Fika, problemlösning & babyboom.

Har precis kommit hem ifrån Göteborg. Har fikat med Sofia, Fia, Mikaela och Malin. Mycket trevligt. Och en fika som nästan slukade hela middagsbudgeten. Haha, men det är man värd ibland. Det var skönt att hitta på något, se några andra väggar och klä på sig någonting annat. Händer ju inte alltför ofta nuförtiden. Det blev mycket diskussion om allt mellan himmel och jord. Vad som komma skall närmaste året och hur vi har det. Det vanliga i stort sett som man har att tala om.
 
Jag tycker det är intressant att se hur personer ser på problem. Vilka problem som är värda att nämna och vilka man prioriterar högt. Hur hanterar vi dem och hur hanterar andra mitt problem? Vilka finns där och vilka viker sig för gruppen? Vi är alla inblandade minst några gånger i livet i frågor vi helst inte skulle vilja vara med om. Men när man är det för man helt ta i frågan som den kommer. Man kan varken ta tillbaka det som hänt, gjorts eller sagts. Man får bearbeta problemet ifrån den punkten man är för stunden. Vi kan inte gå runt och tänka vad som hade hänt om inte ditt och datt hade hänt. Vi kan inte heller tro att alla gör precis som man tror att de ska göra. Man får inse sin begränsning och sina handlingar. Herregud allting blir inte alltid rätt. Men det kanske får en bra slutpunkt i slutändan? Vi är alldeles för bra på att klaga och gnälla. Att se allting negativt och att inte tycka någonting i stort sett är bra. Men hur har vi det egentligen? Kanske inte så illa trots allt, eller? Titta hur du har det, får du mat varje dag? Har du en säng att sova i? Har du kläder att ta på dig varje dag? Troligtvis har du detta. Var glad för det om du inte har någonting annat att finna glädjen i. Saknar du kärlek, att det är fel på alla killar / tjejer? Ransaka dig själv och se hur bra du själv är, är du verkligen perfekt? Tänk efter. Ett leende kostar ingenting, om det inte förgyller din egen dag kan det förgylla en annans.

image121


Imorgon är det upp för jobb igen, 07.30 ska jag vara pigg och på plats. Vi får se hur piggheten är : )  Imorgon kväll blir det nog till Sandra i St-Sund ett tag. Lite middag, lite halv party och lite mys. Bra kombination. Ska verkligen ta tag i min kondition ordentligt också. Sit upsen går bra, med utöka promenaderna och försöka komma igång så smått med fotbollen hade behövts också. Utan tvekan. Förresten vad härligt att just du tog åt dig av frågan. Snälla någon...har inte ens några kommentarer till det. Men grattis!

Insett en fruktansvärd tragisk sak också. Att samhället här runtomkring skriker babyboom! Och det är inte trettio plussarna som skriker utan studenterna. Den ena efterfesten efter den andra pryds med jättemagar på de små tjejerna och texter och bilder till det lilla livet. Ja, för det är faktiskt ett liv, har ni insett det? Att ni ska föda en liten levande organism som ska finnas till och vara lycklig. Hur lyckliga kommer ni själva att vara? Det kommer dröja länge om än någonsin innan ni kan gå ut och roa er på det sättet ni kunde innan. Ekonomin kommer att brista och många långa nätter kommer att vänta. Kul för er som ser er framtid som heltids mamma nu, sjäv hade jag aldrig utsatt mig för det. Det finns olika perioder i livet, vi är defenetivt inte inne i babyboom perioden än. Njut. Sedan kan ni njuta av små skrik. Men snälla skaffa er ett jobb, en bostad, ett stadigt förhållande och låt graviditeten vara något som är mycket noga genomtänkt. Ett barn kan man inte lämna ifrån sig. Inte om man önskar barnet en glädjande framtid.

image120


Nu ska jag sova. Det blir sent som varenda kväll, det är helt enkelt svårt att få ro. Lika svårt är det att komma upp när klockan ringer. Sov gott. Ta hand om varandra och er själva.

Take Care.


Lämna gärna en hälsning här
Postat av: andr...

inte?
hmm..hade faktiskt varit intressant..menmen.

2007-07-16 @ 11:06:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback