -ja tack!

Sitter med ett slitet hår och kollar på filmkrönikan. Vad ska man göra? Har varit på kalas hos mormor och träffat kusin vitamin mfl. Trevligt. Igår var en sjukt kul kväll, haha patetiskt men så minnesvärd. Vid niotiden hade jag och Jenny gjort i ordning pannkakor till sofia som kom hem ifrån jobbet. Sen började supandet. Egentligen skulle vi bara softa och hade inget "mål" med drickandet. Men efter några glas päron likör och vin så kände vi oss redo för att göra skärhamn osäkert. vi snodde en kundvagn på ica (sofia kom på att de har övervaknings kameror, inte lika bra!) Vi kom i allafall ned till haddocks där det ekade tomt. Vi gick ändå in en sväng och tjötade med lite tjörnbor. Jag fick ett helt saltkar i hårbotten, men smällar man får ta! Sedan åkte vi med Anton till st-sund och korvans, haha jag och Sofia åt en "bratte"=bratwurst med pommes, utan egentligen vara hungrig, nattamat är alltid gott! Men vi kom i allafall fram till att spontana kvällar alltid är bäst. Sådant som bara sker, utan planering. Otroligt skönt. Nya lördagsnöjet kanske? Robin, du missade ngt iaf, det kan jag lova! Men du malde ju in pizza i munnen istället, kanske hade du kul med den?

Vädret är ingen höjdare, moln moln moln....lite sol tack! Camilla din biljett är iaf fixad. Har en biljett hemma till dig, men hoppas ingen brådska med att få den? Såg reprisen på "tack gode gud" igår och yes johan glans vann! min idol. Jag undrar var min gåvo mobil tagit vägen? Hittade den inte hos Sofia, fast jag inte använde den igår. Knepigt.

Skulle ha pluggat i helgen, har jag gjort det? Nej. Inte ett dugg, tragiskt nog. Jag ropar fortfarande efter motivationen, snälla kom tillbaka. Iaf för någon vecka eller två. Ingensom har lust att läsa en bok och skriva om denna vecka? Värt att betala! Väntar på svar ifrån au-pair familjen...Jag känner att jag vill börja planera lite. Vad som komma skall. För sommaren och för hösten. Har även insett hur mycket jag tycker om Mando Diao, det låter löjligt, men sant. Jag är helt såld på dem. Fjantigt nog. Men musiken får fram alla känslor för mig.
 
Imorgon bär det av till Kungälv igen, fortfarande har jag ingen cykel, surt. Vem ville ta min gamla skrutt? och jag som hade köpt nytt lås till den också. Dumma dumma. Förkylningen är också dum, hes och snuvig. Mammas kommentar till sjukdomen var endast "så går de tom man går halvnaken". Jag svarade -ja så går det! Ändå har jag försökt hålla kläderna på mig, man lurar sig så lätt när solen skiner och tar på sig för lite kläder. men man vill ju ha känslan av vår helt igenom! Så jag anser att det är värt med lite förkylning, allt för solen.

Gjorde klart inbjudningskorten till studenten idag också. Så om någon känner att de vill ha en inbjudan är det bara att hojta. Jag börjar inse hur lite tid det är kvar till student och bal. Lite skrämmande, men samtidigt så fruktansvärt kul. Det är ju detta man har längtat efter så himla länge! Kommer bli kanon. Det kan inte bli något annat. Även nösnäsbal komemr bli så bra, men tanke på gårdagen kan den bara bli lyckad. Gott gäng = bra fest!

Nu ska jag och Svetlana göra skärhamn osäkert igen!

SEE YA!

skriven , för dem som känner igen sig. Någon?

 

Du är inte värd mig, inte någon.

Du är som ett lim, ett superlim.

Som fastnar så fort,  att det är omöjligt att få bort.

Du är så medveten om din superkraft. Din flörtighet. du uttnyttjar det perfekt.

Utan minsta misstag.

Du vet precis vilka ord som får oss på fall, och du vet precis vilka ord som får oss att försvinna.

Ingenting är en slump, välplanerat.

Du är en sådan person som skapar olyckliga hjärtan, men ingen kan hata dig.

Alla känner sig speciell i din närhet, men ingen är speciell för dig.

En dag kommer alla att inse, då kommer alla att skratta.

Vänta du bara - även din stund för olycklig kärlek kommer!

Är du så kaxig då?


Visdomständer och Blindtarmen, samma onödiga skit.

Som vanligt försvann blogg sidan och de tär bara till att börja om. Surt, för det blir aldrig samma sak andra gången man skriver. Solen är iaf här idag och ändå sitter jag här framför datorn och inte gör någonting. Tragiskt, men otroligt skönt. Tanden gör ont, förfärligt ont. Vad finns visdomständer till egentligen, antagligen ingenting, de finns bara där precis som blindtarmen. Surt. Dumma dumma.

Valborg blev en lugn kväll igår, värken gjorde sig påmind och lusten för alkohol var zero. Jag åkte istället in till Andreas i St-Sund och slappade, mycket trevligt. Vi kollade på The Holiday , en film som man borde se. Mys mys med förutsägbart slut. Men det gjord eingenting i denna rullen. Att Jude Law hade en av rollerna gjorde det hela inte ett dugg sämre, ögongodis på hög nivå! 182335-80Han är dock bara inte ögongodis utan en riktigt bra skådespelare också. Cameron Diaz passar superbra i sin roll, som även de andra gör.

Imorgon börjar skolan igen, praktik. Inga lektioner - slappt. Precis så jag känner att jag behöver ha det några veckor nu. Perfekt.

Tycker fruktansvärt synd om Camilla som verkar ha drabbats av allt de senaste veckorna. Minnesvärd Englands resa, väska som försvinner och sjukdom. Fy tusan. Har SAS hört av sig än? Jag hoppas verkligen de har gjort det, annars vet jag några som kommer klaga ngt otroligt och de förlorar ett par kunder. Något de inte alls har råd med att göra just nu, med tanke på strejken osv. Klantar! Jag kallar inegnting av det service. Jag hoppas bara att du ser ljuset i allt Camilla. Jag skiter fullständigt i de löjliga pengarna du pratar om, huvudsaken är att du kom hem i välbehåll. Tänk inte på hur Praktikplatsen blir, var glad över att du faktiskt har allting annat kvar. Du kan inte göra mer en ett bra jobb på praktiken, något jag vet att du kommer att göra utmärkt! Camilla, du får gärna åka med oss till Hultan förresten!

Lyssnar igenom massa gammal musik som bara ligger på datorn och egentligen bara tar plats. haha men rätt kul att höra, en del minnen kommer tillbaka. precis som det är att känna lukter som påminner om speciella saker, eller smaker. En upplevelse. Hur kan saker sätta sig så i huvudet? Rätt fantastiskt.

Har hittat ett par supercoola brillor jag gärna skulle vilja skaffa. Vill ha dem och sätt182335-81a in riktigt glas med min styrka i. Grymt retro och speciella. Tacksam om info var dessa finns att hitta. Tack!

Känner mig så grymt BLEK. Dags för akut solning tro? Skulle iaf behövas. Jag hoppas hoppas hoppas att solen utanför fönstret håller i sig riktigt länge, då kanske man kanske kan få sig en billig bränna utomhus? :)

Pratade precis med jens angående nösnäsbalen också. Jag blir mer och mer sugen på denoch tycker det ska bli jättekul. Till och med mamma är positivt inställd till den. Det känns bra. Det som jag tycker är så roligt me datt jag ska gå är att det blir liksom min "student" fest ihop med alla vännerna därifrån. Vi tar ju studenten på samma dag och kan ju inte träffa dem då. Ska dock inte ha min nyinköpta bal klänning på deras, anser inte att min egen bal blir så speciell då. Så jag tar den blåa jag hade i nian och gör det bästa utav den. Blir nog bra det med! :) Kanske ska åka ned till mormor och testa den nu? Eller ska man ta en spring runda? Här kan jag inte sitta och ruttna hela kvällen iaf.

Take Care.








Min idol som fyller 100 år iår..

Skulle äta frukost i morse och tänkte för en gång skull ägna den framför tv - rutan och till min stor förvåning var en av mina allra bästa figurer i rutan. Lotta på bråkmakaregatan. Jag är ett stort fan av henne, jag kan inte säga varför, men kanske känne rjag igen mig hos henne? Jag tycker om allting i filmerna 182335-79om henne, naturen, personerna och avsnittet när de leker doktor är outstanding för mig!



Kvinnan bakom denna figur är min största idol. Hon har haft en sådan genomslagskraft på de senaste decenneriernas barn som ingen annan haft. Astrid Anna Emilia Lindgren. Jag är så glad att hon fick leva ett så långt och innehållsrikt liv som hon gjorde och att hon fick glädja oss med all fantastisk litteratur. Det som gör henne så speciell enligt mig är att hon alltid har något viktigt budksap i sina böcker som hon förmedlar på ett alldeles speciellt sätt. Ofta är det en utsatt person som får lysa som huvudroll och som har en kraft av något slag. Hon ville alltid lysa upp de svaga i samhället. I år skulle Astrid ha fyllt 100 år. Hon föddes 14 november 1907 i Vimmerby, Småland. 
1944 vann hon andra pris i en flickbokstävling som det nystartade förlaget Rabén & Sjögren utlyst med boken Britt-Marie lättar sitt hjärtaoch året efter vann hon med barnboken Pippi Långstrump. Hon hade tidigare skickat en version av manuset om Pippi Långstrump till Bonniers Förlag men blivit refuserad, men med en omarbetad version vann hon tävlingen hos Rabén & Sjögren.  När hon var 18 år födde hon sonen Lars i Danmark, ogift och ensam. Hon ville inte gifta sig med barnets far och fick därför på egen hand klara sig. Lars fick bo i fosterfamilj förat åren, innan Astrid klarade av ekonomin. Senare kom även dottern Karin, då med hennes man Sture Lindgren. Det finns så mycket att skriva om henne. Intressant och mycket intelligent människa. Skulle 182335-76gärna velat få prata med henne. Läs mer på: 
http://sv.wikipedia.org/wiki/Astrid_Lindgren

Här är de kända figurerna vi känner till.

  • Pippi Långstrump (skapad 1945, figurerar i 3 romaner, 1 novell och 9 bilderböcker)
  • Kalle Blomkvist (1946, 3 romaner)
  • Barnen i Bullerbyn (1947, 3 romaner och 3 bilderböcker)
  • Nils Karlsson Pyssling (1949, 1 novell och 1 bilderbok)
  • Kajsa Kavat (1950, 1 novell och 1 bilderbok)
  • Mio (1954, 1 roman)
  • Karlsson på taket (1955, 3 romaner)
  • Rasmus (1956, 2 romaner)
  • Lotta på Bråkmakargatan (1958, 2 romaner och 3 bilderböcker)
  • Madicken (1960, 2 romaner, 2 noveller och 1 bilderbok)
  • Emil i Lönneberga (1963, 3 romaner, 3 noveller och 4 bilderböcker)
  • Tjorven (1964, 1 roman och 1 bilderbok)
  • Bröderna Lejonhjärta (1973, 1 roman)
  • Ronja Rövardotter (1981, 1 roman)

  • Jag hoppas att det inte bara är jag som förstår och tänker på bakgrunden till böckerna och filmerna hon gjort. För det är alltid så att det ligger någonting djupare bakom hennes böcker. En tanke, en eftertanke. Filmerna där hon själv sitter och berättar ger mig rysningar, det är någonting i hennes ton och berättar röst som får en att stanna till och lyssna, ordentligt. Inte helt oväntat har jag båda dvd filmerna om Lotta. På dessa dvd:er får man extra material där man får följa med under inspelning och höra Astrid berätta bland annat. Man lever sig in i det på ett helt makalöst sätt och att få höra intervju med Grete Havnesköld som spelar Lotta, och hur hon blev huvudrollen. På något vis känns det som man känner Astrid, kanske man gör det också. Det känns som hon är lite "gud" över alla unga människor, härligt! En sorts beskyddare. jag funderar över om jag ska göra en deal med mig själv, att läsa alla böcker hon skrivit. jag skulel nog inte ångra mig, frågan är väl bara när tiden till det finns? Hoppas snart.

    De som alltid låter barn göra som de vill har fullständigt missförstått begreppet frihet. Det är direkt fegt att säga till sina barn "gör som ni vill".

    Jag vill inte skriva för vuxna. Jag vill skriva för en läskrets som kan skapa mirakel. Endast barn skapar mirakel när de läser.

    / Astrid Lindgren

    Take care