Fredagsutgångar, ett avslutat kapitel?

Om jag hade varit 16 år nu, då hade jag varit kär.
Fullkomligt upp över öronen förälskad i Johan Palm.
Kanske kan jag vara lite kär ändå, i smyg?

Om jag inte får lov att vara kär i smyg så har jag en annan kille,
Eller två stycken med samma efternamn.
Lars och Robin. Rösterna, stilen, allt.

Jag skiter i att smyga, tre stycken favoriter
som jag kommer att lyssna på repeat, hela tiden.
Om killarna går vidare till finalerna,
kommer inte en enda fredag bli tråkig.
Mina killar väntar då, förstår ni.

Mina favoriter ikväll.

Killarnas startfält är som vanligt starkast. Här har ni mina tre favoriter - titta in deras låtval.
Det väntas en dunderkväll!

6. Johan Palm
Ålder: 16 år
Kommer från: Mjölby
Låt: When you were young

7. Lars Eriksson
Ålder: 28 år
Kommer från: Lund
Låt: Everybody hurts

8. Robin Ericsson
Ålder: 20 år
Kommer från: Stockholm
Låt: Maybe tomorrow


Ingenting mer behövs sägas..

"idag saknar jag dig extra mycket. ibland känns det som om vi varit gifta.
jag vill fortfarande vara gift med dig. för att du förstår mig ganska ofta."

// Michaela, min boll.

Illamående och tävlingsdags!

Jag mår illa. På grund av träning. Stack till gymmet vid två tiden idag tillsammans med Tobias och Johannes för att skapa lite större muskler. Det började bra, 2.5 km löpning och sedan styrka. Efter det kom bomben, illamåendet. Jag och Johannes bestämde oss för att boxas lite granna. Han lyckades hetsa mig rätt bra i mina slag mot hans "kuddar", tog i för alla krafter jag hade kvar denna måndag. Han gjorde detsamma. I mitten av passet svartnade det för mina ögon, magen ville vända sig ut och in och vattenflaskan sprutades i ansiktet. Men jag fixade det och det ska bli en tradition. Grejen är den att jag skulle göra många viktiga saker ikväll. Läsa bok, intervjua Sara och städa rummet. Krafterna existerar inte, inte ens mat klarar jag av att laga. Tack som tusan för att man inte bor själv! Det sorgliga är att jag måste klara av att plugga - finns inget val. Speciellt inte för att skjuta upp intervjun ännu en dag. Vi får se hur det går.

Hittade på Cafès hemsida några foton på  min favoritkille Alexander Skarsgård som jag måste dela med mig av, fast jag vill behålla dem för mig själv egentligen...(deras foton är mycket bra tagna, så inga kommentarer angående hemsidan...) En av bilderna är min nya skrivbordsbakgrund och tänkte därför utbringa en liten tävling. Den som vinner kommer jag att tillägna ett blogginlägg åt. Lycka till!

Gissa vilken av följande bilder som jag har som skrivbordsbakgrund just nu, skriv numret..1,2,3 osv..:






TAKE CARE

Varför är din logga fortfarande jättelång. Ska den vara så???....

....Nej, Robin det ska den inte. Jag har varit på väg att sätta mig i kodernas värld ett bra tag nu, men inte kommit dit än. Klart den inte ska vara sådär lång och helt opasslig. Skäms över det, men tiden har prioriterats på annat. Hoppas ni inte slutar läsa på grund av denna lååååååånga logga.

Sov gott.

Take Care och krams / Mallan

..


Don`t Panic

Inlägget har tagit 7 timmar
Lördag. En molnig sådan. Har vädrat mattor och vikt lakan, ingen höjdare men allting måste ju göras. Sorterat garderoben och plockat iordning. Detta inlägg har tagit mig runt 7 timmar att klura ut och vet fortfarande inte egentligen vad jag ska skriva om. Alltså ett inlägg om allt, men framförallt ingenting. Har nyss ätit lördagsmiddag som jag lagade tillsammans med sambo Sara och hennes föräldrar, mycket trevligt. om sagt det är lördag idag, en dag som man borde spendera med nära och kära. Utgång, alternativt film/spelkväll. Men icke, inte än så länge i alla fall. Mina homies svarar inte i sina mobiler så ingen framgång direkt. Så kanske förblir hemma. Skönt, men rastlöst.

Malins blotta känslorna timmar
Igår var jag på kåren. En kväll som jag hade sett fram emot, men bra musik och härliga människor. Men icke. Min kväll blev snarare en personlig katastrof. För det första - musiken sög. Hur tusan kan man större delen av kvällen misslyckas med att spela "svenska 80-90 talshits??!" Måste ju vara bland det lättaste uppdraget man kan ha, men icke. Några låtar hit och dit fungera, men resten. Ingen kommentar. Sedan kommer vi då till det stora. Malins blotta känslorna timmar  , japp ni som känner mig vet att jag inte helt gärna visar känslor och sånt. Men denna fredag var svartsjuke känslorna för store för att kunna hantera dem. Så jag sa rakt ut vad jag tänkte och kände. Vilken lättnad, ja det var det. Men ändå, hade överreagerat hela kalaset vilken blev smått generat. Men ångrar det inte, nu vet jag hur det ligger till. Och ännu en gång kära vänner så förlorade jag kampen. Ibland hatar jag killar, inte alltid - men ofta.

Vad jag bryr mig om nu
är att aldrig ge hjärtat rakt ut


Fulaste modet på catwalken denna vecka...

SS09M_SW_X_PRADA_057

Vi ältar ren skit fram och tillbaka
Det är rätt intressant hur vi väljer att lägga nästan all vår energi på något negativt. Som om vi på något sätt tycker de tär kul, ser någon sorts njutning i det jobbiga och smärtsamma som fyller vår vardag. Vi ältar dessa tankar och poblem tills det inte finns någonting mer kvar att utvärdera. Varför? Får vi ut någonting alls av det? Inte konstigt att vi går runt och är sura, irriterade och allmänt nere när vi ältar skit. Ren skit.

Gästblogga
Det finns en punkt jag ska lägga ned mer positiv energi i framöver. Mitt gästbloggande, dels om Sanna vill ha tillbaka mig på hennes blogg där jag varje vecka hade ett nytt ämne att diskutera och sedan har jag fårr förfrågan att blogga hos GoosGoos. Vilket jag mer än gärna gör. Så tror jag ska påbörja ett inlägg efter jag bloggat färdigt på min blogg. Som sagt, denna lördagen verkar ju bli hemma.

Har du varit bättre än jag i september?
Läste en intressant och smått komiskt sak på en väns blogg förut idag. En artikel DN hade skrivit om vad man skulle undvika under september månad. Kom fram till att jag hade lyckats sådär.
6 saker att INTE ska göra i september enligt DN:

1.
Sparka inte ut din sambo och börja ett nytt liv. Det är snart oktober och kallt.  
- Nej, Sara får vara kvar. Men sparkar mer än gärna in någon av det manliga könet. Här är sjukt kallt redan nu.
2. Köp inte ett dyrt träningskort. Det är ingen idé och det vet du.
- Check. I förrgår gjorde jag det och jag ska tamejtusan bevisa motsatsen!
3. Sluta inte röka. Du blir så otrevlig.
- Jag ska inte börja. Men jag ska erkänna, igår rökte jag lite granna, allt för att dämpa gråten (haha).
4. Läs inte boken "Astrosex" och testa inte ställningarna. Stjärnorna har noll koll.
- Okej, då vet jag.
5. Klipp dig inte i en ny och piffig frisyr à la Agyness Deyn. Du passar inte i det.
- Check. Dock inte likt Agyness.
6. Starta inte en blogg. Det är ingen som orkar följa den.
- Ingen orkar ju ens följa redan påbörjade...

Ämnen och idéer
Vill köpa lösgodis. Ska inte köpa lösgodis. Vill köpa lösgodis. Ska inte köpa lösgodis. Istället ska jag läsa den oseriösa tidningen Aftonbladet, luta mig tillbaka och finna inspiration till en gästblogg. Kom gärna med idèer till mina kommande inlägg, ämnen är alltid bra att bygga på. Take Care.



Hetaste tipset, JUST NU!

Gissa vem som är på P3 just i detta ögonblick...

RONNIE SANDAHL!

(han har skrivit en av novellerna i den nya boken "slump",
där flera olika författare har fått ett ämne att skriva en novell på som sedan sammanfattats i boken "slump". )

KÖPA KÖPA KÖPA


Intensiva dagar...

7 km. Det var så långt jag sprnag idag på mitt första gympass här i Piteå. En helt (d)underbar känsla som bara känns bättre och bättre. Att komma hem och duscha och äta kvällsmat när man tränat är en känsla utöver det vanliga!

Det är intensiva dagar nu uppe i norrland.
Min torsdag såg ut såhär:
- Diska.
- Bada.
- Laga mat.
- Gå till skolan och ha mixerbordsgenomgång.
- Diska.
- Handla.
- Posta brev.
- Skaffa gymkort + träna.
- Bädda rent i sängen.
- Sova.

Fredagen kommer antagligen  inte bli mindre händelserik:
- Tvätta (07.00).
- Lämna tillbaka minidisc, senast 12.00 på skolan.
- Laga mat.
- Sortera ren tvätt.
- Plugga hos Tobias.
- Bjuda Tobias på fika på stan.
- Shoppa med samma person.
- Laga mat.
- Ladda för party.
- Fräscha till mig och förfesta.
- Kåren, svenska 80-90tals klassiker..mumma!


Var på bio i söndags. Patrik 1,5 som jag har väntat efter ska få premiär. jag gillade den. Charmig, rolig, fin, rörande och alla andra tänkbara sinnesstämningar. Vi var ett helt gäng som gick på söndagsbio, mycket mysigt och borde göras oftare. Bio är underskattat! Igår kväll såg jag och mina kombos Den man älskar. En film som hade kunnat bli helt lysande, men som inte nådde enda frma med sitt budskap. Filmen var stundvis väldigt seg och förutsägbar. Bra skådespelarinsatser och som sagt bra grundidè.




Ni som känner mig vet att jag kommer passa som handen i handsken på kåren imorgon. Kan själv inte förstå att jag har tvekat in i det sista på om jag verkligen ska gå. Svenska 1980-90 tals klassiker, måste ju vara drömmen. Klart jag ska gå! det föreslogs att vi kunde gå nyktra dit, men vettekatten. Roligare att slå på stort!

Avslutar kvällens inlägg med en bild som kexet Fatme skcikade till mig. Detta är ifrån en tidig sommar, en av alla utekvällar. Sov Gott. Take Care, klockan kommer att pipa innan de tär lagligt att gå upp imorgon. Allt tack vare att få lite rena kläder. Inte helt okej.


140 mil, åt ett annat håll..


Kom när vinden vänt och blåser ut från land.
Kom med ljuset tänt och utan lögn i din hand.
Jag lovar inga stjärnor i natt, allt jag lovar är en annan strand.

Det finns dagar, stunder och timmar då man helst av allt vill vara på en annan plats. Andas annan luft och träffa annat folk. Den stunden är just nu. För mig. Jag vantrivs absolut inte här, inte ens så att jag egentligen längtar hem. Det är bara det att de flesta häruppe har någon att varje dag prata med, som kommer och hälsar på eller inte allt för många timmar bort för att komma hem - eller bara bort. Tänkte bokat en biljett till Kalmar, helt spontant. Sedan kom jag på, det tar mig 20 timmar med tåget - vilket krävs planering och att jag stannar där några dagar. Någonting jag inte har tid för just nu. Det hade varit perfekt att åka över helgen, andas annan luft och umgås med andra personer. Men icke. Så gott som längst uppe i landet sitter jag, utanför börjar det bli kallt och de gula löven har redan börjat falla. Det går fort nu. Lite för fort. Stockholm vill jag besöka också, storstadspanik och mysiga fikaställen saknas. Tro det eller ej. Så Robin, gör dig redo på att du snart får trängas lite i din lya med mig. Är det ok?!

Och jag glömmer aldrig det du sa, du finns kvar
och jag minns dig som den vän du var.
Du hade alltid tid för mej, jag hade alltid tid för dej.


Nu ska jag sova.
Kanske drömma om någon annan plats, det kanske hjälper.
Take Care.










16.28


Det drar en skugga utmed murarna i kväll.
Den är sval och förtegen.
Du har sett den i ögonvrån förr när du vandrat dom tomma stegen.
Du har sett den passera och göra natten så märklig.
Du vet att verkligheten är inte alltid så verklig.




En tyst minut...


                                                                                                                        Bild: Kent Hallgren



Igår inträffade ännu en skolmassaker på en finsk skola. Tio personer mördades och mördaren, en 22-årig man tog sedan även sitt eget liv.
Totalt alltså 11 personer som dog igår förmiddag. Flera bränder startades även i samband med skotten, bränderna tros vara anlagda.
Chocken, sorgen och de brutala minnesbilderna hos eleverna var påtagligt inatt i Kauhajoki, orten där massakern inträffade.

Ägna era tankar åt dessa elever idag som förlorade kompisar,
blev vittne till händelsen eller som på annat sätt fick liv förstört. En tyst minut.

Tidig tisdag

Nu har vi sänt. Eller ja, för en stund sedan snarare. Det gick bra, några stakningar får man räkna med. Nu sitter jag i skolan, utan att egentligen göra någonting av vikt. Snurrat mig runt på ett antal hemsidor och hittat en del intressanta/ointressanta saker. Upptäckte att ännu en tjej i en och samma umgängeskrets har skaffat sig silikon-boobisar och att Timbuktu och Dregen spelat in en singel tillsammans (GRYMT!) , pratade även om det i dagens Java imorse.

008940
Min favorit brutta Penelope Cruz i en underbar blåsa.


Snart ska jag cykla hem, fixa i ordning lite mat och läsa lite om våra medier. Vad spännande, inte speciellt. Sedan i eftermiddag ska jag jobba för första gången på cafèt på kåren. Om jag ska vara ärlig - jag är nervös. Egentligen blir det väl inga problem skulle jag tro, men man vet aldrig och känslan över att ha noll koll sprider sig alltid. Men men, allting löser sig. Spiller jag ut kaffet och diskmaskinen vägrar fungera så får det bli ett problem då - inte nu. Det ska köpas gymkort idag också, äntligen!

Hörs senare.
Take Care.





Skruva in radion imorgon bitti...

Tack för alla söta kommentarer!

Det blir inget långt inlägg nu, måste sova. Ville dock innan jag gör det påminna er om att lyssna på
PiteFM imorgon bitti, 08.10. det blir härlig morgonmusik, dagens namn och snack angående när man egentligen är vuxen. Det kommer gå att maila in under programmet och ställa frågor, eller bara en hälsning.

Förövrigt shoppade jag idag, också. Två par skor och två par byxor. Tobias frågade mig idag om jag visst ett det fanns en sjukdom som kallades för shopoholic (jag bara himlade lite lätt med ögonen). Jag glädjer i alla fall åt att jag hittade saker som jag behövde, plus att sakerna faktiskt inte kostade en hel förmögenhet.

Take Care.




Programkloning och efterfest...

Haft en helkväll framför tvn. Den har gått i musiklekprogrammens anda, vilket har gjort mig upprörd. Inte för att jag tittat på dessa utan vilka som medverkade. Började att titta på "musikmaskinen" på 5:an. Där medverkade bland annat A-teens Sara och Jonas Gardell. Programmet var ingen höjdare, men fungerade som sysselsättning. Sista låten som framfördes var "hooked on a feeling" av Björn Skiffs. Efter det tittade jag igenom tv bilagan och då visar det sig att det är ett program angåene Björn Skiffs denna kväll. Sedan tittade jag på "sing a long" och gissa vilka som var gäster där, Jonas Gardell och A-teens Sara! Ärligt talat, dåligt planerat eller fanns det någon mening? Till råga på allt sedan, så avslutar ena laget med att sjunga "hooked on av feeling". Helt sjukt!

Annars har denna dagen varit skön, fast med en viss bakfyllekänsla. Igår hade vi förfest här, mycket lyckad sådan. Sedna blev det en helnatt på krogen och efterfest. Efterfesten varade till 06.30 imorse, den innehöll bland annat: te, Håkan Hellström allsång, killar på gitarr, hångel och skådandet av att en man hämtar morgontidningen (någonstans då insåg vi att det var dags att rulla hemåt). När jag vaknade vid tolv idag av ett sms från Maja som frågade om vi skulle gå en promenad kände jag en äcklig smak i munnen och mascara överallt. Sedan öppnade jag min rumsdörr och såh skiten, alltså ärren från gårdagen. Glas, flaskor, snacksrester osv..Men jag hade tur, Maja kom över och hjälpte mig med att rensa upp, skönt. Efter det åt vi lunch och begav oss ut i det underbara höstvädret tillsammans med Johannes. Det var närmare 20 grader i luften - det kallades tydligen för en "efterdyning av sommaren". Imorgon skulle det bli ännu varmare, jag tackar! (Bilder finns på Facebook)

Har dessutom fixat lite bilder på lägenheten nu som jag tidigare lovat.




Nu ska jag trycka igång min "youtube-lista" och byta om. Det kan tydligen bli party ikväll också, trots allt! Bara att börja svepa och sminka sig med andra ord, så fort saker kan ändras.

Take Care!

Himmel blå, himmel blå....

Fredagkväll!
Yey!
Om 50 minuter kommer större delen av klassen hit för att festa lite och ha det trevligt i soffan. Ska lura på dem en omgång "våghals" och kanske även lite kortspel. Sedan får vi se vad det blir, kanske kåren - kanske inte. Har tillbringat större delen av dagen i skolan för att göra klart ett ruskigt tråkigt diskussionsprotokoll, som det så (vackert) heter. När det väl vart klart cyklade vi till systembolaget för att införskaffa ett antal alkoholhaltiga drycker. Väl i kassan kollade kassörskan länge och instuderande både på mig och mitt körtkort. Jämförde och blundade för att se mig i mörkt hår. Hon var väldigt tveksam över om det verkligen var min legitimation - jag stod mest ocg smålog bredvid. Men förstod sedna efteråt hur nära det var att jag inte fick med mig några drycker hem. Undrar bara vad som hade hänt om hon nekat mig, hur had ejag bevisat motsatsen? Genom åttiotre klubbkort? Som tur vad kom jag ju lindrigt undan och tro det eller ej, men det är första gången någon har studerta in mig sålänge.

Imorgon ska jag leka i photoshop för att få fram någonting som kan fungera som min och Kristinas "bloggbild". Vi har nämligen startat en ny gemensam blogg som kommer om det går som planerat ha premiär på söndag. Håll utkik!

Nu har jag inte tid att sitta här längre, har fortfarande på mig mysbyxorna och vem vet när gästerna trillar in...Ha en trevlig kväll allihopa. Take Care.


Babyshambles - Fuck Forever


Killar handlar bäst med smakråd..



Det blev inga lägenhetsbilder ikväll, shoppat hela eftermiddagen med Tobias och Johannes, eller jag har snarare varit ett shoppingråd. Någonting so var mycket roligt, Tobias tyckte vi skulle göra om det redan nästa vecka igen. Tobias är en kille som tar på sig det som är bekvämt, medan jag och Johannes tycker mode är kul. Kombinationen blev perfekt. Lyckades hittade snygg blårutig skjorta, en stickad svart tröja med skepparknappar och en grön höstjacka till honom. Han var nöjd, vi var ännu nöjdare över nya Tobias! Lyckades även övertala Johannes om två dundersnygga stickade koftor (som jag gärna själv hade köpt)...Själv hittade jag två plagg på Carlings som de sålde billigt på grund av småfel. Det blev en t-shirt och en stickad polo-poncho..Älska killkläder, älska att vara smakråd!

Kvällen har tillbringats halvdeppande i soffan med te och färsk ananas, en hel mängd levande ljus sällskapade mig också. Imorgon blir det en sväng till skolan för att färdigställa protokollet och sedan vila innan en partykväll. I alla fall en "halv partykväll", vi får se hur det slutar. Har precis beslutat mig för att försöka titta på "uppdrag granskning" varje vecka.

Nu ska jag sova, lekte lite i photoshop innan - lägger upp resultaten här under.
Sov så gott!
Take Care.




Sorry sunshine it doesn't exist
It wasn't in the top 100 list









Coldplay.

Jag hade betalat med mitt liv för att få befinna mig i Globen just nu.


Tjusig torsdag

Inspiration.
Har precis läst några favoritbloggar bland vännerna och även kikat på lite kort överallt och ingenstans. Duschat, pratat med Mikaela, städat och nu äter jag fiskgratängen jag lagade igår. Gjorde mig något gladare till mods denna dag. Om någon timme blir det en trip på stan med Tobias, ska bli trevligt. Vi ska bland annat fixa gymkort och kanske någon tavelduk att måla på ikväll. Tänkte även försöka ta lite bilder på lägenheten och lägga upp här senare ikväll. Sålänge tänker jag ge er bilder på Luellas vår/sommar 09 visning i London.



Bildarkiv: Elle.se


Yellow

Dagen började bra, fixade mig precis en bra frukost. så slog jag på tvn och bestämde mig för att lyssna lite på musik (alla andra program vid denna tiden på dygnet är som myrornas krig fast i bilder) det var då det föll, igen.  MTV visade sig denna morgon, egentligen som en mycket trevlig sak (men inte idag) ha en "Top Ten lista" med Coldplay. Så allting känns genast lite sämre igen.

Take Care.

Mer eller mindre upphetsande....

Tilllbringat kvällstimmarna framför ett word-dokument. Lagom upphetsande. Lagade även en mycket utsökt fiskgratäng som jag åt tillsammans med Sara innan hon stack till Luleå. Så nu sitter jag själv i vår trea och borde gå och lägga mig. Vilket jag också strax ska göra. Diskussionsprotokollet som jag tog på mig att färdigställa är så gott som klart med några små ändringar imorgon, efter det ska jag njuta av lite ledighet. Städa iordning på mitt rum efter några dagar i totalt kaos där inne. Istället för att vika tröjorna(som egentligen är tok enkelt) har allting kastats helt vilt och ingenting är i ordning. Har ni tänkt på det, när man har oreda runt omkring sig blir man mycket lättare stressad. Det hänger i huvudet som en tung sten. Inte bra.

Sällskap sökes.

Imorgon blir det kanske en väg till "korpen" för att fixa ett gymkort, för nu jäklans ska det bli andra bullar! Är ruskigt sugen på att få lyfta lite skrot och springa lös på löpbandet, får hoppas att känslan håller i sig ett tag. Sanna är så duktig och är ute och löper och promenerar dagligen läser jag i hennes blogg, skäms ju nästan för att sitta i soffan.

Börjat bli en trogen besökare (igen) på Elle`s hemsida och hittar massor med smått och gott. Nu när jag klickade mig in där så hittade jag världens sötaste underklädesask. Underkläderna kommer ifrån Hanky Panky, tänk att få ett par sådana.

hp
Läste även att Ann-Sofie Back har designat en kollektion för TopShop. Mycket svart och spets lagom till höstmörkret, duktiga Back lär nog sälja en hel del!
back3





















Dags att sova! Sugarplum Fairy`s låt Last chance spelades på skolan idag så därför tänkte jag spela den för er idag/inatt.





Take Care.

"Vill helst bara lägga mig på golvet och slå.."

Radion gick helt okej idag, trots försovning. Det roligaste av allt, eller jag blev generad i alla fall var på vårt PiteFM möte i eftermiddags. I slutet av mötet är det en av killarna som undrar vem Malin är och att någon att hälsat på internet att jag var bra imorse. Antar att det är någon av mina kära vänner, men i vilket fall..det värmer. Fick applåder ifrån allihopa och lite kappningar på axeln. (Det visade sig vara söta Mikaela som lämnat hälsning till mig, tack!)

Kvällen började bra och jag var taggad. Tog ett glas vitt vin och bytta om till jeans och högklackat innan jag begav mig till åren för att lyssna på en musikstudent som spelade in sin platta där ikväll. Mysig stämning och härlig musik. Allt dog tyvärr ut för mig efter en stund och sedan den stunden minns jag bara i svart vitt och skuggor. Vill inte gå in i detalj, men just nu är det långt ifrån bra. Vill helst bara lägga mig på golvet och slå... Lyssnar på Kent förtillfället för att späda på stämningen och för att sakna dem där hemma ännu mer. Allting är bra häruppe, men ikväll rasade allt. På grund av en enda person, en enda sak. Patetiskt, men typiskt mig.

Imorgon väntar en evighetsdag med plugg. Kommer bli sådär inspirerande, kul och överväldigande.. men vad ska man göra. Kanske lika bra.?! Sedan efter det blir det att ta de tlungt, städa lite och bara sjunka ned i soffan. Skriver mer imorgon.



Sov gott. Take Care. I'm broken hearted.

tiden var min största måltid idag..

Jag hade så många idèer att skriva om denna afton och äntligen har bredbandet kommit.. men så slutade det såhär. Ett inlägg som bara blir några få rader på grund av att jag ska upp ruskigt tiidgt imorgon för att sända "JAVA" i PiteFm. 08.10 drar sändningen igång och ni som gillar min musiksmak kommer att få en bra start på morgonen.

Denna vecka. Nämn inte namnet, fråga inte om jag ska dit och nynna inte på någon alldeles för bra refräng ifrån dem. Nämn inte Coldplay i något sammanhang där jag finns i närheten. Mitt glädjehjärta har gått sönder, i alldeles för många bitar.

Every step that you take
Could be your biggest mistake
It could bend or it could break
But that's the risk that you take





Som en vitamin...

Är alldeles för pigg för att sova, men ska upp alldeles för tidigt imorgon för att kunna stanna uppe längre. Tvångssömn får det bli helt enkelt. Anledninge till min dansande kropp är Robyn. Denna underbara, dunderbara bruden som jag skrivit om så många gånger innan. Jag och Sara åt nybakat banankaka och kollade på amerikanska "So you think you can dance" när en av de tävlande helt plötsligt dansade loss till vår svenska stjärna. Efter det blev det en låtkavalkad av hennes hits, vilket ledde till två dansanta damer i hallen. Märkligt och skrattretande, men oj så bra hon är! Så nu sitter jag här med hopp i benen och vill bara bege mig ut och dansa. Men icke. Plikten kallar imorgon med massor av arbete!

So I don't look back
Still I'm dying with every step I take
But I don't look back
Just a little, little bit better
Good enough to waste some time
Tell me would it make you happy baby

Tänkte inspirera er i härlig Betsey Johnson anda denna natt. Annorlunda, färggranna och charmiga plagg..

SS09NSW_JOHNSON_005SS09NSW_JOHNSON_014SS09NSW_JOHNSON_029SS09NSW_JOHNSON_060SS09NSW_JOHNSON_067SS09NSW_JOHNSON_074
SS09NSW_JOHNSON_084

Lite ordning i bloggvardagen...

Det var inbrott här inatt. Så kändes det i alla fall. Helt plötsligt vaknar jag av en smäll, ett ljud som påminde om att någon sparkar upp dörren, hårt och intensivt. Hjärtat började slå i en hastighet som är långt över det normala. Jag tittade runt i rummet och såg då vad som hade inträffat. Den tunga och STORA spegeln som jag så stolt fixat upp på väggen hade rasat ned på golvet med en enorm pang. Uppjagad men glad över att det inte var ett inbrott somnade jag igen efter det och orkade inte ens titta efter om spegeln var hel. 12.30 vaknade jag (imorse) och lyfta då försiktigt spegeln som mot alla odds var hel. Telefonjacket som satt i väggen nedanför och min nymålade tavla fick dock ta lite stryk var. Men tack och lov att jag slapp börja dagen med att plocka spegelglas.

Igår kväll hade jag en killkväll. Japp, jag och Johannes och Tobias spelade alfapet och sedan även några rundor poker. Mycket trevligt. Mysiga hemmakvällar med popcorn och vindruvor är så sjukt underskattat somliga gånger. Men självklart fanns även en liten liten hake även denna kväll,när jag tillslut kom hem vid ett-tiden hade jag glömt min mobil hos Johannes. Och ni vet vilken panik som innfinner sig så fort mobilen inte finns till hands, trots att ni vet att säkerlighe ingen viktig ringer ändå en söndag. Tröttheten vann dock och sitter fortfarande här utan mobil och än sålänge har det gått okej. Om en timme eller två ska jag träffa Johannes. Det är vi två som jag tidigare har nämnt som ska sända radio på tisdag morgon 08.00, hoppas ni lyssnar då! Vi ska i vilket fall som helst planera innehåller i eftermiddag/kväll. Vad vi ska säga och vilka låtar som vi ska bjuda er lyssnare på. en härlig mix kan jag nog redna nu utlova!

Vädret idag är gråmulet. Men jag ska inte klaga, vi har varit bortskämda senaste veckan med strålande solsken och en bra början på hösten. Löven är orange/gul skiftande och det luktar gott. Jag är tacksam över att hösten börjat lite snällt, det lär ju inte dröja speciellt länge innan den vita nederbörden från skyn är ett faktum. Mamma frågar ständigt om "frosten har kommit", lika många gånger som honf rågar det får jag ett gott skratt. "Frosten, nej verkligen inte", svarar jag. Men lika fort som jag säger det inser jag att de tkankse inte vore så konstigt häruppe om den faktiskt skulle komma. Något som inte är så glädjande är min läsarstatistik, den rasar dag för dag. vad beror det på? Dålig uppdatering? Kasst innehåll? Eller att ni stackars läsare inte orkar länka er in på min blogg? Jag kan bara lova att om det beror på migs ak jag bättra mig, lovar.

Idag mina vänner undrar jag för sista gången. Vill någon hänga med mig till Coldplay på torsdag? Jag har en biljett över. men måste svara om jag vill ha denna biljetten senast idag. Vore jättekul om någon är intresserad, jag vill så dödsgärna gå, men inte själv. Där går min gräns, stå ensam i ett fullsatt Globen lockar mig inte.

I mitt förra inlägg hade jag tänkt att bjuda på lite bilder, dessa villa dock inte laddas upp då och därför bjuder jag på dem idag istället. det är bilder ifrån besöket på IKEA i Haparanda tillsammans med mina sambos Sara och Johanna. Partybilderna är ifrån Kickoffen på Kåren och en pubkväll på Kalles.




Nu ska jag fortsätta med mina 150 sidor sociologi (är på sida 20...) och sedan roa mig i radionsvärld! På återseende.


Take Care.

P.S. Saknar allt och alla! D.S



Dagens hälsning till min alldeles egna poprinsessa!


Dagarna går fort, på tok för fort..

Idag är en sådan där dag då allt inte är på topp, fast ändå helt okej. Det började med att det spelade nostalgilåtar i radioredaktionen, låt efter låt fick mig att tänka på någon person i vänskapskretsen och hjärtat knöt sig lite. Och sedan som pricken på i:et så hyrde jag och min sambo Sara en film nu ikväll, en riktig gråt film. En mycket bra sådan. Men den gav med sig massor med knutar i hjärtat och tankar som man borde göra någonting med. Bucket List heter filmen som jag varmt rekommenderar. Vi begav även en vända på stan idag för att köpa spik. Det blev massor av spik. Stora som små. Mina tavlor, tidningsställ och skåp ska sättas på plats imorgon. Vi ska ha inflyttningsförfest imorgon och därför vore det skull om spikarna hade hittat sin plats på väggen då. Det blir en kväll med tacos, spel, drinkar och sedan kåren. En trevlig kväll! Även imorgon på dagen blir det en sväng förbi stan. Trots klädhögarna på rummet häromdagen som borde skakat rätt på min skalle behöver jag införskaffa mig lite saker. Stövlar, mysig halsduk och några härliga tröjor. Kanske även något mer slinker med!

På tisdag 08.00 ska jag och Johannes sända vårt första radioprogram, kommer bli så kul! På
hemsidan kan ni som är morgonpigga eller vill vakna till våra ljuva stämmor lyssna. Vore roligt om någon offrade sig ...
Tänkte bjussa på lite svenska artister lagom till fredagen. Ingen partymusik kanske direkt, men väl värd sin njutning.

Jens Lekman - You are the light
Veronica Maggio - Stopp
Those dancing days - Run Run
Johnossi - Party with my pain
Håkan Hellström - Tro och tvivel
Sugarplum Fairy - Marigold
The Hellacopters - Carry me home
Hello Saferide - Anna
Christian Kjellvander & Anna Järvinen - Not forever


Sov gott!
Take Care


Såhär blev det tillslut...

Bilden blev tagen nyss i farten och ger väl inte frisyren och färgen helt till sin ärliga chans, men i alla fall.
Ungefär såhär blev resultatet.


Inatt är det dags att sluta vara feg...

Äntligen mina vänner fått in alla klädhögar i garderoberna, lagt i boxar och hängt på galgar. En mycket skön känsla nu i efterhand men oj vilken tankeställare jag fick mig när jag såg alla kläder som låg utspridda över hela golvet,sängen och i väskor. Ändå gnäller jag lika väl varje helg för att jag inte har något att ha på mig. Skamligt. Kommer troligtvis inte sluta gnälla trots de enorm massorna som trängdes i mitt rum - vi människor måste bara få gnälla lite ibland tycker vi. Kanske lite väl ofta ibland. Dagen har annars varit lång, seg och inte speciellt givande. Känns så tråkigt att säga det, visst vill man att allt man gör är givande?! Det kanske det är, men ni måste hålla med. Ibland känns det mindre givande.

På fredag ska vi har förfest i vår tjejlägenhet. Vi kallar oss "Stureplan, Avenyn och så Foppa!". Det ska snart skrivas på vår ytterdörr, ett fint välkomnande. Det är bra att veta att det kommer besök till lägenheten, det sätter lite eld i baken på mig att fixa iordning allting och styra upp. Garderoberna var en mycket bra början.

Imorgon kan jorden gå under - om man ska tro forskarna. De håller på att bygga en ny variant av Big Bang, vilket kan ta kål på mänskligheten imorgon. Så mina vänner, gör allt idag - eller imorgon bitti som ni vill göra, inte vågat osv. Imorgon kan det vara försent...(Haha)

Imorgon väntar ännu en sksoladag 10-16. "Teknisk grundkurs i radio" står på schemat med blandade känslor. Det som kommer att driva dagen framåt är hårmakovern som väntar 17.30. Om det blir en makeover återstår väl att se, är väldigt kluven vad det gäller färg och form för tillfället. Så snälla, ännu mera tips! Det ska i alla fall bli skönt med ett fräscht hår och friska toppar. Härligt! Den senaste trenden, eller den som kommer att slå igenom så småningom är Victoria Beckhams nya frisyr som hon visade upp på Marc Jacobs visning under modeveckorna. Kort Kort. Vad tycker ni? Jag gissar att hon kommer att tycka de tär kul i en vecka sedan väntar fuskhår, mycket fuskhår...

Ny stil, ny trend? Kommer den korta looken slå igenom nu, ta


Sov gott!
Take Care.

Solglans

Solen skiner utanför radioredaktionen och hösten har börjat komma. På whitboarden har tvåorna slagit vad om när snön kommer att komma, någon gissar på första oktober - någon annan i mitten på november. Jag hoppas den dröjer, i alla fall till november. Tiden går ändå så fort så snön behöve rinte komma tidigare än så. Strax ska jag på "cafèbarlags-möte" och även utbildning. Ska börja jobba i cafèt och även i baren på Kåren. Ska bli spännand eoch roligt att bli lite involverad! Efter utbildningen ska jag hem och packa upp och galga upp kläderna som trängs i små lådor som packade sillar. Jag lovar, de trivs inte där - skrynkliga och med gråten i halsen.

Återkommer förhoppningsvis med mer blogg ikväll.
FORTSÄTT GE ER ÅSIKT ANGÅENDE MIN FRAMTID SOM BLOND ELLER BRUNETT.. Tack!

Dagens tips är detta läppstift som fick fem av fem utav Tidningen Hennes. Har ännu inte testat det själv, men för det priset blir det nog ett köp snart. Ett läppstift som känns som ett läppglans kan väl inte bli så mycket bättre i höstmörkret?!


Volume Shine Ultra Glossy i nyansen Berry Jelly
Nivea Beauté, 110 kr
Läppstift och läppglans i ett gör att det känns som läppglans, men sitter som läppstift. Mjukt, smidigt och riktigt bra. Favorit!

Betyg 5



Nivea Beauté



Take Care!

Allt för idag.

På onsdag är det dags för en ny makeover. Hår-makeover. Är någon förvånad?
Frågan jag ställer är, blir jag brunett eller blondin?
Behöver alltså nu er hjälp fram till på onsdag, alla argument är tillåtna.
Tips,idèer och smakråd är sjukligt välkomna. Tack!

Det blir inte så mycket mer blogg för idag, måste bädda rent i sängen. Ska för första gången sedan flytten från Kalmar få sova i min alldeles egna säng. Sedna måste jag läsa 30 sidor i en bok som spottar ordbajseri. Känns motiverat, men attans så skönt det kommer att kännas sen när det är gjort.
Sanna bad mig om ett musiktips för en stund sedan, så varför inte bjuda er alla på en liten lista jag snabbt kastat ihop. Allt mellan himmel och jord:

* 42 - Coldplay
* The queens corner - Joel Alme
* Konichiwa Bitches - Robyn
* The Road - Christian Kjellvander
* Kristian Antilla - Smutser
* The Killers - Dont shoot me Santa


Godnatt!
Take Care.



Det ska bli bättre..

Igår frågade sötaste Sanna var bloggdottningen hade tagit vägen och jag har enigt källor några nya besökare. (Tack vare) detta behövs det skärpning, bloggandet ska ske varje dag med undantag. Thats it. Måste dock ännu en gång skylla på bristande internet möjligheter och att dygnet inte räcker till. Mina flyttsaker har i alla fall kommit nu och sängen är på plats. Så även skrivbord, ny datastol och massor av annat smått och gott. De första kursböckerna är hämtade idag och cykeln är äntligen på plats. Nu ska jag sätta mig vid mitt sprillans nya skrivbord, läsa de sidorna jag har i läxa och sedan återkomma till bloggandet förhoppningsvis senare ikväll. Ska läsa sextio sidor till imorgon så kan bli tight, men ska verkligen göra mitt bästa för att hinna!

Mitt rum är fullt inspirerat av färgerna rött,svart och vitt. Till det inslag av bland annat grönt. Ett riktigt Malin rum är det, med fullt av krims krams och garderoberna fulla med kläder från alla årtionden. Kanske kommer jag måla ännu en tavla kommande natt, någon form av avkoppling.

Är det någon som vill hänga med till Stockholm den 18:e september och avnjuta Coldplay i ett fullspäckat Globen?

Take Care.




På golvet mellan luftmadrassen och dörren...

Nyinflyttad med en luftmadrass på golvet. det är jag just nu. Borde verkligen sova, 07.00 går bussen mot Luleå där Johanna ska möta upp mig och Sara och sedan ska vi köra ett antal mil till Haparanda-kära tid. Förstår ni hur långt upp i landet jag befinner mig. Tokigt. Anledningen till milen som ska köras är IKEA. Det finns hela enkelt inte på närmare håll. Känns just nu dock väldigt värt att åka tid, listan är lång och det kommer bli så kul att komma hem med massor av nya saker. På lördagkväll kommer även mina flyttsaker. Mamma har gång på gång påpekat hur mycket saker det är. Varnat mina sambos och så vidare. Mina kläder ligger i två stora högar på golvet, det ska bli ändring snart.

I skolan rullar det på med monsterdagar. Varit två dagar fullspäckade med ljudvågor, diagram och frekvenser. Känner mig smått bortkommen men allt faller väl på plats så småningom. Blev taggad på ett kort på facebook idag som jag själv tycker är smålustigt. Jag,Johannes och Emelie var utklädda till reportrar med foliemickar,hörlurar m.m. Jag var "P3",Johannes "radiosporten" och Emelie "Mix Megapol". Det var en sjukt lyckad kväll.

Dags att sova.
Take Care.



natten mellan torsdag och fredag...

     du är det jag måste ha
     när vanorna har börjat slå rot
     när den ena dan är den andra lik
     och det som inte känns igen blir ett hot
     jag tycker om
     när du rör dig
     när du rör dig
     jag vet att du har undrat varför alla måste slita så hårt
     du leker fram det som vi alla andra lyckas göra så svårt


Första skoldagen.

Nu sitter jag i vår radioredaktion för första gången efter nollningen. Vi har precis haft första lektionstimmarna, nu har vi lunch för att sedan fortsätta vid ett-tiden. Allt känns bra och ett lugn har lagt sig. Det är underhållande att se allas panik i salen över litteratur och anteckningar. Fick reda på att vi även ska ha en föreläsning 1 oktober med Björn Häger. En föreläsning jag redan varit på och även bloggat för cirka ett år sedan om. Smått komiskt, kanske skippar den - kanske inte. Fick i alla fall berätta för resten av radio,journalist och Tv klassen vad den handlade om idag. Kul att känna sig kunnig när det gäller något. Nu sitter klasstjejerna runt omkring mig och beställer böcker för parti och minut "Malin,Malin..hur gör man?"...Haha. Jag har redan beställt mina så sitter bara och väntar på att få gå och äta.

I eftermiddag flyttar vi. Ska tillbringa en kväll och natt i en ekande tom lägenhet ensam. Funderar på att köpa en vinare att fira det med. Om vi har tur så hörs vi senare ikväll, om internet vill funka vill säga.

Solen skiner idag, men hösten och kylan är påtaglig. Take Care.