Sista inlägget 2007.

Detta blir med största sannolikhet årets sista blogginlägg. Klockan är alldeles för mycket och jag borde sova, imorgon bär det av till skåneland. Vill dock skriva lite först. Blev ju inget igår på grund av att jag slaggade hos kusin Maria i Göteborg efter jobbet. Leah ( mitt kusinbarn ) väckte mig imorse och kröp upp i min säng. Vi läste bok och myste en stund. Var även på bio med Michaela, valet av film blev The stranger inside med Jodie Foster. Mycket bra film! Väldigt intensiv hela tiden och högt tempo. Jag blev jätteglad över att vi lyckades träffa in en bra psyk/thriller film som jag och Michan kallar genren. Tänkte bjussa på trailern till filmen.

Imorgon / idag åker jag som sagt till Höör för att fira nyår. Kommer bli superkul och trevligt. Skönt att se några andra väggar ett par dagar. Jag har varit duktigt enligt mig själv och packat i en mindre väska och försökt begränsa mig så gott det går med kläder osv. Inte det lättaste, men jag ska ju bara vara där några dagar. Ska byta nyårsklänningen jag köpte i torsdags imorgon. Hittade ett linne på H&M som jag efter mycket noga övervägande med jobbarpolaren Felicia bestämde att det var bättre. Så förmodligen blir det linnet och pennkjol och lite roligt krims krams. Vi får se! Kändes onödigt att behålla klänningen om jag ändå inte ska ha den på måndag. hade varit bortkastade pengar. 13.30 går tåget och är framme 17.38. Lång resa som antagligen kommer kännas som en evighet. Dels för att jag vill komma fram snabbt och för att tåget kommer vara fullt. Väskor överallt, folk överallt.

Det var kändistätt på jobbet i helgen. Sofia Bach (parlamentet), Carina W Johanson (Louise i gynekologen i Askim), Jonas (myror i brallan), Kim och Casper (Arvingarna). Casper kommer att åka skidor i ett par skidstrumpor ifrån seger som vi tillsammans ansett vara bäst, hans dotter kommer att bära en ljusrosa skidhjälm.

Nu håller jag på att somna och ska därför försöka göra det med. Inlägget blev inte vidare långt, men det kommer längre. Jag vill önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Med allt vad det innebär för var och en av oss. Se till att ha en liten önskning och löfte. Kanske är avgörande det kommande året? Njut långt in på småtimmarna av det nya året och bubbla bubbel i glasen. Nu ska vi se framåt, nytt år...nya möjligheter. Take Care.


No more champagne
And the fireworks are through
Here we are, me and you
Feeling lost and feeling blue
It's the end of the party
And the morning seems so grey
So unlike yesterday
Now's the time for us to say...

Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I

Sometimes I see
How the brave new world arrives
And I see how it thrives
In the ashes of our lives
Oh yes, man is a fool
And he thinks he'll be okay
Dragging on, feet of clay
Never knowing he's astray
Keeps on going anyway...

Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I

Seems to me now
That the dreams we had before
Are all dead, nothing more
Than confetti on the floor
It's the end of a decade
In another ten years time
Who can say what we'll find
What lies waiting down the line
In the end of eighty-nine...

Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I

Besvikelse och inspiration.

Dagen blev inte som väntad. Sorgligt nog. Hade ett missat samtal imorse, ifrån salongen. Jag ringde upp för att få meddelandet att Frida var sjuk och kunde därför inte klippa mig. KATASTROF! Det fanns inga andra tider eller annan frisör heller, allt var fullbokat. Blev ledsen och arg, varför kan det aldrig bara gå vägen? Varför ska det alltid sättas käppar i hjulen? Hade bokat tiden för jättelängesedan just för att få en tid hos Frida, nu kommer det dröja månader innan jag får chansen att åka hem och klippa mig hos henne. Istället för att sitta och deppa åkte jag och systeryster till Göteborg. I ett desperat försök letades det efter en klänning, i en folkmängd som måste bestått av alla Göteborgs invånare. Jag fick tag på en klänning och lite smått och gott. Hann inte "strö-shoppa" något vidare på grund av att tiden var smått begränsad. Kanske var lika bra! Köpte även en sak som ska bäras med till Skåne. Mer avslöjar jag inte. Kommer i alla fall bidra med något till festilgheterna.

Imorgon ska jag jobba på Intersport, i all REA-panik. Huh! Efter jobbet ska jag förhoppningsvis träffa Michaela och kanske slagga hos henne. Båda ska upp tidigt på lördagen och jobba, så passade bra. Hon tyckte vi i så fall kunde göra som förr i tiden , när vi bakade kladdkaka och mös hela kvällarna. Jag sa att jag tyckte det lät som en mycket bra plan. Så jag hoppas. Var jättelängesedan jag träffade henne, hon kanske till och med kunde klippa min lugg?

Har letat runt lite och hittat lite nyårs inspiration jag tänkte dela med mig av. I lite olika stilar. Kul att titta på bilder och se olika idèer. En del saker är kanske för många lite too much, men gör det till er egen grej! Mixa och matcha. Hörde på radion idag, P3 besökte några olika affärer runt omkring i landet och frågade just om nyårs outfiten. Samtliga av de tillfrågade nämnde just att man ska våga ta ut svängarna och glittra lite extra. Men som sagt, bara inspiration...



182335-521



182335-522



182335-519



182335-520






Take Care








The cold Swedish winter
is right outside
and I just want somebody
to hold me through the night

In two thousand years
this place will be covered by ice
and the people who will dig us up
will be in for a big surprise

After carefully studying
our calcium-nourished bones
they'll find enclosed
our hearts of stone

Singing the cold Swedish winter
is right outside
and I just want somebody
to hold me through the night



Sista veckan på året innan början på ett nytt.

Annandag jul börjar ta slut. Julen likaså. Det går alltid lika fort, vi stressar en månad i förväg för att få en lyckad kväll, två lyckade kvällar på sin höjd om man har tur. Denna dag har ägnats åt lite snabbshopping som resulterade i en cardigan och löpning framåt kvällen. Annars har den varit mycket lugn. Har även sagt hej då till Robin som körde till Kläppen idag för att vara där tills i april. Var faktiskt rätt jobbigt, fast jag vet att jag ska hälsa på honom någon gång i vår. Killkompisar är mycket bra att ha, så enkel vänskap! Löpningen idag var skön, härlig musik i öronen och ordentligt underställ. Det blåste en del, men vad väntar man sig när man bor på en ö? Att äta någonting annat än julmat var också gott. Pasta med fläskfilè i tomat/basilika sås blev det.

Tittar på sex and the city, 3:an har trippelavsnitt med dem på kvällarna nu. Love it!

Imorgon är det klippning och shopping på schemat..Får se hur resultatet av delarna blir. Behöver få tag på en nyårs-outfit..och håret..kanske rakar av det? Det förslaget känns inte helt frestande..men man ska aldrig säga aldrig.

Nu ska jag titta vidare. Inlägget blev inget vidare långt och annandagen hann ta slut. Tiden bara rinner iväg..Det är sista veckan på år 2007. Jag vet precis vad jag ska ha som nyårslöfte...

Några bilder ifrån året...



1. Jag pratar på min mycket begränsade engelska med en engelsk snubbe.
2. Carolines studiofotografering.
3. Jag och Fia.
4. Jag och Jenny.




Take Care




and i know nothing sweeter than
champagne from last new year's
sweet music in my ears
and a night full of no fear


Happy Christmas!

GOD JUL!

image488

image489

23 december 23.42.

Julen är över innan den ens har börjat. I stort sett i alla fall. Julklappsutdelningen är redan avklarad, dagen innan julafton. Tragiskt. Varför den är det beror på att imorgon ska vi inte ha några julklappar, en dum sak de äldr ei släkten kommit på, tråkigt nog. Ikväll har familjen + mormor och systerns pojkvän haft lilljulafton med mat och bingolotto. Jag vann 100 :- och blev allmänt nöjd. Tur i spel otur i....Det blev en hel del julklappar jag fick trots att jag inte önskat mig något. Det bästa var - den ROSA kameran! Fick den dock inte i "handen", den är beställd och kommer senare. Lite synd, hade gärna haft den till nyår. Men men.
Det är så synd att julkänslan blir mindre och mindre för varje år. Man är i en sådan dum mellan ålder då man är för stor för att tro på tomten och för ung för att ha barn som tror på tomten. Har ju dessutom oturen att inte ha en hel skara småbarn i släkten som hade skapat en hel del stämning som nu fattas. Imorgon bär det först ut till farmor 12.00 för att träffa mina kusiner och käka lunch. Den viktigaste traditionen på jul! Efter det Kalle Anka och sedan in till Göteborg och julfirande hos min moster. Det kommer bli konstigt, vi har jämnt haft tonvis av klappar där...i år ingenting. Det enda vi ska genomföra är en tärningslek där alla bidragit med en klapp för 75:- , lätt att hitta en klapp som ska passa båda könen och i en ålderskillnad mellan 17 och 85 år. Puh! Det tråkiga blir också att min syster som är den enda i min ålder på mammas sida ska tillbringa en hel del tid hos hennes pojkvän imorgon kväll. Vilket bidrar till att jag får joina en hel bunt 30+ :are ...Inget fel med det, men att själv ha någon i det läget hade jag knappast tackat nej till.



Annars har jag jobbat på Intersport fredag-lördag, har gått jättebra och är skit kul. Stressigt men varierande. Igår var jag ävenpå utgång i Göteborg med Mikaela. Vi provade ett nytt "hak" och sedan drog vi vidare till en Bögklubb för att få dansa till gamla godigar som de har en förmåga att tycka om. Jag som inte varit på stället innan stod med öppen mun och tittade på alla män runt omkring i min omgivning. Faschinerande på ett märkligt sätt. Allt är så lättsamt, som heterosexuell kan man gå till ett sådant sälle bara för att få vara för sig själv och dansa. Härlig omväxling! När vi varit där en stund kommer det plötsligt fram en tjej till mig och berömmer mina kläder. Vi börjar småsnacka ch jag nämner något om att "hon sminkat sig snyggt". Mikaela säger efteråt att tjejen flörtat med mig. Får väl ta det som en komplimang?



Ska strax bädda rent i min säng och titta lite mer på tvn innan sängen väntar. Ångesten för morgonsdagens outfit har påbörjats, humöret imorgon får avgöra.
God Jul! Ta hand om varandra. Imorgon är världens bästa dag att visa hur mycket man tycker om varandra på.

Take Care.


Christmas Time!

Torsdag. Igår kväll kom jag utmattad och trött hem till Tjörn med mina väskor. Efter sammanlagt två tåg och två bussar kändes det skönt att bara få sätta sig ned och käka lite. Hade enbart käkat en taskig burgare på dagen, det kändes. Det blev i alla fall en mycket slapp kväll igår framför tvn. Fick två julklappar ifrån jobbet innehållande vinglas och chokladtryffel, gott! Idag fick jag vara chaufför ännu en gång åt mormor, frisören denna gång. Efter det körde jag och systeryster till Stenungsund och köpte upp de sista pengarna, tur att nya kommer imorgon. När vi kom hem väntade städning och julbak. Det blev en sorts julgodis jag hittade i Hennes, en nyttig variant skulle det vara! Fick en mycket glädjande nyårsinbjudning idag som gjorde mig mycket glad. Det är baraklänning och  tågbiljetter som ska fixas..tack igen för inbjudan!

Tittat på Spice Girls reunion program på Tv4, vilka minnen. Vi som är runt 20 år under den tiden de var som störst var nog i perfekt ålder för att tycka om dem. Nästan alla låtar sitter fast i hjärnan med superlim och kommer antagligen inte lossna på många många år. Magtröjorna och platåskorna som alla skulle bära, har fortfarande mina vita platåskor med bubblor i kvar. Hade sparat ihop pengar till dem länge. En tidsepok jag är glad att jag fått uppleva. 90 talets pop. 90 talets mode. 90 talets minnen.



Dagens höjdpunkt har precis börjat. Betnèr.
Hoppas ni kollar på det efter jag tipsade er tidigare i veckan om det!

Imorgon ska jag jobba. Jätteglad för det. Blir att gå upp tidigt, men allt för pengarna. Jobbet är ju dessutom kul, så ska inte klaga. Pengarna behövs till allt, de bara rinner ur nävarna...

Nu ska jag njuta av Sveriges, antagligens världens sannaste människa. Han är inte rolig på beställning, han är rolig på grund av vårt tragiska samhälle som bjuder på otroligt bra skämt. Vi bjuder på dem själva och han leverar.


p.s
vad tycker ni om förra inlägget? d.s



Take Care.



You're just like your mother
I'm just the same as the others
Do you belive everything they write in all those magazines
Stay out of love until your ready
Stay out of it 'cause it scares you
you'll still find your lover beside the public library


Dagens Dubbel

Jag och systeryster fikade  tidigare idag när vi shoppat klart. På väggen hängde flera tv apparater som visade gamla/nya musikvideor. Plötsligt syns Ricky Martin allas våran gamla a`latino dansös. Det slog oss båda hur otroligt lika han och vår svenske motsvarighet Magnus Carlsson är. Både till utseende och dansstil. Är det bara vi som delar denna uppfattning?

image485


Tack.

Tack!

image484

Högre breddgrader utan viktig information...

image480




Jag åker hem imorgon istället. Skulle åkt på lördag, men nu är de planerna ändrade. Hittade en sista-minuten tidigare idag och köpte den. Vad ska jag göra här resten av veckan? Fast vad ska jag göra på Tjörn? Det får väl visa sig. Packandet har jag ännu inte börjat med, inser att väskorna kommer att blli för många så jag vill inte ta reda på antalet riktigt än. Så svårt att veta vad man ska ta med hem i klädväg, vad kommer man sysselsätta sig med? Skulle ju vara sjukt irriterande att veta att "just det där halsbandet som hade passat nu" ligger i Kalmar. Nej, så vill vi inte ha det, så är lika bra att packa allt! Bara jackorna som ska ned i väskan tar ju enorm plats och nej.....jag kan inte lämna dem här. Hehe. Sov länge idag, en underbar känsla är det när man vaknar av sig själv. Ingen klocka som piper eller person som skriker, man bara får vakna när man känner för det. Sov som en sten inatt, efter två dagar av brist på sömn var det kanske inte så konstigt. Sitter fortfarande i ungefär samma outfit som i morse, piffat till mig med lite eyeshadow och mascara i alla fall. Enbart för min egen skull, känslan av att vara piggare sprider sig lite. Skulle ah tränat idag, men insåg någonstans att tiden sprang iväg. Att cykla ned till stan bara för att träna och sedan hem igen var inte helt lockande, måste få packat också. Får göra situps här hemma istället.

image482

Sanna jag tycker absolut du ska följa den ena delen av magkänslan. Den verkar klokast enligt mig. Du hade inte kontaktat ifrån första början dem om du inte velat något. Och som jag sa, orten finns kvar om några månader också. Ta chansen! Det kan bli en katastrof...men också det bästa du gjort?

image481

Funderat alldeles för mycket på allt och ingenting idag. Kanske man ska sluta tänka helt och bara göra det som faller in? Helt plötsligt befann jag mig inne på en hel mängd olika grafiska utbildningar på nätet, vilka fingrar skrev in det sökordet på Google? Samma fingrar ville kolla resor och annat kul. De resterande fingrarna var nöjda, med läget för tillfället. De tyckte att valet jag gjort kan vara det jag är mest nöjd med om några år. Finns andra hjärtliga själ till att jag funderar också. Funderat även på FridaFrisör nästa vecka då hon äntligen ska klippa mig igen. Ska behålla håret så långt det går, men något nytt får hon ändå fixat till. Ska även färga det, rött kanske? Mest min nyfikna tanka som vill det...men koppar-rött hade kanske varit något (tss..)?

( inlagt 20.35: kollar musikbyråns avslutningsprogram, de listar de 30 bästa artisterna enligt dem. Älskade Laakso kom på 10:e plats. Jag vill ha hela deras senaste album, någon som kan ladda hem? )
Tre tips på artister ifrån listan:
Feist
Jamie T
Jack Peñate

Usch. Jag måste rensa och göra iordning på mitt rum innan jag beger mig till seminariet imorgon bitti och efter det till tåget mot Göteborg. Packandet också..09.00 imorgon har jag träff med Stefanie på skolan, vi ska käka frukost där och slå våra kloka huvuden ihop. Efter det bli grillad med filmanalyser och få skämmas en stund. Kul. Sedan får vi även tentan imorgon...roligaste stunderna på året. Lägg märke till min ironi i förra meningen.. Igår var jag hos Fanny på en mycket mysig spelkväll. Det smaskades morötter och det dracks glögg. En och annan polkagris smög sig ned i magen också. Vi spelade frågespel i tre olika lag, jag och Ida bildade team. Att vara ett team med henne skulle visa sig vara en ren skrattattack. Det gick jättebra för oss i början, men gick sedan utför. Tänkte bjuda på några svar Ida gav under kvällen.
Det kom en fråga om vad en person hette som drunknade i Vättern 1918. Hennes fundering blev då "när sjönk Titanic?" .
Kristina hade sedan en livlig diskussion om Japan och nämnde i något sammanhang att Oussaka var en stad i Japan. Ida hörde hälften och hennes kommentar blev "jag visste inte att moussaka kom ifrån Japan!"

En annan sak som disskuterade oss tjejer emellan igår var vad en SNUS-KLUBBA är för något? Jag blev så förvånad när det visade sig att personer som kom ifrån högre breddgrader än mig och Kristina (västra götaland) inte verkade veta detta. Allvarligt talat. Det är viktigt att alla vet vad den godaste klubban genom tiderna heter. Blir matt bara av tanken att inte alla vet det. Suck.

Nu ska jag packa och diska.
I veckan väntar Göteborg och shoppingen!
Take Care

Coldplay - Yellow



Look at the stars
Look how they shine for you
And everything you do
yeah, they were all yellow

I came along
I wrote a song for you
And all the things you do
And it was called Yellow

So then I took my turn
Oh what a thing to've done
And it was all yellow

Your skin
Oh yeah your skin and bones
Turn into something beautiful
And you know
You know I love you so
You know I love you so
image483






en musikstund med The Cardigans....



00.54

image479

Vita papper med text på är inlämnade...

Äntligen!

Med en trötthet som inte går att beskriva och en mage som bara hade fått i sig två digestivekex cyklade jag turbo till skolan och lämnade in filmanalysen. Tro inte att jag var ute i god tid, marginalen till deadlinen blev fem minuter. Jag la mig 02.30 inatt och klockan ringde 07.00 imorse, har fortfarande inte sovit. Hur själva analysen blev behöver vi inte tala så mycket om, är bara stolt över att jag fick fixat ihop lite text på några papper överhuvudtaget. Lycka. När jag lämnat in texten cyklades det direkt till mataffären, hade ju inte någon föda hemma alls. Sedan med raskt fart hem och slängde ihop några köttbullemackor, snabbast möjliga! Jag hamnade i soffan med täcket över mig, där sitter jag fortfarande kvar...

När jag loggade in på bloggen att jag fått en mycket trevlig kommentar. Fanny bjöd in mig på spelkväll hos henne ikväll, så jag får strunta i att sova, kanske hinner med en snabb blund. Blir mys! Förövrigt kollade jag även idag tågbiljetter till en ort jag gärna snart besöker. Det är så svårt att få ihop schemat bara, hur pengar och tid ska räcka till. Kanske kan man ta tåget hem därifrån till Göteborg senare i veckan?

Hade fått mail ifrån kanal5 idag också. En glädjande nyhet läste jag:
Magnus Betnér - ingenting är heligt
På torsdag visar vi lite skön standup på Kanal 5. Det är Magnus "hatar allt" Betnér som ställer sig upp i en timme sådär och avhandlar allt från Kristdemokraterna till Filip och Fredrik. Det börjar bra. Magnus Betnér inleder med orden: "Kul att vara på tv, trist bara att det är Femman som köpt det!"
Magnus Betnér - ingenting är heligt - torsdag 21:00

Jag kommer att titta!

image478

Tågresan igår var ingen höjdare. Fullt tåg med väskor överallt. Varmt, kallt och en mycket äcklig spylukt. Väntan på tågbyte i en halvtimme, svinkallt! Hungrig, trött och ångest över analysen. Låter väl underbart? Jag fick i alla fall läst ut den första av två pocketböcker jag inhandlade: Ett hål i huvudet. Vilken bok och vilka funderingar den gav mig, som allt annat. Jag hamnar i någon form av fantasivärld, precis som när jag går ifrån en bio. Någon som känt den känslan? Att man är lite sådär spralligt lycklig och hoppas att världen är förändrad när man går ut genom biograf dörren. Kanske bara är jag, men huh vilka funderingar som kommer. Nästan lite små läskigt. Man undrar vad man gör egentligen, är detta livet?

Nu ska jag blunda en sväng och klura lite på julklappar, bara en vecka kvar till julafton idag! Vad händer på nyår?
Take Care

deadline DÖD.

image476

Då väntar tåget igen...

Söndag 13.01. Skidåkning på tvn och kläderna i väskan bredvid mig...Det är dags att åka "hem" nästan en vecka för att sedan återvända för jullov till Tjörn igen. Jag har packat alldeles för mycket kläder för att bara vara där en vecka, men alltid lika svårt att veta vad man vill ha på sig...Känns konstigt att åka fram och tillbaka, men de tär väl så livet kommer se ut framöver. Jag har fortfarande inte gjort filmanalysen. Ångest och panik, så det blir att knarka kaffe inatt, inget val. Är man så klantig som jag är får man skylla sig själv.

Har äntligen fått fixat datorn, så nu funkar den igen som den ska, underbart! Så nu "Hunken" behöver du inte retas längre. Ska snart käka tidig middag och efter det åka in till Stenungsund och hälsa på min gammelfaster. Anledningen till besöket är att dels vet man inte hur länge till hon kommer att leva och sedan hade hon en sak att ge mig enligt mamma. Tycker om gammelfaster Ingrid, hon är en klok gammal dam. Vid tre tiden ska jag ta bussen till stan och efter det väntar en fyra och en halv timmes lång tågresa, hade varit roligare om man hade sällskap. Vad som händer i veckan vet jag inte, alla klasskompisar kommer antagligen åka hem i början av veckan, men jag har bokat tågbiljett hem på lördag. Typiskt. Det blir en hel del träning och julshopping i alla fall. Om någon har ett annat förslag på vad man kan hitta på är det välkommet.

Pratade julklappar och vad jag önskade mig häromdagen, jag har inte önskat mig någonting beroende på att jag för någon månad sen fick en ny säng. Har inte mage att önska mig mer då, men när familjemedlemmarna själva frågar vad jag önskar mig kan man ju börja fundera, hehe. Det jag sa var att jag önskar mig pengar till en ny kamera. Då kom frågan, vill du inte ha en kamera istället? Varför inte tänkte jag. I alla fall så börjades det kolla olika modeller och sånt, så julafton får visa om det blir en kamera. Man vet ju aldrig.Vi hittade en sjukt snygg kamera bland annat.



Igår var det en mycket trevlig utgång på kockaburra som stod på schemat. Så kul att träffa alla "gamla" polare och snacka om allt och ingenting. Sandra stod för förfesten, nice. Nu ska jag pakc aihop det sista och sedan äta. Magen börjar hungra ordentligt..Sedan väntar tåget!

Take Care

Filmanalys.

PANIK! Har inte alls tid att skriva blogg. Är bara tvungen. Tittar på Linas kvällsbok nu för andra gången, första gången för analysen. Inte heller denna gången kan jag se den utan att skämmas, måste delvis stänga av ljudet. Haha. Den är så sann, men det är också det som gör det så svårt att se den. En del klockrena citat bjuder den på. Boken läste jag för flera år sedan och hör till mina favoriter, filmen efter en bok blir dock aldrig lika bra. Har ångest över hur jag ska få ihop analysen under dagen, men det är väl bara att bita ihop.

Hur börjar man?
Ni som är klara, snälla ge mig ett tips.


image471

....

image468


image469

Fredagens.....

humör: utvilad och uttråkad.
borde göra, men inte gjort: skirva filmanalys. Sysselsättning inatt kanske?
avbockade saker: fixat en av presenterna till syrran, ingenting annat av nytta är gjort.Tragiskt.
klädval: t-shirt och mysbyxor just nu, ska ta ett bad snart och rycka upp mig.
vill göra: boka en solresa eller en weekend någonstans.
låtrad:
shouldn't tell you all I've got inside
but I just need to get it out
let me say it if you don't mind
it's only you I think about

nyhet (komisk!) : Erik, Mattias och Danny ifrån Idol ska bilda en
ny popgrupp. EMD ska de kalla sig och ger ut första albumet i vår.
vad ni borde göra: gå in och rösta på era favoriter till årets rockbjörnar.
musiktips:



roligaste sysselsättning för er som inte har något att göra: olika tester på GP`s ungdomssida. Kom ihåg att det är för barn!
Hur gammal är du?
Är du en svärmorsdröm?
Vilken modeprofil liknar du?
Är du kär?
Vilken frukt är du?


Mina resultat i testen:
1. Din mentala ålder skiljer sig från din verkliga ålder med 29 år
Visst, det är okej att lyssna på gammal musik och försöka vara duktig och omtänksam. Men ibland måste du släppa loss lite. Bara för att du gillar pensionärsgrejer behöver du inte vara som en grå panter hela tiden. Det är ju nu du ska passa på att leva.

(Egen kommentar: Haha, jag skyller på att de tär en ungdomstidning)

2.Definitivt en svärmorsdröm!
Du är helt klart en svärmorsdröm, det är bara att gratulera. Du tycker jättemycket om din pojkvän/flickvän och du tycker att det är viktigt att ha en bra relation med hans/ hennes föräldrar också, bra tänkt. Någon gång kan du få ett tillfälle där det är bra att du har bra relationer med dom, som varför inte om han/henne får åka med på en resa med dig alldeles själv.

(Egen kommentar: låter bra!)

3. Nästa Ebba?
För dig är mode en livsstil! Du har stenkoll på de senaste trenderna och älskar att shoppa! Du ser alltid modeinriktad ut och kommer säkert att bli moderedaktör när du blir stor - om du vill själv.

(Egen kommentar: kan enbart skratta, men faller en tår också. VARFÖR har de Ebba som exempel? Antagligen bara för att irritera mig..)


4. GRATTIS! Du är KÄR! Frågan är bara om dina känslor är besvarade. Kanske du ska be personen i fråga att också göra det här testet?

(Egen kommentar: För det första vilket superdåligt test. Haha. För det andra får väl jag väl be er att göra testet...)


5. Du är ett päron!/Du är en ananas!
Du är medel, tycker om rätt snälla filmer, är inte allt för lat, men skulle kunna hjälpa till lite mer. Lyssnar på mycket radiomusik och du kan våga säga ifrån, men ibland tar du inte initiativet att göra det

(Egen kommentar: Undrar vad de hade för olika frukter och hur de kom fram till vilken som skulle representera vad? Låter helt okej iaf.




Take Care

Massageyrket är flörtningens paradis!

För er som inte kommit fram till vad ni vill syssla med i framtiden har jag svaret: Bli massör! Vilken ultimat arbetsplats. Flörtningsgraden är extrem och närheten likaså. Det finns ingen person som är missnöjd efter ett besök hos dig och du får jobba med någonting avkopplande. Du lär också bli en person som blir extremt populär och välkommen överallt. Jag har precis insett detta, efter en halvtimme underbar massage. Första känslan kändes sådär, slänga av sig kläderna för en kille som var bara några år äldre. Tanken över hur jag skulle göra med bh:n slog mig, skulle jag slänga av den eller låta den ligga under mig? I nästa ögonblick var den av och la sig som en klump på golvet. Jag insåg att det antagligen inte  var första gången han varken såg en bh eller ett par bröst, så varför inte bjuda på lite mer. Massagen var hur skön som helst, han sa att jag var jätte stel, vilket inte kom som en överraskning direkt. Massage ska bli min nya lyxpryl jag ska unna mig då och då, kan verkligen behövas.  

image467
  
Det är den 13 december idag, luciadagen. Jag och mamma var uppe halv sju imorse, traditionsenligt och tittade på lussefirandet på tv. Mamma hade kokat kaffe och lussebullarna ifrån mormor smakade som alltid, jättegott! När mamma är klar med sin massage om en liten stund ska jag köra mormor till tandläkaren, efter det är det hem och baka pepparkakor. Mums. Sedan i eftermiddag blir det julfirande på liseberg, ska äta knäckäpple bland annat (min egan lilla tradition, fast de tär jätteklibbigt och jobbigt att äta) .

Återkommer ikväll. 

Dagens tips: Singlar, bli massör! I det yrket kan ni välja och vraka bland kroppar, att lägga in dödsstöten är inte speciellt svårt heller, en liten hand där...haha. Nej, men seriöst. Ett hett tips.
                
Take Care

Mormorsdag

Vilken dag det har varit. Halv tio körde jag och tankade för att efter det hämta upp mormor som skulle besöka tandläkaren. Besöket uteblev dock på grund av ändrad tid tills imorgon. Jag var inte jätteglad direkt över att ha fått gå upp i onödan. När mormor blivit avsläppt igen styrde jag mot solariet. Härligt, men tiden gick fort på den plastiga sängliknande saken. Annars brukar den smått panikslagna värmen och myror i benen drabba mig, men inte idag. Brunheten syns inget vidare, men bokat tid även på fredag..och då kanske...Det är skönt att få lite färg på kroppen, man känner sig genast lite piggare! Jag hyrde även en film på OK/Q8, Beck - Gamen, ska försöka se de sista filmerna i ordning. Beckfilmerna hör till att man ska ha sett! Vid tre tiden hänmtade jag upp mormor ytterliggare en gång och denna gång styrdes bilen mot vårdcentralen och farbrorn doktorn. Han var en trevlig prick och mormor var nöjd över läkarbesöket. Efter det blev det mathandling (en timme tog det!).

Det var ju meningen att jag skulle följa med och lira fotboll idag, påsen med kläderna fanns i bilen, men blev ingen träning. Orsaken - en fruktansvärt ond rygg. Vågade inte utsätta den för sparkar och tacklingar, hoppas jag kan vara med vid nästa tillfälle. Så typiskt att man ska få så ont när man har sett fram emot något, blir alltid så. Besviken. Dumma rygg. Imorgon bitti hoppas jag den ska må lite bättre, har bokat massagetid på mammas jobb. De komme ren massör dit varje torsdag, så varför inte ta tillfället i akt? Ska bli sjukt skönt. Imorgon blir det även en tripp till Liseberg, hör till traditionerna. Mysigt med alla ljusen, människorna och alla små mysiga försäljningsstånd. hade ju dock varit mysigare med någon annans sällskap än mammas och syrrans, men man ska väl inte klaga antar jag.

Fanny och jag skämtade på häromdagen om hur dumma vi är när det gäller web-kursen. Vi har ännu intef ixat den kursen, men som tur är är det fler än vi som inte gjort det. Tack och lov. Vi är kanske inte bäst på just det, men snart jäklar kommer vår stora tid komma! Då jäklar.

Ska snart köra lite mer bil (får ju passa på, kom faktiskt ihåg hur man körde!) Jag ska bort till Robin och umgås med han och Joel ett tag. Det blir antagligen fotboll för hela slanten, med blandade känslor..men men det kunde varit betydligt värre! Jag vet ju fler som älskar fotboll och tipset, om jag inte ska nämna text-tv....ska inte nämna några namn :)

Kul att fler och fler uppdaterar sina bloggar ofta!
Take Care.

En konstig verklighet.

Sitter i mitt gamla rum hemma på Tjörn, känns tomt. Vet inte riktigt var man ska säga är hemma längre, ett konstigt mellanläge. Vid tretiden var väskorna innanför dörren här "hemma". Då hade ingen i familjen kommit hem och det var en konstig känsla. I kylskåpet fanns ingenting jag hade valt och mitt rum var tomt. Några få hyllor, en säng och ett par tavlor finns kvar. Kommer man någonsin återvända hit på riktigt igen? Tror inte det, eller snarare jag vet att jag inte kommer. Man vänjer sig konstigt snabbt av familjelivet och bråket om tv-kontrollen, det har inte existerat på ett tag. Ändå är det en skön känsla, att få mat på bordet och någon att prata med. Att bara gå till Ica och handla är trevligt, man hejjar på i stort sett hela affären och man vet var alla varor finns. En sorts dold trygghet. Dagen började redan 06.00 då klockan ringde, tåget avgick 09.00. Sedan var det två tåg och två bussar som väntade innan jag kom till ön. Nu ska jag vara här tills på söndag. Det är så mycket man vill hinna med, men man vet hur fort tiden kommer att gå. Swish, så är det söndag igen och tågresan hem väntar.

Idag har jag umgåtts med Sofia och Gerda, det blev derbymatch i hockey. Det var jättemycket folk i ishallen och ett antal "hej" avverkades. Kul att hitta på något, att fylla dagarna. Man får passa på! Imorgon ska jag göra två goda gärningar för mormor. Först ska jag köra henne till tandläkaren och sedan till doktorn. Man varken har eller vill ha mage att säga nej, var månader sen jag träffade henne sist. Lilla favorit mormor. Emellan dessa uppdrag ska jag bland annat sola och hyra filmen som jag ska göra filmanalys om. Linas kvällsbok. Efter körningen till doktorn ska jag följa med Kamilla till fotbollsträning de har. Haha, det ska bli intressant att se hur mycket teknik som finns kvar. Kommer antagligen göra bort mig helt, men i så fall får jag bjuda på det. Kul att vara med och lira lite! Ska även hinna med att träffa Robin. Fullspäckad dag. Resten av veckan är oklar och skönt är det. Måste skriva filmanalysen och hinna lite julshopping bland annat. Har kommit en bit i min pocketbok också, sånt man kan ägan timmarna på tåget åt. vek en sida som jag måste dela med mig av. En konversation mellan Minou och hennes bror Karl.

- Med ditt resonemang kan man ju inte lita på nåt nån säger. Allt kan ju vara påverkat av deras personliga livslögner
- Exakt!
- Fy fan, Minou, hur blev du så här jävla bitter?
- Jag är inte bitter, bara realist.
- Typiskt bittra människor att påstå att deras bittra syn på verkligheten är den sanna.


Dagens nyheter / tips.

- Lasse Lindh ska vara med i melodifestivalen.
- Acne fyller 10 år och satsar på en
jubileumskollektion.
- Ni som är intresserade av vintagekläder, kolla in denna
hemsida där man kan handla direkt ifrån nätet.
- Tidningen Hennes har utsett 2007 års kvinnor, blev
rätt personer utsedda?

Kvällens låt, en del kommer känna igen den ifrån serien Andra Avenyn.
Lyssna på den några gånger, grymt skön!:



Imorgon är det bonde söker fru final, med allt vad det kan innehålla. Det är även roomservice som denna vecka hälsar på hemma hos Emma Andersson ochHenrik  Zäta Zetterberg.


Nu ska jag sova i min gamla 90 säng. Fast jag trivs bra här och tror veckan kommer att bli bra, så skulle några dagar i det skånska kollektivet varit ännu bättre. Sov gott. Take Care.

Snabb genomgång.

Godkväll.
Varit en innehållsrik helg på alla tänkbara sätt. Först. Tentan, hur gick den? Ingen som vet, den kändes okej, men man ska aldrig ropa hey innan man är säker. Så jag håller tyst angående den. Annars har helgen mest tillbringats på Öland med Stefanie, en del shoppande i Kalmar ska tilläggas dock.
I fredags var det tentaplugg på stammisfiket i stan och på kvällen IDOL final och middag. Trevligt!
Lördag, tentan 09.00..klar vid 11 tiden. Det blev kinamat som planerat, gott och mysigt. Efter det shopping på stan. Kan dock inte avlöja vad som inhandlades (julklappsmaterial). Stefanie köpte en hel del saker hon med, efter det blev det en riktig latte på riktig laktosfri mjölk. Jag berömde personalen väl, hehe. Sedan åkte vi till Öland och jag lekte bloggdesigner bland annat. Vi åt egen komponerat julbord och slötittade tv. När det var dags att sova öppnade vi två av våra (fyra!) inhandlade pocketböcker. Det blev högläsning på en del citat ur böckerna. Jag läser "hål i huvudet" , jag måste bjuda med mig av en lapp text huvudpersonen Minou skriver i boken:

Till en otrogen gris

Ditt patetiska jävla äckel. Du kan ta din fula,omskurna kuk och dra åt helvete. Jag önskar dig allt ont, allt lidande i världen. Du är så feg att Judas bleknar i jämförelse. Om du åtminstone hade ringt! Jag kommer att hata dig tills jag dör! Ring mig aldrig, sök aldrig upp mig.

Minou

PS Ikväll bränner jag upp alla dina saker på gården, inklusive dina Fred Perry-tröjor och din elgitarr.
PS 2 Du är så jävla ful i håret.

Sjukt kul läsning! Vi får se om den fortsätter så, jag som inte läst en bok på åratal typ.
Imorgon börjar vår nya kurs..ska vara i skolan 09.00-17.00 imorgon, så måste sova nu. Skriver mer imorgon/idag.

Take Care


oroväckande lugn.

Amanda kom tvåa, Marie vann. Vad jag tycker om det vet ni...jag är splittrad. På ett sätt är det skitbra att Amanda kom tvåa, hon kommer få ett bättre skivkotrakt och inte vara bunden som vinnaren. Felet är bara att jag unnar inte Marie själva "vinnar-titeln". Hon är ingen IDOL enligt mig. Thats it. Vinnarlåten är värdelös som alla år, en typisk lugn låt som alltid passar den ena artisten bättre än den andra. Synd. Men men, det är tre artister som kommer synas mest i framtiden : Amanda, Daniel och Christopher.

Imorgon / idag är det dags för nästa tenta, kommer möta den med blandade känslor. Känner mig oroväckande lugn samtidigt som magen är i uppror. Fråga mig inte hur det är möjligt. Efter tentan imorgon blir det kina mat och shopping i alla fall, längtar. Massa planer för shoppingen....återkommer om detta. Efter det bär det hem till Stefanie på Öland igen, myskväll.

Nu måste vi sova, bussen avgår 08.00 imorgon bitti, huh. Håll en tumme åt mig, snälla.
Sov gott. Take Care.


Lyssna, nattens
låt.

25,8

Just nu sitter jag vid ett skrivbord på Öland, hemma hos Stefanie. Vi har försökt vårt innersta för att plugga i stort sett hela dagen, blandat resultat. Känner mig dock hyffsad nöjd, plöjt igenom några av böckerna i alla fall. Det känns skönt att byta väggar, det har inte varit under så lång tid, men ändå givit ny energi. Det blåser och är kallt utanför, riktigt höst / vinter väder..bara att gilla läget. Ryggen värker mer än på mycket länge och har letat efter en lämplig massör i Kalmar, med det menas i lämplig prisklass. Någon som har en  person att tipsa om?
Stefanie gjorde ett "vuxentest" på mig idag där man räknade ut vilken ålder man egentligen borde ha, om man ska gå efter de frågorna. Min ålder skulle varit 25,8..Lite märkligt men jag blev glad, min dröm ålder har alltid varit runt 25, går jag händelserna i förväg? Tillbringat en stund på 
Blockets hemsida tidigare idag, tittat lite efter roliga biljetter och resor. Finns en och annan intressant sådan. Enda som behövs är en resepartner / partnar.

Fanny, japp frågan är om vi valt fel yrke? Jag hade verkligen funderat, om jag som dig masserat en i Brynäs lag...suck, den som hade haft den turen. Men som du sa, vi kanske får tillbringa tid omklädningsrummen och fråga "hur det känns" istället...Mitt vsar skulle vara att "det känns jäkligt bra" haha. Hon har även skrivit ett inlägg med "100 saker om Fanny", jag ska härma henne, fast jag gör bara 50 frågor. Kul sak, som alla borde blogga om. Lära sig lite om varandra!

Imorgon är det mer plugg på schemat och inlämning av "den rättade versionen av intervju 1". Vi tänkte fika i stort sett hela dagen för att göra pluggandet roligt. IDOL finalen är inte att glömma imorgon. Ni som inte röstar på Amanda vill jag ha ett personligt snack med! Efter finalen väntar sängen...tenta lördag 09.00. Håll gärna en extra tumme för mig, kan nämligen behövas.




50 saker om mig.

1. Mitt namn är Malin Eva Charlotta
2. Kommer ifrån Tjörn
3. Föddes den 26 april 1988 på Mölndals BB
4. Anser att (när det gäller utseendet): hår, ögon, kropp och skor är viktigast hos en kille.
5. 1,71 lång (vad jag vet)
6. Har bruna ögon
7. Sover med tre kuddar
8. Spelat fotboll sedan jag var 6 år, fått sluta nu pga av flytten till Kalmar..saknar mitt gamla lag
9. Lever efter citatet som Kamilla sagt om mig: "om ett skratt förlänger livet, kommer du att leva i all evighet"
10. Skulle velat leva på 60 talet
11. Kan inte sminka mig utan att ha borstat tänderna
12. Har jättesvårt för att vara sur på någon under en längre period
13. Älskar Grekland och reser dit så ofta tillfälle ges
14. Önskar att jag kunde sjunga och skissa
15. Hatar med hela mitt hjärta pulvermos
16. Varit på "småstjärne-audition"  tillsammans med Beata som Lilli och Sussie
17. Tycker det är skitkul att laga mat
18. Vunnit 50 000:- på en tia-lott
19. Tycker inte om ensamhet
20. Fått höra av olika personer vid olika tillfällen att jag är lik Hillary Duff
21. Har önskat Lena PH trevlig midsommar, utan att få "tack detsamma"
22. Håller på IFK göteborg i allsvenskan och Brynäs i elitserien
23. Second Hand, blir som ett barn på julafton!
24. Skooholic
25. Opererat bort mandlarna
26. Tycker inte om champinjoner
27. Alltid haft en dröm om att få simma med delfiner
28. Har planer på en tatuering, pengar och en  bokad tid fattas bara
29. Min tekniska hjärnhalva är inte helt utvecklad
30. Tycker om att sy, önskar dock att tiden fanns att kunna sy mer och bättre
31. Varit ordförande på gymnasiet, med allt vad det innebär...
32. Gustav Norèn, snyggaste.
33. Skulle varit med i "vi i femman" , om vår lärare inte glömt att skicka in papperet..
34. Bott hemifrån sedan jag började tvåan på gymnasiet
35. Kan spela klarinett
36. Haft smeknamnet "mamma" ett flertalet gånger
37. Har en bula i pannan som jag fcik när jag var ett år och ramlade med huvudet före ner på ett kakelgolv
38. Befunnit mig på en polisstation, något jag dock inte tänker göra om
39. Mitt stjärntecken är oxen
40. Har slutat dricka mjölk, då jag tror jag är laktoskänslig
41. Sex and the city håller mig vaken om nätterna
42. Insett att jag är alldeles för kräsen när det gäller det andra könet
43. Jag vill designa omslag på ett coolt magazin eller skriva personliga krönikor
44. Läser dödsannonserna, anser det vara intressant
45. Älskar Findus djupfrysta ärtor som görs i micron (haha!, enda ärtorna jag äter)
46. Köat 8,5 timmar för att få stå längst fram på Kent.
47. Drömmer alldeles för mycket om framtiden, på gott och ont
48. Aldrig åkt ambulans
49. Gömt mig bakom en bil när jag gick förbi Alexander Skarsgård, sedan försökt hitta honom igen
50. Är en alldeles för stor datanörd




Take Care





Ljus, älskade ljus.

Dagen har varit lugn. Lämnat in intervju 2 i skolan, hur den blev vill jag dock ha osagt. Kändes bra att ha lämnat in den i alla fall. En sak att stryka ifrån listan på saker att göra. Efter skolan cyklade jag till gymmet. Ett skönt träningspass, först löpning 30 minuter och sedan styrka. Cykelturen hem var kall och trög, men på något sätt fick man hitta kraft för att orka. Med musik i öronen löser sig det mesta. Väl hemma stod mat först på listan, svängde ihop spagetti och köttfärssås, har sås till hela området nu...Sitter mätt och belåten nu, nästan lite väl mätt. Ikväll hade jag hoppats kunna komma in på högskolans hemsida för att kunna läsa powerpointen, men icke. Sidan vägrar fungera för min del..jäkligt lyckat. Så om någon har tråkigt och vill göra något, så kan ni gå in och spara dem åt mig. tack :)

Killar! Nu söker Cafè
"Sveriges bäst klädde man" , gå in och var med i tävlingen.

Det är så mysigt att titta ut över gården utanför fönstret, överallt lyser det. Den där gråa tråkiga hösten är inte längre märkbar på samma sätt. Det är lika faschinerande att se hur miljontals många olika stjärnor, ljusstakar osv det finns. Inget fönster har likadana lampor som det andra, bara det gör att man kan titta ut en stund.image466 Levande ljus är det dock inte mycket som slår på myshetsfronten. Lukten av tändstickor gör mig sådär löjligt barnslig. Tyvärr använder man oftast tändare, men snart..då åker tändstickorna fram!

Mystider kräver en del bakning och varma koppar också.
Här är tre tips på godsaker ni kan bjuda nära och kära på:
Glögglass med mandelkross och kanelpinne.
Chokladbräck med polkagrisar.
Vit chokladtryffel med pistaschnötter.


Imorgon är det seminarium hela dagen i skolan. Reportagetexterna ska analyseras från alla tänkbara håll och ifrån alla tänkbara människor. Kan bli intressant (på många vis). Efter skolan ska jag plugga med Stefanie, på allvar. Softa får vi göra på lördag eftermiddag.


Take Care.

En början.

Nu får det vara nog. Ryggen får väl göra svin ont om den nu vill det, det spelar ingen roll hur mycket jag gnäller  och är ledsen i alla fall. Det är ingen som kommer och ger massage, så lika bra att ge upp. Ska sluta se negativt på allt annat också, man är väl inte menad för allt bara? Eller? Jag har fortfarande inte skrivit min intervju, men den ska skrivas NU. Inga mer undanflykter, som jag förövrigt haft tidigare idag. Att tvätta tar år...Att göra mat likaså. Men nu, nu sitter jag här med en banan/kiwi smoothie på bordet och det ska skrivas som aldrig förr. Tiden går och det kommer ju knappast någon uppenbarelse såhär dags. Imorgon ska jag plugga, har ingen litteratur, men anteckningarna ska jag noggrant gå igenom. Sedan på onsdag kommer Stefanie, tack och lov för det. Då blir det plugga, mys och ännu mer plugg.

Det finns en sak jag saknar just nu. Michaela i Gbg. Eller kombinationen av de två saknar jag. Alldeles för längesedan jag träffade henne och jag vet att hon hade behövt en stor kram just nu, precis som jag. Hon berättade idag att hon hade haft vinkväll med jobbarpolarna i helgen, det vill jag också ha! Jag vill även strosa runt i vackra Göteborg och fika, lyssna på musiken och se NKs julskyltning. Men icke. Här sitter man fast i en lägenhet full med tvätt...men jag ska inte klaga! Lite närhet hade dock inte skadat, om man får vara petig...Skulle vilja planera helgerna fram till jul, vill ha roliga saker att se fram emot. Någon som har ett bra och lämpligt förslag som jag kan joina?

Nu ska det skrivas! Take Care.


Läs
detta. Haha. Säg vad man vill...

En ensam och regnig ledighet.

Nu är biljetterna fixade, den braiga Kristina löser alla problem. Gött jobbat! Den 8 februari bär det av till Karlskrona på Kents spelning. Mycket nöje. För er som inte bokat gå in och gör det nu, de börjar ta slut.

Idag är annars dagen med stort T - tvättdagen. Det fanns mer kläder än vad jag väntat som behöver åka några varv i maskinen, så det blir ett antal tvättar...suck. Men skönt när det är färdigt. Jag kom att tänka på en sak när jag packade ned all tvätt. Varför jag får så mycket tvätt beror kanske på att jag har för mycket kläder och underkläder. Jag tvättar ju först när det börjar bli kris på den fronten, om jag hade haft en mer begränsad upplaga hade jag fått tvätta oftare och då kanske inte lika mycket? Bara en tanke, som tyvärr kan stämma...Egentligen är tvätta rätt kul, roligare än att diska. det enda som gör det jobbigt är dels springandet till tvättstugan och att kläderna aldrig torkar. Snälla förbättra torkrummen, för allas skull.

Måste även skriva intervju 2 idag. En fakta intervju med valfritt tema. temat är redna bestämt, intrervjun likaså.  Problemet är nu bara hur man ska börja och var man ska börja. Ständigt detta bekymmer, en inspirationsvind, tack! På något sätt ska det väl lösa sig, ska först vara inlämnad 15.00 imorgon, så på något sätt ska väl även jag hinna.

Gillar min nya hobby, att prata med min brorsa Mikaela via Skype. Vi brukade prata med varandra varje dag i telefon, något vi inte kan göra längre. Brorsan är i Holland och passar barn och super, medan jag sitter i Kalmar. Lösningen är dock självklar, Skype! Vilken briljant uppfinning, tacka för den. Nu kan vi snacka skit i flera timmar om ingenting, precis som vi vill ha det.

Ska försöka sy ihop sittkudden idag och fålla sidorna på min framtida klänning. Får se vad timmarna räcker till.

Take Care





See the pyramids along the Nile
Watch the sunrise from the tropic isle
Just remember darling all the while
You belong to me

See the market place in old Algiers
Send me photographs and souvenirs
Just remember when a dream appears
You belong to me

And I'll be so alone without you
Maybe you'll be lonesome, too

Fly the ocean in a silver plane
See the jungle when it's wet with rain
Just remember 'til you're home again
You belong to me

And I'll be so alone without you
Maybe you'll be lonesome, too

Fly the ocean in a silver plane
See the jungle when it's wet with rain
Just remember 'til you're home again
You belong to me

Skyltsöndag.

Godkväll.
Sitter här med rosa naglar och en lika rosa sjal runt halsen. Det blev lite shopping nere på stan idag..som väntat. Två "timrar" till julstjärnorna, inegnting roligt, men nödvändigt. Kardborreband till sittkudden fick jag äntligen köpt också. Det blev ett svart stort brottarlinne (ska dock byta till mindre storlek), en spetsbh, den rosa sjalen, rosa nagellacket och ögonskuggor.....med andra ord lite av varje. Det var mysigt på gatorna, första advent och så kallas skyltsöndag. Bjudning på glögg, marknad och mängder av människor. Det blev inget julmys här hemma ikväll tyvärr, knappt ätit någonting på hela dagen, matlusten finns inte riktigt. Men glöggen på stan var god!

image465


Imorgon är det tvättdags..inte kul, men det börjar bli ont om underkläder i lådorna. Så det kommer vara skönt när det är klart. Ska även skriva intrervju, får se hur den blir...känns som huvudsaken är att få ihop någonting överhuvudtaget just nu.

Jag har även införskaffat Skype, så numera kan ni prata med mig via nätet om ni skulle vilja. Jättesmidigt!

Take Care


Försovning och EM-lottning.

För det första. Robin, hur orkar du lägga ned all din energi på att klaga och tycka dåligt om allt. Ryck upp dig! Bara för att den filmen inte tilltalar dig ett dugg så kanske det finns andra som gillar den. Det kanske fanns en baktanke? Det är bra att du kritiserar mig, men lägg istället upp sånt på din egen blogg som du gillar då :) Tur att du är min lilla iaf.

Snart efter en alldeles för lång försovning ska jag bege mig ned till stan för att göra intervju och för att shoppa. På min lista står just nu: timer till julstjärnorna, leggings (gärna i massor) och smink. Får se vad jag kommer hem med, blir ju något stressigt nere på stan, missade precis bussen också..typiskt. Men det resulterar i och för sig i att jag måste vara strukturerad i mitt shoppande idag. Kan vara nyttigt för mig, händer inte så ofta. Haha. Till min sena frukost/lunch kollade jag på dragningen tills fotbolls EM, det blev en nervös
dragning, som slutade så bra den nu kunde sluta. Tacka för det!

Ikväll blir det troligtvis lite julmys, vad det kommer att innebära är dock inte fastställt än. Någon form av mys är i alla fall planerat. Nu blir det ihop packning av väska, sedan bussen..Se ya! Take Care.

1 december.


182335-462

Nu äntligen har jag tid att skriva. Sedan klockan 09.15 imorse har jag städat. Men först var det
julkalendern och vad tyckte jag? Mysig! Tror att årets kalender kan bli kanon, äntligen en med hög standard igen. Som sagt annars har dagen bara bestått av städning av alla dess slag. Bland annat har elektriker Malin fått krypa fram ur sitt skal och fixat iordning två julstjärnor med sladdar och glödlampor. Tänk vad man kan åstadkomma! Lite annat julpynt som mamma dragit med ned kom också på sin plats och det känns genast lite mer hemtrevligt. Kom på vid fyra tiden att jag inte ätit någonting mer än frukost, så kan det gå när man har fullt upp.



Var med om några lustiga saker också. Dels när jag skulle gå bort till affären för införskaffning av glödlampor visade det sig vara någon form av minimarknad utanför affären. Dock inte helt lyckad, "laxlotteri",loppmarknad och minikarusell. Försäljningen måste verkligen ha gått bra...Väl inne i affären var det nära att jag vände i dörren, provsamkningen av glögg och pepparkakor, gick knappt att tränga sig förbi. Dels för bordet som var aldleles för stort för sammanhanget och för att en hel släkt skulle kramas med varandra. Jag ville bara ha mina glödlampor... Kändes underbart att komma hem efter det. Sedan när jag väl står i fönstret och ska få upp julstjärnan ser jag ett antal utklädda tomtar i en bil utanför. Rudolf med röda mulen spelades i högtalarna och varningsblinkersen var på när de sakta rullade runt i området...Varför? Ingen som helst aning..Visst, det var trevligt på sitt sätt, men ändå. Har inte folk någonting bättre för sig en lördag? Nu efter allt jobb känns det undebrart att ha julstädningen avklarad i alla fall. Så skönt att sätta sig i soffan utan dåligt samvete. Dagens lyxproblem blev att välja färg på hyacinterna jag bestämde mig för att plantera, det slutade med två rosa/röda. Lite färg är aldrig fel.



Vad ska man då göra ikväll? Egentligen skulle jag varit och firat Sanna just nu, men klantiga jag bokar ju inte biljetter i tid. Förlåt igen, lovar att ta igen det! Till min stora besvikelse går det ingen bra film på Tv ikväll heller, jag har aldrig varit filmfreaket, men självklart just när jag har lust att se någonting så finns det ingenting att se. Vi får se vad det blir. Imorgon ska det göras intervju nere på stan och sedan träning. Take Care.

SENAST IMORGON vill jag och Kristina ha besked om ni vill hänga med på Kent i vår. Så hör av er, vettja!




Hallelujah

Någon tatuering på grund av Idol blir det inte, ska någon gång bli av i alla fall, men inte av samma drastiska anledning. Amanda är i final, precis som vi ville ha det. Andreas får lämna hotellet..på tiden! Ett av de bästa framträdanden hittills: http://www.tv4.se/player/idol/player.html?framed=1&pid=191892&itemId=&treeId=30238


image454image455


Dagen med stort O var det idag. Omtentadagen. Hur gick det då? Åt helsikke rent utsagt och jag var inte ensam om att tycka det. Ni som klarat tentan ska vara oerhört glada, dagens tenta var dubbelt så svår! I stort sett alla som satt i salen gick efter den obligatoriska timman, suckande. De flesta skrattade efteråt, vad ska man göra. Det var ju frågor ingen någonsin hört talas om. Lätt. Det är bara att blicka frmåt nu i alla fall, omtentaveckan är först någonstans januari-februari, med andra ord ett tag kvar. Nu ska jag bara njuta av denna helg och läsa intervjuteknik istället. Mycket mer motiverande. Efter skolan cyklade jag till gymmet, härligt. Först ett svettigt gympass med musik i öronen för att sedan simma ett antal längder i bassängen. I duschen blev jag uppraggad. Haha, nej inte precis. Men en trevlig tjej frågade om hon kunde få lite balsam av mig, självklart. I bastun disskuterade vi sedan hur bra balsam var och hur gott Herbal Essences http://www.herbal-essences.co luktar. Efter skolan blev det mat. Kom på att jag inte ätit någonting på hela dagen, så snabbt hem och fixa ihop lite krubb. Mätt och trött gick jag och sov en timme efter det. Sedan var klockan Idol. 

Imorgon är det julkalender premiär 09.00. Systeryster påminde mig om den ikväll när hon ringde, trevligt. Hon sa dock någonting som fick mig få en klump i halsen. "Jag saknar julkalenderfrukosten med dig"  . Det har varit en av få saker vi ständigt stått fast vid, mysiga frukostar med levande ljus. Vi kom överens om att vi har mycket att ta igen när jag kommer hem. Ska stenhårt följa kalendern ifrån mina småländska skogar i alla fall. Det ska även storstädas imorgon med allt vad det innebär, bland annat julstjärnor i fönstren. Ska även försöka hinna träna och gå en vända på stan, ska köpa kardborreband till sittkudden och kanske någon detalj till mitt klänningsprojekt. En skön lördag..som jag dock helst tillbringat någon annanstans, funderade ett tag på att åka hem. Vill hitta på något!






 Kent biljetterna släpps på måndag. Kristina och jag har namninsamling på er som vill med till Växjö på spelningen. Välkommen att anmäla, om intresset finns!


Nu ska jag bädda ner mig i sängen och hoppas att nackvärken försvinner någon gång..Take Care