Malins Musiktips 8

Dags för musiktipset. Och denna veckan är det en av det manliga könets tur.

Veckans tips är: Jens Lekman.



Jens Lekman, född 6 februari 1981 i Angered, är en svensk popmusiker, som blev uppmärksammad under namnet Rocky Dennis. Jens är uppvuxen i Hammarkullen i Göteborg men bodde fram till nyligen (2007) på sin omskrivna Kalenderväg i sitt lika hatkärleksomskrivna Kortedala. Jens Lekmans musikkarriär tog fart i och med att hans musik spreds på Internet. DN skrev följande i en artikel om Jens:

- Jag blev besatt av att kontrollera allting och ville att allt som skrevs om mig skulle vara korrekt. Jag tyckte att det började påverka mina vänner och min familj. Det var folk som inte hörde av sig och så fick jag reda på att de hade tolkat in saker i något de läst.
Men det här vände Jens Lekman till ett spel med roller där hans mediala person kom till användning i stället för att vara en belastning.
- Jag kom till en punkt där jag insåg att det här var centralt, att det finns något fint i att inte ha kontroll över det. Det finns hundra olika Jens Lekman på Face Book och Myspace som folk har skapat. Jag gillar att det går runt en massa små kloner av mig och att det finns en massa historier som inte stämmer. Jag förvränger ändå alla mina egna minnen.
Att det finns fler än en Jens Lekman berättar han när jag träffar honom på Rosenkaféet i Göteborg några dagar före skivsläppet.
- Jag tror att det finns två olika Jens Lekman. En Scen-Jens och en vanlig, men jag har svårt att separera dem. Det vore skönt att ha en karaktär att gömma sig bakom, men det är inte så det fungerar. Jag sjunger ofta till mig själv. Kanske har jag behov av en myndig röst som säger åt mig vad jag ska göra.
Allt du hör Jens Lekman sjunga är sant, men det betyder inte att det har hänt. Ännu.
- Jag skriver ofta profetiskt. Först skriver jag och sedan ser jag till att uppleva det. Jag vet inte längre vad som är påhittat och vad som är verklighet i mina låtar.

1. You are the light.
2. Sipping on sweet nectar.
3. SKY PHENOMENON







Vad tycker ni?

En onsdagsnatt och en torsdagmorgon

Solen lyser ute, härligt! Igår blev det pubrunda, karaoke (Britney Spears!...kvällens sista sång), efterfest och taxiresa. Var hemma runt 04.20...snoozade ett antal gånger imorse, men nu är jag på benen. Klockan ett är det föreläsning, yey! Men men, vad gör man. Har ätit på tok för mycket de få timmar jag varit uppe idag. Flingor, mackor, apelsin och snart soppa. Edina uttryckte sig bra om det i tisdags "varför är alltid suget större än viljan?". Sant, så sant.

Nej, nu blir det soft i soffan en stund till, sedan en välbehövlig dusch och sedan skolan. Förresten, vadet gick inte alls igår. Så dags att ta nya tag, helgen är inte över än. Faktiskt inte ens påbörjad. Men jag kan behöva lite hjälp, är det ingen som anser att jag borde klara av vadet?
I så fall, hjälp mig! Haha.

Skorna passade och de var helt oanvända!
Take Care.

- Du får hela jävla jag.

IKVÄLL SKA VADET FIXAS!

/ Malin & Kristina.

Malins potatissoppa

image797

Veggoveckorna går framåt. Inga större problem att klara mig utan köttbiten. Idag har jag tillagat soppa. En krämig och len variant av potatissoppa. Även ett mycket billigt alternativ förr oss studenter. Prova, om ni vågar!

Smaklig måltid!

Senaste nytt ifrån Köping.



Kvinna pantade med fiskelina

Sverige 27 feb 10:57

En kvinna i Köping prövade på tisdagen ett kreativt sätt att plocka ut mer pengar från en pantautomat.
Genom att fästa en fiskelina på en pantflaska kunde hon dra flaskan fram och tillbaka flera gånger i en pantmaskin i en livsmedelsbutik, rapporterar SR Västmanland.
Den flaskfiskande kvinnan i 40-årsåldern upptäckets dock av väktare, som kallade på polis. Hon misstänks nu för bedrägeri.


image796

Senaste dygnet med smygfotografering.

Godkväll.
Det senaste dygnet har varit innehållsrikt. Samtliga timmar har spenderats med Kristina. I sängen, vid frukosten, på biblioteket, i böckerna, vid middagen och på stan. Varje timme har bestått av någon form av snuskprat och minst ett skratt varannan minut. Igår vid 23.50 tiden bestämde vi oss för att besöka nattöppningen av bokrean. Helt spontant. Inga böcker i sikte, utan mer en kul sak. Jag hoppade på min cykel med en liten väska som skulle föreställa min packning och cyklade ned till stan. Luften var jättehärlig, vantarna behövdes inte ens. Väl på bokrean hittade jag tre böcker med lika dystra titlar:

- Män kan inte våldtas.
- Sen tar vi Berlin.
- Svinalängorna.

Jag var blev i alla fall positivt överraskad, som sagt hade inga mål med trippen till affären. Efter besöket cyklade vi hemåt till Kristina där en varm säng väntade. Vi kröp under täcket, men tröttheten var inte vår vän. Så vi tjattrade, skrattade och kom på underliga saker en bra stund. Sedan somnade vi, tätt intill varandra. Kristina bjöd mig på frukost i sängen, uppskattat. Sedan bar det av till biblioteket 09-15 är en rätt bra studiedag anser jag. Hittade även på biblioteket två hunkar. En med snyggaste "acne röven" och en som skulle bli mitt "offer". Han, offret försökta jag plåta. Resultatet är första bilden här nedanför, en väska av honom kan man skymta i högerkanten. That`s it!



Lunchen åt vi tillsammans med Andreas, Edina och Ronja. Jag åt min första vegetariska lunch som inte skedde på egen vilja (för godast lunchval). Nej, nu var det veggoveckorna som avgjorde. En sleten omelett som inte smakade något. Mums! Under lunchen slöts, ETT VAD, som jag inte tänker förlora! Jag vill inte gå in på detalj vad det handlar om. Men det ska vara bestämt innan helgen, annars måste jag hålla ett tal inför hela klassen på måndag om hur mycket jag älskar den (hade varit patetiskt, eller hur...kan dock se en hel dle som skulle se det som otroligt underhållande) . Jag kan avslöja att vadet ska försöka fixas imorgon, Kristina och jag ska ha pubrunda för att lösa uppgiften...På biblioteket gömde vi oss en stund, för vår klasskamrat ( kan man kalla han det?) Jag var tvungen att smygplåta honom. Stackarn   ?   Kepsen hängde han prydligt på ryggsäcken, efter vissa problem. Klockan och glasögon på vänster sida bordet och sist men inte minst. Han själv i sin rutiga härliga flanell skjorta. Vilken dröm! 



Det blev även en runda på stan. Köpte "apbilliga" kläder. Ett par leggings och en stor soft T-Shirt. Kristina köpte en söt röd skjortklänning. Finns så mycket snygga vårkläder.., men vem vill köpa sådana när våren inte existerar än?

Imorgon ska det tvättas..07.00! Ruskigt tidigt, så borde sova inom en snar framtid. Vi får se hur det går med det.


Mina traderaskor är på g!



Take care.


Aldrig mer.

Jag hatar att det alltid ska bli fel. Komplicerat. Skita sig. Aldrig påbörjas.
Jag hatar att jag faller fel. Varje gång.

Aldrig någonsin mer.

Mina likheter med Beyonce?

MyHeritage: Celebrity Morph - Family histories - Vintage photos




Testade flera bilder som resulterade i Beyonce...Haha.

Ny kurs med kycklingtema.

Hemma efter första dagen med ny kursen. Vad tycker jag? Vet inte. En lärare som tror att påsken redan kommit (klädd i en extremt gul kofta med tillhörande sjal) och som snackade så många ord / minut att hjärnan vägrade lyssna. Hon verkar dock helt okej trots detta, måste bara vakna till lite. Det kanske var det den gula koftan skulle hjälpa till med? Väcka trötta studenter. Klockan på väggen framför oss tickade så sakta att jag stundtals trodde den stannat. Det tragiska är att jag tycker detta är skit intressant, men inte en måndag morgon och inte när man MÅSTE få in allting. Böckerna i kursen är fyra stycken små biblar som ska plöjas igenom. Någon som kan tänka ig läsa dme för mig för en bra slant pengar? Njea, det ska väl lösa sig, motivationen är bara inte på topp. Men mysbyxorna, lite mat i magen och en kopp kaffe kanske kan få den att sakta men säkert återkomma. Jag och emma konstaterade dock att vi redan saknar förra kursen. Känns ju betryggande.

Studentkassan är tom innan den ens kommit in på kontot.

Jag har blivit traderakåt. Det är Nikolinas fel. Men jag gillar det!

Innan jag somnade inatt gav jag ett bud på ett par vintagestövlar och ett på ett par grymt coola leggings. Stövlarna avslutades inatt, vem vann? Jo jag. Leggingsen avslutas om någon timme. Vem leder? Jo jag. Studentkassan som just nu är tom, kommer inte överleva i denna takten. (men stövlarna var sjukt billiga!)

Men det är spännande :)

.....

Sökes: Biosällskap.

image790

Veggoveckorna har påbörjats.

Storhandlat veggomat idag. Grönsaker, burkar med konstigt innehåll och ännu mera grönsaker. Till detta - fullkornscouscous, nudlar och lite blandad fisk. Två papppåsar till ett värde av 560:- blev det. Hur lyckas man köpa grönssaker för den summan?

Det ska i alla fall bli två veckor med veggo mat, med insöllag av fisk. orolig att jag inte får i mig tillräckligt med näring annars. jag var smått vilsen på flera avdelningar  i affären, speciellt bön-avdelningen. Jag har aldrig varit någon älskare av bönor, men jag svalde och bestämde mig för en burk med Kidneybönor (vad nu det är?). Om någon har något bra bönrecept är jag väldigt tacksam. När jag väl har betalat och ska lyfta mina väldigt tunga kassar till bussen, spricker handtaget på ena påsen. Lyckan var inte total. Jag lyckades på något vis bära påsarna till bussen och till mins tora glädje kom sambon på bussen vid stationen. Så hon hjälpte mig resten av vägen. Tack för det!

Så nu vill jag ha er hjälp med recept på veggomat. Allt tänkbart är välkommet.

Det vinnande bidraget...

Björn Gustavsson.
Malin är stolt när hon kan säga att hon har sett Björn framträda innan han kom ut i rampljuset.
Linköping - melodifestivalen 23 / 2 -08.
Att vi inte skcikar honom istället för något kasst bidrag är för mig ett frågetecken?



Photos.

182335-784




1. Kristinamed hennes bucket.
2. Fanny i galet sött linne.
3. The ladies på topphumör!
4. Ida, fick en konsekvens..kullerbyttor.
5. Fannys tunga.
6. Kristina och jag i tveksamt leende.
7. Me and my classmate.
8. Fanny med färgglada buckets.
9. Love och Kristina sover. Vissa poosar till och med i sängen?!
10. Resultatet om man skojbråkar med klasskompisen.

Skandal.

SKANDAL
Patrik Isaksson som hade den enda bra låten i kvällens melodifestival gick inte vidare.
Vart är tävlingen på väg egentligen?

Impossible.

image778

Dagen efter..

Fullmoon party igår.

Håller med Stefan, folket var mesigt. Kom nyss hem ifrån en natt med Kristina och Love. Trevligt värre. Love bar mig över ena axeln halva vägen hem. jag hade ingen jacka och hängde där med enbart klänning och flipflops. Haha, anledningen till att han skulle bära mig var för att "han behövde bli lite trött så han kunde somna.." och då skulle att lyfta mig vara det enklaste? Sedan idag blev det bakis pizza med Kristina och Fanny. Mycket trevligt. Bikinin jag hade på mig igår har jag fortfarande på mig..sunkigt, men sant. Gårdagens fest innehöll allt och ingenting, men jag missade nog det mesta.

Efter att ha tillbringat fyra timmar i soffan med min klasskompis. Haha. Hur det kom sig är för mig fortfarande ett stort frågetecken,sjukt onödigt. Men vi ville få lite bra kort, men kanske inte 20 stycken...yeah yeah. Något man kan skratta åt i alla fall. Det var även tävlingen "slicka grädde ifrån manliga bröst". Skit vidrigt. hade grädde överallt, i hela ansiktet och golvet fylldes även med samma vara. Luktar fortfarande grädde, usch. Vidrig lukt. Vi fick oss även ett antal goda skratt imorse, jag och Kristina fick minsann veta att "vi bara umgås för att vi kommer ifrån Göteborg båda två" - Love. Jag och Love fick även för oss att slå varandra. Det slutade med att han stängde inne mig på toan och höll för dörren. När jag efter några tappra försök inte lyckats öppna, så tog jag i lite extra. Då flyger dörren upp och jag flyger efter. Då har Love lagt sig i sängen och både han och Kristina gravar som tusan när jag flyger ut. De självlysande drinkpinnarna vi trodde vi fått med oss till festen och att någon snodde dem där var fel. Fanny hade hittat dem hemma hos henne, så de hade inte kommit med. Bra koll på oss...fulla och yra. Men förfesten var kul, en extrem stor kortlek roade vi oss med. Regler, kissekort och några avslöjande sanningar...

Nu ska jag ta en liten tupplur, efter en skrattfylld ångestdag. Sedan blir det ett varmt bad, med ansiktsmask och efter det melodifestivalen...Bilder kommer senare ikväll.

Take Care.

Malins musiktips 7.

Förra veckans musiktips publicerades inte, min hjärna förstod inte att det var torsdag. Någon skulle ha påmint mig. Uppskattas det förresten? Någon som lyssnar på låtarna? Denna vecka blir det en tjejs tur.

Veckans Musiktips är:
Amy Winehouse



Amy Jade Winehouse, född 14 september 1983i Southgate, Enfield, London, är en brittisk soul-, jazz- och R&B-sångerskaoch låtskrivare.Hon har givit ut två album; "Frank" och "Back to Black". Hennes mest framgångsrika singel är Rehab. Amy är en artist man antingen gillar eller avskyr. Hennes probelmfyllda liv är någonting många inte gillar, med bland annat knark.
Hon är trots detta en otroligt dukitg sångerska och mycket musikalisk. Hon fick flest priser på Grammys Awards för årets album, årets skiva, årets låt, bästa nya artisten och årets bästa kvinnliga popsångerska samt för bästa popalbum.

1. You know I`m good.
2. Back to black.
3. Rehab.




Skratthysteri, korsningar och vegetariankost...

182335-771


Godkväll.
Radion är avklarad. Jag ljög en hel del under mitt program, men haha. Vad gör det. Bara fina vita lögner. Emmas program gav ren skratthysteri. Blev en sväng på stan med Kristina efter skolan. Detaljer till morgondagen köptes och sedan en sväng in i solariet hann vi även med. Det finns så mycket härliga vårkläder i butikerna nu, men vem vill handla det när man ändå inte kan ha det på sig utan att frysa ihjäl. På tal om att frysa ihjäl kommer vi antagligen göra det imorgon..Party är det dags för då, i bikini, linne och flip-flops. Jag får byta om i stan, kan knappast åka ifrån skogen (norrliden) i den klädseln. Det blir en spännande kväll imorgon i alla fall...allt kan hända (ordagrant!)



1. Mick och mixerbord...
2. "Horisont Malin" i någon påhittad min...
3. Sista låten...
4. "Horisont Emma" sänder..
5. Vår tavla, one last time..
6. "Horisont tjejerna"..
7. "Horisont Emma"..
8. "Horisont Matilda"...

Blir så otroligt trött på alla dumma korsningar i denna stad. Cykeln får man svänga ett helt varv för att hamna rätt på gatan och att krocka är ingen omöjlighet alls. Bilisterna vägrar stanna, flera anser nog att det är bättre att köra på en gående än att bromsa ned. Sitter i soffan nu och tar det lugnt. Härligt. Sitter och söker på vegetariska recept och har hittat en hel del spännande rätter som ska tillagas två veckor framöver. Jag är tacksam om ni har några recept att tipsa om, vegetariska, mjölkfria och hälsosamma sådana. Tack!



Kostråd - Vegetarian

Den laktovegetariska kosten består av vegetabilier samt mjölkprodukter. Den lakto-ovo-vegetariska kosten inkluderar också äggprodukter.

De mest populära recepten är anpassade för att innehålla någon typ av animalisk produkt. Därför ska man tänka på att det ur näringssynpunkt inte alltid är lyckat att bara utesluta de animaliska ingredienserna. Som laktovegetarian bör man alltid få i sig C-vitamin vid varje måltid samt ersätta animalierna med t.ex. bönor, linser, ärter eller sojaprodukter.

Protein
Som laktovegetarian är det normalt ingen stor risk för proteinbrist då mjölkprodukter innehåller en hel del proteiner. Vegetabilier som har bra proteininnehåll är annars t.ex. linser, sojabönor, tofu och kikärter.

Järn
Det finns viss risk för järnbrist när man utesluter kött ur kosten. Järn finns bl.a. i nötter, flingor, linser, ärter, bönor, tofu, fikon och spenat. För att få ett bättre upptag av järn är det viktigt att man får i sig C-vitamin. C-vitamin hittar du i t.ex. citrusfrukter.

Fettsyror
Vissa fettsyror finns inte i vegetabilier; genom att få i sig alfa-linolensyra kan kroppen själv tillverka dessa fettsyror. Alfa-linolensyra hittar du i t.ex. rapsolja.


Tre av de recepten jag hittat...

Blomkål, purjo och potatissoppa
Bulgurfräs med grönsaker
Lätt pastarätt med avocado





VILKA ÄR SNYGGAST?







Take Care.

Vill du ha Kikkis Danielssons brudklänning?

Imorgon ska jag vara programledare för det trevliga och mysiga morgonprogrammet Horisont. Det är vårt gruppnamn och jag hoppas jag inte kommer att göra gruppen besviken. Jag är inte helt säker, men kanske lika bra det? Jag har väl aldrig haft svårt för att babbla på, så det kan väl inte vara några större problem.. Programmet är för medelåldern och lyssnarna i den åldern. Mitt program ska handla om välgörenhet och melodifestivalen. Kanske låter lustigt att ha så spridda ämnen, men det som är meningen. Att vi ska beröra oliak ämnen i varje program. Jag har även lyckats sammankoppla dem. Kristina och jag ska göra vårt yttersta för att lyckas. Insåg precis att jag innte fixat någon matlåda för imorgon än och det lär behövas. Så medan jag äter frukost imorgon ska även nästa mål mat lagas. Kul. Nej.

Tradera är den nya "inne" sajten. Nu ska kändisarna börja auktionera ut sina föremål där. Just nu kan ni hitta Kikki Danielssons prylar
där. Vem vill då köpa hennes gamla plagg, kanske kan ha dem som sovsäck? Tydligen finns det folk som är intresserade av sovsäcks sakerna..Schulmans dator kommer även att dyka upp så småningom...

image756


Lycka till med budgivningen! Lova att inte lägga hela CSN på takkronan....







Take Care.

Tillägnat Malin som tillägnar i sin tur Michaela.

Igår fick jag ett inlägg tillägnat mig. Det var så gulligt. Först läste jag låtlistan och insåg hur skrämmande likt det var musiken jag och Michaela lyssnade till under högstadiet (jag lyssnar på det fortfarande). Sedan när jag scrollade ned på sidan såg jag "tillägnat Malin". Åh. Mitt leende sträckte sig upp till öronen, vad jag saknar dig och våra stunder! Mera sånt, tack. Tänkte tillägna dig, Michaela en lista också. En lista över saker jag förknippar med dig.

Kladdkaka
Top Model
Fame Factory
Webcam
Nya idèer
Håkan Hellström
Månaden April
Lysekil
Tjejsnack
Fotografering


Ska även bjuda på lite härligt vårmode för er killar. Glenn länkade sidan till Cheap Mondays modevisning och vilken lycka. Våren 2008 kan bli snygg på gatorna!



Igår dummade sig blogg.se när jag skulle publicera. Gjorde den det för er med? Har precis suttit i studion och provkört mitt radioprogram som ska spelas in 13.00 imorgon. Håll tummarna så är ni snälla.

Återkommer ikväll. Andra avsnittet av Greys är förövrigt då också.

Take Care.

ögongodis.

image755

Såg mitt första Gossip Girl avsnitt idag och mina ögon föll pladask på denna godbiten,
Chace Crawford.

Citat.

image753

Lördagens och måndagens.

Bloggandet har varit dåligt under senaste helgen. Tänkte sammanfatta min mycket trevliga lördagskväll med en bildresumè.



1. Fanny, glad som vanligt!
2. Pontus, Fannys mycket trevliga polare.
3. En dans är aldrig fel!
4. Vin.
5. Lakritsshots, mumma.
6. Kortleken.
7.Listan till kortleken, kungen är höjdaren!
8. Fannys konsekvens "ät en matsked oboy".

Jag hade förövrigt på mig den starkt limegröna klänningen, till min stora besvikelse. När vi kom till kåren visade det sig att jag i stort sett var den enda som uppfattat temakvällen. Så jag såg enormt desperat ut, något Stefan väl påpekade. Men men...

Idag påbörjades programledarjobbet. På torsdag 13.00 ska mitt entimmes-program spelas in. Det blir spännande, nervöst och sjukt kul! Musiken är utvald, trailern är gjord...bara resten kvar. Blir nog bra. Hoppas det i alla fall. Fanny fick aldrig färga mitt hår i lördags. Är sjunkt sugen på att göra det i veckan. Men behöver ert goda råd. Ska jag färga det nu, eller ska jag gå med ett halv fult hår och vänta tills den 26 april så jag ska klippa och färga hos Frida? Är det dumt att färga det nu också då? Tips tack.

Ett löfte blivit grundsatt av mig och Sanna idag. Någonstans ifrån ingenstans är idèn för nästa vinter strandsatt. Thailand två veckor över nyår. Hade varit så otroligt härligt. Vårt vad är att först och främst köpa en sparbössa i veckan. Sedan ska vi varje dag stoppa minst fem kronor i den. Sedan önska oss pengar i present och jobba ordentligt i sommar. Till senhösten ska vi öppna bössan och räkna mynten på en lämplig efterfest. Kommer bli kanon. Behövs verkligen någonting att se fram emot. De närmaste månaderna kommer bli sjukt hårda. Puh!

Detta är även sista måndagen på två veckor jag äter kött. Den kommande måndagen och två veckor framåt ska jag seriöst försöka vara "test vegetarian", någon knepig grej jag fått för mig kan vara kul att testa. Jag ska ta reda på ingrediensernas innehåll osv. Har dock sagt till mig själv att jag får äta fisk två gånger per vecka, mycket för att få i mig tillräckligt med näring. Vad tror ni, kommer jag att klara det?

Fanny gjorde en bra lista för veckan. Tänkte göra en liknande. Så om jag inte kan ha koll på mig själv, har ni ju det.

Tisdag: Radioförberedelser. Träna. Sola. Färga håret?
Onsdag: Radioförberedelser, antagligen till sena kvällen. Färga håret?
Torsdag: Sändning. Träna. Sola. Färga håret?
Fredag: Genomgång. Köpa sparbössa? Fest!
Lördag: Softa. Plugga. Melodifestival.
Söndag: Som alla söndagar + Plugg.


Dagens låt som är Andreas tips till mig. Antar att han har hört den ifrån Gossip Girl, i vilket fall en jättefin låt, som jag inte hört tidigare. Lyssna och njut.  

Aqualung - Something to believe in.



Måndagens lista.

Stal en lista från Sanna som hon i sin tur stal.

Tio första:
Första bästa kompis: Josefine.
Första bil: Har inte ägt någon egen än.
Första kärlek: På vilken nivå? Låg/mellanstadie kärleken Rikard kanske?
Första husdjur: Katten Emma.
Första semester: Kreta, 1 år.
Första jobb: Mossholmens Marina.
Första köpta skiva: Carola, tror jag.
Första riktiga kyss: Linus.
Första piercing: Hål i öronen?
Första konsert: Minns inte..tragiskt nog.

Nio sista:
Sista alkoholdrycken:
Drink och cider av Fanny. Thanks!
Sista bilfärd: Hemfärden från Kent konserten. (vi studenter åke rinte så mkt bil..)
Sista filmen du såg: Babel.
Sista bubbelbadet: A long time ago.
Sista spelade cd: En av mina sovplattor.
Sista gången du grät: Förrut, till Greys anatomy.
Sista måltiden: Hemmagjorda köttbullar och hemmagjort potatismos.
Sista telefonsamtalet: Stefanie.
Sista hemsidan:
www.blogg.se

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar?
Ja.
Blivit arresterad? No comments.
Blivit kär vid första ögonkastet? Ja, om det nu går att bli det?
Varit på tv? Nej, men det har gjorts ett reportage om min mamma. Gills det?
Fått ditt hjärta krossat? Ja.
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej.
Haft ett one night stand? Ja.
Busringt till nån? Ja.

Sju saker du har på dig:

svarta mysbrallor, håkan T-shirt, mystofflorna ifrån mamma, bh, trosor, rosa toffs, örhängen.

Sex saker du gjort idag:
Ätit frukost, lyssnat på radioklipp, haft gruppmöte, druckit kaffe, rullat köttbullar, slappat i soffan.


Fem favoritsaker (Ingen speciell ordning):
(undantaget familj, djur och vänner nu, eftersom de inte är saker!)
Min laptop.
Mp3n.
Sängen.
Leggings.
Visakortet.

Fyra personer du kan berätta allt för:
(Utan särskilt ordning)
Mikaela.
Mamma (fast det gör jag inte)
Josefine.
Mormor.

Tre val:
Svart eller vit?
Svart.
Sommar eller vinter? Sommar.
Choklad eller chips? Choklad.

Två saker att göra innan du dör:

Som Sanna, berätta för personer hur mycket jag tycker om dem.
Tatuera mig.

18.40

image743

Sol, inspelning och knäckebröd.

Solen lyser och tentan är precis avklarad. För en gång skull känne rjag mig lugn efter en skrivning, en härlig känsla. Sitter och väntar på att börja spela in film, ska som sagt spela någon sorts av mamma, mer vet jag inte. Kan sluta var som helst. Vet heller inte när inspelningen är färdig, så planerna för dagen får förbli ovissa. Känns rätt skönt. Fredagarna är så softa nuförtiden, vi lyssnar igenom de två radioprogrammen för veckan och pratar strunt. Underbart! Nu bildades precis en klump i magen. Utan en tanke på att fredagsflörten var på ingång i P3 tryckte jag in kanalen. Usch. Har fått väldigt svårt för det programmet nu, är det aknske på grund av ångest över mitt handlande. Antagligen. Måste byta. Till och med Rix Fm eller liknande är bättre än flörten just nu. Illa.

Imorgon blir det trafficlight kväll på kåren. Ska vara iklädd gröna kläder, som står för singel. Igår insåg jag att jag skanade gröna kläde ri min garderob, men idag när jag kikade hittade jag en klänning som Mikaela och Emma gav mig i födelsedagspresent. En limgrön, skrikig liten underbar klänning. Så den får det bli ikväll, om någon kan missa mitt färgval lider de av en stor dos färgblindhet. Fanny den fegisen tänkte köra svart klänning med grönt linne under. Vad tycker vi om det? FEGT. Det ska piffas till, tro mig. fanny ska även få äran att färga mitt hår, had elovat mig själv att inte göra de tpå egen hand någon mer gång. Men det är kris, och oturen med frisörtider förföljer mig. Så dags att ta tag i det med egna händer!

Tänkte uppdatera er på Mikaelas alla hjärtans dag dejt också. Fick en kommentar på mitt förra inlägg där hon skriver att hon var lycklig och att dne gick skitbra. Härligt att höra! Spännande och kul för dig! Vill höra alla detaljer snarast, vet även att din systeryster vill det. Så tacksam om du pallrar dig till datorn senare i afton, tack!

Gå in på min
knäckemacka jag designat och tryck på rösta. Jättelöjlig sak som jag roade mig med igår kväll. Men om ni röstar riktigt flitigt kanske den hamnar i affären,. hade varit små coolt. Haha. Så tack för er röst!



Take Care.

14 februari.

Torsdag
14 februari 2008
Alla hjärtans dag
Solen lyser


Sitter i skolan och håller tummarna för Joel. Han spelar in sin radiotimme just nu, hoppas det går kanon, vilket jag tror. Som producent gäller det att vara på plats, koka kaffe, finnas som en backup och som bjuder på kladdmuffins. Det är inte många andra i korridorerna idag, tråkigt. Hade behövt babbla lite strunt, men men. Solen strålar utanför och solglasögonen prydde mitt ansikte när jag cyklade till skolan idag. Laakso spelade i mina öron och stämningen var på topp. Den har dock försvunnit mer och mer.

Läst en mängd bloggar som bjuder på två budskap. Himmel eller helvete. För lite så är det. Alla hjärtans dag som inte är för alla. Det knackade nyss på grupprummet och jag öppnade. I dörren stod två tjejer i från kåren och gav mig ett "we love you" kort och ett godishjärta. Jag hoppade inte precis av glädje, ändå tuggade jag i mig det lilla hjärtat. Synd, skulle ha slängt det. På radion spelas bara smöriga melodier och folk ringer in och berättar om vad de ska göra ikväll. SPÄNNADE! Haha, knappast.

Mikaela, min kära vän i Holland ska på dejt. Avundsjuk. Ja! Jag älskar dejter, egentligen är det spänningen som lockar mest och att få klä upp sig. Men jag är grymt glad för hennes skull, lycka till! Men jag ska inte sitta här och tycka synd om mig själv. Jag tog själv tag i saken och klädde mig i svart pennkjol, pumps, svart tröja och rödprickigt band i håret. Det svarta fick stå för "singelheten". Röda läppar och bandet fick piffa till det. Jag är ju trots allt inte på begravning.

Tenta imorgon. trots det var jag länge sugen på speedatingen som äger rum i Kalmar ikväll. Det blir nog inte av ändå, av flera orsaker. Istället så blir det tenta och filminspelning imorgon. Jag har blivit tillfrågad att spela mamma, komiskt nog. Sedan ska jag och Fanny förhoppningsvis ha en hel helg med program av olika slag och traffic light på kåren.

Glad alla hjärtans dag på er alla!





David Gray - This years love.

words.

image742

Lätta danssteg står ej i min väg...


Vilka tabletter jag går på är en bra fråga, för något måste det ju vara. För det känns rätt bra för tillfället, kanske är det kursen, kanske är det trivseln över lag. Kaffet har nog en stor skuld till det också. Det muttrar i vilket fall ständigt i grupprummet, avundsjukan hos de andra i klassen är påtaglig. Ibland kan de ha tur att bli inbjudna, ibland till och med på kaka och frukt. Dagarna rullar på fort och är fullproppade med radio, träning och just nu planer för helgen. Det känns alltid lika bra att ha något att se fram emot och jag vet att Fanny behöver tänka på någonting annat. Det ska jag göra mitt bästa för att lyckas med, ska även ge henne lite mat stackarn. Frukt är jättebra, men att variera sin kost är minst lika viktigt.

Såg en skrämmande notis på nätet idag. Det finns tragiskt nog viss komik i den, jag är bosatt i området där överfallet inträffade. Att något sådant händer är dock helt oförståeligt och det finns enligt mig inga ursäkter för att det ska få / kunna inträffa. Att det då dessutom inträffade i stort sett "hemma hos mig" skapar ännu större oro. Jag är dock övertygad om att det finns personer som kommer skratta högt åt att det är just här det inträffar..kom kanske inte som en överraskning direkt..
 
Överfallsvåldtäkt i Kalmar
12 feb 15:16
En kvinna i Kalmar har anmält att hon blivit överfallen och våldtagen av två män under natten till lördagen. Våldtäkten ska ha skett utomhus i stadsdelen Norrliden, rapporterar SR Kalmar.


Nu ska jag göra klart två krönikor som jag så snällt ställer upp och gör under min producentvecka, allt för nöjets skull. Sedan väntar sängen. Lång dag imorgon. Kaffekokning, redigering och tentaplugg. Sov gott!

Take Care.




Hittade en sjukt rolig låt på youtube som jag hoppas kan sprida glädje hos er. Haha. Mina förhoppningar är dock inte skyhöga. Tror stenhårt på att Kristina och Stefan har hittat en ny dans de kan träna upp och visa oss. Underbart!






Tankar om den kommande torsdagen och mer vår!

Igår skrev jag lite om mina tidiga vårkänslor och modeinspiration. Fortsätt skriv vilken klädsel som föll er bäst i smaken, tack! När jag surfat runt lite en stund nu har jag hittat hur jag vill att min sommar ska se ut.

- En kille som passar på beachen.
- En egen kropp som passar på samma ställe.
- Härliga sommardagar.
- Vårfärger.
- En sjukt snygg retro bil.

Vad tror i, hur många av dessa finns det en möjlighet för mig att genomföra?



King magazin tipsar er killar om alla hjärtans dag presenter.. men vad ska man hitta för kille för att få dessa saker? Löjligt dyra, men sjukt snygga och söta små ting.


Några tjejer hade blivit intervjuade om hur de skulle fira alla hjärtans dag och lite runt omkring det. Hur ska ni fira det? Påminner det om något av svaren?

Vad ska du göra på alla hjärtans dag?
- Jag har inga planer för alla hjärtans dag eftersom jag är singel. Hade jag firat den så skulle det bli något ganska enkelt, inte så krystat.

Vad är en bra allahjärtansdagsdejt?
-Jag väntar fortfarande på att bli bjuden på en lite halvostig men ändå överraskande klassisk date: ­ blommor, något musikaliskt - typ gå och lyssna på en klassik pianokonsert och sen middag. Helt enkelt något annorlunda än vad man brukar göra.

Vad önskar du dig i present?
- Prylar har jag så många redan, men kanske ett glas vin i baren på gatan skulle vara fint att få. Jag skulle vilja ge bort en sån där lapp med en ledtråd som leder till en annan ledtråd som leder till en tredje, och tillslut till en enormt romantisk plats där min date får picnic och pussar.

Läste precis att Danmarks modevärld går emot size zero modeller. Mycket bra tänkt, ett bra land att ha som förebild när det gäller sunt förnuft. att två stycken modeller under förra året dog i anorexia är inte okej. Någon måste börja säga ifrån, hoppas resten av världen snarast hakar på.

Nu ska jag packa träningsväskan, äta ett äpple och sedan bege mig för lite fusksol och bodybalance.
Take Care.




Himlen är kall av vinter,
din hand likaså.
Löven är borta,
ser några få.
Jag hoppas på mild varm vår.

Om vi inte tror på hopp om liv
finns det inte så mycket kvar
att göra med all vår tid
som dör bort som snö och is.

Fast världen är kall av vinter
och sorgsna hjärtan som slår,
trots allt flyr tiden ändå.
Känn du är nära mild varm vår.
Känn en mild varm vår
inom dig.
Känn hur jag älskar dig
för evigt, för alltid.
Vår inom dig.

Luften var sådär härligt ljummen...

Våren kom till Kalmar i helgen. Igår när jag travade mot bussen efter att ha skrivit tenta strålande solen härligt i mina ögon. Luften var sådär ljummen den bara kan vara i början av februari och håret blåste längs kinderna. Det ligger i luften nu, värmen. Det kommer nog dröja ett tag innan den riktigt kommer på image731intågande, men ändå. Man får vara glad för det lilla.

Hur är det i resten av Sveriges långa land? Har solen visat sig även hos er?

Sanna som blivit norska den senaste månaden och jag pratade påskplaner och min planerade norgeresa förrut. Pimpla vin på uteserveringar, second-hand marknad och mycket mer. Påsk ska bjuda på party både i Götet och i Tranemo förhoppningsvis, det blir bra! Sitter och lyssnar på Gyllene Tider nu och blir löjligt nostalgisk. Sommaren kommer närmare, fortare än vad man tror. Härligt.

I förra veckan tittade jag på vimmelbilderna ifrån Ellegalan och bilderna bjöd på mycket vårinspiration när det gäller klädesfronten. Jag får ett sånt mysko leende nuförtiden när någonting är bra eller gör mig glad. Fick det i fredags när jag sminkade mig, innan Kent. Stod och såg på mig själv i spegeln när jag kom på mig med ett super löjligt leende. Vad betyder detta? Allmänt störd, eller ren härlig glädje?

Tänkte i vilket fall som helst bjuda på lite Elle mingel. Jag skulle vilja att ni tittar på bilderna och sedan kommenterar vilken av outfitsen ni gillade bäst. Grymt nyfiken på vad ni tycker!




1. Svart och rockigt feminint.
2. Carina Berg i lila strumbyxor och matchande klänningar.
3. Sahara Hotnights. Färgglatt, kort kort och eget.
4. Svart tubtop med gul pennkjol och matchande kavaljer.
5. Färgglatt, tighta klänningar och uppfriskande.
6. Modeskaparen som helt går sin egen stil, stilrent och coolt.
7. Tre olika stilar och färg kontraster, höga pumps.
8. Yvigt 50/60 tal med hög hårknut.

Jag avslöjar min favorit i slutet av veckan när ni sagt er åsikt.


Och det var vår, men det var kallt.
Vägen var våt av snön som smalt.

- Gyllenetider.


Take Care.


Helgen som innehöll allt och ingenting.

Nu äntligen tillåter fingrarna mig att skriva några rader. Den tröttheten som smittat mig i helgen har jag aldrig tidigare stött på, fruktansvärt. Mår dåligt över att inte bloggat på några dagar, men som sagt...huvudet och fingrarna har inte tillåtit det.

För det första. Fredag = Kent.
Och vilken kväll det blev. Det innehöll alla tänkbara situationer, känslor och musik. Allting man kan begära. Spänningen var stundtals mest närvarande. Jag tänker dock inte sammanfatta kvällen, mina två vännner
Kristina  och Johanna  har gjort detta så bra, så känns bara löjligt att upprepa. De hann helt enkelt före mig! ad tyckte jag då om spelningen? Hm, jag har blandade tankar och känslor angående den. Jocke och resten av bandet var skitsnygga, de har stylat till sig lite. Åldersnojjan kan även ha drabbat dem, kajalen i ögonvrån på dem har aldrig tidigare varit så tydlig. Jag är besviken på publiken och stämningen. Trycket var dåligt och intresset likaså. Jocke fick på egen hand dra igång publiken, någonting som ska ske automatiskt anser jag. En självklarhet att händerna ska vara i luften under en spelningen. Vi hamnade perfekt och såg allting kanonbra och låtarna var det bra blandning på, dock några som fattades enligt vår åsikt. Men men..hade inte räknat med att de skulle spelas heller. Bilresan dit och hem ber jag er om att läsa på mina vänner sidor, mycket nöje! Tack Mi för att vi fick låna din underbara bil och tack Kristina för att du körde!



- Johanna.
- Kristina i sin fin fina t-shirt.
- Björn i ett av Mis brillor (tror inte de används av henne dock..haha hoppas inte)
- Vårt vrålåk.
- Chauffören in action.
- Jocke i guldkavaj och matchande skor.
- Sami, som var en gud på pooser kvällen till ära.
- Neon lights.
- Johannas favoriter (läs hennes blogg och förstå).
- Kent.
- McDonalds, där mer tid än räknat tillbringades.


Det har annars varit en helg i tvns tecken. Skidskytte VM har startat, alpint, längdsskidor och hockey. Hur har då det gått för de svenska framgångarna? Inte ett dugg bra, skrämmande dåligt rent utsagt. Samtliga startande svenskar har misslyckats, tragiskt nog. Men blir man förvånad, knappast! Vi har ständigt svårt att prestera när pressen kommer smygande, om vi inte hare n dålig dag så ramlar vi. Typiskt. Dock finns det en svensk framgång som vi kan vara grymt stolta över. Hon stavas Susanna Kallur. Igår konstaterade jag och Johanna att det handlade om dagar innan världsrekordet var ett faktum, idag slog hon till! Så numera mina damer och herrar så dominerar en svensk häcklöpning igen. Underbart. Grattis!



Imorgon väntar producentveckan för mig. Ska bli jättekul och samma mysiga stämning som förra veckan. Här kommer bilder ifrån torsdagens arbete i vårt rum. Matilda och Anders var programledare den veckan.



Vår fina skylt - Planeringstavlan - Fanny som kom på besök - Kaffe - Emma, Matilda och Anders.



Melodifestivalen var igår kväll, vilken skandal! Har inga större kommentarer, fruktansvärt startfält och att Christer Sjögren gick direkt till final ssäger en hel del om målgruppen schlagern når. Den enda låten som var lyssningsbar var E-Type och the Poodles och de kom bara till andra chansen. Tragiskt. Tack för att Björn Gustavsson underhåller oss i halvtid!

Förövrigt sjukt avundsjuk på Nikolina som lyckades kamma hem en Marc Jacobs jacka på tradera...gissa vad jag blivit beroende av nu. Just det, TRADERA!

Take Care.

En mycket bra start på dagen.



Fredag. 14.41. Kent. Karlskrona. Ikväll. Lycka.


Dagsljuset skär dina ögon
i klyftor över trottoaren
tidig morgon klockan fem
allt omkring byter plats
och suddigt långt borta
ser du nån du känner igen




ett underbart citat av en underbar textförfattare.



 

Sändning pågår.

Redan torsdag igen. Dagarna rullar på fort i radiolokalerna, antagligen på grund av att det är sjukt kul. Vår grupp har i alla fall gjort det till en rolig och mysig sak. Idag var första sändningen, Matilda och Anders spelade in sina program och dessa ska vi lyssna på imorgon bitti. Spännande och roligt. Jag och Johanna kom precis även på att vi ska skriva lappar till varandra med positiv respons på vad man gjort bra under veckan. En mycket bra idè! Plåtade en del i skolan i dag också, tänkte sammanfatta det så småningom.

Förra inlägget var veckans musiktips. Jag ber er, lyssna på texterna! Imorgon bär det av till Karlskrona där Kent spelning väntar. Vägkarta måste skrivas ut och vi ska åka i god tid. Dels en främmande bil och en främmande väg - kan bli spännande. Dagen har i övrigt bestått av handling, matlagning, plugg och ett varmt bad med ansiktsmask. Skönt! Sängen ska få sällskap av mig snart, ska befinna mig på gymmet 08.00 imorgon om planerna går som planerat. Skulle vara behövligt och en bra start på dagen.

Pratat en del med Michaela, Mikaela och Robin angående sommar 08. Den kan bli riktigt bra. Det blir Götet i sommar för mig, vilket jobb det nu än blir. Pimpla vin och strosa längs avenyn och runt omkring i Haga står högt upp på listan. Hade även fått ett inlägg på facebook av Robin tiidgare idag, han frågad ehur sugen jag var på Arvikafestivalen i sommar - både Mando Diao och Håkan skulle dit hade han kollat upp. Jag sa att jag var grymt sugen. Kan bli bra! Någon mer som är sugen att haka på?

Fick en länk till youtube i förmiddags. Två stycken killar med sjuk kontroll på kroppen. Att man kan genomföra detta är för mig ett stort frågetecken, faschinerande. Hur kommer man på idèn att träna sådant och hur ofta tränar man, 24 h om dygnet? Om jag tränar ett tag, då kanske jag också kan fixa det? Haha. Chansen känns inte överhängande, men man kanske skulle ge det ett försök.




Nu väntar sängen. Sov gott.
Take care.

Malins musiktips 6.

Denna veckas musiktips var inte svårt att välja. För det första är bandet ett av mina favoriter och för det andra vankas spelning med dem imorgon i Karlskrona. Jag tänkte fråga er, tycker ni musiktipsen är en bra idè? Uppskattas de av någon liten människa?

Veckans musiktips är:
Kent




Gruppen bildades 1990 under namnet Jones & Giftet av medlemmarna Joakim Berg, Martin Sköld, Markus Mustonen, Sami Sirviö och Thomas Bergqvist. Jones & Giftet höll några spelningar på små ställen och år 1991 vann de Cult 91 som är en prestigefylld rocktävling i Eskilstuna. I samband med detta upptäcktes bandet.1992 ersatte Martin Roos av Thomas Bergqvist på keyboard och gruppen bytte namn till Havsänglar. Gruppen fick spelningar på lite större krogar, men hade fortfarande inte slagit igenom annat än lokalt.
Året därpå flyttade alla medlemmarna till Stockholm och bytte bandnamn igen. Den här gången blev det det nuvarande namnet Kent. 1994 spelade Kent in en demo på 10 låtar. De skickade demoskivan till Stockholmskrogen Pet Sounds Bar. I april lyssnade BMG:s talangscout, Per Lindholm, på Kent och fastnade direkt för dem. Redan i juni samma år fick Kent sitt första skivkontrakt och började då spela in sitt debutalbum. 1995 släppte Kent sin första singel, När det blåser på månen. Debutalbumet Kent kom ett par månader senare. Sedan har det bara rullat på...

Låtarna jag valt är blandat gammalt och nytt. Ska dock tilläggas att de inte gjort videor till alla låtar, bland annat mina favoriter, Berg och dalvana och OWC.

1. När det blåser på månen
2. Ensammast i Sverige.
3. Socker.
4. Mannen i den vita hatten (16 år senare)
5. Chans.


Extrapris på ditt hjärta i år?


Ännu en gång ska jag tjata om den 14:e februari. Hittade till min stora lycka en underbar krönika av Ronnie, älskade Sandahl - angående alla hjärtans dag. Jag vet inte av vilken anledning det framförallt är som gör att jag inte gillar denna dag. Kanske för att jag är singel eller på grund utav den tragiska mängd som konsumeras på hjärtan. Dagen i sig och den goda tanke som finns dagen till ära är det ingenting fel på, inte alls. Det är bara det att vi tänker knappt längre på varför dagen existerar utan mer på hur långt plånboken kan få oss att komma. Som jag tidigare sagt, vad hände med de resterande dagarna på året? Kan allting förlåtas denna kalla februari kväll? Möjligt och troligtvis många som försonats genom några hjärtan, men hur seriöst känns det. Inte ett dugg. Jag kan verka bitter och jag är nog det, kan dock leva med bitterheten. Men tro mig, jag tycker om att både ge och få presenter och uppvakta människor. Förlöjliga det bara inte.

Ronnie skriver om gymnasietiden med rosor i cafeterian, känner igen det. Vi hade någonting som kallades i stil med "rosdagen". Man fick skriva lappar och sedan drogs ett antal av dessa som fick en ros i gymnastiksalen, otroligt patetiskt. Samma tjej fick tjugo av de trettio rosorna och såg varje gång lika förvånad ut. Resten av skolan var dock inte förvånad. Vad var en sådan dag bra för? Påminna resten av skolan om vem som ägde korridoren, den sönderfärgade blondinen med djupast urringning. Alla visste redan det, hon också.

Tillbaka till hjärtarnas dag. Hur många gör någonting vettigt av denna dag egentligen? Hur många har tillgång till att ha den mest kärleksfulla dagen på året en tråkig torsdag? Inte många. Själv ska jag och resten av min klass tillbringa den bland böcker. Tenta väntar dagen därpå, så inte ens krogen får våra besök. Annars hade jag nog hamnat där. För visst blir man berörd av alla affischer, extrapris på choklad och blommor. Det gäller att blunda...jag är inte ensam...jag är inte ensam. För någonstans långt inne vet vi , "det finns någon som har det värre än vad jag har det. " Svårt att inse det somliga dagar bara. Det viktigaste är ändå gemenskap och att ägna tid med dem man tycker om. Det ska jag göra, du borde det med.

Köp dig inte till ett hjärta, var värd det istället.
image698

Välgärningar och illdåd.



image697








image696

" Yes I'm in love with a feeling, and I don't care who knows "

Jag vaknade för en stund sedan. Inte helt planerat, men fanns inget val. Tröttheten och känslan av sjuklighet drabbade mig och finns kvar fortfarande. Attans. Hur ska jag kunna sova inatt? Kanske bör man lägga sig snart igen innan man helt hunnit vakna till liv. Skoldagen blev mycket lång idag, 07.30 till 19.00. Tiden gick fort, men med den kom hungern och tröttheten smygandes. Vid halv sex tiden blev vi iväg raggade till meskalin-årsmötet. Vi skulel avra med och rösta, vilket var helt okej att ställa upp på. Det tog dock längre tid än vad vi räknat med, men vi fick semle fika och några glada skratt. Kändes rätt bra att varit där faktiskt. Intervjuerna idag gick bra och reportaget börjar hitta sin form, imorgon 14.00 ska det vara inlämnat. Kommer inte vara några större problem om ingenting som inte får hända, händer.

image694
Ni måste läsa min käre klasskompis
Stefans inlägg om ägg. Mysigt, roligt och alldeles sjukt inbjudande. Kan du inte bjuda in oss på ägglunch? Shot med ägg, den nya förfesten?

På fredag är det som jag tidigare berättat dags för Kent. Då bär det av till Karlskrona för att se vad den staden har att bjuda oss på. Jag, Kristina, Johanna och Björn packar oss in i Mis bil och brummar iväg. Kristina fick dock veta att bilen var bestämd på sitt vis, så lite träning kanske kan vara bra innan vi trycker iväg oss på gasen. Det blir säkerligen kanon i vilket fall. Annars ett sjukt kul minne om vi inte kommer längre än till några meter utanför stan. Då får vi ha vår egen spelning i bilen.

En hetsig diskussion ägde rum i skolan idag. Vem har inte hört talas om att "ha NARE på läpparna"? Jag trodde bestämt att alla visste vad detta var, men tydligen inte. Det är bara vi på västkusten som verkar använda detta uttryck. Konstigt. Vad är då detta för er som inte visste? Det är om vintrarna när era läppar blir alldeles flasiga och bildar som ett litet extra skinn som kan svida,spricka och vara allmänt obekvämt. Säger ni NARE?
Ska tillläggas att jag inte menar torra läppar. Torra läppar är torra läppar.

Dagens musiktips blir Babyshambles, mycket omtalat band - framförallt frontmannen Pete Doherty. Droger bland annat har ställt till det på ett antal olika sätt för honom, men ingen kan ta ifrån honom den sjukt musikaliska sidan han äger. Bandet dyker även upp på Hultsfred till sommaren, förra gången de skulle spela gick de inget vidare, bättre lycka denna gång!

 You talk.
 The Blinding.
 Albion.
 Delivery.





Take Care.

Godmorgon i gryningen!

Klockan är för lite för att få vistas i skolan egentligen enligt mig, men ändå sitter jag här i vårt gruppradiorum. Kaffekokaren har puttrat kaffe och några mackor har landat i magen. Stefanie skulle göra en "telefonare" nu på morgonen så jag följde så snällt med. Det är mysigt att vara här, så där knasigt tyst så man tror att hela stället har sprängts ungefär. Men icke. Att anlända till lokaler som är helt nedsläckta känns lite små konstigt, men skönt att vara här helt själv samtidigt. Vid halv elva ska jag göra en telefonare, sedan vid tolv ska jag intervjua en instruktör på friskis & svettis. Nervöst, men känns bra att veta att man skaffat information. Gjort någon nytta!

Skulle ju följt med Fanny till fotbollsträningen idag, ser inte så lovande ut. Halsen strejkade när jag gick upp så tanken var att om det blir bättre hämtar jag dem istället. TYPISKT! Att det alltid ska vara något när man planerat...Tur att det är en träning till i veckan, hoppas det är bättre då. Så idag blir det antagligen redigering till sena timmar och sedan plugg. Behövligt dock.

Aftonbladet idag fanns det roligaste på länge. Jag tycker inte om Patrick Ekwall och tydligen finns det fler än jag som har åsikter om honom och hans tv-insatser. Klockren bild, passar honom utmärkt! Läs även artikeln, han skulle kanske satsa på någonting annat än krönikor?

image692


Nu ska jag skriva smarta intervjufrågor och dränka mig i lite mer kaffe. Vänner, ni borde få prova på känslan av att sitta vid sju tiden på morgonen i små söta rum på Kalmar högskola. En mysig start på dagen!


Take Care.



Sahara Hotnights fick utmärkelsen "årets bästa scenkläder" på Elle galan. Mycket välförtjänt!
Snyggare brudar får man leta efter!

image693

Måndagen som innehöll många timmar...

" Killar är som lägenheter. Har den balkong har den inte öppen spis " -
Citat ifrån Grabben i graven bredvid.

Matlådan är laddad och sängen väntar strax. Denna dagen har varit en sådan där oändlig dag, utan någon egentlig ände. Radio hela förmiddagen, sedan lunch med Stefanie. Efter det var tanken att ragga upp folk till intervju för min del, istället blev det shopping. Hade egentligen lovat mig själv att inte handla mer denna månad, men icke. Fyndade en jacka på H&M där ordinarie pris var 700:- , jag fick den för 150:- . Lycklig gick vi vidare och hittade då en rosa väska på Bianco jag länge spanat in, 50 spänn! Sedan avrundade vi det hela med kaffe och årets semla. Tillslut fick jag även fixat intervjupersoner tills imorgon, så en mycket bra dag. 20.00 väntade ett bodybalance pass, sjukt skönt. Så nu jäklans ska det bli av varje måndag framöver.

Under radiotiden idag disskuterade vår grupp det moderna språket i Sverige som ett reportage ska handla om. Jag och Emma satt oförstående till de flesta av dessa ord, som vi ansåg användes mest i Stockholmstrakterna. Emma påstod dock att hon hade hört ett ord som uttalades som ett namn, hennes exempel på hur de tkunde låta blev : " Du är så jävla Per!" Vi skrattade tills vi inte kunde andas, hur kan man ta namnet Per som exempel? Haha. Jag lyckades även roa Stefanie idag. Vi var inne på synsam och möttes av en otroligt trevlig kvinna, glad åt allt och sjukt pigg. När vi öppnade dörren och steg ut slängde jag ur mig: "Hallå solstråle!" , Stefanie försökte gång på gång härma mitt göteborgska uttryck senare...det gick inte lika bra. Läs förövrigt
Nikolinas blogg angående att snacka skit, mycket bra!

Bodybalance passet var underbart. Ryggen mådde prima av att få sträcka ut sig lite och musiken är så härlig. Den sista utmaningen hon gav oss var att tillsammans med henne gå ned i splitt! Haha, skulle det gå bra? Knappast, men kanske om ett tag..ska bli intressant att se utveckling. Imorgon ska en till ska bli intressant att se, Malin på fotbollsplanen igen...Ska äntligen följa med Fanny till fotbollsplanen och träna med det laget hon gått med i. Spännande, men skrämmande.

Vi gjorde ett smaktest nu ikväll i lägenheten. Se testet och resultatet på Stefanies blogg.

Dagens bilder blir på Carl Brolin. En ny modell på stjärnhimlen. Vad tycker ni?




Imorgon blir det intervjuer, redigering och träning. Mycket nervositet dagen till ära, men det är väl det som får personer att känna att de lever? Hoppas på det i alla fall.

Vill skicka ett  ♥  till Fanny. Du kommer vilja andas igen, så småningom.


Gammal favorit. Cranberries - Zombie.






Take Care.

Västkusthelg.

Äntligen sitter jag hemma i soffan. Helgen har som alltid gått lika fort, på gott och ont.
Det har varit en otroligt jobbig dag, men tänkte börja sammanfatta gårdagen.

Lördag.
Dagen började riktigt dåligt. Var på dåligt humör och jag insåg att det inte fanns några tågbiljetter hem! Stressen och paniken över hur jag skulle komma hem infann sig starkt. Tillslut beställde jag den edna biljetten som fanns, dyr och lång restid. Mer tittade jag inte upp, visste bara att tåget avgick 15.02. Födelsedagskalasande för Fia. Vilket betydde att få träffa Fia, Sandra, Sofia och Janni för första gången på mycket länge. Det pratades minnen i form av Ayia Napa och skrattades i mängder. Det åts tacos och mumsig kladdkaka med hallon. Sedan bar det av till stan, först shot och cider på stammishaket och sedan Bryggeriet. Träffade två supertrevliga norrländskor och det dansades hej villt. Det tråkiga var att Sandra stackarn var för pömsig och somnade tydligen vid ett bord, det tyckte inte vakten om så hon åkte ut. Mycket trist. Trots allt, Superkul att ses igen!

Söndag.
Bakis, trött och flera timmars letande efter mina fotbollsskor. Sedan bar det av till Göteborg och stationen. När jag hämtade biljetten upptäckte jag det värsta - det vankades bussresa ifrån Jönköping till Kalmar! En resa på över tre timmar i mitt tillstånd kändes inte lockande alls. Mardrömmen var total då min mp3 inte hade gått att ladda hemma på Tjörn och därför inte höll hela vägen. Bussresan blev märklig, men smärtfriare än vad jag väntat. Hungern var konstant men som tur var sov jag stora delar av vägen. Glenn och Stefanie ringde också och gjorde resan lättare. När jag klev på bussen fick jag känslan av charterbussarna som hämtar vid flygplanen på utlandsresan. Vet inte varför, men på något vis. Under resans gång fick jag fler vibbar, vibbarna av fjällen resan till Trysil i årskurs 8. Små snack, sömn, musik och timmarna på golvet med klädpoker. Minnen som gärna får existera många år till.

Helgen har varit rolig, konstig och jag har insett en del saker.
Jag har fått min rosa kamera och kimono. Fanny, fotbollsskorna och benskydden är hämtade! Det som är jobbigt att lämna hemma som jag märkt är min syster. Ju äldre vi blivit, desto tightare blir vår relation. Eller kanske inte tightare, men den förändras. Det kommer dock dröja innan jag åker hem nästa gång, det får bli påsk. Veckorna framöver kommer vara fullmatade av radiosändningar, Kent och smått & gott. Finns varken tid eller egentlig vilja att åka hem. Så Kalmar, mig blir ni inte av med nu! Imorgon är det skola igen, möte 09.00 sedan bär det ut på gatorna med bandaren i högsta hugg. Inte många dagar kvar till Kent, känns så kul att ha någonting som sporrar i veckan. det blir sjukt bra! Sedan allihopa, på tisdag är det semledagen! Nu ska jag sova, väskorna får vänta tills imorgon.

Take Care.

Pete Yorn - Lose you.


Stop before you fall
Into the hole that I have dug here,
Rest even as you
Are starting to feel the way I used to,
I don't need a better thing
Just to sound confused
Don't talk about everyone,
I am not amused by you.

1 februari 2008.

Fredag kväll.
Ska strax sova och försöka få tillbaka mina missade timmar ifrån tidigare natt. Haft en mysig hemmakväll med systeryster bara, sånt som man hade "förr". Vi bestämde oss för att pizza skulle det bli kvällen till ära, fy tusan vad gott det var! Var jätte längesedan jag åt det senast och då är det gott, är inte speciellt förtjust i det, men idag..mums! Sedan blev det På Spåret (jag ska inte avslöja resultatet för er som inte såg det), se det
här. Säsongsstarten på Hjälp! var som väntat helt i min humorsmak. Ett smakprov. Imorgon ska jag göra massa nödvändiga saker, sådant som bara måste genomföras. Tråkigt ont som någon högre makt tyckte vi skulle få tillbringa tid med.

You should come over
Cause I can tell from your eyes
Why won't you tell me what's really on your mind
Too much confusion
You need a little more time
So many times now we've been through this before

Can we start over
Or should I leave you behind?
Give me an answer
But please don't tell me the truth.

Sanna har slagit sig till ro i Norge idag, vilket glädjer mig. Det kommer gå kanon och det vet du, innerst inne. Du behöver bara tid att vänja dig vid tanken och miljön. Mig har du via "cyberspace" sålänge. Alltid.
Mikaela har full tankeverksamhet i Holland, precis som jag. Fast på olika håll, det stör mig. Otroligt jäkla mycket. Det är fredagskvällar vi ska sitta och spela spel och inte göra någonting, bara vara. Alltid.

Nu ska jag sova, om jag skriver mycket mer så kommer det sluta i en hel novell. Det har ingen någon lust att läsa. Tänkte 12 slaget till ära bjuda på underbara Greys Anatomy, en av de få serier jag på något vis hängt med i. Den som vågar säga Merediths replik i verkligheten, har ingenting någonsin att förlora.





Take Care. Sov gott!

Ett litet inlägg på fredag eftermiddag...


image688Hemma på västkusten nu. Att gå upp fyra imorse var ingen större hit, men jag hann ut till taxibilen 05.00 vilket jag är mäkta stolt över! Tågresan gick hyffsat smärtfritt, snö nästan hela vägen, förutom när man väl kommer fram. Regn,storm och regn. Varför stannade jag inte i Kalmar? Min rosa lilla kamera ligger bredvid mig och så även en kimono, nice! Det jag inte visste om kameran var att den har touch-funktioner, I like! Strax ska jag köra mamma till stenungsund och tåget, invigning av båtmässan ikväll. Sedan blir det ens väng på torget med systeryster och sedan På Spåret och Hjälp! .. Lugn och behövlig kväll. Som ni förhoppningsvis såg så är nu musiktipset för veckan officiellt, hoppas det faller i alla fall några av er i smaken. Det som ska tilläggas om Lykke Li är att hennes platta släpptes 30 januari, alltså alldeles färskt material i affären just nu! Grattis till Stefanie som äntligen fått sig en egen lägenhet, kommer bli kanon! Nu ska jag sätta mig i bilen, lyssna på P3 och njuta av att få brumma lite bil igen. Ett under att man kommer ihåg vilken pedal som är vilken..

Mina tips för idag:
- Ta på er ordentligt med kläder.
- Blås inte bort.
- Titta på Filip & Fredrik i På Spåret.
- Missa inte första säsongsavsnittet av Hjälp!
- Lyssna på gammal musik i CD hyllan, ni kommer upptäcka guldgruvor.
- Säg till minst en person hur mycket ni tycker om denne.

Återkommer!
Take Care.


Malins Musiktips 5

Nu äntligen ville tipset publiceras! Dags för veckans artist! Efter förra veckans kommentarer hoppas jag på ännu fler denna vecka. Jag försöker variera, varannan vecka en tjej, varannan en kille. denna vecka är det dags för en ny härlig brud.

Veckans tips är:
Lykke Li
http://www.myspace.com/lykkeli



Sommaren 2007 spelade hon på både Accelerator och Way Out West. Och i september 2007 släppte hon tre-spårs EP:n "Little Bit" via sin egen label LL Recordings. Men den välförtjänade hypen stannade inte på Myspace eller i skivspelaren. Hon har skrivit låtar med både norska Röyksopp och Kleerup. Den som haft lyckan att se den 21-åriga begåvningen live vet att hennes scenpersonlighet också är något utöver det vanliga. Även om hon är ett one-man-band har hon ibland med sig gästmusiker på scen, och luften vibrerar. Lykke Li gör helt enkelt sin egen grej. Det är bräckligt men starkt, pianopoppigt och indiepower, enkelt men genomtänkt och man kan lyssna på samma låt om och om igen utan att tröttna. Eller som Johan Åkesson i DN På Stan skrev i våras:
"När Lykke Li senare säger att hon själv gillar all musik med känsla, smärta och kuk i, sammanfattar hon också sitt eget uttryck. Hennes musik pendlar mellan att vara skör och kraftfull, sexig och sorgsen. I bra popmusik går alltid en rak linje mellan hjärta, själ och kön. Den heliga treenigheten som får musik att vibrera."
(hämtat ifrån:http://www.luger.se/)