10 minuter - för mig själv.

Ursäkta min otroligt dåliga uppdatering.
Idag blev jag kvar på Tjörn tills imorgon bitti. Badat bland annat, höjdpunkten än så länge denna sommaren - förutom Kent och Hultsfred.
Några snabba:

- Kent var grymt på alla sätt och vis. Kolla
Micks blogg för mer information. Bilder kommer senare.
- Har numera Jocke Bergs plektrum ifrån spelningen i Eskilstuna. Lycka, total lycka. Tack Stefan!
- Sticky igår, mycket folk men mest bara Iron Maiden fans.
- Svarat Ja till Piteå. Får se om allt löser sig. Just nu ett världskrig i hjärnan.
- Imorgon är jag inne på min sjunde dag i rad på jobbet.
- Till helgen sticker jag och Mick på roadtrip längst kusten ned till Malmö på obestämd tid.
- Systeryster fyller 18 idag, grattis!
- Saknar redan alla i Kalmar tokigt mycket.
- Tatuering på G.
- Kaffemissbruket är större än någonsin.
- Rastlös.


Nu måste jag sova. Ska upp alldeles för tidigt imorgon. Lovar att bli bättre på skirvandet snart, så fort jag får mer tillgång till en dator.

Take Care.

Onsdag, mitt i veckan.

Tack för alla kommentarer och för övertalningen att stanna i Kalmar. Men nu är Kalmar lämnat för min del och garaget och källaren är fylld med mitt liv till bredden. Kartonger överallt, möbler överallt. Fortfarande är inget beslut taget för framtiden, vi får helt enkelt se. För er som undrade och har missat vad det ska pysslas med i Piteå om det blir av så är det studier där. Radioproduktion. Min dåliga uppdatering på bloggen beror på att jag tillbringar i stort sett all tid i Gbg - utan tillgång till dator. Också därför bloggen inte blivit färdigstylad, tragiskt men sant. I Gbg tillbringas all tid förutom den på jobbet med Mick. Min lilla galna Göteborgshalva, sitter just i hennes soffa, Vi laddar för favoriten - Project Runway. Underbara program. På fredag är det KENT. Lallalal..KENT. Vi ska käka gott, dricka gott och lyssna gott. Hoppas på en solskenshistoria! Bildmaterial utlovas.

Nu ska jag ladda, andas innan jobbet alldeles för tidigt imorgon igen. Och igen. Och igen.
Hör av er om ni är i staden.
Återkommer.
Take Care.

Förhoppningar och regnbågar.

Bloggen är fortfarande i kaos. Och med största sannolikhet kommer den att förbli sådan även denna veckan som kommer. Tiden räcker helt enkelt inte till för att ägna timmar åt kodning i alla tänkbara slag. Bra är väl kanske det, jag menar att jag har något bättre för mig såhär i sommartider. Framförallt jobb. Och ångest. En mycket trevlig torsdag susade förbi, med ett besök på Sticky Fingers och mysförfest med Mick. Mitt lilla lyckopiller i kladdkakeform. Veckan som kommer blir sanslöst bra och sanslöst krävande. Men framförallt Kent. Ja, så är det. På fredag kväll vankas detta underbara band i Göteborg, jag kommer vara där. Mick också. Och antagligen ett gäng fans till, några som bara kan de tre låtar som spelas på radion och några gamla rävar som oss. Det blir bra, peppningen har redan börjat.

Idag, när Mick skulle göra mig sällskap till bussen kom det fram en främmande man till oss. Jag förväntade mig en kommentar i stil med om vi hade cigg eller liknande. Den kommentaren uteblev och istället öppnade han munnen och sa följande (varnar känsliga läsare):
Äckelgubben: Tjenare tjejer, vad sägs om en trekant med mycket fittslick?!
Malin: Nej tack, gärna inte.
Mick: Skratt...skratt...skratt...skratt..
Äckelgubben: Det var väldigt vad du var trevligt, du är en bra säljare.
Malin: Ja, man får göra sitt bästa.
Mick: Skratt..skratt...skratt..skratt...

Jag blir så trött och irriterad. Varje dag, i varje tidning står det om Liseberg efter olyckan som inträffade i veckan. Det skrivs om nya incidenter och säkerhetskontroller som uteblivit. Journalisterna svartmålar Liseberg och ger dem ett dåligt rykte som de inte förtjänar. Att Rainbow i detta fall går sönder och skadar ett tvåsiffrigt antal människor är tragiskt och absolut inte på något sätt bra. Det vi dock ska komma ihåg är att Rainbow är en av de äldsta attraktionerna och aldrig tidigare råkat ut för en olycka. Att besöka ett nöjesfält innebär risker, som alla är medvetna om. Vi kan inte blunda för att olyckor inträffar. Vi kan inte heller blunda för att cancer sprids och att människor blir påkörda. Av egna jobberfarenheter på Liseberg kan jag berätta att jag sällan skådat sådan noggranhet som på Liseberg. Säkerheten prioriteras högst upp och så även personalen. Jag tycker det är beklagligt om Sveriges största nöjesfält kommer bli lidande för medias intresse av olyckorna. Försvarar inte på något sätt olyckan i sig och jag förstår chocken vittnena drabbades av. Läskigt och mycket tragiskt. Men vi ska komma ihåg, att det är lika lätt - om inte lättare att bli påkörd i korsningen utanför Liseberg. Vi kan lika väl bli förgiftade av sockervadden eller drabbas av cancer. Det är så lätt att måla upp olyckor men så svårt att ta upp de sjukdomar som drabbar hundratals människor varje dag, varje minut. Jag hoppas att Liseberg skärper sin säkerhet ytterliggare ett snäpp, om möjligt och att vi turister fortsätter uppskatta tjusningen på vårt mysiga nöjesfält. Du väljer själv vad du vill åka, om du vill åka. Men ärligt talat, hur ofta inträffar en olycka där av alla de gånger maskinerna kör per dag?

Imorgon flyttar jag mitt liv ifrån Smålands skogar. Kalmar får klara sig utan mig. Beslutet vad tvunget att tas och det känns rätt bra. Det jag längtar efter är alla klasskompisarna och vännerna man lärt känna, men jag anser inte att det är rätt anledning att stanna kavr för. Ska så gott jag kan hålla kontakten med er. Hoppas ni även vill hålla den med mig. Många av er i klassen kommer att gå långt, det vet jag. NI är grymt duktiga på det ni gör och har hamnat helt rätt. Var glada för det. Min rastlöshet får mina myror i kroppen att längta efter något annat och förhoppningsvis har jag hittat det. Många frågar hur det blir med Piteå i höst och studierna där. Jag vet inte än. Allt beror på bostad.

Nu ska jag sova. En lång dag imorgon.
Take Care.


Som eld - Thåström


Förlåt.

Ursäkta röran. Jag bygger om.

Götet nästa.

En märklig dag. Tillbringat de flesta timmarna i solen precis som jag hade beslutat mig för att göra. Jag och systeryster tog cyklarna till mormor och låg sedan på hennes altan, somnade en stund och svettades en stund. Sololjan spred en ljuvlig kokosdoft som gav mormor gamla utlandsminnen berättade hon. Vi cyklade sedan till sjöbodarna och badade och köpte sedan glass som vi avnjöt med solen i ryggen. Efter det drog jag på mig löpartightsen, satte hörlurarna i öronen och gick/sprang en ordentligt runda härute på ön. Mycket skönt. Träningen fortsatte med styrka och 100 situps. Sedan blev det en timme inrednings TV, efter det kom ångesten som ett brev på posten. I våras sökte jag dels för intressets skull och för nöjets skull några utbildningar i landet. Bara för att OM jag skulle komma på andr atankar ha möjligheter, om ni förstår. Efter att Mikaela ikväll ringt och berättat att hon kommit in i Falun bestämde jag mig för att titta även jag. Och där stod det. "Antagen". Luleå tekniska universitet - Radioproduktion. SHIT! Det var ju bara en kul sak, som helt plötsligt är seriösaste allvar. Vad ska jag göra? Flytta till Piteå? Stanna i Kalmar? Flytta till Gbg och se vad som händer? Eller sjunka under jorden kanske? Mina vänner, Piteå ligger i NORRBOTTEN...Passar jag in där? "Hembränt och lingondricka"  Nikolina uttryckte sig så komiskt fint: jag känner ju ingen som tycker om att lyssna på så mycket radio som du så.. radio hade ju vart något för dig. ja menar, du kan ju snacka! och du har fin röst..

Dessa beslut, dessa val. Alltid lika frestande, alltid lika svåra. Tacksam för alla råd.


Nu ska jag sova. Inte packat än och 06.30 imorgon ska jag vara redo för avresa. Känns tungt, vill inte jobba. Men bara två dagar, söndagen ledig. Ha en bra helg mina vänner, återkommer på söndag! Take Care.


GRATTIS MICHAELA OCH MIKAELA till beskeden!

Långklänningen, musikguden och värmen.

I ett dygn nu har jag spelat samma låtar om och om igen. Tomas Andersson Wij är min nya gud. Hans texter, röst och personliga stil gör mig galen, galet berörd. Ville bara säga det. Av ledigheten består det nu endast en dag, tröttsamt nog. Onsdagen har spenderats på Tjörns lilla torg och bland matkassorna på Ica. Har även träffat min kusin och hennes kusinbarn Leah. Mysigt. Ikväll spelade jag och systeryster kubb och jag firade ledigheten med ett glas rött. Mycket gott.


Jag är full av en hel hög illamående högar just nu. Hur har jag kunnat missa nya säsongen av Project Runway?! Varför har ingen sagt det till mig "MALIN VAD TYCKER DU OM DEN NYA SÄSONGEN?" Alla, alla, alla som känner mig på något knepigt sätt vet att jag äslkar det programmet, i alla fall att jag älskar design och kläder och borde förstå det därför. Illa. Tyvärr har jag väl bara mig själv att skylla, borde titta tv-tablåerna bättre. Kollar just nu på samma SATC avsnitt som jag sett sådär 3000 gånger. När man kan se ett avsnitt för 3001 gången är det ett bevis på hur bra det är.


Ditt kärleksliv ser tyvärr ut att krångla till sig lite, något som kanske beror på det intensiva nöjesliv som du kastar dig in i just nu. Detta är prima veckor för resor, äventyr och festnätter, och det blir ont om plats för kärleken. Har du en fast partner är risken stor att denne blir svartsjuk och dyster.
Kärlek/Sex 1
Kul/Nöjen 4
Tur/Pengar 5
Mina vänner, det ser ju lovande ut. Och när ska alla dessa underbara resor, festnätter och nöjesliv äga rum? Får jag inte plats för kärlek. NÄHÄ och det visste jag ju inte redan (ironi, för er som inte förstod detta)...men om jag inte får plats med det, hur tusan ska resten kunna få plats då?

Köpte en långklänning idag, eller snarare min mamma köpte en långklänning åt mig. Ska tilläggas att det händer ytterst sällan. Vi var inne i en butik under vår cykelrunda och jag bestämde mig för att prova den för skoj skull. När väl klänningen med det mjuka och lena tyget ringlat sig ned längst benen ber jag mamma att titta. Hon föll pladask och ett tonläge som inte många gånger hörts i folksamlingar kom ur hennes mun. Klänningen hade fångat henne och insåg helt enkelt att jag skulle ha den. Jag var inte sen med att försvara klänningen på alla sätt och bubbla ut alla tänkbara användningsområden och tillfällen. Några minuter senare låg den i en påse och nu några timmar senare i min garderob.


Morgondagens planer är få, mycket för att hålla hoppet uppe om att det blir en solig och varm dag. Behöver få färg. Har inte haft en enda dag med strålande sol under sommaren som jag kunnat ta vara på och bara legat på stranden och glo. Vill ha! Nu ska jag njuta sista minutrarna på den underbara tjejserien och sedan sova. En ny dag imorgon med nya äventyr.


Någon som vill hänga med på äventyr under några dagar?

  

Take Care.

Gör nånting vackert.






one thing

                         


Du vet vi väntar på ingenting, ingenting väntar på oss.

Det är morgon, strax före tolv. För en lite stund sedan tryckte jag igång reprisen av Lars Winnerbäcks timme i P1, inte ens två låtar har han hunnit spela. Trots det är jag fullt medveten om att mina tårar med största sannolikhet kommer att rinna nedför kinden om cirka en halvtimme. Han är retsam denne man, jag tror han gottar sig i alla fans med blöta kinder. Vet precis hur han ska bära sig åt för att totalt beröra, genom att bara vara sig själv.


Vad ska då Malin göra denna halv soliga/halv molniga måndag? Det finns mycket jag borde göra, men kraften saknas. Framförallt borde jag städa, tvätta och annat sånt som fyller en tjej med glädje - inte. Bestämt mig för att OM solen tillåter sig att skina under en längre period så ska den tillbringas på altanen. Sedan ska jag ta min dagliga långpromenad med The Killers i hörlurarna, mycket, mycket bra power-walks musik.


Har fått två kommentarer till förra inlägget, båda två ställde frågor angående min sommar. Hur jag jobbar och hur mina planer ser ut. Mitt svar: Jobbar jämt, inga planer. Fy fan. Gick nämligen igenom mitt schema för hela juli innan detta inlägget påbörjades. Jag jobbar verkligen jämt, mina åtta dagar i sträck vecka 30 är inga dagar jag längtar efter. Det enda som sporrar är pengarna och personerna jag jobbar med. Som vanligt blir jag "den där tjejen som umgås med killarna", sorry tjejer - men killar är ofta så okomplicerade i jämförelse till oss. Skämt är tillåtna, ironi likaså. Men att tillägga, tjejerna är det inget fel på heller. Bara lite tråkigare.


Men när är jag då ledig i juli månad?

7-10 juli.

13 juli.

17-18 juli.

20-21 juli.

30 juli.

Så ser det ut, är någon av er ledig samtidigt som mig en enda liten gång är ni väldigt välkomna att berätta detta. Erbjuda mig en vän för dagen, kanske en vän för livet. Tilläggas bör att jag inte har många kronor att spendera på ditten & datten. Sjukt tragiskt, väldigt deprimerande.


Det är så skrämmande att inse hur fort dagarna rullar förbi. Finns det ingen knapp man kan trycka på, stoppa allt för en stund. Behövande, för oss alla. Hinna andas, hinna tänka och kanske för en stund inse vad som är viktigt för stunden. Stressen över att jag måste flytta ut ur lägenheten innan skolan börjar skrämmer mig med, hemska tanke över att ta allt pick och pack därifrån för att hoppas på att hitta någonting annat. Samtidigt känns den hemska tanken lockande, spännande och chansen att börja om på noll frestande. Det är nog tur att det känns så. Trots allt.


Det finns en dag, en datum som jag önskar ska försvinna ur vår kalender varje år. I nio år har jag känt så och kommer med största sannolikhet känna likadant livet ut. Inte mycket jag kan göra åt det, kan varken på egen kraft få ut den ur kalendern och inte heller kan känslan troligen bli annorlunda. Kära läsare, det är helt enkelt så att denna dagen, detta datum kommer den Malin ni lärt känns aldrig riktigt vara sig själv. Kan låta ego - men de tär något ni får lära er att leva med. Thats it.


Nu ska jag blunda, ta ett djupt andetag och dra på de små tygbitarna. Inse att beach 08 gick åt skogen, intala mig att nästa sommar kommer tvättbrädan finnas och sedan efter det trycka in de två fettklumparna som med ett (finare?) ord kallas bröst.


Ha en dag bra mina vänner, beach 2009 - here we come




Göteborgs gosskör - En vänlig grönskas...

Sång i buss på villovägar...

Jag äter små kvist-tomater för att smaken är gudomlig. Lifehouse spelar i mina högtalare med den finaste av röster. Det är svart runt omkring mig, timern släcktes precis. Borde ligga i sängen nu och krama min kudde till sömns, istället försöker jag envist lägga upp mitt lilla egos bilder på bloggen. Roligare än att krama kudden. Lördagskvällen spenderades i det lilla samhället Stenungsund där jag lyckades ännu en gång att kasta för mycket pengar på alkohol. Tacken för det kom som ett brev på posten idag. Mikaela och jag sysselsatte oss idag med att studera charterresor i augusti månad, kan se lovande ut. Sprang mitt första pass i mina nya Asics och de nya Craft-tightsen, love them. Min ledighet har börjat, fram tills på fredag är jag med andra ord inte bokad för något. Om någon (mot alla odds) skulle tycka det vara kul att joina mig under några timmar är välkommen att anmäla sitt intresse på bloggen.


Mina toppnoteringar just nu:


Fanny.
När jag läste dina rader tidigare idag fylldes jag med en ny, påträngande energi. En stor jävla spark i arslet, tack!


Kristian Anttila.
Sagt det förr och säger det igen. Älskar honom. Två av bilderna jag lagt upp i inlägget är delar av två av hans låtar. Det skär rakt in, hårt, vasst och utan bedövning.


Ledighet.
Äntligen några dagars ledighet som innebär långa frukostar, P3 och mycket blogg. Jag lovar att bjuda på mycket tissel och tassel.

SÖNDAGENS KVÄLLSNÖJE.







Grekland, sexigaste landet.

Troode ni att Sverige överhuvudtaget skulle vara med bland topp låtta så får ni tänka om. Enligt en ny undersökning som genomförts av kondomföretag Durex, såg listan på länderna där invånarna oftast tänker på sex, ut så här:

1. Grekland
2. Brasilien
3. Ryssland
4. Kina
5. Polen
6. Italien
7. Malaysia
8. Spanien


Om undersökningen går att läsa i den amerikanska tidningen Ask Men. Syftet med studien var bland annat att kartlägga olika länders sexuella aktivitet. Toppade listan gjorde Grekland, något som kommenterades av Ask men.
"De har alla ingredienser för att bli världens mest sensuellea land med sitt klimat, sina stränder, hav och öar".




Källa: Expressen.

Lite av varje i värmen.

Tillbaka i bloggsnurret igen. Veckan har rullat på i ett tempo som tillhör en annan värld, ett ständigt jobbande. Ska även in till Gbg imorgon för att jobba sista passet innan några dagars ledighet. Partille Cup äger just nu rum på Heden i stan, för er som inte vet vad det är så är det en jättestor handbollsturnering för ungdomar runt omkring i världen. Gissa vilken sportaffär som ligger närmast och som ALLA dessa ungodmar besöker. Just det, Intersport. Fötterna ömmar, ryggen värker och hostan försvinner aldrig. I onsdagskväl fick jag ett skönt avbrott efter jobbet. Bio - Sex and the city. Under andra halvan av filmen grät jag konstant, det kom så mycket tårar att det började klia på halsen på grund av allt det blöta. Kommer dock inte utala mig om vad jag tyckte om filmen, utan låter alla ha sin egen åsikt angående det. Bäst så.

Blir inget långt blogginlägg idag. Känner mig tom i huvudet efter kvällens långpromenad och dagens jobbande 8-18. Imorgon blir det som sagt sista passet innan mina dagar i ledighet. Mycket välbehövligt. Värmen har slagit till på allvar, har hört tissel och tassel om ett regnväder nästa vecka, jag stängde öronen - här ska icke komma något regn när jag äe ledig!

Systeryster kom hem ifrån USA idag. På min önskelista stod ett par låga vita Converse och en vit baseball keps. Jag visste att hon hade hittat båda sakerna så förväntan var stor när jag kom hem idag. Kepsen var perfekt och jag måste erkänna det själv - jag ser rätt cool ut i den breda vita kepsen. Haha. När de tkommer till skorna uppstod genast ett problem när systern tog upp dme för att visa. Hon märkte då att hon hade fått fel storlek utav expediten och själv inte dubbekollat efteråt. Envist föröskte jag få på mig skorna i alla fall - gick inte så bra. Istället för att ha få ett par 6:or hade hon fått ett par 4:or. ILLA! Min längtan försvann i ett ryck. Men jag förstod genast hur besviken min syster blev över misstaget och sa snabbt att vi kunde sälja dme på blocket och köpa ett par nya här hemma. Så det ska nu göras.

Imorgon blir det först jobb och sedan fest. Förferre hur systrarna Dahl, hoppas på solsken och en klänningskväll. Mumma. Sov gott!

Take Care.